Narkootikumid......müüdid ja tegelikkus

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • alaska
    forever
    • Oct 2008
    • 6599

Re: Narkootikumid......müüdid ja tegelikkus

pole see mingi diktatuur, rahvas on valinud need juhid.

Comment

• Dnbftw
      Pokkerihai
      • Jul 2010
      • 1808

Suht mõttetud valimised, kui pukki lähevad need, kes on juba enne valimis välja valitud lol. Otsevalimised oleks fine.

Comment

• Vandalar
        Pokkerihai
        • Oct 2008
        • 3577

Praegu jätkatakse seaduse rakendamist lihtsalt sellepärast, et seda saab teha kasutades propaganda meetodeid (et rahva meelsust mõjutada) ning vägivalda (karistused), mitte aga sellepärast, et see seadus oleks ratsionaalne ja loogiline ja teaduslikult põhjendatud. Kui lubada sellise asja jätkumist, siis me anname vaba voli sisuliselt ka edaspidiseks rapemiseks seaduse poolt, valitsuse poolt, et uusi sarnastele reeglitele rajatud seadusi ja ettekirjutusi rahvale teha. Meie keeluseadus on nagu mingi barbarite jauramine. Seadus tuleks teha funktsionaalsemaks ja see peaks lähtuma teaduslikust lähenemisest ja lahendustest.
        Kanep on oluliselt ohutum taime kujul, kui seda on alkohol ja meie seadus keelab seda kasvatada ja tarvitada! Kui me jääme seda aksepteerima, siis me sisuliselt aksepteerime kõike, mida meile ette söödetakse ja meil ei ole kodanikena mingit mõju ega osalust meie omal maal. Probleem on selles, et enamus neist poliitikutest on lipsuga nohikud, kes soovivad lihtsalt kergelt kärjääri teha ja ei taha "oma mainet rikkuda". Neile loeb ainult see, kuidas nad teistele paistavad ja mida teised nendest arvavad. Nad ei mõtle selgelt. Kui su peamine mure on see, kui palju sa järgmistel valimistel hääli saad, siis sa saad ainult populaarseid asju välja ütelda, ainult neid asju eksponeerida, mis tulu ja hääli toovad- siis ei huvita tõde keegi. Kuidas saavad sellised inimesed omada erapooletuid ja objektiivseid seisukohti, nägemusi? Kuidas saavad sellised inimesed rakendada teaduspõhist st. ratsionaalset seadusetegemist, mis lähtuks funktsioonist ja vajadusest, mitte kellegi kõhutuulest või sellest, mida keegi arvata võib sellest või palju hääli selle eest saada võiks?

Comment

• kollane
          Pokkerihai
          • Nov 2008
          • 2031

Riik võiks küll kasu sellest lõigata ja teatud asjad legaliseerida. Ei pea Ecobari ega Maley-ga sugulane olema, kui midagi tarvitada tahad. See kes tahab teha, teeb seda nagunii. Politsei nii head tööd ka ei tee, et tikutulega midaig taga peaks otsima.
          Sumpsi vennad saavad abielluda, lapsi ka rõõmsalt kasvatada. Mõnuained siis apteeki.

Comment

• Dnbftw
            Pokkerihai
            • Jul 2010
            • 1808

Hea doku see High Culture. Räigelt kahju, et inimesed ei viitsi ise uurida ega omale asju selgeks teha, söödakse massimeediat ja suure rasvaprotsendiga sitta.

Vandalari post ka räigelt kena, hakkasin peaaegu kõrvalistmel nutma, et ometigi sellise mõtlemisviiga inimesed eksisteerivad. Usqmatu õhtu on olnud, Tartus on päris OK seis atm! :D

Paljud teist nt. pillreports.com ja erowid.com sarnaseid lehti külastab? Anywayz stay safe. ^^

Comment

• Dnbftw
              Pokkerihai
              • Jul 2010
              • 1808

Algselt postitas Potsataja Vaata postitust
              Heroiini asemele tuli valge hiinlane ja nüüd on kanepi asemele tulnud sünteetiline kanep ning "asjatundjad" aina targutavad?
              Nii meeldiv, läks kohe silm särama sellise avastuse peale. Põhimõtteliselt nii ongi asjad. Imo peaks see Spice ka tegelikult olema juba keelatud ainete nimekirjas, vb eksin mina, vb eksib artikkel. Spice't müüdi algusaastatel legalize.ee lehel, võtsid kontakti, toodi kohale, kaup ja raha vahetasid omanikku.

