Ametlik valimiste/poliitika teema

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • redddman10
    Grinder
    • Aug 2010
    • 703

Re: Ametlik valimiste/poliitika teema

Algselt postitas alaska Vaata postitust
    Mul täpselt samad kogemused ka puhastverd eestlastega.

Aga sa oled ju rassist selle kirjatüki järgi?
    Lol wat. mind absoluutselt ei häiri nahavärvus või mis iganes erisus.see ei ole mingi kirjatükk. See on reaalselt, mis ma kogenud olen siin.olgu tegemist hindu või eskimoga. ei hate kedagi. See, et sul täpselt samad kogemised eestlastega ei oma eriti tähtsust. mul ka. Mul on absoluutselt ükskõik palju neid pagulasi siia tuuakse tegelikult. Kui on normaalsed inimesed, las nad olla.

Comment

• Vandalar
      Pokkerihai
      • Oct 2008
      • 3577

Comment

• atsetoon
        Joomas õlut Atsetooniga
        • May 2009
        • 1105

(Klõpsa sisu nägemiseks / peitmiseks)

lisaksin +1000. 2 aastat rootsis ja aasta soomes. see kerjuste teema on pigem balkani(valgete) inimeste teema ja liigitub organiseeritud kuritegevuse alla. Kohalike inimeste hirm immigrantide ees on eriti LOL, pigem kardetakse motojõuke Hells Angelseid ja Bandidoseid(esimene neist siis valgete gäng, teine pigem sisserändajate baasil). füürer erplanterile tuult tiibadesse ja soovitan googlet kasutama õppida, muidu näed veits totu välja delfi kommentaariumi copy-pastedega.

edit: Koolilapsed, kes ei kukkunud on PISA testides tavaliselt alla 5. koha, olid 35. kohal.
        Pidin peaaegu toolilt maha kukkuma. Koolilaste (madala)taseme teema on Rootsis päevakorras olnud vähemalt 10 aastat, rohkema kohta mul info puudub ja see ei ole paraku immigratsiooniga mitte kuidagi seotud. Probleem seisnes selles et Rootsi panustas haridusse kõige rohkem raha õpilase kohta ja tulemused ei olnud nii head..Üle võlli heaolu ühiskond - lapsed teevad mida tahavad.
        Last edited by atsetoon; 05.08.15, 15:37.

Comment

• Kotkas1000
          Pokkerihai
          • Nov 2009
          • 2305

Erplander, maineka Helsinkin Sanomat ajakirjaniku külaskäigu repotaazhi Malmo sõjakoldesse saad lugeda siit: http://nyt.fi/a1305974974384?ref=hs-art-new-4

Sõjatanner – reportaazh Malmö multikultuursest põrgust

Helsingin Sanomat toimetaja Maria Pettersson käis juulis Malmös. Siin on reisikiri – mitte kõige tundlikuma lugeja jaoks.

Malmö on tulepõrgu, eluohtlik sõjapiirkond, kus avaliku narkodiilimise katkestab vaid tuline käsigranaadivõitlus. Seda olen õppinud soome sisserändevastalistelt, blogipidajatelt, netikommentaatoritelt ja parlamendiliikmetelt. Eluga riskides kavatsen tungida sellesse üüratute kannatuste piirkonda ja edastada teile, mu kallid lugejad, reportaazhi – isegi, kui see jääks mu viimaseks.

Vaikus tuleb lõpetada!

Ma tunnistan, et ma tunnen hirmu, sõites oma väikse üüriautoga/ tankiga Kopenhaagenist sõjatandri suunas. Mul on seljas suvekleit/ kuulikindel vest ja peas kiiver – ma olen ju nimelt teel piirkonda, kuhu kuuldavasti isegi politsei minna ei julge. Kui ma hukkun, langen ma sõnavabaduse nimel.

Fototekst: Multikulti on teinud Kroksbäcki linnaosast tühermaa.

Sisenen Kroksbäcki kurikuulsasse äärelinna. Sõidan aeglaselt ringi ilma, et julgeksin jalga autost välja tõsta. Kortermajad, mänguväljakud, pärnaalleed ja hästihooldatud pojengid meenutavad Helsingi Herttoniemi linnaosa/ Mogadishut. Sean end valmis selleks, et autot juhtivat naist võidakse iga kell tulistada šariaadiga.

Fototekst: Kõige tulisemad lahingud on viimasel ajal peetud Sörbäcksgatani-tänaval. Pildil terve sõjast laastatud tänav kogu oma õuduses.

Kõige ägedamad lahingud toimuvad väidetavalt Sörbäcksgatani-tänaval. Suundun seega otse surmasuhu! Ihukarvad tõusevad püsti uhkusest ja oma julguse imetlusest.

