Pokker, söök ja tervislik eluviis.

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • rohelinekonn
    Klubi Liige
    • Nov 2008
    • 3808

Re: Pokker, söök ja tervislik eluviis.

Algselt postitas ESTPatrick Vaata postitust
    mina ei tea teid tervise inimesi, kuid ei saa öelda et ma just ülekaaluline oleks, kes on mind näinud ja ilma burksita 1 nädal ikka normaalne ei ole, veel vähem päev
    kurat sa siis oled ju pekki õgiv tuhkur

eraplander mis sa taimetoitlane oled?

Comment

• erplander
      ekrelander
      • Oct 2008
      • 1029

Ma pole kindel kas ma mitte pole sellest siin juba kirjutanud

Aga enivei, umbes tosin aastat tagasi hakkas huvitama see teema tõsisemalt, eriti pärast ühe Gunnar Aarma raamatu lugemist, kus ta päris loogiliselt selgitas ära selle liha- ja taimetoitude teema, rohkete näidete varal. Ma tean, et paljud peavad teda mingiks umbluu-meheks, aga selles raamatus kasutas ta rohkelt ka teaduslikke viiteid ja veidi hiljem sattus TÜ raamatukogus kätte veel üks raamat pealkirjaga "Teaduslik taimetoitlus", mis andis täiendava kinnituse, et inimorganism absoluutselt millestki ilma ei jää, kui täistaimetoitlane olla, seega hakkasin järk-järgult loobuma kõigest loomsest ja kuna tundsin end üha paremini, siis polnud põhjust kahetseda. Muidugi hakkasin järjest lisainfot ka netist otsima, kui see üha kättesaadavamaks muutus. Kõige selle põhjal olen täiesti veendunud, et liha- ja piimatooted, nende igapäevane ülemäärane tarbimine on peamised haiguste põhjustajad.

Tervis on muidugi ainult üks paljudest põhjustest, lisaks absurdsed tingimused, milles neid pudulojuseid tänapäeva üliefektiviseeritud põllumajandustingimustes kasvatakse. Ökoloogilised ja ökonoomilised põhjused.

Comment

• alaska
        forever
        • Oct 2008
        • 6599

Algselt postitas erplander Vaata postitust
        Hapukoor on üks rasvasemaid lehmapiimatooteid. Eestis valitsev lehmapiimatoodete kultus on põhjus nr 1 miks eestlased on maailma üks haigemaid ja sisuliselt Euroopa madalaima elueaga rahvas. Põhjus nr 2 on rasvase sealiha kultus. Põhjus nr 3 praetud toidu osakaal, kasutades halvakvaliteedilisi õlisid ja searasva. Mina julgen väita, et need on vaieldamatult peamised põhjused, miks eestlased on maailmas tipus südame-veresoonkonnahaiguste, vähijuhtumite, diabeedi, osteoporoosi, liigesehaiguste osas. Kõik muud põhjused (suitsetamine, alkohol, ebapiisav liikumine) on märgatavalt vähemtähtsad, sest need on võrreldaval tasemel muude Euroopa rahvastega.
        Olen nõus põhjusega nr 3, väljaarvatud searasva kahjulikkusega. Mina julgen väita, et eelpoolnimetatud haiguste põhilised põhjused on suur teraviljatoodete ja suhkru tarbimine. Läänemaailma kiire rasvumine on tingitudki sellest suurest rasvahirmust, margariinide võidukäigust või asemel, rapsiõlist searasva asemel, jogurtitest kohitsetakse rasv välja ja pannakse suhkur asemele, et vähegi söödav ja müüdav oleks, piim ei ole enam piim, vaid mingi pastöriseeritud lurr. eestis on 140 000 eeldiabeedi diagnoosiga inimest, diabeet ehk suhkruhaigus on ainevahetushäire, kus insuliinitootmise protsess inimorganismis on häiritud. Miks ta on viimasel ajal nii palju häiritud nii paljudel inimestel? See on tohutust kiirete süsivesikute (suhkrute) söömisest, mis tõstab organismis veresuhkru taset liiga kiiresti ja selle tagajärjel suureneb insuliinieritus. Looduslik toit, mida inimesed on aastatuhandeid söönud (kaasaarvatud taimetoitlaste põhimõtted) on inimorganismile tuntud ja harjumuspärane ja seega kasulik.

Comment

• ristijeesus
          Klubi Liige
          • Oct 2009
          • 2533

Samas on olemas taimset päritolu juustud, jäätised...
          Kas sa pead hüdrogeenitud ehk tahkestatud taimerasva organismile piimarasvast kasulikumaks (vähem kahjulikumaks)?