Põhimõtteliselt võib kõik ära keelata, aga inimmõistus on juba nii geniaalne(raha motiveerib), et mõtleb midagi uut välja. Niisiis ongi tekkinud selline mõttetu efekt, et riigiisad keelavad mingi aine ära, rahanäljas ahvid aga vahetavad laboris aine mingi teatud koostisosa ära, leiutatakse täiesti uus research chemical ja see paisatakse turule. Kõik on legaalne, aine pole veel jõudnud keelatud ainete nimekirja ning saab € printida täiesti legaalselt. Keelatakse seegi ära, laborivennad jällegist muudavad aine keemilist valemit ning kordub kõik samamoodi. Aga miks sellest juhtivad organid aru ei saa, on iseküsimus. Võib olla ei tahagi saada, profit jookseb ju kellegi tasku sellisest tegevusest.

Sajandeid kasutuses olnud ja kordades ohutumad ained tänastest research chemicalidest on keelatud, neid kasutatakse aga endiselt. Valodjal pole aga täna ganjit müüa, kuule, tahad äkki seda uut asja proovida? Edasine on juba teada mida teeb miski tiinekas, kel pole õrna aimugi mida ja kuidas ja kui suures koguses ta tegelikult omale sisse ajab(vaadake kasvõi kuskil poes mis sitta nad omale sisse ajavad ja saate mõttest aru). Obv võtab seda uut ja ägedat asja, et oma probleemide eest põgeneda või siis seltskonnas lahedalt aega viita. Tulemuseks on see, et tüübid lõpetavad kas six feet under või siis ränkade vigastustega. Kus on nüüd siis see terviseameti poolt taodeldud "kahjude vähendamine"?

Ka LSD-le on alternatiiv olemas, miski niombe, samuti research chem. Kordades sitem ja hullemate tagajärgedega kui LSD ise. Taaskord, toimub vist kahjude vähendamine. Sõprade kogemusele tuginedes ja infole, mis olen suutnud internetiavarustes ammutada, siis tegelikult tänapäeval päris LSD-d on väga raske saada, kui pea et võimatu. Saadki mingit research chemmi, mis tekitab küll sarnaseid mõjusid, mis LSD, kuid on organismile kordades kurnavamad ning ülilihtsasti üledoseeritavad.

Imo võiks siiski proovida teistmoodi. Dekriminaliseerida kõik ained, kontroll riigi kätte, maksutulu riigile - pretty much lilleline elu. Kui ei tööta uued meetmed, võib teha nii, nagu just hiljuti Tallinnas alkoholiteemadel toimus. Lubame, keelame, whatever. Ega nad ise kah vist täpselt aru ei saanud, mida nad teevad.

Aktivism on igatahes pead tõstmas, MTÜ Ravikanep astub jõulisi samme, nõukaaegsete kinnistunud ideedega onklid vahetuvad Tsahkna taoliste tüüpide vastu, inimeste teadlikkus erinevatest ainetest kasvab, propaganda on lihtsameelsetele(keda meie ühiskonnas eksisteerib liigagi suurel osal) blablabla....(blablabla on Alaskale trollimiseks, mulle meeldib inimestele positiivseid emotsioone pakkuda)

Sõber pakkus DMT-d, näitas kapslit. Nope, i'll pass! Mina endale tundmatut asja sisse ei aja ja ei soovita seda ka kellelgi teisel teha selleks, et lihtsalt nüüd korraks kaiffi saada. Üldjuhul selline tugev impulsiivne soov mingit ainet teha lõppeb sellega, et kakud end üle või jääd rahast ilma(omad kogemused LOL). Kui midagi on vaja tarvitada siis kindlasti uurin tuttavatelt enne, et kuidas neil kogemused olid(kellelt muult siis asja saad kui mitte tuttavatelt), unknown info põhjal millegi tarvitamine võrdub minu jaoks UTG'st 22 openshovemisega.

