Pokker, söök ja tervislik eluviis.

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • erplander
    ekrelander
    • Oct 2008
    • 1029

Re: Pokker, söök ja tervislik eluviis.

Algselt postitas kilu6 Vaata postitust
    Siinkohal küsiks su arvamust Soomes tuntud dietoloogi, arsti ja mitmete raamatute autori Antti Heikkilä ideoloogia kohta, kelle üks põhiteese on:

*** Piira otsustavalt süsivesikute tarbimist, söö selle asemel kvaliteetset looma-või linnuliha, köögivilju ja kala.

http://www.anttiheikkila.com/
    Järjekordne Atkins, ei midagi uut, seda me teame, millesse Atkins suri.

Süsivesikud on oluline toitainete grupp, mida ei peaks sugugi vältima, vaid vastupidi, süsivesikute piiramisega tehakse endale märksa enam kahju kui valkude või rasvade piiramisega. Peamine asi, mida siin peaks tähele panema, et tarbitaks kvaliteetseid ja tervislikke süsivesikuid. (Vt seesama Tigrano postitatud video vahemikus 1:20-1:40 http://www.youtube.com/watch?v=YvEH7W_w1NA .) Ja nendeks on eranditult taimset päritolu süsivesikud, võimalikult vähetöödeldud/väherafineeritud kujul. Valge nisujahu ja ülipleegitatud riis pole eriti hea valik. Veelgi halvem valik on aga liha, ükskõik missugusest loomsest allikast. Liha on taimse toiduga võrreldes äärmiselt vitamiinivaene, kiudainetevaene jne. Samas sisaldab lademes kõikvõimalikke toksiine, kusihapet, lojustele sissesöödetud kasvuhormoone, antibiootikume jm keemiat.

Edit: Ja ennetamaks nüüd mõnda tegelast väitmast, et aga ka taimi pritsitakse igasuguse keemiaga, siis nii see on, ent mürkainete kogused pole mingil moel võrreldavad ja sisuliselt väljutatakse ikkagi taimse toidu abil organismist lihaga sissesöödud toksiinid.
    Last edited by erplander; 08.07.10, 23:26.

Comment

• erplander
      ekrelander
      • Oct 2008
      • 1029

Algselt postitas kilu6 Vaata postitust
      Heikkilä ütleb, et ärge sööge üldse viljatooteid, sest see on paha paha. Samas veggie erp sööb kuskusi (nisutoode, enamikus süsivesikud) ja ütleb, et see on hea.

St et siin on ideoloogiate erinevus.

Ja ma ei tahagi öelda, kellel õigus on, lihtsalt päris huvitav, et eri koolkonnad.
      Kuskus pole ka kindlasti parim valik, aga näed, ei viitsi ka iga päev tatart süüa või köögiviljasuppi lürpida. Ei ole mingi hull tervisefriik. Kuigi vahepeal olin pool aastat ka toortaimetoitlane, lihtsalt sai see asi ära proovitud ja kindlasti võib seda ka teistele soovitada, selle aja jooksul organism lihtsalt puhastub täielikult kõigist mürkidest ja pärast seda võib jälle mõnevõrra vähemtervislikku kraami lubada.

Comment

• Godspeed_EJ
        Klubi Liige
        • Nov 2009
        • 3049

Algselt postitas erplander Vaata postitust
        Veelgi halvem valik on aga liha, ükskõik missugusest loomsest allikast. Liha on taimse toiduga võrreldes äärmiselt vitamiinivaene, kiudainetevaene jne. Samas sisaldab lademes kõikvõimalikke toksiine, kusihapet, lojustele sissesöödetud kasvuhormoone, antibiootikume jm keemiat.

Edit: Ja ennetamaks nüüd mõnda tegelast väitmast, et aga ka taimi pritsitakse igasuguse keemiaga, siis nii see on, ent mürkainete kogused pole mingil moel võrreldavad ja sisuliselt väljutatakse ikkagi taimse toidu abil organismist lihaga sissesöödud toksiinid.
        Sa ühesõnaga väidad, et kuna kodanik X sööb liha ja kodanik Y ei söö, siis kodanik Y on palju parema tervise juures?

Comment

• inward
          Klubi Liige
          • Sep 2009
          • 6275

Selle jutu peale tahaks öelda, et hessi niivõrd kuivõrd uus toode kebab on nuts

Comment

• erplander
            ekrelander
            • Oct 2008
            • 1029

Algselt postitas kvaliteet Vaata postitust
            Ja seda oled sa siin vist kolm korda raiunud sama pimesi, et Zilmer ja Kokassaar on oma stagnaaegsetes teadmistes kinni. Oled sa nendega isiklikult diskuteerinud? Miks sa arvad, et oma igapäevases töös ei tutvu nad uute teadustööde ja uuringutega ja ei suuda analüüsida?
            Need tüübid on lihtsalt nii valusad tondid, totaalsed ignorandid kõige selle põhjal, mis nad meedias rääkinud ja avaldanud on. Kusjuures Zilmeril on veel eriline komme kõiki ja kõike automaatselt naeruvääristama hakata, mis tema kivinenud ja kõigutamatute seisukohtadega kokku ei lähe. Seega võtan ka mina endale vabaduse teda ja tema seisukohti täpselt samal moel naeruvääristada.

