Muru teisel pool aeda ikka rohelisem ehk elu välismaal

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • sven
    Jube Noob
    • Nov 2010
    • 127

Re: Muru teisel pool aeda ikka rohelisem ehk elu välismaal

Olles olnud oma perest eemal paar korda kuskil 3-4 nadalat jarjest voin ausalt oelda et see raha mis mind uuesti seda tegema paneks peab olema vaga suur. Ma ei kujutaks ette aastat+. Ja see ilmselt oleneb vaga inimestest, aga olles olnud mingil hetkel suht vaikeste voimalustega ja mingil hetkel vaga heal jarjel, siis minuarust tihti see kokkuhoiu tunne mis on kui tuleb palju rohkem majandada ja see kuidas hindad vaiksemaid asju kui voimalused piiratud tihti tegi tasa selle suuremate voimaluste piiratuse. Ja siin eelnevalt oli mainitud koolivormi ja voin ausalt oelda et ma olen kahe kaega selle poolt. Pull see et siin(usas) on erakoolides koolivorm ja riigi koolides mitte. Ja lapsevanema elu on tunduvalt kergem kui on tapne asi mis lapsele selga panna ja koigil teistel sama ehk ei ole isegi varianti nii oelda yle trumbata teisi lapsi. Ma ise arvan et koige tahtsam on leida balanss raha ja teiste eluvaartuste vahel. Kui oskad teenida korralikult nii et rohkem teenimine ei ole su elu number yks eesmark, siis anna tuld, aga need inimesed kes on nous 30 aastat 60 tundi+ nadalas vaeva nagema selle nimel et oleks "paremal jarjel" voivad jouda yks hetk elus selleni et kui tagasi vaatavad elule ja naevad kui paljud asjad selle nimel tegemata jaid tahaks nii mondagi muuta.

Comment

• sven
      Jube Noob
      • Nov 2010
      • 127

Lisaks ka vaga hea lause mille kuulsin: "the thing that you'll learn someday is that life isn't about getting what you want.

It's about wanting what you have."

Comment

• janek174
        Vana Tegija
        • Mar 2009
        • 1078

Algselt postitas Tarmonator Vaata postitust
        Seda ma räägingi, et kui sa oled oma lapsed õigesti kasvatanud, siis jah nad aitavad sind. Aga mina tahaks nii, et ma ei vaja seda.
        Ma ei räägi siin vastastikusest aitamisest vaid ülevalpidamisest. Need on sutsu erinevad asjad. Stiil "mina kasvatasin ja toitsin sind, nüüd toida ja hoia sina mind" on mulle absoluutselt vastuvõetamatu. Ma ei ole öelnud,et ma oma vanemaid ei aita ja nad ei vajagi veel minu abi. Ja kui tuleb kord päev kus ma pean oma ema või isa voodihaigena põetama hakkama, siis ma teen seda(olen oma vanaema põetanud aastaid), aga ma ei pea seda iseenesest mõistetavaks. Ja mina tahan ise hakkama saada oma vanadusega.
        Ja riik hoiab mind üleval vastavalt oma võimalustele...kui ma sellega toime ei tule, siis olen ise töll
        Jah ,100% olen nõus. Aga ei saa ju iseenesestmõistetavana ka võtta seda, et riik kõik sinu eest ära teeb. Paljudele tundub tänapäeva asi liiga mustvalgena lihtsalt...

Comment

• Spewmonkey
          Seina Augustaja
          • Oct 2008
          • 2293

Algselt postitas janek174 Vaata postitust
          Jah ,100% olen nõus. Aga ei saa ju iseenesestmõistetavana ka võtta seda, et riik kõik sinu eest ära teeb. Paljudele tundub tänapäeva asi liiga mustvalgena lihtsalt...
          Mulle tundub, et tema ei ole see kes asju must-valgelt võtab. Valikutele riik või lapsed saab ka lisada selle, et oled ennast elu jooksul ise materiaalselt piisavalt kindlustanud, et keegi ei pea sind enam üleval pidama. Mõistad?

Comment

• janek174
            Vana Tegija
            • Mar 2009
            • 1078

Algselt postitas Spewmonkey Vaata postitust
            Mulle tundub, et tema ei ole see kes asju must-valgelt võtab. Valikutele riik või lapsed saab ka lisada selle, et oled ennast elu jooksul ise materiaalselt piisavalt kindlustanud, et keegi ei pea sind enam üleval pidama. Mõistad?
            Aga kui sa sellega hakkama ei ole saanud, siis pole ju lapsed selles süüdi, ega ei pea nad kehvemalt positsioonilt startima, kui nö. ''rikkad'' lapsed.
            Kordan veel, et demokraatia tähendab minu mõistes seda, et kõigil on võrdesed võimalused, olgu siis Iphone või mitte.

Comment

• Vandalar
              Pokkerihai
              • Oct 2008
              • 3577

Demokraatia tähendab võrdseid õigusi seaduse ees, võimalustest ma ei tea, et demokraatia põhialustes räägitakse, vbl räägitakse?
              Nüüd kui wikipediast natuke uurisin, siis tuleb välja jah, et ideaalis peaks demokraatia looma ka mingi aluse sotsiaalsel pinnal a la, et ka väiksema kukruga inimene saaks hariduse omandada kui tal selleks eeldused on või midagi sinnakanti.
              Last edited by Vandalar; 02.09.11, 16:42.

