Jaanuari offtopic - Sõitsid saanid, sõitsid reed, aia bljääd sa nahka teed

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • Ints
    Vana Tegija
    • Nov 2010
    • 1216

Re: Jaanuari offtopic - Sõitsid saanid, sõitsid reed, aia bljääd sa nahka teed

-1
    ega su enda halamine kuskil suvalises foorumis ka midagi targemaks ei tee.

Comment

• karupoeg
      Pokkerihai
      • Jun 2012
      • 3823

ints. erinevalt sinust või teistest ei käi ma foorumis halamas.

Võtan sõna eelkõige temaatikal, mis tundub huvitav ning millest ma omal hinnangul tean. Selle tulemusena kirjutavad ka teistsuguste vaatenurkadega inimesed ning sellest johtuvalt avardub ka minu nägemus asjast.

aga said ära panna, have a cookie or play with it.

Comment

• Cheating
        Õpihimuline Mängur
        • Mar 2009
        • 447

Do you need a job?

(Klõpsa sisu nägemiseks / peitmiseks)

Comment

• kallekusta
          Grinder
          • May 2012
          • 603

Mida töökuulutust.

2-3 ÜLDEHITAJAT OTSIVAD TÖÖD EESTIS. PIKK TÖÖKOGEMUS. ISEMÕTLEJAD TÖÖLOOMAD. KÕVAD SISETÖÖDES: MAALRITÖÖD, PLAATIMINE, PUIDUST KARKASSID-LAED-PÕRANDAD-SEINAD, PARKET, LIISTUD, SAUNADE EHITUS-LAVAD, USTE JA AKENDE PAIGALDUS. PUHTA VUUGI LADUMINE, AHJUD, PLIIDID, KAMINAD. MEIL ON ENDA TÖÖRIISTAD JA HOBUNE. VALETAN KUI ÜTLEN ET EI TARBI KANGEMAT. LIHTSALT PROBLEEMI POLE SELLEGA ! TÖÖDELE ANNAME GARANTII JA TAGAME KVALITEETSE TÖÖ. HEA JA AUS TÖÖANDJA, KUI SUL ON PAKKUDA TÖÖD 2-3 PROFFILE JA TEAD SISIMAS, ET EI JÄTA NÄLGA, ANNA PALUN TÖÖD.

Comment

• alaska
            forever
            • Oct 2008
            • 6599

Minu ettepanek on see, et ärme räägime raskustes inimestest kui saamatutest ja mõtetutest, kes võiksid oma olukorra parandamiseks midagi ise ette võtta. Me ei tea, millisest keskonnast nad on tulnud, mida lapsepõlves üle elanud. Väga tore, kui on kodust kaasa antud kõrge enesehinnang ja positiivne ellusuhtumine, distsipliin ja tahtejõud. Enamusel seda ei ole ja selle õppimine täiskasvanuna on väga raske. Aga tihti on raskemate elusaatustega inimesed andnud meile tohutu hulga häid raamatuid, pilte, filme, kultuuri, nendega on huvitav vestelda ja koos olla.

Comment

• Spewmonkey
              Seina Augustaja
              • Oct 2008
              • 2293

Karupoeg huvi pärast tahaks küsida, et koolis olid tasuta kohal või keegi maksab?

Comment

• inward
                Klubi Liige
                • Sep 2009
                • 6275

No ma ei tea, min. palka võiks ikka tõsta küll pisut, arvestades inflatsiooni jne. Mõelge ka natukene, kuidas oleks selle raha eest ära elada. Rääkides juba keskmisest palgast, siis EMTA andmetel välja makstud Eesti keskmine, eelmise aasta seisuga on 830€ (bruto), aga reaalselt seda palka ei saa 60-70% Eestis elavatest inimestest. Ehk, Eesti keskmine inimene ei saa sellist raha endale iga kuu arvele. Iseenesest jah, palgatõus peab olema korrelatsioonis ka tootlikkuse kasvuga, muidu teoreetiliselt on mulli oht, kui seda liiga hoogsalt teha.

Ses mõttes ma olen alaskaga nõus, et ühe puuga lüüa keskmist inimest pole ka mõtet. See humanitaaride jutt tüütab ka ära. Ma ei tea, ma õpin ka nö pehmet eriala TTÜ-s - avaliku haldust. Ise siiski ei tunne mingit kompleksi, eriala ise huvitab väga ja magistris spetsialiseerudes olen veendunud, et on võimalik päris hästi ennast üles töötada ja korralikult teenida. Ilma hariduseta, ka suvalises sektoris on võimalik väga hõlpsasti karjääriredel üles ronida, kui oled tubli töötaja.

