Detsembri Offtopic - Tere Jõul!

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • muruntau
    • Jan 2009
    • 4325

Re: Detsembri Offtopic - Tere Jõul!

ei tahaks seekord vaidlusesse laskuda, aga pastilaa jutule +1.

(Klõpsa sisu nägemiseks / peitmiseks)

Comment

• con
      Pokkerihai
      • Jul 2010
      • 1954

Valdav osa vaidleb õiguse eest mitte ei väitle arusaama nimel. Õpetada saab inimest, kes õppida tahab. Siin ühepoolselt diskuteerides on tegevuse tulemus võrdne vaidlemisega.

vahel harva kipub see ikka ja jälle ununema...

Comment

• Kloonike
        Grinder
        • Nov 2008
        • 898

Algselt postitas pastilaa Vaata postitust
        Järjekordne post lihtsalt selle kohta, et ei tunta absoluutselt sotsiaalvaldkonda.
        Sa ei tea, milline oli minu elu lapsepõlves, mis elu ma olen näinud. Täiskasvanud inimene peaks ikka olema suuteline enda eest hoolt kandma kui tal ei ole mingi vaimne või füüsiline puue. Lapsi tuleb loomulikult kaitsta, sest nad ei ole suutelised enda eest seisma. Jään seisukoha juurde, et inimene on enda hädades süüdi. Meie ühiskonna üks suurimaid probleeme on vale suhtumine elusse kui nii võib öelda. Lepitakse "ära elamisega" ja ei peeta ennast võimeliseks rohkemaks. Kui latt juba nii madalale lasta, siis ei olegi pikk maa rock bottomini, millest taastumine on äärmiselt raske tänu üha kasvavale probleemide hulgale.

Lisaks veel, et meie riigis on haridus tasuta, seda võimalust saavad kasutada kõik. Kui miski muu ei aita, siis kool ikka aitab (õpetab mõtlema)...

Eraldi teema on tänavalapsed jms, nendest ma ei tea tõesti midagi, kuid kas see ei peaks olema mitte sotsiaalhoolekande töö?

Üleüldse minu mõtted on olukorra kohta, kus inimesel on midagi ja ta enda otsuste tõttu jääb sellest kõigest ilma, mitte nendest, kel kunagi pole olnud võimalustki.
        Last edited by Kloonike; 05.12.11, 19:48.

Comment

• alaska
          forever
          • Oct 2008
          • 6599

Väga sisukas seisukohavõtt. Mis edasi, ahju?

Comment

• Godspeed_EJ
            Klubi Liige
            • Nov 2009
            • 3049

Watchmen@TV3

Comment

• con
              Pokkerihai
              • Jul 2010
              • 1954

Algselt postitas Kloonike Vaata postitust
              (Klõpsa sisu nägemiseks / peitmiseks)
              Sel teemal on üpris raske seisukohta võtta. Teadmatuses ei saa inimest imo süüdistada.
              Ma mõelnud, et võtaks näitena kaks inimest, kes on muud mõttes vaimselt võrdsed. Ühel on juhi omadused, teisel mitte. Juhiks reeglina sünnitakse. On ilmselge, et juht jõuab elus kaugemale. Olgu nad siis mõlemad kõrges keskklassis või üks jääb tänavale ja teine tuleb ots-otsaga kokku. Viimasel ajal olen hakanud mõtlema, et ennast annab praktiliselt igas valdkonnas arendada. Näiteks, kui ma keskas ei suutnud isegi klassiees olla siis tänaseks võin võtta sõna suurema rahvahulga ees ning panen end igal võimalusel teadlikult rasketesse olukordadesse, et end arendada. Muidugi siin võib olla pigem tegu ka sellega, et mul on kaasa antud tungiv soov end täiendada/tõestada. Enamik kahjuks laseb hirmudel võimust võtta ja lepib mugavusega.
              End saab arendada ja treenida igas valdkonnas aga selleks on vaja juba õiget suhtumist/arusaamu. Selline suhtumine peab sul sees olema. Seda suhtumist ei saa tühjast kohast võtta. Paljud ei mõista seda, et piirid seab pigem suhtumine, kui vaimne võimekus ka siis, kui kaasa aidata. See, et Sina selle peale iseseisvalt tulid näitab, et Sul on vedanud.
              Last edited by con; 05.12.11, 20:43. Põhjus: sõnastus