Comment

• alaska
            forever
            • Oct 2008
            • 6599

just vaatasin järgi, üks 1L joogijogurt sisaldab 140g suhkrut, see on jämedalt 30 teelusikatäit. Võrdub umbes sellega, kui hommikukohvi sisse paneks 7 lusikatäit suhkrut. Ma ei nimetaks seda küll piimatooteks.

Comment

• k1ly
              FPP Pro
              • Oct 2008
              • 205

täiesti unreal mida siit lugema peab.

Hapukoorest saadavad rasvad on ühed kõige kasulikumad. Samuti on piim ja enamus muud piimatooted ftw. See , et kusagil artiklis (eriti vegide artiklis) on välja toodud et piim ja piimatoode on paha paha on täiesti BS . See on umbes sama kui mingid pokkerivastased inimesed teevad artikli kui halb pokker on ning samastavad selle slotimängudega.

Veidike infi hapukoorest

- südamelihase tööks vajalikud lühikeseahelalised küllastatud rasvhapped
              - puuduvad trans-rasvhapped
              - põhitoitainete rühmad on soodsas vahekorras
              - kui ei eksi, siis E- ja D-vitamiine peaks ka sisaldama

Ning tervisliku toitumise aluseks on tasakaalustatud toitumine.

Comment

• erplander
                ekrelander
                • Oct 2008
                • 1029

Algselt postitas alaska Vaata postitust
                Olen nõus põhjusega nr 3, väljaarvatud searasva kahjulikkusega. Mina julgen väita, et eelpoolnimetatud haiguste põhilised põhjused on suur teraviljatoodete ja suhkru tarbimine. Läänemaailma kiire rasvumine on tingitudki sellest suurest rasvahirmust, margariinide võidukäigust või asemel, rapsiõlist searasva asemel, jogurtitest kohitsetakse rasv välja ja pannakse suhkur asemele, et vähegi söödav ja müüdav oleks, piim ei ole enam piim, vaid mingi pastöriseeritud lurr.
                Miks sa arvad, et Eestis märgatavalt rohkem suhkurt ja teraviljatooteid tarbitakse kui mujal Euroopas?? Tegelikult selles osas on eestlased isegi tervislikumad, kuna tarbivad enam rukkijahul põhinevaid leibasid võrreldes muude eurooplastega, kes üksnes nisujahust leibasid tarbivad. Lisaks olen märganud, et meil toodetavad leivad ei kubise nii palju e-ainetest kui näiteks Ungaris ja Hispaanias.

Võrreldes piimatoodete tarbimise erinevusega ja sellega, mis liiki liha eelistatakse Eestis ja mujal Euroopas, on need (suhkur ja teravili) täiesti tühised erinevused.

Comment

• erplander
                  ekrelander
                  • Oct 2008
                  • 1029

Algselt postitas ristijeesus Vaata postitust
                  Kas sa pead hüdrogeenitud ehk tahkestatud taimerasva organismile piimarasvast kasulikumaks (vähem kahjulikumaks)?
                  Ei pea, ei tarbi (või püüan vältida) hüdrogeenseid taimerasvu.

Comment

• erplander
                    ekrelander
                    • Oct 2008
                    • 1029

Algselt postitas k1ly Vaata postitust
                    täiesti unreal mida siit lugema peab.

Hapukoorest saadavad rasvad on ühed kõige kasulikumad. Samuti on piim ja enamus muud piimatooted ftw. See , et kusagil artiklis (eriti vegide artiklis) on välja toodud et piim ja piimatoode on paha paha on täiesti BS . See on umbes sama kui mingid pokkerivastased inimesed teevad artikli kui halb pokker on ning samastavad selle slotimängudega.

Veidike infi hapukoorest

- südamelihase tööks vajalikud lühikeseahelalised küllastatud rasvhapped
                    - puuduvad trans-rasvhapped
                    - põhitoitainete rühmad on soodsas vahekorras
                    - kui ei eksi, siis E- ja D-vitamiine peaks ka sisaldama

Ning tervisliku toitumise aluseks on tasakaalustatud toitumine.
                    Palju õnne, et kannad vapralt edasi seda ilmselt Mihkel Zilmerilt ja Urmas Kokassaarelt pärinevat segatoitumise teooriat, iseküsimus on mida nende tegelaste sügavalt stagnaaegsetel teadmistel põhinevate teooriatega tänapäeval peale hakata?

