[50NL@GGPoker] Ranka tupikeel ⛔ ehk -2bb kaotava mängija teekond nüüd 2025. aastal

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • kilu6
    Vana Tegija
    • Oct 2008
    • 1305

Re: Blogi: Kaukaasia vang Ranka päevik

Algselt postitas ranka Vaata postitust
    Olen pidevalt mõelnud maratoni jooksmisele aga ei ole leidnud indu. Konsulteerisin täna Peokuningaga pikemalt sellel teemal, sain häid linke ja annan shoti maratonile.
    Soovitan poolmaratoni. Palju vähem stressi ja kui ära teed, võid järgmisel aastal maratoni ette võtta.
    Poolmaratoni ettevalmistus on põhiliselt sama, ainult pole neid väga pikki korra nädalas otsi, mida magamata pokkeriööde puhul raske teha.

Comment

• nikitheone
      Mr. Puujalg
      • Aug 2009
      • 6446

poolmaraton ei ole veits kerge? kui suudad 10 km normaalselt joosta, siis ega 20 väga raskem pole?
      &quot;Money doesn&#39;t make you happy. I now have $50 million but I was just as happy when I had $48 million.&quot; <br />Arnold Schwarzenegger

Comment

• kilu6
        Vana Tegija
        • Oct 2008
        • 1305

Algselt postitas nikitheone Vaata postitust
        poolmaraton ei ole veits kerge? kui suudad 10 km normaalselt joosta, siis ega 20 väga raskem pole?
        Ma pidasin silmas poolmaratoni, kus algusest lõpuni on ok olla. Selles ei kahtlegi, et see on võimalik ära lõpetada, sellega saab vist igaüks hakkama (kasvõi käies).

Comment

• alaska
          forever
          • Oct 2008
          • 6599

Algselt postitas runnar Vaata postitust
          üldse pole nõus, enamus trennist peaks olema pigem rahulikus tempos ja maraton ise peaks kah enamuses rahulik tiksumine olema, viimane kümmekond on ilmselt rohkem äginat. tippsport on teine asi aga alla 2:30 ei plaani siin keegi joosta
          Selline pikk aeroobne kulgemine hakkab hullu moodi stressihormoone kehas tootma, lühiajaliselt pole tähtsust, aga mingil hetkel hakkab iseloomu ja tervist muutma. Kaovad lihased, julmalt tuleb süsivesikuid peale anda, et energiat jaguks, mis omakorda võib lõppeda insuliiniresistentsusega ja saja muu jamaga.
          Meeldivaks teeb selle tegevuse hetkeline high erinevate mõnuhormoonide näol, mida keha tootma hakkab, kui need hajuvad, jääb üle ainult hulk miinuseid. Been there done that.

Comment

• Godspeed_EJ
            Klubi Liige
            • Nov 2009
            • 3049

Algselt postitas alaska Vaata postitust
            Selline pikk aeroobne kulgemine hakkab hullu moodi stressihormoone kehas tootma, lühiajaliselt pole tähtsust, aga mingil hetkel hakkab iseloomu ja tervist muutma. Kaovad lihased, julmalt tuleb süsivesikuid peale anda, et energiat jaguks, mis omakorda võib lõppeda insuliiniresistentsusega ja saja muu jamaga.
            Meeldivaks teeb selle tegevuse hetkeline high erinevate mõnuhormoonide näol, mida keha tootma hakkab, kui need hajuvad, jääb üle ainult hulk miinuseid. Been there done that.
            Ma olen novembri algusest jooksmas käinud kerge plaaniga sügisel esimene maraton läbida. Aasta algusest olen täielikult SCD toitumise peale üle läinud. Süsivesikuid söön minimaalselt ja 90% sellest tuleb peale trenni ning tatrast.Lihased on alles, pekki on kadunud korralikult ja võhm läheb järjest paremaks. Joostes jälgin ainult seda, et pulss püsiks alla 140.