Ja ma ju näen mis toimub. Kõigi nende paarikümne aasta jooksul pole nad oma arvamusi grammi võrragi muutnud ja lasevad oma vana joru edasi, ülistades nii liha- kui piimatooteid, pidades neid asendamatuteks toiduainteks ning väites, et eestlased toituvad üldiselt väga hästi võrreldes muude rahvastega, samas faktid räägivad absoluutselt vastupidist keelt: eestlased on maailmas tipus kõigi nende haiguste poolest, mis on eriti levinud liha- ja piimatooteid ülemääraselt tarbivate rahvaste juures: südame-veresoonkonnahaigused, erinevad vähi vormid, suhkrutõbi, osteoporoos jne. Eestlased on endiselt üks Euroopa madalaima elueaga rahvaid.

Comment

• erplander
              ekrelander
              • Oct 2008
              • 1029

Algselt postitas Godspeed_EJ Vaata postitust
              Sa ühesõnaga väidad, et kuna kodanik X sööb liha ja kodanik Y ei söö, siis kodanik Y on palju parema tervise juures?
              Ja millest ma siis kogu selle pika teema vältel rääkinud olen? Järjekordne ignorant.

Comment

• Godspeed_EJ
                Klubi Liige
                • Nov 2009
                • 3049

Ja millest ma siis kogu selle pika teema vältel rääkinud olen? Järjekordne ignorant.
                I call BS.

Mina söön liha, sina mitte.

Väidad, et oled parema tervise juures.

Kuidas/millega mõõdame?

Ja kui sa võtad vabaduse mind ignorandiks kutsuda, siis mulle meenutad sa hobust, kel klapid ees.

Comment

• erplander
                  ekrelander
                  • Oct 2008
                  • 1029

Algselt postitas Godspeed_EJ Vaata postitust
                  I call BS.

Mina söön liha, sina mitte.

Väidad, et oled parema tervise juures.

Kuidas/millega mõõdame?

Ja kui sa võtad vabaduse mind ignorandiks kutsuda, siis mulle meenutad sa hobust, kel klapid ees.
                  Söö või sitta (minupoolest kasvõi pullisitta), vaba maa, vaba valik.

Comment

• low-flow
                    Klubi Liige
                    • Jul 2009
                    • 1208

See "tervisliku toitumise" teema on nii sürr. Igaüks paneb omamoodi tarka ja enamus seisukohti on tugevalt vastuolulised teineteisega. Kui mul, toitumisvõhikul, peaks üks hea päev isegi tekkima suur soov hakata paremini ja tervislikult toituma, siis kust fakki ma peaks teadma, kes õiget juttu räägab? See, kes teisi kõvema häälega idikateks kutsub? Selles suhtes, et kui pole aega sadu või isegi tuhandeid tunde pühendada erinevate seisukohtade uurimisele, siis on praktiliselt võimatu ennast veenda, et toitumisharjumused A on märgatavalt paremad kui toitumisharjumused B. Nii lähebki vähemalt 90% inimestest seda teed, et süüakse lihtsalt seda, mida on mugav ja soodne kätte saada. Infosulg missugune.

Comment

• Godspeed_EJ
                      Klubi Liige
                      • Nov 2009
                      • 3049

Söö või sitta (minupoolest kasvõi pullisitta), vaba maa, vaba valik.
                      Väga hästi argumenteeritud.

Söö natuke liha, äkki tuled mõistuse juurde tagasi.

Comment

• erplander
                        ekrelander
                        • Oct 2008
                        • 1029

Algselt postitas low-flow Vaata postitust
                        See "tervisliku toitumise" teema on nii sürr. Igaüks paneb omamoodi tarka ja enamus seisukohti on tugevalt vastuolulised teineteisega. Kui mul, toitumisvõhikul, peaks üks hea päev isegi tekkima suur soov hakata paremini ja tervislikult toituma, siis kust fakki ma peaks teadma, kes õiget juttu räägab? See, kes teisi kõvema häälega idikateks kutsub? Selles suhtes, et kui pole aega sadu või isegi tuhandeid tunde pühendada erinevate seisukohtade uurimisele, siis on praktiliselt võimatu ennast veenda, et toitumisharjumused A on märgatavalt paremad kui toitumisharjumused B. Nii lähebki vähemalt 90% inimestest seda teed, et süüakse lihtsalt seda, mida on mugav ja soodne kätte saada. Infosulg missugune.
                        On internetiajastu, me ei ela enam NL-is või Põhja-Koreas, pole see teema nii hull ka. Kel vähegi mõtlemisvõimet ja analüüsioskust, see peaks ikkagi suutma olulise info ebaolulisest välja sõeluda. Tuhandeid tunde kindlasti pole vaja. Aga mugavuse mõttes eelistatakse muidugi silmaklappe edasi kanda.