Comment

• paradigmlost
                      Õpihimuline Mängur
                      • Oct 2008
                      • 421

ma olen kuulnud et 0,5 liitrit Coca-colat sisaldab 20 supilusikatäit suhkrut... seda on minumeelest rohkem kui palju puhtfüüsiliselt juba. Ostan mäkis eine kõrvale alati Coca Zero, mis jääga külmalt juues on hea maitsega. Oskab keegi kommenteerida mida kuradit see Zero sisaldada võib, et ilma suhkruta saavutatakse peaaegu tavalise coca taoline maitse? pakun, et mingi karmim keemia, mis äkki on veel kahjulikum kui tavaline koola?hmm.

Comment

• alaska
                        forever
                        • Oct 2008
                        • 6599

Miks sa arvad, et Eestis märgatavalt rohkem suhkurt ja teraviljatooteid tarbitakse kui mujal Euroopas?? Tegelikult selles osas on eestlased isegi tervislikumad, kuna tarbivad enam rukkijahul põhinevaid leibasid võrreldes muude eurooplastega, kes üksnes nisujahust leibasid tarbivad. Lisaks olen märganud, et meil toodetavad leivad ei kubise nii palju e-ainetest kui näiteks Ungaris ja Hispaanias.

Võrreldes piimatoodete tarbimise erinevusega ja sellega, mis liiki liha eelistatakse Eestis ja mujal Euroopas, on need (suhkur ja teravili) täiesti tühised erinevused.
                        Ma ei arva. et eestis neid rohkem tarbitakse, vaid et eesti hakkab euroopale ja ameerikale järele jõudma nende tarbimises. Samuti ei ole ma kindel, et eestlased nii hullumoodi haigemad on, kui muu maailm, pigem tundub mulle, et tervemad on siiamaani olnud. Minuteada surevad eestlased varem tänu õnnetusjuhtumitele nooremas eas, kui teatud iga on saavutatud, siis ollakse muu maailmaga samal tasemel.

Ma ei vaidle sulle üldsegi vastu taimetoidu kasulikkuses ja enamuses taimetoitlaste vaadetes, aga ma ei saa mööda vaadata viimase aja uurimustest, kus on ümber lükatud kolesterooli ja loomsete rasvade tarbimise seosed, südamehaiguste ja rasvade seosed, diabeedi ja rasvade seosed jne.

Comment

• ristijeesus
                          Klubi Liige
                          • Oct 2009
                          • 2533

Algselt postitas paradigmlost Vaata postitust
                          Oskab keegi kommenteerida mida kuradit see Zero sisaldada võib, et ilma suhkruta saavutatakse peaaegu tavalise coca taoline maitse? pakun, et mingi karmim keemia, mis äkki on veel kahjulikum kui tavaline koola?hmm.
                          Coca Zero magustatakse sellise ainega nagu aspartaam. Kokkuvõtlikult on sellest kirjas siin:http://lassie.wordpress.com/2006/06/14/aspartaam/

Mina igatahes väldin sööke-jooke kus sellist ainet on kasutatud.

Comment

• Madis Very
                            Bännitud
                            • Aug 2009
                            • 2951

Ilm lõpuks lubab ja ratas tartust käes. Ja värskelt sõitmas käidud, tln on ikka super võrreldes tartuga nii palju häid/ilusaid kohti, kus sõita.

+EV

Comment

• Godspeed_EJ
                              Klubi Liige
                              • Nov 2009
                              • 3049

Palju õnne, et kannad vapralt edasi seda ilmselt Mihkel Zilmerilt ja Urmas Kokassaarelt pärinevat segatoitumise teooriat, iseküsimus on mida nende tegelaste sügavalt stagnaaegsetel teadmistel põhinevate teooriatega tänapäeval peale hakata?
                              Tegelikult ei saa seda vaadata päris nii must-valgelt, et piimsed saadused on halvad ja kõik.
                              Toituma peab mitmekülgselt. Ise olen tarbinud piimasaadusi lapsest saati ja luud on alati tugevad olnud. Pole kordagi tekkinud ei mõrasid ega murde. Ma söön päevas kindlasti paki hapukoort + piima + kodujuustu.

See, et skandinaavias on osteoporoosi % kõrge võib olla tingitud mitmest eri faktorist. Peale selle, et seal piimseid saadusi tarbitakse juuakse seal ka äärmiselt palju kohvi, mis iseenesest on diureetikum ja viib kehast mineraale välja. Põhjuseid võib veelgi tuua.

Aga eks igaüks ise teab, kas tahab piima juua või mitte.

Comment

• leits
                                Hundinui
                                • Apr 2009
                                • 9562

Algselt postitas Kris
                                Pakk hapukoort päevas hakkab ajudele imo.
                                Näha on jep ...

Comment

Working...