Maailma vapustavad sündmused

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • erplander
    ekrelander
    • Oct 2008
    • 1029

Re: 8.9M maavärin tabas Jaapanit.

Algselt postitas Potsataja Vaata postitust
    Point ongi selles, et ei ole. Erplander viitab samas Eestit puudutavale artiklile.
    Lol, sa võtsid kohe nii tõsiselt seda viidet, palju õnne.

Ok, aga nüüdsest ma enam isiklikele märkustele ei reageeri, püsigem teemas.

Comment

• Potsataja
      õilishing
      • Oct 2008
      • 5270

Algselt postitas erplander Vaata postitust
      Lol, sa võtsid kohe nii tõsiselt seda viidet, palju õnne.

Ok, aga nüüdsest ma enam isiklikele märkustele ei reageeri, püsigem teemas.
      Sorry aga peale akadeemiku klouniks nimetamise ei sa enam valida, mis on isiklik ja mis mitte. Tõesti ma ei kooguta lausa põhimõtteliselt kellegi ees aga kui keegi nimeteb akadeemikut klouniks, siis on 90:10 suhe parim, mida ma klouniks olemise osas ühele neist kahest pakkuda võin.

Tõsiselt, kõrgharidusega kloune on meil piisavalt, siiski välistan ma ühegi akadeemikust klouni olemasolu.

Muide, zeitgeist moving forward esimesed eestikeelsed subtiitrid on väljas. Up or down ?
      Last edited by Potsataja; 16.03.11, 21:15.

Comment

• hotcocacola
        HTCCACLA
        • Oct 2008
        • 14473

teema läheb maru lahmimiseks :D
        kes toetab jaapanit, kes usad, kes trollib niisama
        samas...

(Klõpsa sisu nägemiseks / peitmiseks)

Comment

• erplander
          ekrelander
          • Oct 2008
          • 1029

Sorry aga peale akadeemiku klouniks nimetamise ei sa enam valida, mis on isiklik ja mis mitte. Tõesti ma ei kooguta lausa põhimõtteliselt kellegi ees aga kui keegi nimeteb akadeemikut klouniks, siis on 90:10 suhe parim, mida ma klouniks olemise osas ühele neist kahest pakkuda võin.

Tõsiselt, kõrgharidusega kloune on meil piisavalt, siiski välistan ma ühegi akadeemikust klouni olemasolu.
          Ma nimetan president Ilvest ka käpiknukust klouniks, mis sa nüüd teed? :)

Comment

• alaska
            forever
            • Oct 2008
            • 6599

....ja Jaak Joalat kremli ööbikuks?

Comment

• Potsataja
              õilishing
              • Oct 2008
              • 5270

Ma nimetan president Ilvest ka käpiknukust klouniks, mis sa nüüd teed? :)
              Nõustun 99%+, antud juhul peaks eelkõige lähtuma sellest, kelle jalas üldse püksid on. Samas on Ilves akadeemiku staatusest sama kaugel, kui maa päikesest.

Comment

• erplander
                ekrelander
                • Oct 2008
                • 1029

Nõustun 99%+, antud juhul peaks eelkõige lähtuma sellest, kelle jalas üldse püksid on. Samas on Ilves akadeemiku staatusest sama kaugel, kui maa päikesest.
                Ok, äkki lepime selle Raukase teemal ka ära, ta muidu suht huvitav inimene ja paljudeski asjades oskab tõesti kaasa rääkida, aga lihtsalt selle vägisi tuumaenergia pealesurumise ja iga hinna eest kaitsmisega on selgelt liiale läinud. Seda oli näha, et teadmata tegelikke fakte, mis Jaapanis toimus, asus kohe kõiketeadjana kiitma sealsete tuumajaamade ohutust ja igasuguseid avarii-kaitsesüsteeme, mida siiski tegelikkuses pole.
                Last edited by erplander; 16.03.11, 21:47.

Comment

• salamadner
                  Julm Donk
                  • Jun 2009
                  • 59

No näed. Sain teemat lugedes targemaks - ma olen ikka üllatavalt loll inimene, et viitsisin seda prahti lugeda, mis siia on pritsitud. Thanks erp.

Comment

• muruntau
                    • Jan 2009
                    • 4325

Arvatavasti parimat infi Jaapani olukorra kohta saab LHV foorumist nt siit: https://fp.lhv.ee/forum/threadView?t...hreadId=127279

Lisaks ainult, et tuumaenergia kasutuse kasvu olulist aeglustumist selle tagajärjel oodata pigem ei maksa. Neli kümnendit vanale korralikult hooldamata (st teoreetilise ohule vastavalt) jaamale ühe ajaloo võimsaima maavärina tekitatud probleemid ei ole suures plaanis väga argument stabiilsemate regioonide jaoks.