Fototekst: Terroristid peavad sõjaplaane Rootsi maksumaksjate poolt kingitud kiiges.

Sörbäcksgatani tänav on umbes 350 meetrit pikk, suhteliselt heas korras õuetee / granaatidest purustatud peatänav, mille teisel pool seisavad pargitud autod soomusmasinad. Vägisi panen tähele, et autopark on uuem kui Soomes / sisseränne on persevärk. Teisel pool tänavat on võluv, kaunilt hooldatud väike park pinkide ja tiigiga / viletsus ja surm. Nende taga kerkivad korterelamud.

Lähen autost / soomukist välja. Jõuan vaevu ukse kinni tõmmata / oma relva laadida, kui ma juba puutun kokku kohalikuga. Minu poole sõidab jalgrattal umbes kuueaastane lokkis peaga laps / terrorist ja tervitab mind skoone dialektiga / vastikus pagulaskeeles. Kardan ärritada vägivaldseid kohalikke, seepärast tervitan tagasi /hüüan "Je ne suis pas Charlie!"

Fototekst: Vähesed veel püsti püsivad seinad on täis soditud. Ilmselt on tegutsemas olnud multikulti lõngused, kes panevad pausi Rootsi maksumaksjate poolt kinnimakstud koolist.

Kõnnin / rooman edasi. Keldrikorrusel on väike kauplus, kust ostan jäätise / maamiini. Korrusmajade õuel mängivad / surevad lapsed, teismelised mängivad keskealistega backgammonit ja kabet / loobivad kividega rätikuga katmata naisi. Seinad on kaunistatud värvikirevate maalingutega / verega ja granaadikildudega. Ma ei pea enam vastu – pean liikuma edasi.

Mellanbäcksgångeni põiktänav on ilmselt veelgi rahulikum / ohtlikum, rohelust täis kõnnitee / paljukardetud sniper alley. Vähesed vastutulijad naeratavad ja vaatavad silma / manavad näole verehimulise irve. Minust möödub tüdruk / terrorist, kes sõidutab väiksemat tüdrukut / terroristi pakiraamil. Väiksemal on süles makk, millest kostub etnopoppi / surmaähvardusi. Kõnnin valel teepoolel ja tagant rattaga lähenev vanapapi / terrorist helistab ägedalt kella / tulistab raketiheitjast.
          Fototekst: Siia politsei tulla ei julge. Nagu märkate, ei ole pildil ühtegi politseinikku.

Lähen tagasi parkimisplatsile / suurtükiväe juurde ja märkan, et mu auto / soomuk on puutumata / õhku lastud. Sõidan edasi / varastan uue.

Norrbäcksgatani ristmikul satun konflikti kohalikuga. Ta läheneb paremalt, seega pean oma auto kinni. Teine autojuht peab samuti oma auto kinni. Vaatame üksteisele otsa. Ta viipab mulle, et ma edasi sõidaksin / näitab mulle solvavaid pagulaszheste ja mina vastan samaga. Vaatame teineteisele silma ja purskame naerma / solvame teineteise emasid. Lõpuks pean alla andma mehe viisakuse / suurema kahuri ees.

Ka Norrbäcksgatani tänav on väike õuetee / sodiks pommitatud miiniväli. On kaunis laupäev /viimnepäev. Inimesi / terroriste on liikvel vaid mõned. Tänavanurgal müüb mees oma naabritele mahejuurikaid / võitlushelikoptereid.

Viimane etapp, Hålsjögatani tänav. Hoovides muru on pügatud ühtlaseks viie sendi pikkusteks vaipadeks / uluvad haavatud surmaagoonias. Squashiklubisse / pommivarjendisse on ka kuumal päeval järjekord. Vaatan veidi kadedusega prügikonteinereid / kärgrakette: siin on ilmselt juba kaua sorteeritud plastikut / võideldud Allahi nimel.

Fototekst: Üheski tsiviliseeritud riigis ei ole squash ja jõusaal sama katuse all. Jumal, ära luba multikultuursel mädapaisel, kinnisvaramüügil, mitte kunagi saabuda Soome.
          Fototekst: Hålsjögatanil on kindlasti toime pandud kuritegu. Terrorist ei sorteeri olmeprügi.
          Fototekst: Kohalikud võitlejad valmistuvad rünnakuks.
          Fototekst: Valgenahalised põgenevad paanikas.

Olen pääsenud eluga. Olukord oli üliohtlik, aga olen endiselt elus. Mõned kutsuvad mind hulluks, teised julgeks, kuid reportaazh ei oleks täiuslik ilma öist sissetungi teise vaenlase poolt vallutatud piirkonda, Rosengårdi.

