*** Ametlik unenägude teema ***

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • ranka
    Miljon Põhjust Kodus Olla
    • Sep 2008
    • 36444

Re: *** Ametlik unenägude teema ***

Pidin varem kirjutama, aga unustasin. Elu lahedam unenägu. See oli miski 2 nädalat tagasi, kui codecciga beti tegime, et ma ei tohi uue aastani tilkagi võtta. Nagu ikka - see, mis päeval teed, seda näed ka unes.

Siis olin öises reziimis ja läksin hommikul kümne paiku magama, hästi väsinuna. Unes nägin, et Camu, pumperi ja veel mõndade vendadega panime kohutaval kombel tina. Siis ärkasin mingi aeg ja jube unesegane ning mõtlesin: miks kurat oli vaja jooma minna? Selline poolunes veel, et pea uimane nagu pohmakas oleks ja proovisin meenutada, et kus käisime. No ei meenu ka, et miskid hägused kaadrid ainult.

Nata toibusin ja taastusin ning siis sain aru, et see oli unenägu. Elu mõnusam tunne oli pärast seda, et juhuuu - et pidu ei ole olnud, ega pohmelli ei olegi. Aga väga reaalne oli kõik see, et nagu olekski juhtunud :) Vot selline stoori.

Comment

• Vandalar
      Pokkerihai
      • Oct 2008
      • 3577

Unenägude teema on kuidagi ära ununenud. Mulle meeldivad unenäod hullu moodi, sest unes võid sa ükskõik kuhu minna, ükskõik mida teha, ükskõik kes olla jne. Nt ma olen unes Star Treki meeskonnaga ringi sõitnud, pokkerit mänginud, mingit täiesti tundmatut rock pala laulnud kuigi ma päriselus absull laulmist ei salli ja ei oska ka, käinud kohtades, kus ma päriselus pole käinud, kõrbed, vihmametsad, suurlinnad. Uni on ülioluline ja millegipärast ma pean seda väga oluliseks elemendiks inimese elust ja pean ka oluliseks, et inimene mõistaks, mida une abil on võimalik teha, mida unes on võimalik teha ja et uni ei ole pelgalt pettekujutelm, millele ei maksaks liigset tähelepanu pöörata. Uni toimub tänu meie aju seisundile, kus ajulained on sellisel sagedusel, mis lubab meil näha ja kogeda kõike seda, mida unes nähakse. See on nagu meditatsioongi, kus lõdvestunud ja mediteeriva isiku ajulained on teistsugused ärkveloleku omast. See on oskus oma aju kontrollida, enda üle valitseda. Täpselt nii nagu täiusliku lõdvestusseisundi saavutamiseks meditatsiooni abil on vaja teha tööd ja harjutada, et saavutada soovitud tulemust nii on võimalik ka une kvaliteeti ning kontrolli oma une üle, treenida, et see oleks parem ja täiuslikum.
      Uni on justkui psühhedeeliline tripp, kus võib kõike juhtuda, kus on võmalik kogeda reaalsusi, mis on reaalsemad ja erksamad, kui ärkveloleku reaalsus.
      Viimati nägin ühte sellist und, kus ma lasin toasussides mööda tänavaid ringi ja mõtlesin, et nii ma eriti tõhusalt edasi liikuda ei saa. Siis sain aru, et tegemist on unega ja panin korra silmad kinni ja mõtlesin omale tossud jalga ja kui silmad lahti tegin, olid ka tossud jalas ja panin joostes mööda tänavat edasi. Päris mitmed korrad olen unes lihtsalt jooksnud, trenni teinud :D Kui kunagi varem oli mul unes tohutu raske joosta, siis nüüd pole seda enam olnud ja jooks tuleb vägagi loomulikult välja.
      Üks imelik unenäo episood, mida ma olen mitu korda näinud: Ma olen kuskil maa alustes käikudes või varemete vahel, tunnelites, on ilmselt II maailmasõda? ning ma kuulen kuidas saksa keeles meelitatakse sõdureid alla andma. Siis on üks episood, kus ma olen mingis suures saalis, seal riputatakse igasuguseid maale üles, svastika on seal, hitler on seal ja näitab kus ja kuidas üks maal peaks seinal asetsema. Seal on kulda, marmor jms värki, massivsed toolid, massivne kirjutuslaud- ühesõnaga väga luksuslik ja suur saal, toaks seda on raske nimetada.