Comment

• Kloonike
                Grinder
                • Nov 2008
                • 898

Juhiks sünnitakse? See on pigem pikaajaline protsess inimese arengus, mõni jõuab sinna varem, mõni hiljem... Kõik algab sellest, milleks inimene ise arvab, et ta suuteline on ja kelleks ta tahab saada. Kui talle sisestada lapsepõlvest alates, et ta pole midagi väärt, siis temast tõesti juhti ei saa kui just ta oma elus mida radikaalselt muuta ei otsusta. Ise alles väitsid, et me saame oma mõtteid kontrollida. Kui nooruses (mida varem, seda parem, vanusega pole siin tegelikult midagi pistmist) seeme mulda panna on tõenäosus, et sealt midagi kasvab palju suurem kui selle otsa niisama komistades. Kui inimese ebaedu normaaltingimustes ei ole tema enda süü, siis kelle oma ta on? Rahvas ei mõtle kuhu nad jõuda tahavad, sest lihtne on olla lammas, kes käib karja järel ilma sügavamatele eesmärkidele mõtlemata, hundina on ju elu raske. "Aga mis siis kui ...?"

Ettevõtlikkus ei ole kaasa sündinud anne, kuid seda on võimalik omandada. Me kõik alustame oma eluteed enam vähem samast punktist, isegi kui see ei ole tõsi, moodustab see meile tervest elust üsna väikese osa ning mulle ei mahu pähe kuidas see väike osa võib olla niivõrd oluline meie edasise elu defineerimisel. When there's will there's way.

Comment

• con
                  Pokkerihai
                  • Jul 2010
                  • 1954

Hea vastus, olen nõus. Ainult positiivne, kui keegi toob välja vead su mõttekäikudes.
                  Lisaks, et inimese võimekusel on piirid. Kui sa oled vaimselt nt terve ja kaotad autoõnnetuses oma pere koos kõige muuga siis võib ka tugev psüühika järele anda. Ma ei ütleks, et ta oleks otselt süüdi selles, et ta enam oma eluga toime ei tule. Sa ei tea nende inimeste lugusid.

Comment

• Madis Very
                    Bännitud
                    • Aug 2009
                    • 2951

Kogu aitamine on hea, imo ! Ei peaegi 100% ainult loomadele annetama ja vastupidi ...

Not so offtopic promo: Tellides TaksoAbist endale sobiva takso 1665 SMSiga läheb sellest 0,2€ igakuu erinevale heategevus grupile :)
                    *Helistamine on tasuta

Kui promomine lubatud pole siis see you in court :P.

cya

Comment

• Potsataja
                      õilishing
                      • Oct 2008
                      • 5270

Algselt postitas con Vaata postitust
                      Hea vastus, olen nõus. Ainult positiivne, kui keegi toob välja vead su mõttekäikudes.
                      Lisaks, et inimese võimekusel on piirid. Kui sa oled vaimselt nt terve ja kaotad autoõnnetuses oma pere koos kõige muuga siis võib ka tugev psüühika järele anda. Ma ei ütleks, et ta oleks otselt süüdi selles, et ta enam oma eluga toime ei tule. Sa ei tea nende inimeste lugusid.
                      See viimane lause on kohe väga-väga tähtis. Ma ei oska otseselt sobivat võrdlust tuua, kuid oletame, et inimesed varieeruvad portselanist titaanini. Üks puruneb imekergelt ja teine üliraskelt, kuid fakt on see, et teatud tingimustel puruneb ka titaan. Tõesti, enda purunemisklassi on võimalik parandada läbi isikliku arengu jms. kaudu, kuid see on võimalik ainult teatud piirini. Ka nö. portselanist inimesed võivad arvata, et "kõik on inimese enda süü jne." ja ta cõib selle teadmisega õndsalt elu lõpuni elada. Samas piisab väiksest kõrvalisest tõukest ja tema isiksus ja kõik, mis ta siiani arvas,tundis, mõtles puruneb kildudeks. Mida tugevama inimese ja isiksusega on tegu, seda suuremat kõrvalist tõuget on vaja ja lõpptulemusena ei ole purunematuid inimesi olemas.

