majanduse offtopic

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • eddi
    Vana Tegija
    • Oct 2009
    • 1200

Re: majanduse offtopic

korralik tech sektori selloff siin viimased päevad. viimased 5 päeva twitter (-10%); FB (-8%); google (-4.5%); amazon (-10%) amazonil olid tulemused ka hiljuti, mis ei rahuldanud investoreid. samal ajal õunapoiss on +10% viimasel 5 päeval. õunal olid positiivsed tulemused ja arvatavasti enne uut iphone väljatulekut keegi applet väga müüma ka ei hakka ehk aapl peaks suht safe zone olema kuni septembrini. Lisaks naljakas lugu apple'ga, CEO teatas hiljuti, et apple aktsia tükeldatakse ära, seitsmeks osaks. ehk kui praegu maksab AAPL 587 dol, siis varsti on 7 AAPL tickerit, mis maksavad ca 83dol. google tegi hiljuti sama, aga jagas kaheks ainult.

Lisa: tundub, et praegu on selline periood, kus tehnoloogiasektori firmadele ei anta enam midagi andeks. kvartalitulemustes millegagi mööda panevad, lammutatakse kohe alla.
    Last edited by eddi; 28.04.14, 15:36.

Comment

• tolmuahv
      Klubi Liige
      • Feb 2009
      • 2502

Algselt postitas eddi Vaata postitust
      korralik tech sektori selloff siin viimased päevad. viimased 5 päeva twitter (-10%); FB (-8%); google (-4.5%); amazon (-10%) amazonil olid tulemused ka hiljuti, mis ei rahuldanud investoreid. samal ajal õunapoiss on +10% viimasel 5 päeval. õunal olid positiivsed tulemused ja arvatavasti enne uut iphone väljatulekut keegi applet väga müüma ka ei hakka ehk aapl peaks suht safe zone olema kuni septembrini. Lisaks naljakas lugu apple'ga, CEO teatas hiljuti, et apple aktsia tükeldatakse ära, seitsmeks osaks. ehk kui praegu maksab AAPL 587 dol, siis varsti on 7 AAPL tickerit, mis maksavad ca 83dol. google tegi hiljuti sama, aga jagas kaheks ainult.

Lisa: tundub, et praegu on selline periood, kus tehnoloogiasektori firmadele ei anta enam midagi andeks. kvartalitulemustes millegagi mööda panevad, lammutatakse kohe alla.
      Kõlab nagu short Groupon like there's no tomorrow.

Comment

• eddi
        Vana Tegija
        • Oct 2009
        • 1200

Algselt postitas tolmuahv Vaata postitust
        Kõlab nagu short Groupon like there's no tomorrow.
        täitsa võimalik jah. enne unustasin põhikangelased välja tuua, nagu LinkedIn, kes on viimase 5 päevaga -16% ja viimase 3 kuuga -30% ca sama case ka netflixil. igatahes praegu on väääga raske mingit tech sektori firmat üles mängida. BTW grouponil kvartalitulemused ka 6.mai, twitteril homme.
        Last edited by eddi; 28.04.14, 17:05.

Comment

• hotcocacola
          HTCCACLA
          • Oct 2008
          • 14473

Oskab keegi selle kohta midagi tarka öelda?

Comment

• eddi
            Vana Tegija
            • Oct 2009
            • 1200

Algselt postitas hotcocacola Vaata postitust
            Oskab keegi selle kohta midagi tarka öelda?

https://fp.lhv.ee/market/fund/fundVi...2&leftMenu=fnd
            väga hea fondijuht on puldis. Joel tunneb seda asja, aga sitt värk on see, et ma ise midagi aru ei saa. selline valdkond, et johhaidii (minu jaoks vähemalt). ma ei taha enda raha väga kuskile panna, millest ma absull midagi aru ei saa. aga üldiselt Joel Kukemelk on tubli poiss ja teab mis teeb. kui ma peaks mingisse fondi raha panema, siis see oleks ilma kahtluseta pärsia lahe fond (mul isegi tiksuvad selle fondi osakud kontol, aga mingit suurt positsiooni ei ole ega julge väga võtta).

mis on ka sellistel juhtudel standard, et fond näitab tugevat tootlust - tulevad võhikud ostma ja siis kui hakkab langema, siis müüakse kahjumiga maha. ainult aasta tootlikkuse % vaadata ja selle peale osta osta on hea võimalus raha kaotamiseks