Ma usun, et mõistlikult treenides suudab enamus negatiivseid pooli siiski vältida ja kasulik pool kaalub negatiivse üle. Ainuke negatiivne pool endal on luuümbrise põletik, muidu siiani kõik tip-top.

Rankale edu ja võib-olla stardis/finishis näeme.

Comment

• alaska
              forever
              • Oct 2008
              • 6599

Algselt postitas Godspeed_EJ Vaata postitust
              Ma olen novembri algusest jooksmas käinud kerge plaaniga sügisel esimene maraton läbida. Aasta algusest olen täielikult SCD toitumise peale üle läinud. Süsivesikuid söön minimaalselt ja 90% sellest tuleb peale trenni ning tatrast.Lihased on alles, pekki on kadunud korralikult ja võhm läheb järjest paremaks. Joostes jälgin ainult seda, et pulss püsiks alla 140.
              Perfect!!!
              Trenn u. 50 min max päevas kah, eks? Ma hoiaks tegelt alla 130 (võib olla 140, olenevalt su maxist).
              Aga maratoni sa sellise toitumisega tõenäoliselt ei läbi, glükogeeni jagub sul u tunniks, maratoni jooksed 4h+ ja kui oled oma organismi harjutanud rasvadest energiat saama, siis suhkrulaks joogipunktides mõjub väga hullult. Aga ma ei ole väga kodus selles teemas, tean, et on suudetud rasva pealt maratone joosta väga edukalt.

See millest mina räägin, on kahetunnised jooksuringid, kolmetunnised jalgrattaringid jne. mis kuuluvad enamuse maratoonari päevakavva, ka amatööri omasse. Kui algul ei kuulu, siis mingil hetkel hakkab kuuluma. Ma ei laida maha maratoni jooksmise ideed, selles on olemas nii palju omadusi, mis teevad ta ahvatlevaks meie saavutusi hindavas maailmas, aga see ei ole kusagilt otsast tervislik enamuse puhul. Kui sa suudad oma kavale kindlaks jääda, siis on ok, see ühekordne pingutus ei tee sulle midagi, aga chronic cardio elustiil on jama.

Comment

• RudiTurbo
                Klubi Liige
                • Oct 2008
                • 4167

Krt, maraton liiga pikk distants, endal ka cardio nullis, motivatiooni cardio vormi tagasi saavutamiseks oleks võinud 500 Euri vahele panna, aga jooksmine ei meeldi mulle eriti :D

Comment

• kjmrc
                  Pokkerihai
                  • Aug 2009
                  • 4541

Mnjah, see foorum toob ka midagi positiivset mulle.. Hakkan ka jooksmas käima, kuna varsti võin lihtsalt veereda trepist alla juba :D Jooksurexid, mis soovitusi annate jooksufishile?

Comment

• Provoker
                    Pokkerihai
                    • Jan 2009
                    • 3067

Kõige parem soovitus, et võta kätte ja aja ennast rajale. Edasi tuleb juba iseenesest. Ja teine asi, et jalanõud vaata korralikud. Ma hetkel jooksen veel kossuketsidega, aga ei saa öelda, et mugav oleks. Plaan kindlasti spets jalanõud vaadata.

Comment

• inward
                      Klubi Liige
                      • Sep 2009
                      • 6275

Propageerin oma kallutatud vaadet, aga et end üldiselt heasse vormi ajada nt. kaalust alla saada, rasva põletada ja cardiot arendada, siis jalgpalli mängimine on tohutult kasulik selles osas. Kasvõi lihtsalt motivatsiooni poole pealt jooksmisega vastandades on see, et tahet pingutada on kõvasti rohkem.
                      Jooksed millegi käega katsutava pärast, kindel siht ja eesmärk silme ees, kas siis kaitses vastane kätte saada ja maha võtta, või ründes pallini jõuda, et see oluline värav ära lüüa . Ka trennis joone jookse tehes, siis ilmselgelt võitlusliku momenti tekitab meeskonnaga koos jooksmine - ei taha ju viimane olla, vaid ikka esimeste seas. Jalka põletab umbes mängu peale 1k kalorit ja rohkem, sõltuvalt inimesest ja tasemest.

