Märtsi offtopic

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • IsandJoberst
    Õpihimuline Mängur
    • Dec 2008
    • 326

Re: Märtsi offtopic

Algselt postitas Fabulous Vaata postitust
    Kas mõni pädevam isik (ehk siis mitte "ma pole küll arst aga..." tüübid) oskab rääkida kuidas nii pikalt narkoosi all olek kognitiivsetele võimetele mõjub? Olen lugenud, et isegi pikemad operatsioonid, a'la 6-8 tundi võivad jätta püsivaid kahjustusi, aga mis tagajärgi praeguse olukorra puhul oodata võib kus teadvuseta olek on juba 5 päeva ja nagu ma aru saan, hetkel pole plaani ka sellest välja tuua. Või on see mingite teiste kõrvalnähtudega anesteesia kui tavaliselt operatsioonide puhul kasutatav?
    Pikemate operatsioonide puhul kasutatakse inhalatsioonil põhinevat narkoosi (peamine anesteetikum on sevofluraan või isofluraan). Intensiivravi osakonnas on kasutusel intravenoosne narkoos kus kasutatakse teisi anesteetikume ( propofol, fentanyl vms. Ilmselt mitu erinevat korraga).

Comment

• ropka11
      Vana Tegija
      • Oct 2008
      • 1008

No on ikka debiile küll http://ekspress.delfi.ee/news/paevau...st?id=71069051
      Muidu Jänes Albert üks parimaid seal etenduses

Comment

• VisaHing
        mees nagu orkester
        • Dec 2009
        • 6718

test test test

never mind

#rankaon****

Comment

• Codecci
          Luuramas Naisteturniire
          • Nov 2008
          • 7574

Aeg oma vanad MX Performanced tildihoos puruks peksta!

When it comes to in-depth product analysis, nobody does it better than CNET.

3-päevasest akukestvusest on juba korralik koblakas ees küll :P

Comment

• Potsataja
            õilishing
            • Oct 2008
            • 5270

Sellest aastast toetab riik ka gümnasisti koolilõunat 78 sendiga, ent näiteks vangidel tuleb 1,3 euro eest terve päev söönuks saada.

Juhtusin kuidagi selle ligi kolm kuud vana artikli peale. Sõjaväes pole ma käinud, kuid haiglas viibinud kindlasti rohkem, kui sõjaväeteenistuse aeg. Minu jaoks täielik müstika, kuidas eriti alguskuudel füüsiliselt aktiivsed sõdurpoisid saavad sama raha eest toidetud, kui enamjaolt voodis lebavad haiged. Tervemad käivad poest lisa hankimas või siis tuuakse seda neile lähedaste poolt. Eks ma olen ka "köögitädi" käest uurimas käinud, ega midagi üle ei ole.

Comment

• timz0333
              Pokkeritark
              • Mar 2009
              • 6322

(Klõpsa sisu nägemiseks / peitmiseks)

Comment

• kardaanirist
                Pokkerihai
                • Nov 2009
                • 3675

hetkel ajateenistus käsil ja toidukorrad on küll sellised, et tühja kõhuga sööklast ei lahku. samuti ei saa maitse üle kurta. pika peale viskavad ühed ja samad toidud kopa ette (keedukartul, makaron, keedukartul, makaron, keedukartul, riis, keedukartul, makaron, tatar jne), aga otseseks nurinaks põhjust ei ole. lisa hangid üldiselt magusa näol.

Comment

• Potsataja
                  õilishing
                  • Oct 2008
                  • 5270

Haiglas on elu lihtne. Hommikul puder, lahja kohvi ja võileib. Õhtu- ja lõunasöök vahelduvad. Ühel päeval saab lõunaks suppi ja õhtu "praadi" ning vastupidi. Õhtusöögi puhul on lisaks saiake koos teepakiga. Ühel söögikorral on magustoit ka lisaks. Mu kaal on kõikunud 74kg-116kg, kuid üks on kindel ehk haiglatoidust jääb mulle väheks.

E: Praegu hakkasin mõtlema, et eelmisel sajandil OG juures töötades läks sageli lõunaks umbes sama portsjon, mis haiglas kahe päeva peale kokku on ette nähtud.
                  Last edited by Potsataja; 27.03.15, 16:48.

Comment

• widescreen
                    Grinder
                    • Dec 2010
                    • 579

Miks sul on vaja haiglas lebotades magu täis õgida? Haiglas ei ole mingisugust füüslist koormust, et peaks kõhu täis saama, antakse täpselt nii palju nagu sul vaja on, et elus püsida.

