Pokker, söök ja tervislik eluviis.

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • ESTPatrick
    Olümpsi Mägi Aivar
    • Nov 2008
    • 5572

Re: Pokker, söök ja tervislik eluviis.

mina ei tea teid tervise inimesi, kuid ei saa öelda et ma just ülekaaluline oleks, kes on mind näinud ja ilma burksita 1 nädal ikka normaalne ei ole, veel vähem päev

Comment

• ranka
      Miljon Põhjust Kodus Olla
      • Sep 2008
      • 36444

Aastal 2015 oled pekine siga ja tuhlad siin teemas kui tuhkur ning kirud hessburgerit.

Comment

• KristjanLaas
        Pokkeritark
        • Oct 2009
        • 6450

Algselt postitas ESTPatrick Vaata postitust
        mina ei tea teid tervise inimesi, kuid ei saa öelda et ma just ülekaaluline oleks, kes on mind näinud ja ilma burksita 1 nädal ikka normaalne ei ole, veel vähem päev
        thank god theres alcoholism

Comment

• nomerlot
          Klubi Liige
          • Sep 2009
          • 2233

Algselt postitas alaska Vaata postitust
          jumalaeest ei. Hapukoores olev rasv ei kujuta inimesele mingit ohtu ja kehakaalu tõus ei ole seotud rasvaste toitude söömisega
          Hmmm... rasvased toidud ja kehakaalu tõus pole omavahel seotud... Ma parem ei küsi edasi.

Patrick, inimesed ja nende ainevahetus on väga erinevad. Mõni võibki 30 aastat soolast, rasvast ja magusat sisse kütta, aga on ikka nagu hambaork, teine võib meeleheitlikult kaloreid lugeda ja trenni kütta, aga ikka on pontsakas. That's life.

Comment

• ESTPatrick
            Olümpsi Mägi Aivar
            • Nov 2008
            • 5572

Algselt postitas nomerlot Vaata postitust
            Hmmm... rasvased toidud ja kehakaalu tõus pole omavahel seotud... Ma parem ei küsi edasi.

Patrick, inimesed ja nende ainevahetus on väga erinevad. Mõni võibki 30 aastat soolast, rasvast ja magusat sisse kütta, aga on ikka nagu hambaork, teine võib meeleheitlikult kaloreid lugeda ja trenni kütta, aga ikka on pontsakas. That's life.
            jah, hea life

Comment

• Keiss
              Pokkerihai
              • Oct 2008
              • 1592

Algselt postitas masterpuppet Vaata postitust
              Ostke oskari e-vaba lihaviinerit. Esimene viiner eestis, kus on sees ainult liha, sool ja pipar.
              Mulle vanasti viinerid meeldisid enne kui mul polnud aimugi tervislikust toitumisest, E-ainetest ning sellest sodist, mida võib viinerite sisse panna. Nüüd ei ole juba ammu söönud neid.

Peab seda oskari lihaviinerit siis ostma kui tõesti see nii on!

Algselt postitas mkva Vaata postitust
              Natuke juttu

1 kg lihast saab 10 kg viinerit.
              -Väldi pooltooteid (poolfabrikaate), kuna need sisaldavad palju süsivesikuid ja nende toiteväärtus on väike (näiteks vorstid ja sardellid);
              -vorst, viiner või sardell liha ei asenda.
              -vorstitooted (sh.viinerid ja sardellid)sisaldavad nitriteid ja nitraate, mis on kantserogeensed.
              vorst koosneb tihtipeale suures osas loomanahast, rasvast/ peidetud rasvast, sojajahust ja lisa-ainetest, ning selle igapäevane tarbimine ei ole tervislik.
              -viinerites sisalduvatest ainetest on lõhna- ja maitsetugevdaja E621 (naatriumglutamaat) ja säilitusaine E250 (nitrit) kantud kõige ohtlikumate E-ainete nimekirja. Otsige veidi lisainfot, ja saate teada, mida põnevat need kõik põhjustada võivad!
              Rääkides lihast endast,(viineritest (sardellid on palju palju hullemad)) siis on pakendil märgitud, et sealiha on 30% ja veiseliha 21%. Kokku seega 51% liha! Mis see ülejäänud 49% siis on? Ilmselt on see kõik lihtsalt üks sodi, millele on vaja tervelt seitsme tööstusliku ainega mingi kaubanduslik väljanägemine anda.