Comment

• janek174
                      Vana Tegija
                      • Mar 2009
                      • 1078

Ok, äkki lepime selle Raukase teemal ka ära, ta muidu suht huvitav inimene ja paljudeski asjades oskab tõesti kaasa rääkida, aga lihtsalt selle vägisi tuumaenergia pealesurumise ja iga hinna eest kaitsmisega on selgelt liiale läinud. Seda oli näha, et teadmata tegelikke fakte, mis Jaapanis toimus, asus kohe kõiketeadjana kiitma sealsete tuumajaamade ohutust ja igasuguseid avarii-kaitsesüsteeme, mida siiski tegelikkuses pole.
                      Pigem tundub mulle, et igasugu rohelised ja muud taolised paanitsejad on need, kes iga hinna eest oma tuumajaamade maha tegemise ja protesteerimisega liiale lähevad. Anna andeks eplander, aga kogu sinu jutt siin on üks paras hülgemöla ja ühtegi asjalikku fakti/viidet/arutlust sinu jutus ei ole. Ja sellesama Raukase juttu usun mina igal juhul kordades rohkem, kui sinu lahmimist. Ja kui tuumaenergia jutu juba üles võtsime ja selle üle vaidlema hakkame, siis mina olen pigem poolt kui vastu. Ja poolt olen ma just sellepärast, et vastased on enamasti emotsionaalsed tühikargajad, kellel ühtegi tõsist argumenti pole mis isegi vaidlemist vääriks.

Comment

• ranka
                        Miljon Põhjust Kodus Olla
                        • Sep 2008
                        • 36444

Vau, millest selline ägestumine. Selleks ei pea sugugi olema mingit laadi aatomienergiaekspert, et märgata, mis toimub. Mida on valesti tehtud? Kui sa nüüd võtsid vaevaks lugeda seda viidatud Delfi artiklit, siis rahvusvaheline aatomienergiaagentuur IAEA hoiatas Jaapanit tuumajaamade ohtlikkuse eest. Nimelt et need ei pea tugevatele maavärinatele vastu, et Jaapani tuumajaamade turvanõuded on vananenud. Valesti on tehtud, et täielikult ignoreeriti neid nõuandeid. Valesti on tehtud, et pole MITTE MIDAGI õpitud Tšernobõli katastroofist ja pole vähimalgi moel valmis oldud samalaadseks asjaks.
                        Ma tean aatomienergiast samapalju kui ESTPatrick foldimisest aga väga suure tõenäosusega hetkel probleemsete tuumaenergija jaamade tollaaegse projekteerimise/ehitamisel kõvemad pead kokku saanud ja arutandu, et kuhu on õigem ehitada. Meil kui algajatel on täiesti mõttetu neid maha teha.

See on sama kui donk õpetaks durrrri pokkerit mängima või kommenteeriks ta "idiootselt" mängitud käsi. Me lei tea neid "telgitaguseid" ja tema geniaalset mõtteprotsessi, mis teeb temast ühe parema pokkerimängija. Sama on ka nende probleemsete tuumaelektrijaamadega - nad on ehitatud maksimaalselt hästi ja võimalikult heasse kohta. Kui oleks nad ehitatud mujale siis ehk praeguseks hetkeks oleks tõesti tshernobõl vol. 2...

Ükski riik ei ehitaks selliseid ehitisi läbimõtlemata v.a. Iraak või Afganistan vms. riigid kui nad saakseid omale territooriumi või ühe osariigi USA pinnale :)

Comment

• taipupole
                          Lõpuboss
                          • Oct 2008
                          • 2181

Algselt postitas muruntau Vaata postitust
                          Arvatavasti parimat infi Jaapani olukorra kohta saab LHV foorumist nt siit: https://fp.lhv.ee/forum/threadView?t...hreadId=127279
                          Tule Ansip appi! Never go full retard!

Soovitan endiselt CNN, NBC, BBC jms..

Comment

• albinar
                            Õpihimuline Mängur
                            • Nov 2010
                            • 346

Algselt postitas ranka Vaata postitust
                            Kui oleks nad ehitatud mujale siis ehk praeguseks hetkeks oleks tõesti tshernobõl vol. 2...
                            Sellist asja nagu tshernobõl vol.2 ei juhtu elu sees jaapanis. Isegi siis kui terve jaam lendaks pauguka õhku. Kuna tehnika on nii palju arenenud , on preaguseks välja töötatud selline süsteem ,et kui mingi reaktor annab otsad. Siis jaam ise ,ilma inimeste abita betoneerib reaktori ära. Vot nii.

Comment

• albinar
                              Õpihimuline Mängur
                              • Nov 2010
                              • 346

LOL .. kohe peale enda juttu leitsin sellise artikli:)
                              Tunnustatud tuumaohutusekspert Helmut Hirsch kardab, et Fukushima aatomielektrijaamast võib õhku paiskuda rohkem radioaktiivseid aineid kui Tšernobõlis. Surmajuhtumeid on oodata vähem, sest saastus ei kandu kaugele.

Comment

• lenC
                                Administraator
                                • Oct 2008
                                • 6440

lühikokkuvõte asjadest:
                                [YOUTUBE]5sakN2hSVxA[/YOUTUBE]

Comment

Working...