Prükkarite näitel, niikaua kuni te ei tea nende lugusid puudub teil õigus öelda "nad on ise süüdi". Võibolla nende asemel ripuksite teie kusagil nöör kaelas, kuid nemad võitlevad oma suht mannetul viisil edasi. Lihtsam oleks ju kedagi maha lüüa, röövida või siis lihtsalt paljaks varastada ja kindel katus pea kohale, mingid riided selga ja kõht enamvähem täis saada.

Comment

• JohannesJ
                        Grinder
                        • Jun 2010
                        • 684

Algselt postitas Potsataja Vaata postitust
                        See viimane lause on kohe väga-väga tähtis. Ma ei oska otseselt sobivat võrdlust tuua, kuid oletame, et inimesed varieeruvad portselanist titaanini. Üks puruneb imekergelt ja teine üliraskelt, kuid fakt on see, et teatud tingimustel puruneb ka titaan. Tõesti, enda purunemisklassi on võimalik parandada läbi isikliku arengu jms. kaudu, kuid see on võimalik ainult teatud piirini. Ka nö. portselanist inimesed võivad arvata, et "kõik on inimese enda süü jne." ja ta cõib selle teadmisega õndsalt elu lõpuni elada. Samas piisab väiksest kõrvalisest tõukest ja tema isiksus ja kõik, mis ta siiani arvas,tundis, mõtles puruneb kildudeks. Mida tugevama inimese ja isiksusega on tegu, seda suuremat kõrvalist tõuget on vaja ja lõpptulemusena ei ole purunematuid inimesi olemas.

Prükkarite näitel, niikaua kuni te ei tea nende lugusid puudub teil õigus öelda "nad on ise süüdi". Võibolla nende asemel ripuksite teie kusagil nöör kaelas, kuid nemad võitlevad oma suht mannetul viisil edasi. Lihtsam oleks ju kedagi maha lüüa, röövida või siis lihtsalt paljaks varastada ja kindel katus pea kohale, mingid riided selga ja kõht enamvähem täis saada.
                        +1

Comment

• muruntau
                          • Jan 2009
                          • 4325

Keegi on kuulnud, millal EMV ajakava ja satikad välja tulevad? Lõppeval aastal toimus jaanuari keskel ja ajakava oli rohkem kui kaks kuud varem üleval. Oleks nagu aeg, kui just ei taheta kevadel korraldada.

Comment

• peete82
                            Vana Tegija
                            • Jan 2010
                            • 1310

Algselt postitas qbj0hn Vaata postitust
                            Ma vanasti loomatildis lasin poksikinnastega hea seeria vastu seina ja kohe parem olla.
                            Ma võtan jalast plätu, peksan vastu lauda ja röögin (ime, et naabrid pole hullarisse helistanud). Eile tõmbasin pooleks ajalehe Eesti Ekspress

Comment

• Godspeed_EJ
                              Klubi Liige
                              • Nov 2009
                              • 3049

Algselt postitas Potsataja Vaata postitust
                              Jah, eks asotsiaale ole ka erinevaid. Osad mõtlevad tõesti sellele, kuidas saada kõht täis ja riided selga, teised jälle sellest, et saaks järgmise pudeli odekat ostetud.
                              Balti jaamas tuli kunagi üks õnnetu välimusega kodanik raha küsima, ütles, et kõht tühi. Kui ma tegin ettepaneku, et tule ma ostan sulle kõrval asuvast putkast tsebureki, siis viibutati vihaselt käega ja jalutati minema. Juu siis ikka ei olnud näljane.

Comment

• Marek K.
                                Klubi Liige
                                • Oct 2008
                                • 1477

ah tehkem parem vuppi

Comment

Working...