      Omamoodi painajaid olen ka näinud- näiteks satun unne, kus ma kasvatan taimi ning siis sätin neile valgust ja toestan neid ja vaatan, et muld oleks ok jne ning siis tuleb meelde oh fck, jäin ju vahele kus ma kurat panen need nüüd? Siis jändan ja mässin terve unenäo vältel taimedega ringi ja peidan neid. Suht põnev, kuid samas ebameeldiv, tuletab vanu asju meelde.
      Vahest on sellised unenäod, kus tripid ringi pidevalt. Liugled justkui mõõda vett kuskile troopilisele saarele ja chillid seal, siis lähed kuskile mägedesse jne.
      Siis on väga spetsiifiline une tüüp selline, kus oled mingis hoones, ning käid muudkui läbi uste ja iga ukse taga on mingi teine koht, nagu telepordid ennast teise kohta kui uksest läbi lähed. Suht meeldivad sellised unenäod.
      Siis üks uni, mis mul praegu meelde tuli on selline, kus ma olin viljapõllul ning mingi veider ja hirmutav tunne tuli peale ja samas oli veel jube sürr heli ka. Sinna tuli mingi pühvli sarvedega ja härja peaga ja inimese kehaga olend ning see uni oli väga teistsugune kui tavaliselt. Selle olendi juuresolek oli justkui hirmutav, kuid samas oli see pigem nagu tohutu aukartus kui hirm.
      Kunagi nägin sellist und, kus kõik oli nagu eemalt vaadatav film, subtiitrid ja kõik. See oli mingi elulugu ja see kestis ropult kaua! Nagu aastaid oleks olnud!
      Üks asi, mida kindlasti veel teha tahan on unes mediteerida. Korra on midagi sarnast juhtunud unes. Olin ühe künka otsas ja istusin seal ning keskendusin kõige ümbritseva tunnetamisele ning tõusin lendu ja nägin mingeid värvilisi osakesi ja õhus oli justkui elekter- selline tunne nagu iga kuradima aatom ja molekul oleks kõditanud ja oleks kõiki väikseid võnkeid ja osakesi õhus tundnud. Peale seda katkes uni ära ka liiga erguks läks ja ei kontrollinud und enam.
      Last edited by Vandalar; 16.02.13, 02:22.

Comment

• Priidix
        240h kuus mängib, ülejäänud aja otsib .gife
        • Jun 2009
        • 2839

Not sure kas siin teemas sellest juttu olnud, aga kogesin täna unehalvatust ehk uneparalüüsi.

Keegi veel sellega kokku puutnud?

Comment

• Potsataja
          õilishing
          • Oct 2008
          • 5270

Paar päeva tagasi kogesin midagi sellist

igasugust s*tta unes ette tulnud, aga see oli vaieldamatult kõige hirmutavam kogemus. Üles ärkasin lõpuks vist iseenda karjumise peale ja obv naise ajas see jama ka üles. Krt teab, kas see oli nüüd unehalvatus või midagi muud.

Comment

• virukunn
            Pokkerihai
            • Jul 2010
            • 2036

Algselt postitas Potsataja Vaata postitust
            Paar päeva tagasi kogesin midagi sellist

igasugust s*tta unes ette tulnud, aga see oli vaieldamatult kõige hirmutavam kogemus. Üles ärkasin lõpuks vist iseenda karjumise peale ja obv naise ajas see jama ka üles. Krt teab, kas see oli nüüd unehalvatus või midagi muud.
            Sitt pilt mida enne magamaminekut vaadata

E: ffs oli vaja guugeldada ka veel. Ei saa magama minna nüüd. Muidu unehalvatust endal ka paar korda olnud, tho mingeid jubedaid asju kuulnud/näinud selle ajal pole imo.
            Last edited by virukunn; 05.03.13, 00:35.