Ma panen taaskord need 5 kahetunnist videoloengut Amazing Discoveries sarjast, mille läbivaatamise järel peaks nii mõndagi selgemaks saama:

Life At Its Best: http://video.google.com/videoplay?do...52245997479572

Your Health Your Choice: http://video.google.com/videoplay?do...74775164673892

Sitting on a Time Bomb: http://video.google.com/videoplay?do...52245997479572

Udderly Amazing: http://video.google.com/videoplay?do...52245997479572

Health and Happiness: http://video.google.com/videoplay?do...52245997479572

Võib laadida ka audio podcastina: http://itunes.apple.com/us/podcast/l...er/id286058669

Comment

• erplander
                          ekrelander
                          • Oct 2008
                          • 1029

Veel mõningaid klippe:

(Klõpsa sisu nägemiseks / peitmiseks)

Comment

• Spewmonkey
                            Seina Augustaja
                            • Oct 2008
                            • 2293

Sa suudad päris edukalt oma põhimõtteid maha teha. Taimetoitlased vahel jätavadki külahullu mulje, saad andeks, osad ained on ikkagi puudu ajul.
                            Toitumisest tulenevad haigused/probleemid on enamus põhjustatud liigsest tärklise- ja jahutoodangute tarbimisest, mitte liigsest lihast ja piimast. Millegagi liialdamine ei ole obv hea. Äkki näed järgmine kord natuke rohkem vaeva ja kontrollid üle, mis põhjustab su väljatoodud haigusi.
                            Hetkel oma idiootsete võrdlustega ei jõua sa kuhugi, aegunud toitumispüramiidid on muidugi halvad, aga maailmas on aegunud teadmiste ja taimetoitluse vahel väga palju "tühja" maad. Fakt on see, et põhjamaade inimene ei saa piisavalt D vitamiini toidust kätte, isegi kui ta liha sööb. Kui ta kala/mune ei tarbi, siis ta ei saa seda kuskilt ilma lisandeid söömata. Lisandite söömine kuna sul jäävad toidust ained saamata ei saa ju 100% tervislik ja omg maailma parim olla, võimis?
                            Taimetoitlus sobib hästi naistele ja inimestele, kes tahavad kaaluda max 70kg.
                            Last edited by Spewmonkey; 09.07.10, 02:43.

Comment

• erplander
                              ekrelander
                              • Oct 2008
                              • 1029

Algselt postitas Spewmonkey Vaata postitust
                              Sa suudad päris edukalt oma põhimõtteid maha teha. Taimetoitlased vahel jätavadki külahullu mulje, saad andeks, osad ained on ikkagi puudu ajul.
                              Toitumisest tulenevad haigused/probleemid on enamus põhjustatud liigsest tärklise- ja jahutoodangute tarbimisest, mitte liigsest lihast ja piimast. Millegagi liialdamine ei ole obv hea. Äkki näed järgmine kord natuke rohkem vaeva ja kontrollid üle, mis põhjustab su väljatoodud haigusi.
                              Hetkel oma idiootsete võrdlustega ei jõua sa kuhugi, aegunud toitumispüramiidid on muidugi halvad, aga maailmas on aegunud teadmiste ja taimetoitluse vahel väga palju "tühja" maad.
                              Auline härra äkki annab teadust, kust ma seda saaks üle kontrollida, mida siin väitsid ("haigused/probleemid on enamus põhjustatud liigsest tärklise- ja jahutoodangute tarbimisest" etc.). Näeks heameelega su rõõmuks seda vaeva ja vaataks, kui tõsise allikaga tegu. Või äkki mõtlesid ise selle välja?

Comment

• Spewmonkey
                                Seina Augustaja
                                • Oct 2008
                                • 2293

Kurat, ma ei tea kuidas mul transrasvad välja jäid sealt loetelust, põhiline kurjajuur siiski. Kõik eelpool nimetatud haigused on hakanud vohama 20. sajandi teisest poolest. Otseselt seotud inimeste rasvumise, kõrge vererõhu ja halva kolesterooliga, mille peamised põhjustajad on liigne halbade süsivesikute ja transrasvade tarbimine, mitte piima- ja lihatooted. Kvaliteetsed süsivesikud kombineeritud lihatoodete ja heade rasvadega ei põhjusta mingeid haigusi.
                                Ma ei väida, et taimetoitlus halb on, parem kindlasti kui Zilmer ja muud loomad. Aga võrdlus taimetoitlus vs. Zilmer ja co ning väide, et halbade! süsivesikute vähendamine on automaatselt Atkins on rumal peale surumine, täpselt samasugune, mis Härrale ei meeldinud Zilmeri ja co puhul.
                                Last edited by Spewmonkey; 09.07.10, 03:17.

Comment

Working...