Pigem on selline hoiakute küsimus, mis mind kohati häirib: ala ah humanitaaridega ma ei räägi, keskmise palga saaja on mõttetu jorss, bussijuht pole midagi väärt ja lihttööline on lihtsalt idioot. Selline suhtumine või nii.
                Üldiselt laialivalguv diskussioon ja ega minule ka need vingujad ei meeldi. Siiski olen nõus ka godiga, et palga tõstmine pühast vaimust, ilmselgelt ei ole mõistlik.
                Last edited by inward; 21.01.13, 22:31. Põhjus: typod jne

Comment

• karupoeg
                  Pokkerihai
                  • Jun 2012
                  • 3823

Algselt postitas Spewmonkey Vaata postitust
                  Karupoeg huvi pärast tahaks küsida, et koolis olid tasuta kohal või keegi maksab?
                  tasuta. konkurents 13 inimest kohale. tho tõele au andes sain eelviimasena sisse.

ja hetkel olen kolmandal kursusel, päevases õppes. Samal ajal täiskohaga tööl. Ei ole lihtne, aga parem kui Ansipit süüdistada.

Või miks see kuidagi oluline?
                  Last edited by karupoeg; 21.01.13, 22:41.

Comment

• Codecci
                    Luuramas Naisteturniire
                    • Nov 2008
                    • 7574

Eesti miinimumpalk igati konkurentsivõimeline. Me oleme siiski Ida-Euroopa riik mitte Skandinaavia ja peame võrdlema ennast teiste Ida-Euroopa riikidega, mitte Soomega. 13.07.2012 oli Eesti miinimumpalk €290, Lätis €286, Leedus €232, Bulgaarias üldse €138, kõige kõrgem Ida-Euroopa riikidest antud graafikul Horvaatia €373 'ga. Milles probleem?

Erinevate riikide miinimumpalkade võrdluses on Eesti tagareas Leedu, Läti, Rumeenia ja Bulgaariaga, esireas paistavad silma Luksemburg, Belgia, Iirimaa ja Holland.

Comment

• karupoeg
                      Pokkerihai
                      • Jun 2012
                      • 3823

Algselt postitas inward Vaata postitust
                      No ma ei tea, min. palka võiks ikka tõsta küll pisut, arvestades inflatsiooni jne. Mõelge ka natukene, kuidas oleks selle raha eest ära elada. Rääkides juba keskmisest palgast, siis EMTA andmetel välja makstud Eesti keskmine eelmise aasta seisuga on 830€ (bruto), aga reaalselt seda palka ei saa 60-70% Eestis elavatest inimestest. Aga, Eesti keskmine inimene ei saa sellist raha endale iga kuu arvele. Iseenesest jah, palgatõus peab olema korrelatsioonis ka tootlikkuse kasvuga, muidu teoreetiliselt on mulli oht, kui seda liiga hoogsalt teha.

Ses mõttes ma olen alaskaga nõus, et ühe puuga lüüa keskmist inimest pole ka mõtet. See humanitaaride jutt tüütab ka ära. Ma ei tea, ma õpin ka nö pehmet eriala TTÜ-s - avaliku haldust. Ise siiski ei tunne mingit kompleksi, eriala ise huvitab väga ja magistris spetsialiseerudes olen veendunud, et on võimalik päris hästi ennast üles töötada ja korralikult teenida. Ilma hariduseta, ka suvalises sektoris on võimalik väga hõlpsasti karjääriredel üles ronida, kui oled tubli töötaja.

Pigem on selline hoiakute küsimus, mis mind kohati häirib: ala ah humanitaaridega ma ei räägi, keskmise palga saaja on mõttetu jorss, bussijuht pole midagi väärt ja lihttööline on lihtsalt idioot. Selline suhtumine või nii.
                      Üldiselt laialivalguv diskussioon ja ega minule ka need vingujad ei meeldi. Siiski olen nõus ka godiga, et palga tõstmine pühast vaimust, ilmselgelt ei ole mõistlik.
                      Inward, ma ise õpin ka ju "pehmet". Asi ei olegi ju selles. keegi ei ole kedagi ülesse poonud. Minul on täielik respekt nii koristaja kui tippjuhi vastu, kui ta ise inimesena on tore ja meeldiv.