Comment

• Spewmonkey
              Seina Augustaja
              • Oct 2008
              • 2293

Algselt postitas Priidix Vaata postitust
              Not sure kas siin teemas sellest juttu olnud, aga kogesin täna unehalvatust ehk uneparalüüsi.

Keegi veel sellega kokku puutnud?
              Korduvalt. Siis kui organism väga kurnatud/magamata on.
              Last edited by Spewmonkey; 05.03.13, 00:36.

Comment

• supernova66666
                Grinder
                • Nov 2012
                • 732

Mis unes nägin seda ma ei mäleta. Küll aga tean, et enne magaminekut oli voodilina ilusti pandud. Voodis oli 2 tekki millel tekikotid ilusti ümber ja samamoodi 2 patja millel padjakotid ümber. Kui ärkasin, olid need kõik voodi kõrval segamini maas. Nii tekikotid kui padjapüürid käivad kinni nööpidega. Pole aimu ka mis unenägu see oli, et mõlemad ära kakkusin. Midagi katki ei olnud.

Üldiselt lood unega väga sitad. Ilma rohtudeta magama jääda on raske. Kui uinud ilma rohuta, siis näeb igasugust sitta unes ja korralikult välja ei puhka.

Comment

• supernova66666
                  Grinder
                  • Nov 2012
                  • 732

Muide kuidas on võimalik selline asi. Ärkad üles, käekella käepeal pole. Telefon on veidike kaugemal lauajuures. Mõtled endamisi kui voodist püsti tuled, et kell on 17.07. Kõnnid lauajuurde ja vaatad kella ning kell on 17.07.Täiesti juhuslik äratus, ilma mingi äratuseta vms.
                  Korduvalt midagi taolist juhtunud. Vähemalt endaarust.

Comment

• Priidix
                    240h kuus mängib, ülejäänud aja otsib .gife
                    • Jun 2009
                    • 2839

Mu tänane story oli siis selline:

Peale 30h+ tegutsemist läksin lõpuks peale SM turkat magama, easylt 1 min kulus aega. Panin äratuse 15.00x, magada sain 7h ning oli kõik ok. Peale linnas käimist tulin koju, grindisin mõned tunnind ning räme unekas tuli peale, obv sellest et polnud välja puhanud.
                    Läksin voodisse ja hakkasin mõtlema lampi sellele, et mul kunagi 1x juhuslikult see lucic dreami asi olnud ja see oli väga awsome, tahaks uuesti seda kogeda. Enne magama jäämist unustasin laadija seina mis pinises ja häiris. läksin tagasi voodisse ja tundsin ennast ebamugavalt kõhuli olles (tavaliselt magan nii), pöörasin selili ning snäp uni tuligi. And here we go.. pmst see pilt mis sa panid mul oligi. Olin voodis ja sain aru, et see on uni. Üritasin korduvalt tõusta mis oli võimatu. Siis tuli see sama laadija pinin mis läks aina tugevamaks ja tugevamaks ning lihtsalt ei suutnud enam seda taluda. Tunne oli selline, et pea on kohe lõhkemas sellest pininast, korduvalt rõhutasin endale et ma saan aru, et see on uni aga ma ei saa sellest välja.
                    Mitte midagi teha ei saanud, täpselt selline tunne oli, et ma lähen hulluks ja nägemist. Absull mingit väljapääsu polnud, mõtlesin peas ka läbi, et ok relax see on uni ja lihtsalt teen silmad lahti and its over AGA ffs ma ei saanud enam silmi lahti teha kui nad juba olid lahti :D Järsku käis bink ja olin maa peal tagasi. Ärkasin üles ja tundsin, et mega fresh olek, uni kestis raudselt 8-10h. Läksin arvutisse ja vaatasin, et wtf kell pmst sama mis magama minnes, et kas siis tõesti lasin 24h :D

igaljuhul NEVER EVER EVER NEVER ei taha sellises unes enam olla.
                    Last edited by Priidix; 05.03.13, 02:03.

