majanduse offtopic

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • privador
    Pokkerihai
    • Oct 2008
    • 3951

Re: majanduse offtopic

lol tolmuahv...1 punkt selleks on ju elukaaslane:)

Comment

• Codecci
      Luuramas Naisteturniire
      • Nov 2008
      • 7574

Algselt postitas tolmuahv Vaata postitust
      Ma arvan, et kui inimesel mingitki ettevõtlikust on ja natuke enda ümber ringi vaadata, siis on võimalusi küll ja veel. Ise koguks sõpradelt-tuttavatelt 10-20 ideed ja otsustaks, millesse ise kõige rohkem usun ja mis kõige vähem kapitali nõuab. Ja annaks hagu. Kui imbetsill ei ole ja süstemaatiliselt asjale läheneda, siis peaks feilamine olema võrdlemisi keeruline.
      Aga miks 80% (või whatever see number on) ettevõtetest ebaõnnestuvad? 80% üritajatest on imbetsillid? :D

Comment

• tolmuahv
        Klubi Liige
        • Feb 2009
        • 2502

80% ettevõtetest ebaõnnestuvad USA-s minu teada. Pakun, et Eestis on see protsent umbes:
        - Buumiajal 10-20%
        - Masuajal 30-40%

Ebaõnnestuvad teistsugused ettevõtted. Näiteks, et tahaks teha kohviku kesklinna, kus on juba 20 kohvikut. Aga äge oleks ikka kui oleks enda kohvik. Või ööklubi või restoran. Või hakkaks maale tooma mingit udupeent sodi, mille nõudlus on piiratud. Näiteks Vertu telefone või Armani ülikondi. Ilgelt neat oleks, kui 3 kuud hiljem saaks mõne high-end autoga letti sõita ja Kroonika vastuvõtul käia. Või teeks mõne veel puudu oleva naisteajakirja, jälle highway to sull&fame. Või läheme mõnest pangast ära ja asutame investment butiigi, mis kopeerib turul olemas olevaid tooteid.

Vähem feilab ettevõtmisi, kus inimene on ise valmis käe külge panema ja kus tema tööl on reaalne ja mõõdetav väärtus. "Ärimehed" ei taha selliseid asju eriti teha, muidumeestel jääb tihti puudu motivatsioonist või järjepidevusest. Aga seal on minu meelest võimalik ebaõnnestumise riski kõvasti maandada enda kõva tööga.

Comment

• vennike
          Pokkerihai
          • Mar 2009
          • 1958

osta hiinast midagi ja müü euroopas 300-1000% kallimalt maha. mine käi ehitus- ja autopoodides ning uuri hindu. pole palju algkapitali vaja, lihtsalt head suhtlemisoskust ja tiba aega.

Comment

• Provoker
            Pokkerihai
            • Jan 2009
            • 3067

Ma mingi aeg uurisin Hiinast sellise lihtsa toote kohta nagu võrkkotid aedviljade pakendamiseks.Saaks hea hinnaga tõesti, aga miinimum kogus ostul oli 300 kasti ehk siis mingi 100 aluse jagu kaupa. Ilmselgelt ei olnud mul vaba raha, et seda bisnissit ette võtte :D

Comment

• Potsataja
              õilishing
              • Oct 2008
              • 5270

Majandusinimesed, üks ülimagus diil on kohe tulemas:

Siseministeeriumi infotehnoloogia- ja arenduskeskus (SMIT) kuulutas riigihanke neljaks aastaks laua- ja sülearvutite rentimiseks, mille kuluks eeldatakse 4 miljonit eurot.

Comment

• hotcocacola
                HTCCACLA
                • Oct 2008
                • 14473

Comment

• Pahvak
                  Pastilaa?? Ei!
                  • Dec 2008
                  • 4431

Algselt postitas Potsataja Vaata postitust

http://www.postimees.ee/594372/sisej...eest-arvuteid/
                  Miks see siis nii magus on? Sest see uudis on seekord postimees.ee-st, mitte delfi.ee-st?
                  Fullstacks have more fun.

Comment

• muruntau
                    • Jan 2009
                    • 4325

Ega jah, €6 mill tehing ei ole isegi eesti mõistes eriti suur.