Aga mina isiklikult ei üritanudki halvustada inimesi lähtuvalt nende maailmavaatest, elustiilist või erialavalikust. Ma olen absoluutselt sellel arvamusel, et inimene peab õppima eelkõige seda, mis teda ennast tõesti huvitab. Selle najale on võimalik hakata looma karjääri ükskõik mis valdkonnas. Huvi ning kirg millegi vastu on elu alus. Käsi südamel, minu hinnang inimestele ei sõltu kuidagi nende erialavalikutest. Rodin'i elulugu ja kirg oma tegemiste vastu on minu elus vähemalt olnud üks inspereerivamaid faktoreid (soovitan lugeda D.Weissi "Alasti tulin ma").

Küll on mul aga täielik antipaatia inimeste vastu, kes käituvad nii nagu antud artikli autor. No tõesti, ei saa sellist inimest sallida. Demagoogia, populism, 28 aastasena räägib pool juttu oma isast, ütleb lauseid stiilis :"mina ei lähe ju kultuuri magistrina soome koristajaks". Minu tulemusena õhutab selline käitumine ühiskonnas ainult vaenu. Ning siinne arutelu ning minu arvamusele kohati terav vastumeelsus on selle üheks ilmekaks näiteks.

Veelkord, mis oli selle artikli eesmärgiks? Me kõik teame, et eluolud on rasked ning igapäevane sellele viitamine ei muuda olukorda.

Kirjutagu parem kultuurist. haridust tal ju peaks olema ning mina loeks. ja austaks...

Selline inimene ei ole kultuuriinimene. Ta on inimene, kes on saanud hariduse kultuurivaldkonnas.

edit1: min palka tõsteti sellest aastast 320ni e. 11%
                      Last edited by karupoeg; 21.01.13, 22:40.

Comment

• ristik
                        Grinder
                        • May 2010
                        • 903

Viimasel ajal liigub igalpool ikka täiesti süüdimatuid ja samal ajal üleni tarde vendi... võtame kasvõi pokkeri: Pea iga kolmas suvaline agro donk tuleb paneb HU's täiega villast, kaotab stacki ja pistab karjuma" FCK UR MOTHER.. I KILL YOU ALL, STUPID FISH!!" jnejne. Okei, see on kogu aeg pokkeri juurde käinud(vähemalt nii kaua kui ise olen toksinud). Aga juba igalpool mujal ka.

Mulle meeldib vahest ajaviiteks igasugu multiplayer mänge mängida sõpradega ja samal ajal skypes vestelda. CS'is ise jumala koba, teed ühe killing spree, pistetakse kohe lõugama aimbot, hacker! (kuigi skoor miinuses). Vahel tuleb veel mõni inisev 10-aastase poisi hääl ingame chatist, mis teatab et olen tatt noob ja muud sarnast kraami. Mõtlesime proovida ühte teist sarnast mängu. Seal oli lihtsalt konkreetselt iga kolmas sõna vist "hacker" igas serveris ja kui su skoor sattus olema näiteks 15/10 pandi kohe vote peale ja 90% tõenäolsusega said kicki. Viimane ja vast kõige rohkem tilti ajab LoL(League of Legends). No seal ei saa suvaliste inimestega absoluutselt mängida. Inimene, kes kõige rohkem konkreetselt terve tiimi mängu perse keerab, lõugab veel alati kõige valjemini et bännige üks või teine ära..

Ehk siis jutu mõte on see et no igal pool tundub nii kuradi palju neid ajukääbikuid olema, kes kõik arvavad, et maailm keerleb nende ümber ja nemad on parimad. Ma ei saa olla ju ometi ainuke kes sellise trendi kasvu täheldab, ega ju? Mine tea, võibolla olen liiga vana selliste mängude jaoks, mis üle võetud 10-13 aastaste jõmpsikate poolt.

Comment

• Spewmonkey
                          Seina Augustaja
                          • Oct 2008
                          • 2293

Algselt postitas karupoeg Vaata postitust
                          tasuta. konkurents 13 inimest kohale. tho tõele au andes sain eelviimasena sisse.