Üleüldse lately olen aru saanud, et tegelikult pole mingeid aineid vaja kui tegeleda sellega mis pakub sulle naudingut, kus saad end tõestada ja mis toob selle soovitud rahulolu, et voh, nüüd olen midagi saavutanud. Kui seda aga pole, siis järelikult tegeled valede asjadega. Ca 80% eestlastest pole oma ametiga rahul, obv kisub vägisi selline situatsioon uue joindi või pudeli järgi. Olen täpselt sama täheldanud ka enda puhul, kui on stressirohkem aeg siis läheb ka kopsu rohkem. Aga see on täiesti minu enda valik, kui ma soovin sattuda stressirohkesse situatsiooni. Aga vahel ei jää muud üle kui tuleb asi ära teha ja stressi kannatada, stress tuleb aga kuskile ära maandada, üks läheb jõusaali ja teine popsib kodus bongi. On siis nüüd üks teisest halvem, et nad mõlemad kannatasid stressi all ja otsisid stressimaandajat?

Kui aga inimesele pakub naudingut vaid kanep, siis on midagi mäda. Tean küll selliseid vendasid, millegipärast on nad kõik jõudnud lõpuks sinnamaani, et loobuvad kanepist... Veider, eks?

Kel mõtteid, siis jagage. Diskussioonile avatud.

Comment

• pastilaa
                kuum poiss
                • Apr 2009
                • 7518

Algselt postitas Dnbftw Vaata postitust

Imo võiks siiski proovida teistmoodi. Dekriminaliseerida kõik ained, kontroll riigi kätte, maksutulu riigile - pretty much lilleline elu. Kui ei tööta uued meetmed, võib teha nii, nagu just hiljuti Tallinnas alkoholiteemadel toimus. Lubame, keelame, whatever. Ega nad ise kah vist täpselt aru ei saanud, mida nad teevad.

Kui midagi on vaja tarvitada siis kindlasti uurin tuttavatelt enne, et kuidas neil kogemused olid(kellelt muult siis asja saad kui mitte tuttavatelt), unknown info põhjal millegi tarvitamine võrdub minu jaoks UTG'st 22 openshovemisega.

Kui aga inimesele pakub naudingut vaid kanep, siis on midagi mäda. Tean küll selliseid vendasid, millegipärast on nad kõik jõudnud lõpuks sinnamaani, et loobuvad kanepist... Veider, eks?

Kel mõtteid, siis jagage. Diskussioonile avatud.
                valus p*sk. just my two cents

Comment

• Dnbftw
                  Pokkerihai
                  • Jul 2010
                  • 1808

Su faktid on vettpidavad imo. Tubli, vasta nüüd mu ES-ile kah, kaua ma ootan oma bännimispõhjust.

Comment

• Potsataja
                    õilishing
                    • Oct 2008
                    • 5270

Algselt postitas pastilaa Vaata postitust
                    valus p*sk. just my two cents

Kas sul hakkab pind viimasel ajal jalge alt kaduma?
                    Last edited by Potsataja; 19.11.14, 20:13.

Comment

• Dnbftw
                      Pokkerihai
                      • Jul 2010
                      • 1808

Paar päeva tagasi diskuteerisin Facebookis teatud seltskonnaga, kus üks tüüp terroriseeris naisisikuid. Obv ta probleemist aru ei saanud, läks pigem isiklikuks kui arutlesin aktuaalse teema üle, lõpuks saabus ta sõber, kes asus usinalt kaitsma. Tõin siis nende puudujäägid välja ja oligi poistel suu emmi täis ja ei osatud muud vastata kui minu isikuomaduste kritiseerimisega. Konkreetsed suhtlusvärdjad olid, kes ei osanud tekstist aru saada ega midagi uut lisada. Tuimalt bashitakse sitta ja siis nagu ollakse uhked enda üle. Lõpuks pandi teema kinni, sest kardeti, et lähen ise nende vastu liiga isiklikuks ning paljastan nende sitemad teod. Siin vist on sama teema, kardetakse vestlusesse laskuda vms. Kui midagi öelda pole, siis jumala eest, ärge öelge. Foorum on minu jaoks arutelude ning tõe väljaselgitamise koht, hetkel aga jääb mulje, et troll-trolli otsa ja mingit reaalset väärtust ei looda. Fine by me kui see ongi Pokkeriprode suunitlus.

