Läptopi ostuabi.

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • Provoker
    Pokkerihai
    • Jan 2009
    • 3067

Re: Läptopi ostuabi.

Algselt postitas groams
    hehee.

Tahaksin küsida, kui juba targemad siin jutustavad.

Keegi võiks rääkida midagi läpakate kohta, mis oleksid head ülikoolis töötamiseks, random neti kasutmine + mingite filmide vaatamine jne.
    Ehk selline üligeneral liferi arvuti, lihtsalt selle mõttega et saaks netis käia ja koolitöid teha.

Tähtis oleks siis kaal ja aku kestvus, hinna klass võiks jääda 10k piirimaile.

Aitäh!
    ei tahaks siin mingit vaenu õhutama hakata, aga mu arust teeb sellise töö ära pea iga uus läpakas mille hind on 6000 ja kõrgem. Arvutimängudega tükivad ainult hätta jääma, aga need ongi rohkem ajaraiskamine. Vastupidavuse poolest on täpselt nii, et kui saad hea läpaka on ok, kuigi samasugune kõrval võib täispask olla. Mul ntx on suht tavaline läpakas, ja kõik tööd teen sellega ära mis on vaja teha. prose 1.6, mälu 1, video 256, kõvaketas 60 +väline.

Comment

• taipupole
      Lõpuboss
      • Oct 2008
      • 2181

Algselt postitas Marek K.
      sale24.ee - suht kuldne koht läpaka ostmiseks
      Ma olen peaaegu 100% kindel, et seal müüakse refurbished arvuteid. Ise muidugi eitavad, kuid... Samas see ei tähenda muidugi, et need arvutid halvad oleks ja ei töötaks vms.

Comment

• hotcocacola
        HTCCACLA
        • Oct 2008
        • 14473

Kui keegi soovib läpakat osta, siis kõigepealt võiks ta seletada lahti miks, mille jaoks? Mida ta teeb sellega? Mis programme kasutab? Palju mänge mängib, mis mänge jne. Mida täpsem info, seda parem on soovitada läptopi :)

aga kiirelt:
        ära osta HP-d ega Samsungit.
        Eelkõige soovitan ASUSt, siis Lenovot, Delli jne.
        Peale selle, et Asus on üks vastupidavamaid sülearvuteid, on tema hind sitaks odavam kui teistel arvutitel

Comment

• marguzz22
          Vana Tegija
          • Oct 2008
          • 1458

ostke aint äriklassi, jube vastik loengus kuulata neid undavaid läppareid :(

Comment

• Pahvak
            Pastilaa?? Ei!
            • Dec 2008
            • 4431

Coca, ma olen muidugi sülearvutimaailmast kõvasti maha jäänud, aga kas tõesti tänapäeval teeb Asus korralikke läppareid? Esimest korda kuulen. Kas Asus mõnele mudelile näiteks 3a. garantiid julgeb anda? Olen väga skeptiline :P

HPga on selline lugu, et odavad pavilionid on kehvad, aga äriklassi omad peaksid kenad olema. Märgin ära, et paljudel brändidel on nii. Dellil, IBMl, Fuijitsul on ka saasta. IBMil näiteks vanasti R seeria. Fuijtsul on saasta rohkem ja head kraami vähem (kirutud amilo vs hea lifebook seeria) jne jne.

Ja kui raha on, siis võtta mingi pisike laptop ja dock, kuhu võid 24" monitori ka taha lükata. See on kõige mugavam ja lahendab korraga mitmed mured. Näiteks Eesti politsei kasutab ka pisikesi X seeria IBMe ja töö juures on neil suured monitorid dockis. Ja suure akuga võid sa pmst 7-8h wifis olla. Aga see on kallis lahendus.

Mis puutub aku vastupidavusse, siis 17" ekraaniga sa kindlasti Tallinn-Tartu bussisõitu vastu ei pea (okei, osad ballad ei sõidagi bussiga, sry) ja ega see süles ka eriti meeldiv pole. Aga kindlasti on 17" jms ka omad eelised, lihtsalt mina pole sihtgrupp.

Kaaluga on ka selline lugu, et mina oma vana kadunud IBM T42, mis kaalus napid 2.2kg + muu nodi ei viitsinud küll terve päev kaasas tassida. Mõtlesin ka alguses, et nii hea kerge, aga võta näpust.
            Fullstacks have more fun.

Comment

• Pahvak
              Pastilaa?? Ei!
              • Dec 2008
              • 4431

Kui minul on raha vähe, siis mina ostaks hinnavaatlusest usaldusväärse kasutaja käest mingi äriklassi masina, millel on ca vähemalt 1,5 a garantiid 3st järel. Üsna lollikindel lahendus. Uut ordit ikka ei ostaks. Samas ma saan aru, et inimesed, kes pole masinatega kursis ei julge osta kasutatud kraami. :)

Comment

• r3o
                FPP Pro
                • Apr 2009
                • 260

Algselt postitas taipupole
                Ma olen peaaegu 100% kindel, et seal müüakse refurbished arvuteid. Ise muidugi eitavad, kuid... Samas see ei tähenda muidugi, et need arvutid halvad oleks ja ei töötaks vms.
                Kas sul on mingit infot sale24 kohta või niisama arvad? Just mõtlesin ise ka sealt osta läpaka.