Comment

• Vandalar
                      Pokkerihai
                      • Oct 2008
                      • 3577

Kui oled unes ja tahad üles ärgata, siis pane unes silmad kinni ja kujuta ette, et tahad magama jääda.

Comment

• Potsataja
                        õilishing
                        • Oct 2008
                        • 5270

Nice try.

Ise olen seda korduvalt üritanud, teisel juhul "ärkad" raudselt järjekordses unenäos ja heal juhul kolmanda, kuid pigem neljanda ürituse korral reaalses maailmas.

Teine teema on see, et ma olen korduvalt oma arust üritanud igasugust stuffi irl üle tuua. Senini pole õnnestunud, kuid tõenäoliselt üritan ma ka edaspidi.

Comment

• Dnbftw
                          Pokkerihai
                          • Jul 2010
                          • 1808

Unenägu algas ühest suurest mõisast, kus trippisin niisama ringi mööda uhkeid koridore. Peatselt kohtasin taaskord vana armastust, kellega seksida soovisin. Mõis muundus tavaliseks SPA moodi dušširuumiks, kus sai suudlustega alustatud. Sekundi pealt aga läks vana armastus ühe sõbraga kaarte mängima, ise terve mängu korrutades "ma ei mängi hasartmänge!" Ärkasin kusekõva tilliga ja läksin koeraga jalutama.

Peale koeraga jalutamist mõistsin, et inimesed loodavad pidevalt mujalt leida seda, mis neil juba olemas on: fishist pokkerituba, tihedat tussi või siledamaid teid. Aga lootus on ju lollide lohutus, tark võiks mõista, et siin ja praegu on kõige parem.

Comment

• Vandalar
                            Pokkerihai
                            • Oct 2008
                            • 3577

Nägin, et ärkasin üles ja laua peal olevas läpparis käis aktiivne tegevus- keegi ajas kursoriga ringi ja kustutas faile jne- ühesõnaga häkiti ära. Positiivse külje pealt- ühte aasialannat nägin ka unes, ilmselge off-topicu mõjutus.

Comment

• Vandalar
                              Pokkerihai
                              • Oct 2008
                              • 3577

Täna nägin Phil Iveyt unes Obv mängis mingit golfi-kriketi-piljardi segust mängu ja kasutuses olid nii golfi pallid kui ka ping pongi pallid.
                              Teise unenäo episoodis olin tüüpolukorras Kuressaare lossivallidel ja suures kõrguse kartuses otsisin mööda valle ja müüre turnides turvalist pääsu allapoole, et linna minna. Üks nõmedamaid asju unes IMO, kui pead kuskil kõrge serva peal kramplikult kinni hoidma ja alla on valus vaadata. Vahest on lahenduseks lihtsalt alla hüppamine
                              Last edited by Vandalar; 07.04.13, 16:51.

Comment

• Maxi
                                Pokkerihai
                                • Nov 2010
                                • 1849

See sleep paralysist tuntakse eestis luupainaja nimega. Vanamees mul ka rääkis kuidas tal laevas (teenis aega tuumaallveelaevas) öösel luupainaja peale tuli. Hingata raske, rääkida ja liigutada ei olevat saanud.
                                Vanasti kui igas talus loomad olid ja tihti talvel kõik ühte ruumi kokku pandi et sooja hoida, siis loomadel olevat ka luupainajad olnud. Silmad pool-lahti, aga näha et kedagi kodus ei ole, ei reageeri üldse.
                                Vist pidi klaustrofoobiaga seotud olema or something

(Klõpsa sisu nägemiseks / peitmiseks)

(Klõpsa sisu nägemiseks / peitmiseks)

Comment

Working...