Või miks see kuidagi oluline?
                          Lihtsalt huvi pärast. Arutasime hiljuti viinaklaasi taga seda sama teemat varajastel hommikutundidel paari sõbraga. Mina arvasin, et inimesed, kes paremini hakkama saavad, lihtsalt tahavad seda rohkem. Üks sõber oli neutraalsem, teine arvas, et üks olulisemaid tegureid on see, mis (majanduslikud) eeldused meile perekondade poolt loodud on. Tal on tänu sellele ühest maailma top~30 ülikoolist magister, seega imelik oleks kui ta nii ei oleks arvanud. Kui keegi su hariduse kinni oleks maksnud ja sa "kõik ise" suhtumist pooldad, siis oleks mingil määral silmakirjalik olnud.

Random võrdluseks tooks selle, et siin kehtestati 1. jaanuarist miinimumpalk 7.5€ päev. Varem said Maxima müüjad 12h vahetuste eest 6€ päevas. Vahe on selles, et inimesed ei vingu pooltki nii palju kui eestlased(pohui, tegelt üldistan ka, aga see ei tähenda kunagi 100%) kuigi selleks on oluliselt rohkem põhjust.
                          Last edited by Spewmonkey; 21.01.13, 22:52.

Comment

• Potsataja
                            õilishing
                            • Oct 2008
                            • 5270

Algselt postitas karupoeg Vaata postitust

edit1: min palka tõsteti sellest aastast 320ni e. 11%
                            Sellega oli huvitav lugu, mille üle ma seniajani pead murran:

14.11.12 http://www.delfi.ee/news/paevauudise....d?id=65265360

16.12.12 http://majandus.delfi.ee/news/uudise....d?id=65413304

19.12.12 http://majandus.delfi.ee/news/uudise....d?id=65431348

Viimasel hetkel otsustati siiski tõsta, valitsus võttis oma otsuse vastu alles uue aasta teisel istungil.

Comment

• inward
                              Klubi Liige
                              • Sep 2009
                              • 6275

Ma olen sinuga nõus, karupoeg. Tegelikult, ma sellelaadseid artikleid väga enam lugeda ei viitsi, sest see näitab, et ilmselgelt mingil tasandil see inimene on ebaõnnestunud. Meil kursusel ka nö igasugu toredat seltskonda. Pole ise mingi eriline kuldpea, aga jah vahepeal tahaks küll mõne inimese jutu peale ohata.

Ma rääkisingi üldisest min palga tõusust. Polnudki vaadanud, kui palju seda täpselt see aasta tõsteti. Isegi täiesti piisavalt. Nii et peace, ja selline elav diskussioon elust enesest on igati teretulnud. Vaheldus mingile õlle jaurale :).

Comment

• karupoeg
                                Pokkerihai
                                • Jun 2012
                                • 3823

Algselt postitas Spewmonkey Vaata postitust
                                Lihtsalt huvi pärast. Arutasime hiljuti viinaklaasi taga seda sama teemat varajastel hommikutundidel paari sõbraga. Mina arvasin, et inimesed, kes paremini hakkama saavad, lihtsalt tahavad seda rohkem. Üks sõber oli neutraalsem, teine arvas, et üks olulisemaid tegureid on see, mis (majanduslikud) eeldused meile perekondade poolt loodud on. Tal on tänu sellele ühest maailma top~30 ülikoolist magister, seega imelik oleks kui ta nii ei oleks arvanud. Kui keegi su hariduse kinni oleks maksnud ja sa "kõik ise" suhtumist pooldad, siis oleks mingil määral silmakirjalik olnud.
                                fair enough. Tõele au andes... Ma ei saa salata, et minu taust on nooruses olnud üsnagi hea. Samas jällegi siis ma sellist maailmapilti ei omanud. See muutus tekkis olukorras, kus kraanid tõmmati kinni. (p.s. olen sellest ka mr. kenny blogis eelviimasel lehel, kui huvi pakub)

edit1: kraanide kinni tõmbamise all ma ei mõtle täieliku toetuse kaotamist.
                                Seega minu subjektiivsusele viitamisel võib olla osatine tõepõhi all.

edit2: majanduslikul järjel on kindlasti mõju, kuid see võib olla ka karuteene, sest noor on elanud terve elu vati sees ning tõelist elu ei tea. Samal ajal kehvemal järjel teotahteline noor tegutseb nina verest väljas, et leida oma koht päikese all(seda ta reeglina leiab). Ma arvan, et meie kõigi tutvusringkonnas on näiteid mõlema kohta.
                                Last edited by karupoeg; 21.01.13, 22:53.

Comment

Working...