*minu isiklik arvamus*

Comment

• nikitheone
              Mr. Puujalg
              • Aug 2009
              • 6446

Algselt postitas eddi Vaata postitust
              täitsa võimalik jah. enne unustasin põhikangelased välja tuua, nagu LinkedIn, kes on viimase 5 päevaga -16% ja viimase 3 kuuga -30% ca sama case ka netflixil. igatahes praegu on väääga raske mingit tech sektori firmat üles mängida. BTW grouponil kvartalitulemused ka 6.mai, twitteril homme.
              Tuli meelde see kohe - https://www.worldpayzinc.com/tech-we...UorewA.twitter
              &quot;Money doesn&#39;t make you happy. I now have $50 million but I was just as happy when I had $48 million.&quot; <br />Arnold Schwarzenegger

Comment

• eddi
                Vana Tegija
                • Oct 2009
                • 1200

haha mhm, see on ülihea. LinkedIn jätab nii armetu mulje

Comment

• Codecci
                  Luuramas Naisteturniire
                  • Nov 2008
                  • 7574

Keegi lühidalt viitsib seletada misasi on Lyoness?

Comment

• Godspeed_EJ
                    Klubi Liige
                    • Nov 2009
                    • 3049

1 aste = sooduskaart
                    2 aste = püramiidskeem

Comment

• Rage
                      Klubi Liige
                      • Nov 2008
                      • 6853

Algselt postitas Godspeed_EJ Vaata postitust
                      1 aste = sooduskaart
                      2 aste = püramiidskeem
                      /thread

Comment

• hotcocacola
                        HTCCACLA
                        • Oct 2008
                        • 14473

Algselt postitas Codecci Vaata postitust
                        Ükspäev sain FB-s sõnumi tuttava tuttavalt, kellega ma üldse ei suhtle. Kutsus mind äriõhtusöögile. Esmamulje oli:"Mkey! Kõlab nii kahtlase...

Comment

• vsiu100
                          Moderaator
                          • Oct 2008
                          • 4253

mulle helistas täna kena häälega nooremapoolne naisterahvas ja pakkus müüa šveitsi kvaliteetbrandi trussikuid.
                          4,80, tavahind 20eur. saadavad turvaümbrikus koju, saad proovida ja siis tasuda.
                          ses mõttes, et kui kellelgi siiras huvi või tahab uurida näiteks, mis kasutatud ja tagasisaadetud trussadest saab, siis võin numbri PM-da.

Comment

• Godspeed_EJ
                            Klubi Liige
                            • Nov 2009
                            • 3049

on huvi. anna teada, kui proovitud saad.

Comment

• vsiu100
                              Moderaator
                              • Oct 2008
                              • 4253

kahjuks keeldusin ise viisakalt pakkumisest, kuna igaks nädala päevaks trussikud juba olemas.

Comment

• eddi
                                Vana Tegija
                                • Oct 2009
                                • 1200

Algselt postitas Codecci Vaata postitust
                                lühidalt - püramidskeemi pask, soovitan eemale hoida. ise olen nii mitmelgi nendel kohtumistel käinud, aga mitte eesmärgiga liituda, vaid nende müügitöö powerit näha. nendes skeemides on väga tugevad müügipoisid. iga kord, kui olen läinud eesmärgiga natuke kvaliteetvaidlemist teha, siis igale minu vastuväitele oli neil vastus olemas ja lõpuks ei olnudki mul neile enam midagi öelda.
                                ainuke vastuväide, mille vastu nad ei saanud oli järgmine: seletasin talle, mis on püramidskeem ja miks nende biz jubedalt just seda meenutab, vastuväide: tõi esile firmat, kus töötan (nu et kõige kõrgemal CEO ja laieneb alla, ka nagu püramidskeem) ja ütles, et iga firma on püramiidskeem. ma vastasin talle, et nii võttes on ka metsas kasvav kuusepuu üks püramiidskeem. see oli ainuke argument, mille ma võitsin

praegu käib suur püramiidskeemi vaidlus kahes firmaga, mitte omavahel vaid sama case mõlemal. (herbalife ja nu skin, börsil HLF ja NUS, vaadake järgi). huvitav võitlus, kuna 2 suurimat investeerimisgiganti on seal üksteise vastu (üks ütleb, et ei ole püramiidskeem, teine ütleb, et on). ca 1B dollarit on vahel.

edit: http://www.cnbc.com/id/100463392
                                Last edited by eddi; 30.04.14, 15:38.

Comment

Working...