Comment

• Potsataja
                      õilishing
                      • Oct 2008
                      • 5270

Widescreen, mitu aastat sa haiglas olnud oled?

Üldiselt juba paarinädalase kogemuse põhjal peaks aru saama, et nii see, kes ei suuda jalgagi palatist välja tõsta ja ka see, kes on lihtsalt uuringutel saavad reeglina sama toidunormi. Ma olen mitu korda täiesti vabatahtlikult umbes nädala söömata olnud ja sama palju kordi söögile lisa otsinud.

E: Mõnede jaoks ma kordan ennast. Kõige elurõõmsam inimene, keda ma kohanud olen oli jalutu ja pime diabeetik. Kõik on suhtumises kinni ja mina olen mina ja teie olete teie.

E2; Tegelikult unustasin ma põhipoindi. Küsimus ei ole mao täis õgimeses, vaid selles, kuidas haiglas "lebotajad" saavad sama raha eest kõhu täis kui ajateenijad?
                      Last edited by Potsataja; 27.03.15, 18:56.

Comment

• kardaanirist
                        Pokkerihai
                        • Nov 2009
                        • 3675

hommik: üks tass piima/mahla, üks tass kohvi/teed/kakaod. neljal päeval viiest on hommikuti puder + kahte sorti võileivamaterjali (vorts + kurk, sink + lehtsalat, tomat + juust, jne), kaasa vahepala (kohuke, puuvili, šokolaad vms). ühel päeval on pudru asemel kaerahelbed/müsli jogurti või piimaga + kaks pirukat.
                        lõuna: üks tass piima/mahla, üks tass teed/morssi. supp + praad (kartul, makaron, riis jne + lihakaste või liha muul kujul ala. kiievi kotlett vms + kahte sorti toorsalatit) + kaasa vahepala (puuvili, kuivatatud puuviljad, jogurt vms).
                        õhtu: üks tass piima/mahla, üks tass teed/morssi. praad (midagi kergemat, näiteks makaronid vorstikastmega või kartulipuder koos lihapallidega vms) + magustoit (vahest ka kohapeal tehtud magustoit, näiteks kama või kissell vahukoorega. enamus ajast siiski pakendis jogurt, puding, kohupiim vms)

ehk siis 5,55€ eest küll ja veel.

Comment

• atsetoon
                          Joomas õlut Atsetooniga
                          • May 2009
                          • 1105

on hea kui rakettidega tulistatakse?
                          Last edited by atsetoon; 28.03.15, 12:17.

Comment

• tafka31
                            Grinder
                            • Dec 2009
                            • 853

Mobiilioperaatorid: EMT vs Tele2 ??

Tele2 pakkus 2x odavamat hinda

Comment

• pastilaa
                              kuum poiss
                              • Apr 2009
                              • 7518

Algselt postitas tafka31 Vaata postitust
                              Mobiilioperaatorid: EMT vs Tele2 ??

Tele2 pakkus 2x odavamat hinda
                              kui linnadest väljas ei käi, siis tele2. muidu ainult emt

Comment

• VisaHing
                                mees nagu orkester
                                • Dec 2009
                                • 6718

Algselt postitas pastilaa Vaata postitust
                                kui linnadest väljas ei käi, siis tele2. muidu ainult emt
                                Millest seda järeldad? Pole küll enam ammu Tele2 kasutaja aga kahtlen, et neil leviga nüüd nii halvasti on :D.

To Tafka31. Mulle ka Tele2 helistas ja tegi pakkumise. Võtsin vastu muidugi, kuna kaotada pole midagi.

Pakkusid aastaks 5.49 vist pmst seda nö piiramatut paketti, mis teistel op. ka olemas. 1000min,100sms,nett jne.

Siis helistas EMT, kes otsustas kohe üle trumbata, et 3,70 EUR/kuu. 1000 min,100sms, 5gb netti. Sai EMT pakkumine ka vastu võetud muidugi.

Siis helistas uuesti Tele2, kes küsis, et miks nii ja miks naa. Tegid taaskord ka oma pakkumise paremaks aga üritasid miskit telefoni pähe määrida või vabal valikul 100 euri soodsamalt mõni luts. Sai loobutud, kuna telf olemas.

:D selline väike tsirkus siis.

Kokkuvõttes võitsin 6,50 kuutasult. Raha seegi imo.
                                Last edited by VisaHing; 30.03.15, 15:22.

Comment

Working...