Comment

• sven
                Jube Noob
                • Nov 2010
                • 127

Ma arvasin et demokraatia tahendab seda et koigil on voimalus enda eest kosta. Kommunism oli rohkem see kus "koigil on vordsed voimalused."

Comment

• janek174
                  Vana Tegija
                  • Mar 2009
                  • 1078

Võrdsete võimaluste all pidasin ma pigem ikka seda silmas, et kõigil on võrdne võimalus ennast teostada. See mis sealt välja tuleb, on juba hoopis teine lugu. Kommunism teadis juba ette, mis sealt välja tuleb.

Comment

• leits
                    Hundinui
                    • Apr 2009
                    • 9562

Mina ei tea .. imo tänasel p2eval mina neid võrdseid võimalusi väga ei "usu". Ala labane näide mingi töökohtade sebimistega vms .. Kui sa ikka kedagi tead or smth on alati lihtsam tööle saada, kui mingi lambi vallol tämaval, kuigi tema oskused võivad isegi paremad olla ..

Comment

• janek174
                      Vana Tegija
                      • Mar 2009
                      • 1078

Algselt postitas leits Vaata postitust
                      Mina ei tea .. imo tänasel p2eval mina neid võrdseid võimalusi väga ei "usu". Ala labane näide mingi töökohtade sebimistega vms .. Kui sa ikka kedagi tead or smth on alati lihtsam tööle saada, kui mingi lambi vallol tämaval, kuigi tema oskused võivad isegi paremad olla ..
                      Nojaa, see ongi pigem ideaalettekujutus demokraatiast. Aga väga paljud tunduvad arvavat, et demokraatia on see, kui ise midagi tegema ei pea, ja raha tuleb. Ja siis veel hädaldada, et neil mittemidagitegijatel kusagil naaberriigis tuleb seda raha veel rohkem.

Comment

• redddman10
                        Grinder
                        • Aug 2010
                        • 703

loen seda teemat siin ja selle teema üle võiks vaidlema jääda IMO.Sveniga ka nõus.Osadel ma oletan siin ei olegi peret(naist, lapsed) kes sõna võtavad.võin ka eksida.Kui sa oled ikka perest eemal koguaeg siis peab tõesti VÄGA hea raha olema, et pendeldada kuskil välismaa vahet.ütleme nii et enne elaksin enda perega kusagil maal ja teeniksin 500 eurot kuus kui a la 3000 eurot
                        soomes iga päev kümme tundi tööd tehes.kui muidugi häda käes ja raha nii hädasti vaja-nõus. tuleb minna.Aga eks igaühel on rikkusest ka omad arusaamad.ise ei ole rikas aga võin rahulikult öelda et olen õnnelik ja millestki väga puudust ka ei tunne:)

Comment

• Vandalar
                          Pokkerihai
                          • Oct 2008
                          • 3577

Demokraatia kants usa- IMO tuleb sealt viimasel ajal selliseid signaale, et seal on pigem türannia kui demokraatia. Ma loodan, et fbi mind nüüd jälle jälitama ei hakka nagu see enne black fridayt tõenöoliselt oli.

Comment

• janek174
                            Vana Tegija
                            • Mar 2009
                            • 1078

Algselt postitas redddman10 Vaata postitust
                            lAga eks igaühel on rikkusest ka omad arusaamad.ise ei ole rikas aga võin rahulikult öelda et olen õnnelik ja millestki väga puudust ka ei tunne:)
                            Sellest lausest olekski pidanud kogu see teema pihta hakkama...

Comment

• janek174
                              Vana Tegija
                              • Mar 2009
                              • 1078

Algselt postitas Vandalar Vaata postitust
                              Demokraatia kants usa-
                              Kes sulle seda rääkis??

Comment

• BuildUp
                                Pokkerihai
                                • Oct 2008
                                • 2547

Aga kui sa sellega hakkama ei ole saanud, siis pole ju lapsed selles süüdi, ega ei pea nad kehvemalt positsioonilt startima, kui nö. ''rikkad'' lapsed.
                                Kui sa sellega hakkama pole saanud, siis lapsed tõepoolest süüdi pole, aga vanemad küll. Sellest ma siin räägingi, et sinu laste tuleviku määrajaks oled kõige rohkem sa ise ja kasvata ja õpeta neid ise nii palju kui suudad, aga kui sa ei suuda neile luua võimalusi spordiringis osalemiseks või ülikooli eest tasumiseks, siis on seis ikkagi üpriski kurb ja ilmselgelt on "rikaste vanemate lapsed" paremal stardipositsioonil kui su enda võsukesed.

Kordan veel, et demokraatia tähendab minu mõistes seda, et kõigil on võrdesed võimalused, olgu siis Iphone või mitte.
                                "Demokraatia tähendab minu mõistes seda, et kõigil on võrdsed võimalused(ennast teostada)." - Aga on see siis nii? Ma mõtlen just seda, et üldse hakata kuskilt otsast midagi teostama on tänapäeva maailmas sul ikkagi klotsi vaja. Vahet pole kas sa mõtled enese teostamise alla jooga õppimist või ülikoolis mingi eriala lõpetamist.

Ma olen juba ammu aru saanud, et kui sa tahad kuhugi jõuda või midagi saavutada, pead sa kõik ise ära tegema. Loota sellele idealistlikule lahendusele, et kõigil võiks ja kõigil peaks olema võrdsed võimalused...nii see tänapäeval ei ole ja ma usun, et ei saagi olema.

Comment

Working...