edit: Ausalt öeldes ei imesta kui nüüd bänni peaksin saama. Samas on see piisav tõestus, et kui julged suu lahti teha siis saad peksa, lastele ju ei meeldi kui kritiseeritakse ja võetakse seda kui isikliku rünnakuna. Aga selline see elu juba ükskord on :D
                      Last edited by Dnbftw; 19.11.14, 20:43.

Comment

• sm112
                        Grinder
                        • Jun 2009
                        • 776

Psühholoogiline hinnang -> retsept -> apteegipuhtusega savu, koka või mdma. Narkosõja totaalne läbikukkumine praegusel kujul on miljon korda ära tõestatud. Kes tahavad, tarbivad niikuinii, kes ei taha, ei hakka ka. Riigi tulu kasvab, organiseeritud kuritegevuse tulu kahaneb märgatavalt. Väiksem nõudlus ja väiksem tulu -> väiksem soov asjaga tegeleda. Väheneb kahju tervisele tundmatu ja ebapuhta aine tarbimisest. Saadav tulu suunata ennetusse ja sõltlaste ravisse.

Kahjuks, not gonna happen. Narkovastasest võitlusest on saanud mitme miljardi dollari suurune äri, mis annab tööd sadadele tuhandetele inimestele ja aitab sadadel poliitikutel võimule saada, kes lubavad aina suuremaid summasid sellesse võitlusse suunata ja nii see lumepall kasvab. Sõja eesmärk on ammu ära unustatud, iga osaline üritab vaid ise võimalikult suurt kasu lõigata. Samuti on omad kasud sees farmaatsiatööstusel, kel lobi jaoks juba raha jätkub. On ju vist iga kolmas ameeriklane nende poolt tehtud legaalseks sõltlaseks, kes päevast päeva antidepressante näost sisse ajab. Tohutu pauk kasumile, kui see turg ära peaks kukkuma. Selle taustal on suur ime, et kahes osariigis suudeti kanep legaliseerida.

Ühelt poolt on positiivne, et Eesti on nii ustav sülekoer USA-le, kuna ilma nende toetuseta praegust rahvusvahelist olukorda arvestades me ennast väga kindlalt tunda ei saaks, aga samas tänu sellele samale pugemisele ja pimesi käskude täitmisele oleme tõenäoliselt ka viimaste seas, kus legaliseerimine ükskord teoks võiks saada. Parim näide pimesi käsu täitmisest on kooseluseaduse kiire läbisurumine.

Lisaks veel, et nn. "narkomaanid", kes lasnamäe tänaval naljakat tantsu lüües youtube'i satuvad, keda kiirabi elustamas peab käima ja kes järgmise doosi pärast kasvõi oma ema röövivad, moodustavad üsna väikese osa narkootiliste ainete tarvitajatest. Eranditult on nad kõik fentanüülisõltlased - aine, mida ükski normaalne ja vähegi mõtlev inimene kunagi ei puutu. Kahjuks pannakse nad aga automaatselt ühte patta inimestega, kes alkoholi asemel lõõgastumiseks aegajalt mõne joindi keeravad või kommi sisse viskavad ja sellega automaatselt "narkomaani" pitsati otsaette saavad.

Comment

• viki
                          Grinder
                          • Apr 2010
                          • 893

Nö legaalse narkootikumi alkoholi ja suitsu reklaam tuleks küll ära keelata.Ka peaks neid noortele mõeldes müüma eraldi poodides.Usun,et pikemas perspektiivis joomine väheneks.Ise ei ole karsklane ja tarbin üle keskmise.