Veidi teemasse ka. Teate küll seda Occupy Wall Street vms liikumist, kus protestihimulised leidsid jälle mingi põhjuse protestimiseks. Kogub järjest tuure USAs ja laupäeval vist pidi Eestis ka esimene meeleavaldus olema. LHV poisid aga viskavad nalja, et teeks Wall streeti vastaste vastase meeleavalduse samal ajal samas kohas :D Parimad sloganid plakatitele nende poolt:

MINU SKÄMM - MINU RAHA!
                    MINU POSITSIOON NISU FUTUURIS TÕSTISKI SAIA HINDA
                    Täna sõimad turge, homme küüditad!
                    Peksa turgu korra - turg peksab 9 korda tagasi!
                    Nõus töötama poole väiksema palgaga kui Sandor Liive
                    Mina tahangi kriisis elada!
                    NÕUAME JURIIDILISTELE ISIKUTELE RIIKLIKKU SOTSIAALHOOLEKANNET
                    AIDAKE -- MA EI OLE JUBA KOLM PÄEVA GOLFI MÄNGINUD
                    PÄÄSTKE RIKASTE ELUSTIIL VAESTE JA KESKKLASSI RAHADEGA
                    KAHJUM -- NATSIONALISEERIDA; KASUM -- PRIVATISEERIDA

:DDD

Comment

• Potsataja
                      õilishing
                      • Oct 2008
                      • 5270

Ma ei mäletagi, millal ma viimati siin foorumis niipalju muigasin või naersin, kui muruntau viimase posituse peale.

Pahvak, sa matemaatikas kõva, mis on minu Delfi ja muude Eesti netimeedia väljaannete linkide suhe ? Diil on magus siis, kui ka ilma eriti pigistamata tuleb sealt 100%+ kasum, lisaks ega IT mingi teedeehitus pole, kus tagantjärgi raha nõudma hakkad.

Comment

• Pahvak
                        Pastilaa?? Ei!
                        • Dec 2008
                        • 4431

Pahvak, sa matemaatikas kõva, mis on minu Delfi ja muude Eesti netimeedia väljaannete linkide suhe ? Diil on magus siis, kui ka ilma eriti pigistamata tuleb sealt 100%+ kasum, lisaks ega IT mingi teedeehitus pole, kus tagantjärgi raha nõudma hakkad.
                        Sorry, aga matemaatikal pole loendamisega väga midagi pistmist. Üleüldse olen kehv arvutaja.
                        Fullstacks have more fun.

Comment

• vapsik
                          Klubi Liige
                          • Apr 2009
                          • 5462

Ma ei tea, minu meelest kui matet õppinud oled, siis peaks ikka kõik asjad kokku arvutama ja kõigis käte teemades oddsid välja tooma.

Samuti kui keegi lastetuppa tapeeti valib võiks pastilaa sõna võtta ning potsataja võiks kommenteerida kõiki penskarite ja ka hasartmängusõltuvuse ning alko teemasid. Tundub loogiline.

Comment

• Potsataja
                            õilishing
                            • Oct 2008
                            • 5270

Loogiline on ka see, et iga "Totaalselt Teemaväline Jutt " alateema puhul läheb teema vahepeal või lõplikult teemast välja.

Comment

• Rage
                              Klubi Liige
                              • Nov 2008
                              • 6853

http://www.postimees.ee/594372/sisej...eest-arvuteid/
                              sellistel hangetel ei saa Mees&Koer tüüpi firmad osaleda, seal on nõuded käibenumbrite, varasemate kogemuste jms kohta..
                              rääkimata sellest, et sellise hanke võitmiseks ja üldse kuidagi konkurentsivõimeliseks olemise puhul peab sul olema tootjatega head suhted olema nende kuld või plaatina vms partner ja saama rämedaid allahindlusi per tükk..
                              Last edited by Rage; 12.10.11, 07:52.

Comment

• privador
                                Pokkerihai
                                • Oct 2008
                                • 3951

sellistel hangetel ei saa Mees&Koer tüüpi firmad osaleda, seal on nõuded käibenumbrite, varasemate kogemuste jms kohta..
                                rääkimata sellest, et sellise hanke võitmiseks ja üldse kuidagi konkurentsivõimeliseks olemise puhul peab sul olema tootjatega head suhted olema nende kuld või plaatina vms partner ja saama rämedaid allahindlusi per tükk..
                                +1
                                Head suhted tarnijatega+kõva käive

Mõlemat väikestel firmadel ette näidata pole.

Comment

Working...