- Eksperiment: võtta harilik sitajunn ja rakendada selle peal kõiki toiduainetööstuse nippe ja vahendeid. Kas saab tulemuseks ilusa roosa ja isuäratava batoonikese? Ma olen täitsa kindel, et saab. Äkki saab lausa sellesama viineri? ;D

Niipalju, kui ise tean siis sardelle valmistatakse tõesti igast sodiks sh, rasv,kondid jne, mis siis purustatakse ja töödeldakse ja lisatakse siis lihamassi : ) Nämma!

Rohkem ei viitsi ..
              Viitsi ikka!! Mul samad mõtted selle eksperimendi osas juba tekkinud mõned ajad tagasi. Mis kõige hullem on see, et enamus lihatooteid on täis E621 maitsetugevdajat :( Nagu nahui vaja? Näiteks pelmeene on üsna raske leida ilma selleta. Samas see mul üks lemmiktoite :D Pole küll kõige tervislikum aga ise pelmeene valmistada on ka veidi tülikas eksole. Samuti mis häirib tohutult on see, et osad tootjad peidavad mingeid aineid ära. Näiteks E-sid minu teada saab ka lahti kirjutada. Inimene viskab kiire pilgu peale, hohoo, E-vaba ja kui siis hiljem täpsemalt uurida koostiosasid tuleb välja, et oled rämedalt vastu pükse saanud. Samuti saab igast sodi vist panna nn. maitseainete alla. Mis need nn. "maitseained" on see jääbki tootja saladuseks. Muidu vorsti on täitsa võimalik leida enam-vähem normaalset ka. Rimis näiteks üks kõige kallim delikatess põdravorst oli ainult ühe E-ga ja muid lisaaineid ka pole :) Enamus on täis tuubitud ja nii ära tuunitud, et ilmselt kui seda sama toodet ilma nende aineteta süüa siis hakkaks koheselt oksele?

Kui hommikusöögist rääkida siis üks kõige tervislikumaid ja paremaid hommikusööke on ikkagi ise tehtud täistera kaerahelbe puder marjade ja puuviljadega. Pudru tegemisel võib lisada ka nisukliisid, Alma rasvatut piima, pan soola ja Risenta toorroo pruuni suhkrut. Lisandiks siis maasikad, vaarikad, astelpajumarjad, mustikad jne võib ka külmutatud kujul kuna marjade külmutamine ei vii neist vitamiine välja ning ülessulatamisel on maitse enamvähem sama. Samuti on puder hea pirnide, banaanide, kiivide jne puuviljadega. Törts võisilma võib ka endale lubada ning ise eelistan võileivaks juurde olenevalt päevast kas küüslaugu võileiba või näiteks hoopis tursamaksa leiba või lõhesaia. Kahjuks saiade valik võrreldes leibade valikuga on Eestis ka halb. Peab hakkama ka pilte üles panema :)

Algselt postitas nomerlot Vaata postitust
              Mulle meeldib kanamaks viimasel ajal, kahjuks on see enamasti külmutatuna. Jube tüütu on suur karp üles sulatada, kui korraga niipalju ei kasuta.
              Sama siin. Kanamaksa kaste ajab keele alla. Kuskil nägin seda lihaletis ka st. on võimalik vist isegi leida mitte külmutatud kujul.
              Last edited by Keiss; 15.04.10, 01:46.

Comment

• erplander
                ekrelander
                • Oct 2008
                • 1029

Algselt postitas alaska Vaata postitust
                jumalaeest ei. Hapukoores olev rasv ei kujuta inimesele mingit ohtu ja kehakaalu tõus ei ole seotud rasvaste toitude söömisega. Hapukoor on väga kasulik ja seda millegagi asendada pole vaja. Maitsestamata jogurt on kah hea muidugi.
                Hapukoor on üks rasvasemaid lehmapiimatooteid. Eestis valitsev lehmapiimatoodete kultus on põhjus nr 1 miks eestlased on maailma üks haigemaid ja sisuliselt Euroopa madalaima elueaga rahvas. Põhjus nr 2 on rasvase sealiha kultus. Põhjus nr 3 praetud toidu osakaal, kasutades halvakvaliteedilisi õlisid ja searasva. Mina julgen väita, et need on vaieldamatult peamised põhjused, miks eestlased on maailmas tipus südame-veresoonkonnahaiguste, vähijuhtumite, diabeedi, osteoporoosi, liigesehaiguste osas. Kõik muud põhjused (suitsetamine, alkohol, ebapiisav liikumine) on märgatavalt vähemtähtsad, sest need on võrreldaval tasemel muude Euroopa rahvastega.