Ragel ka mõnes mõttes tõetera sees, et näiteks jalgpalli puhul, teisalt see ala liigestele mõjub päris raskelt. Väga tihedad on igasugused lihas- ja sidemevenitustega seonduvad vigastused.

Üldiselt oleks huvitav ka ise mingi aeg maraton ära joosta, kuidas kannatab ja nii. Kokkuvõtteks sai selline obv jutt, aga edu rankale ja spordi harrastajatele. Ärge istuge kodus ja kui vähegi saab, siis liikuge ja tehke sporti kõvasti :).

Comment

• Oliverk
                        Moderaator
                        • Nov 2008
                        • 3016

Mul seoses jooksmisega vana vigastus jälle tagasi. Sääreluu stressmurd. Seekord natuke teisest kohast aga sama moodi kulgeb nagu eelmine kord. Mul kord nädalas jooksuvõistlused ja iga korraga on hullemaks läinud. Nüüd see nädal vist jätan vahele jooksu ja vaatan mis nädala pärast saab.

Comment

• pokkerisheriff
                          Grinder
                          • Oct 2011
                          • 824

Algselt postitas kjmrc Vaata postitust
                          Mnjah, see foorum toob ka midagi positiivset mulle.. Hakkan ka jooksmas käima, kuna varsti võin lihtsalt veereda trepist alla juba :D Jooksurexid, mis soovitusi annate jooksufishile?
                          nagu eespool soovitatud, siis korralikud jalatsid (mitte mingi hirve eesnaha paksuse tallaga 5-eurone turult ostetud kets). samuti kui veerema kipud, siis ära asfaldil jookse vaid kuskil metsa all (pehmemal pinnal), et keha säästa.

Comment

• kjmrc
                            Pokkerihai
                            • Aug 2009
                            • 4541

Jep, seda soovitati juba, et jookseksin pehmel pinnasel esialgu, asfalt annab põlvedele valu muidu, olen sellega nõus. Muide, keegi teab, mitu km on Tartus Anne kanali ümbert see ring?

E: Ise küsin, ise vastan - natuke googeldamist ja sain teada, et 1600 meetrit, vastab see tõele?
                            Last edited by kjmrc; 04.06.12, 18:51.

Comment

• Provoker
                              Pokkerihai
                              • Jan 2009
                              • 3067

mõõda delfi kaardi pealt üle. natuke peaks rohkem olema, ning sügiseks plaanitakse valmis saada 2km ring.ma ise alustan ujujate parkla juurest jalakäiate sillakaarelt poolringiga kanali ja jõe vahelt ihastesse ja tagasi :)

Comment

• Godspeed_EJ
                                Klubi Liige
                                • Nov 2009
                                • 3049

(Klõpsa sisu nägemiseks / peitmiseks)

Trennid on läinud tasapisi pikemaks - alustasin umbes 30m ja nüüd pikemad otsad ca 1h30m. Tänu pikematele trennidele olengi nüüd vaikselt tatart hakanud sööma taastumise eesmärgil. Lühemate trennide puhul ei tundnud selleks mingit vajadust ja mingil hetkel olid süsikad enam-vähem nulli viidud. Suurimaks küsimärgiks ongi hetkel, kas pelgalt rasvavarude pealt kannatab sellist distantsi läbida ja mida keha siis arvab, kui saab spordijoogi laksu kätte. Ma teengi seda kerge eksperimendina ja täiesti võimalik, et sellise toitumisega ülipikkasi distantse läbida osutub väga raskeks.

Eesmärgiks ongi kord elus maraton läbida. Päris staieriks ei kavatse hakata.

Comment

Working...