Öine Rosengård on kui öine Oulunkylä / Aleppo. Kortermajade akendest paistab veel tuli / tulistatakse, aga muidu on vaikne ja rahulik. Väike kauplus on veel avatud, selle ees hängib mõni nooruk / terrorist. Viskavad korvpalli / käsigranaate. Falafelikioskipidajal/ narkodiileril ei ole praegu just kundesid, kuid võibolla valgub neid hiljem kaubakeskuse / terroristide peakorteri baarist koduteele söögipoolist kaasa ostma.

Niisiis, kurikuulus Rosengårdin kaubanduskeskus / terroristide peakorter. Väljun värisedes autost / soomukist. Kuskil ei ole hingelistki. Inimesed / terroristid on voodis magamas / sotsiaalabi kuritarvitamas. Ja siis ma näen seda. Terroritegudest kõige õudsamat.

Fototekst: Rosengårdis on toime pandud jubedaim terroritegu.
          Ma teadsin, et ma oma reisil saan kokku puutuma õudustega, kuid see on juba liiast. Pissihäda on / ei jaksa enam. Pean koju minema. Olen ometi saanud selgeks, mis Malmös toimub. Kriminaalsed jõugud on terve aasta tulistanud püssidest ja lennutanud käsigranaate. Inimesi on hukkunud ja see on jube.
          Aga kas Malmö on ohtlik sõjatsoon? No tõesti mitte / absoluutselt.

Comment

• Kotkas1000
            Pokkerihai
            • Nov 2009
            • 2305

Ma olen Rootsis viibinud kuude kaupa ja just maapiirkonnas. Se jutt mingitest põllumeestest, kes relvasid kaasas kannavad, on lihtsalt suur lol. Muhahahaaaa.

Comment

• pastilaa
              kuum poiss
              • Apr 2009
              • 7518

lol väga hea tekst kotkas1000 - oleks pidanud selle reportaaži ekre suvepäevadel ette kandma

Comment

• Potsataja
                õilishing
                • Oct 2008
                • 5270

43 plahvatust kahe aasta jooksul on siiski reaalsus, mida ükski omast arust kildu rebiv ajakirjanik muuta ei saa. Fotode põhjal oleks nagu tegu kummituslinnaga, kus liigub ringi ülivähe inimesi.

Comment

• pastilaa
                  kuum poiss
                  • Apr 2009
                  • 7518

pae tn pommimees pani üksi 11 kärakat :)

Comment

• atsetoon
                    Joomas õlut Atsetooniga
                    • May 2009
                    • 1105

Herr Potsataja, kas te olete oma ihusilmaga muidu neegrit üldse näinud? Vaos neid kuuldavasti ei olnud tol päeval kui "poistele tsikleid näitamas käisid"

Comment

• Herbert Sammal
                      Jube Noob
                      • Jul 2013
                      • 165

Hea küll, me KÕIK tahame siia palju toredaid ja häid inimesi. Ja võimalikult vähe "saasta". On see siis nii kindel, et "saasta" ei tule? Hea küll, paljudel tulijatel on oma kodumaal sitt elu ja vaesus üldine. Aga miks mitte siis likvideerida kohapealset sitta elu ja vaesust? Tunnen eestiMAALASE ees tunduvalt suuremat vastutust aidata. Nõnda paraneks long run ka iibeprobleemid jms kriitilised mured. Ei leia tarvilikuks siia importida sugumürske selleks, et eesti kultuur ja rahvus püsima jääks (juba selle lause mõte on lol). Kepivendi on siin samuti. Muidugi, kui suhtumine on juba selline- mina ei paljune, las paljunetakse minu eest- siis tuleks mõtlemist muuta/suunata. Sõimake fašistiks nüüd.
                      Pealegi vaadates suvalisi videosid Euroopa lõunaosa immigrantide massidest, kes on kohutavalt vaesed ja näljas ning seepärast vägisi pressivad end EL-i.. imo käivad paremini riides ja kasutavad uhkemat taskuelektroonikat, kui ma oma kodukandi n.n. vaeseid vaadates näen. Ning oma KODUMAA hüljanud ja reetnud inimesest ei looda mina lojaalsust.

Ehk ma olen vanamoodne aga kui midagi on katki, siis tuleb see ära parandada, mitte kohe minema visata ning uus hankida. See käis siis sündimuse jpm kohta.
                      Last edited by Herbert Sammal; 05.08.15, 18:47.