Comment

• Godspeed_EJ
                  Klubi Liige
                  • Nov 2009
                  • 3049

Algselt postitas erplander Vaata postitust
                  Hapukoor on üks rasvasemaid lehmapiimatooteid. Eestis valitsev lehmapiimatoodete kultus on põhjus nr 1 miks eestlased on maailma üks haigemaid ja sisuliselt Euroopa madalaima elueaga rahvas. Põhjus nr 2 on rasvase sealiha kultus. Põhjus nr 3 praetud toidu osakaal, kasutades halvakvaliteedilisi õlisid ja searasva. Mina julgen väita, et need on vaieldamatult peamised põhjused, miks eestlased on maailmas tipus südame-veresoonkonnahaiguste, vähijuhtumite, diabeedi, osteoporoosi, liigesehaiguste osas. Kõik muud põhjused (suitsetamine, alkohol, ebapiisav liikumine) on märgatavalt vähemtähtsad, sest need on võrreldaval tasemel muude Euroopa rahvastega.
                  Palun too välja uurimused, mis neid väiteid tõestavad. Eriti huvitab just piima osa

Comment

• erplander
                    ekrelander
                    • Oct 2008
                    • 1029

Algselt postitas Godspeed_EJ Vaata postitust
                    Palun too välja uurimused, mis neid väiteid tõestavad. Eriti huvitab just piima osa
                    Eks neid ole siin juba ka välja toodud, aga pole kahju veelkord tuua :)
                    Puhtalt piimatoodete osas soovitan lugeda mahukat teaduslikku ülevaadet "White Lies":

Siin see kokkuvõtlikult FAQ vormis:

Piimatarbimise statistika maailmas ja Eestis:
                    Learn about University of Guelph's Department of Food Science. Ranked #1 in Canada. Part of the Ontario Agricultural College.

Samas see statistika on suht teisejärguline, kui maailmas oled ringi käinud, siis näed niisamagi, kuipalju inimesed kuskil piimatooteid tarbivad ja Eestis tarbitakse ikka kordades enam kui mujal (Skandinaavias ka peaaegu samas mahus, samas on Skandinaavia riigid ka osteoporoosi osas tipus).

Piima kohta veel linke ja viiteid:
                    Saksa teadlased tulid järeldusele, et üksnes must tee soodustab arterite laienemist ja etendab tähtsat osa vererõhu stabiliseerimisel.

Comment

• Tigrano
                      Administraator
                      • Oct 2008
                      • 7614

Taimetoidu küsimus? Kas õiged taimetoitlased üldse saavad süüa hapukoort, juustu jne sest seal enamustel mingid loomsed ained sees?

Comment

• nikitheone
                        Mr. Puujalg
                        • Aug 2009
                        • 6446

ei
                        &quot;Money doesn&#39;t make you happy. I now have $50 million but I was just as happy when I had $48 million.&quot; <br />Arnold Schwarzenegger

Comment

• erplander
                          ekrelander
                          • Oct 2008
                          • 1029

Algselt postitas Tigrano Vaata postitust
                          Taimetoidu küsimus? Kas õiged taimetoitlased üldse saavad süüa hapukoort, juustu jne sest seal enamustel mingid loomsed ained sees?
                          Kui jutt on täistaimetoitlastest ehk veganitest (nagu mina), siis muidugi mitte.

Samas on olemas taimset päritolu majoneesid, juustud, jäätised, vorstid, singid, kotletid jne. Eestis jah, paraku kõike seda veel ei leidu, aga UK-s oli hea elu ses osas, et valik oli piiramatu taimetoitlastel :)

Comment

• bounce
                            Klubi Liige
                            • Oct 2008
                            • 865

http://milk.procon.org/view.answers....stionID=001317
                            igaühe oma valik, ma kaldun arvama ikkagi et liialdused on kahjulikud, mitte mõõdukas tarbimine.

Comment

• Rage
                              Klubi Liige
                              • Nov 2008
                              • 6853

mis vorstidesse ja võileivakatetesse puutub, siis söön ainult sinki või kanasinki.. enamikes keeduvorstides jms on rasva sisaldus 14%+ kanatoodetes on 1-2% loomalihasinkides kuskil 2-4%

Comment

• Tigrano
                                Administraator
                                • Oct 2008
                                • 7614

Algselt postitas erplander Vaata postitust
                                Kui jutt on täistaimetoitlastest ehk veganitest (nagu mina), siis muidugi mitte.

Samas on olemas taimset päritolu majoneesid, juustud, jäätised, vorstid, singid, kotletid jne. Eestis jah, paraku kõike seda veel ei leidu, aga UK-s oli hea elu ses osas, et valik oli piiramatu taimetoitlastel :)
                                Ega midagi üle ei jäe, peab ise tegema

Comment

Working...