Comment

• Dnbftw
                            Pokkerihai
                            • Jul 2010
                            • 1808

Algselt postitas sm112 Vaata postitust
                            Tohutu pauk farmaatsiatööstuste kasumile, kui see turg ära peaks kukkuma.
                            Olen ise ka selle üle arutlenud ning ei näe põhjust, miks farmaatsiatööstused ei võiks ise hakata seda ganji teemat arendama. Niigi on tegelikult ammu välja töötatud ravimid nt. nagu Sativex, mis ongi kanepitoimeainega ravim aga doseering on selline, et ravib aga pilve ei jää. Samas on USA's medical MJ turg justkui hõivatud juba Headshoppide poolt, tekibki küsimus, et miks ei võiks farmaatsiatööstused nendega koostööd teha? Pigem tehakse raha kui seda mis reaalselt kasulik oleks ühiskonnale.

Tahame olla justkui liberaalne ning demokraatlik riik, aga kas ikka oleme? Narkoloogia mõistes aga on veel kõvasti areneda imo, asjad on ikka väga viltu kui oleme TOP1 narkosurmade riik Euroopas, võimalik, et isegi kogu maailmas. Võib olla peakski alustama just fentanüülist, mis on praegu kõige hullem narks meie turul. Sõltlastele tagatakse päevaks vajalik doos - tal pole vaja käia vargil(pastilaa, kas sulle meeldiks kui narkar laseb su veljed rotti?), ta saab puhast ainet(mille tootmine on tegelikult sigaodav), ta on võimeline funktsioneerima ühiskonnas(tegema mõnda lihtsamat tööd) ja ta saaks omal soovil siirduda ravile, kui arvab seda vajalikuks olevat. Loomulikult nõuaks see kõik aga meeletult ressurssi. Tho hetkel topime ressurssi ma ei tea kuhu, ma ei näe reaalset kasu, mida on Eesti narkopoliitika teinud.

Comment

• alaska
                              forever
                              • Oct 2008
                              • 6599

.....
                              Last edited by alaska; 19.11.14, 21:20.

Comment

• Dnbftw
                                Pokkerihai
                                • Jul 2010
                                • 1808

Algselt postitas alaska Vaata postitust
                                Kõik sinu argumendid on tasemel "Banaan on suur, aga banaani koor on veel suurem". Ilma naljata, sul on sama suur silmaring, kui 12 aastasel. Päris kindlasti sa ei tea, kust see banaani tsitaat pärit on, sest seda sulle google esimene vastus ei anna.

Sinuga ei ole võimalik argumenteerida tervet mõistust säilitades. sul puudub igasugune sisemine filter, mis meelel see keelel. Vaasta oma lugusid või nõuandeid, on nendest kellelgi abi või tundub see kellelegi humoorikas? Kas sa mingile mõttele, mis sul peas moodustub, ka bloki peale paned, a`la "seda ma ei kirjuta, see ei koti kedagi"?

Ma tõesti tunnen ennast nagu koolikiusaja, aga no kamoon, sa ise küsid tõesti koguaeg.

Ma enamvähem tean, mis vajadust sa siin rahuldamas käid ja peaksin suutma tegelikult suu kinni hoida ja lihtsalt ignore peale panna postidele, aga noh, nobody´s perfect.
                                Tänan konstruktiivse tagasiside eest, oli siis see nüüd nii raske?

Mul ei ole võimalik kellegagi argumenteerida, kui minu esimesele postitusele kirjutatakse vastuseks "Mõttetu pask, sitt jutt, ole vait, pane oma suumulk üldse kinni". Nii ei toimugi mingit arengut ega argumenteerimist. Kui mul filter puuduks, oleks see foorum ammu juba täis. Ma parandan end igapäevaselt, nagu ka kõik teised(või vähemalt enamus).

Me kõik käime siin mingit vajadust rahuldamas, kes pokkerialaseid, kes sotsiaalseid - vahet pole. Kui meil poleks mingitki vajadust siin käia, siis me ei teeks seda. Suu kinni hoidmine ja ignore lisamine on ju lapsik, või mis?

Comment

Working...