Comment

• erplander
                        ekrelander
                        • Oct 2008
                        • 1029

Algselt postitas Kotkas1000 Vaata postitust
                        Erplander, maineka Helsinkin Sanomat ajakirjaniku külaskäigu repotaazhi Malmo sõjakoldesse saad lugeda siit: http://nyt.fi/a1305974974384?ref=hs-art-new-4
                        Ära sa ütle kui tubli, et julges täitsa päise päeva ajal sõjakoldesse pugeda ja sellise ennastsalgava rindereportaaži teha. Nüüd mul on ettepanek, et ehk prooviks sama teha laupäeva õhtul. Oled nii vaimustuses sellest loost, et ikka sealseid soomlaste kommentaare ka vaatasid? Või käivad seal ka EKRE ja KE noortekogulased kommenteerimas?

Tensta kohta mõned viited:

Police attacked by rioters in Tensta:
                        http://sverigesradio.se/sida/artikel...rtikel=5170994

“Riots are caused by police doing their jobs”:

Six Muslim teens receive ‘community service’ for gang raping a 15-year-old girl in Tensta, Sweden:

Stockholm district Tensta the most unsafe:
                        Your source for everything happening in Stockholm. Explore local news, travel guides, culture, events, lifestyle tips, and insider insights into Sweden’s vibrant capital. Stay updated and discover the best of the city.

Police: Yes, there ARE No-Go Zones in Sweden:

Nüüd ka oluline küsimus: miks need Rootsi kõige radikaalsemad tolerandid ja suurimad multikulturalismi apologeedid mitte kunagi ei ela ise nendes suurepärastes multikulti linnaosades ja mitte kunagi ei pane oma lapsi vastavatesse koolidesse?

Comment

• phenomenon
                          Jube Noob
                          • Nov 2011
                          • 196

No rahvas võib ju loll olla, aga kui see loll rahvas ikka ei taha neid pagulasi oma riiki siis ei ole midagi teha. Kui enamus ei soovi, siis ei immigratsioonile.Või kuidas need demokraatia põhimõtted ka olid?

Comment

• pastilaa
                            kuum poiss
                            • Apr 2009
                            • 7518

aja pikku saab rahvas targemaks, yhiskond tervemaks. eks suuresti nõuka aja viljad need eelarvamused - vanemale generatsioonile ei saagi seda ette heita. kui ojuland ja erplander teistvärvi inimesi ainult halvaga seostavad ja nii aktiivsed on, siis noored võib ka ära petta. ise viimase paari a jooksul väga palju helsingis käinud/elanud - rätipeade, pedede ja neegritega pole ei öösel tänaval, söögikohtades jm yhtegi piinlikku momenti olnud. aga oi kui mõnna mulje on jätnud meie oma valge rämps laevas :) - just see kaader, kes "tõupuhta" eesti juttu ka laeva baaris ajab...

Comment

• Maxi
                              Pokkerihai
                              • Nov 2010
                              • 1849

Algselt postitas pastilaa Vaata postitust
                              demagoogia
                              Kiire Pastilaa breakdown:

aja pikku saab rahvas targemaks, yhiskond tervemaks. = kes minuga ei nõustu on lollid ja vaimselt haiged

eks suuresti nõuka aja viljad need eelarvamused - vanemale generatsioonile ei saagi seda ette heita. kui ojuland ja erplander teistvärvi inimesi ainult halvaga seostavad ja nii aktiivsed on, siis noored võib ka ära petta. = sa oled kas loll või vana kui minuga ei nõustu, take your pick

ise viimase paari a jooksul väga palju helsingis käinud/elanud - rätipeade, pedede ja neegritega pole ei öösel tänaval, söögikohtades jm yhtegi piinlikku momenti olnud. = minul on väga palju kogemust ja tean mis on õige, viskan sõna **** ka sisse et debiilikutega samastuda

aga oi kui mõnna mulje on jätnud meie oma valge rämps laevas :) - just see kaader, kes "tõupuhta" eesti juttu ka laeva baaris ajab... = eestlased ise on kehvemad kui pagulased ja me peaksime ennast halvasti tundma
                              Demagoogiks olemine on väga hea tradeskill, üldiselt garanteerib paremad võimalused elus kuna saab inimesi manipuleerida. vt. Edgar Savisaar

Comment

• viki
                                Grinder
                                • Apr 2010
                                • 893

Lõik Delfist:Kuhugi päris metsade ja soode taha pagulasi paigutada ei saa, sest siis ei ole neil võimalik kasutada vajalikke teenuseid. Pagulaste võimalike elukohtadena tulevad kõne alla siiski sellised asulad, kus lisaks elukohale on võimalik leida ka töökoht, lastele on lasteaed ja kool, kus pagulastel oleks võimalik saada omale tervishoiuteenus ja vajalikud teenused omavalitsusest.
                                Ilmselt peab nad linnadesse paigutama.Maal praktiliselt puuduvad sellised kohad,kus kõik tingimused täidetud oleks.Vähemalt siin kandis,kus mina elan.

Comment

Working...