Comment

• antnx
                  Pokkerihai
                  • Oct 2008
                  • 3102

Dell või Mac.

Comment

• EGERT
                    Vana Tegija
                    • Mar 2009
                    • 1042

Meh?

Mul HP 8710p, äriklass ja 17" laiekraan
                    Teine on Macbook pro.

SOOVITAN IGAL JUHUL MACI!

Comment

• Lutzky
                      Pokkerihai
                      • Oct 2008
                      • 1829

Algselt postitas antnx
                      Dell või Mac.
                      +1

Comment

• taipupole
                        Lõpuboss
                        • Oct 2008
                        • 2181

Algselt postitas r3o
                        Kas sul on mingit infot sale24 kohta või niisama arvad? Just mõtlesin ise ka sealt osta läpaka.
                        Olen võrdlemisi kindel. Lühidalt: maksin ja siis teatati, et seda arvutit täpselt pole. Kui raha tagasi küsisin, öeldi, et nad otsivad veel ja järgmisel päeval leitigi. Kui arvuti saabus, siis kõik kaitsekiled olid eemaldatud, mõned CD-taskud avatud, samuti arvuti all sertifitseerimistunnistused mujalt eemaldatud ja sinna kleebitud. Support selgitas seda kõike umbes nii, et arvuti on laua peal seisnud. Kuidas see saab normaalne selgitus olla, mina aru ei saa.

Lisaks oli arvuti prose teine, kui minu tellitud mudelil. Samas oli ta parem, kui oleks pidanud olema, seega see väga ei nörritanud.

Hinnavaatluses on ka üks teema: http://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=305896

Üldiselt aga - ma ei väida absoluutselt, et nad müüvad mingeid katkiseid või second hand arvuteid, sest refurbished arvutite alla kuuluvad ka näiteks katkise pakendiga vms arvutid. Seega on see iga ostja enda kaaluda ja mõnikord on hind palju olulisem argument.

Comment

• Lutzky
                          Pokkerihai
                          • Oct 2008
                          • 1829

ma ka möllasin sale24-ga üsna kaua, aga sain lõpuks nõutud/kvaliteetse arvuti kätte ja olen rahul. kui sealt osta, siis ma soovitaks enne küsida, kas neil seda arvutit on üldse...+ kohapeale saab ka alati minna - asub stockmanni lähedal

Comment

• Tarmonator
                            Lingiparandaja
                            • Oct 2008
                            • 3274

see on suht obv jah, et sale24 müüb kasutatuid või refurbished masinaid.
                            alati kui HV's mingi läpaka ostu teema on, siis on sale24 juhtfiguuril seal miskit pakkuda.

samas poliitilise korreksuse huvides ma ei väida midagi hetkel 8)

Comment

• hotcocacola
                              HTCCACLA
                              • Oct 2008
                              • 14473

Kuna töötan Arvutihoolduses, siis räägin vaid Meie kogemustest. Soovitame ka klientidele Asust. Sest seda on kõige vähem meil käinud, aasta jooksul vaid 1 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                              Okei, kindlasti on Delli, Lenovo, HPde ja muude osakaal turul suurem, aga kindlasti Asusel on seal mingi osa.
                              Garantiist ma kahjuks ei tea midagi.
                              3 aastast garantiid pakuvad vist vähesed?

Arvan seda, et kui keegi soovib osta kõrget äriklassi HPd, mingi 25k eest, siis see oleks epic fail. Miks? Sest sama hinna eest saab sellise püssi (Delli, Lenovo nt), ning kindlasti on see töökindlam kui HP.

HP võix jääda oma printereid tootma ;D.

Samas, viimastel kuudel on hakanud ka Delle suht palju käima, kuid enamjaolt on paljudel kõvaketas läbi.

Soovitan:
                              1. Asus
                              2. Dell
                              3. Lenovo

Nii-ja-naa positiivne:
                              1. Ordi
                              2. Acer
                              3. Sony (ainult sp, et antud firma läptopid on niiii faking rõvedalt kalli hinnaga, et jube)

Nii-ja-naa negatiivne:
                              1. Fujitsu
                              2. Toshiba
                              3. MSI

Ei soovita:
                              1. HP
                              2. Samsung

Comment

• Pahvak
                                Pastilaa?? Ei!
                                • Dec 2008
                                • 4431

Coca, kas sa eristad ikka fuijtsu lifebook ja amilo seeriat?
                                Ja ordi nii ja naa positiivne, wtf :)

Comment

Working...