Narkootikumid......müüdid ja tegelikkus

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • Godspeed_EJ
    Klubi Liige
    • Nov 2009
    • 3049

Re: Narkootikumid......müüdid ja tegelikkus

Algselt postitas karupoeg Vaata postitust
    kk, igastahes ei olnud antud toon taotuslik ning loodetavasti lugesid ka mu eelnevad kommentaarid antud teemas läbi ja saad aru, et ma ei suru peale enda vaatepunkti-arvamust.

Minu soov oli juhtida tähelepanu asjaolule, et n.ö. scientific point of viewst ei ole kõige õigem teha ühe aine mõjude kohta järeldusi lähtudes ainult isiklikust kogemusest.

Lugesin läbi ka eelnevad postitused. Minu arvates kirjutavad siin kõik oma isiklikul kogemusel, mida ei saa kuidagi nimetada objektiivseks vaatenurgaks. 100% antud teema postitustest on olnud subjektiivsed, vähemalt mina pole siiani leidnud ühtegi viidet, mille põhjal saaks näha, et reaalselt on suudetud tõestada ühe või teise aine kahjulikkust.

Ma üritan siiani väita, et kõik kaitsevad meelevaldselt oma seisukohta, kuna see on neile mugav. Üks teeb savu, teine joob viina, kolmas suitsetab paki punast Marlborot päevas ja siis näidatakse üksteise peale näpuga, et sa oled ikka rumal loom küll. Keegi teadjam võiks siis tuua reaalseid numbreid näiteks palju sureb aastas inimesi alkoholi, tubaka või savu liigtarvitamise tagajärjel. Palju satub inimesi ravile jne.

Comment

• totaldonk
      Grinder
      • Dec 2009
      • 914

lugege Aune Altmetsa bakatööd siis, http://www.hot.ee/hempster/Kanep_kui_ravimtaim.htm

Comment

• alaska
        forever
        • Oct 2008
        • 6599

Eestis tarvitab antidepressante igapäevaselt 30 000 inimest. Kui nüüd kanep neid aitaks nagu Vandalari puhul, siis minupärast võiks küll neile väikesed plotskid keerata.

Comment

• Jäämees
          Vana Tegija
          • Jun 2011
          • 1182

Algselt postitas alaska Vaata postitust
          Eestis tarvitab antidepressante igapäevaselt 30 000 inimest. Kui nüüd kanep neid aitaks nagu Vandalari puhul, siis minupärast võiks küll neile väikesed plotskid keerata.
          See on tegelikult huvitav teema, keegi targem võiks leida mingeid uuringuid teemal, aga isiklikult tunnen paari inimest kellel on elu vältel esinenud väga rasket kliinilist depressiooni ja kes ise väidavad, et ainult väike popsutamine suudab neid paremini aidata kui, mis iganes anti depressandid.

Comment

• lenC
            Administraator
            • Oct 2008
            • 6440

Või siis keelata mõlemad, et neil oleks põhjust tegeleda probleemidega, mis neid depressiivseks ajavad mitte ei elaks oma lala landis.

Selles suhtes, et ma kujutan ette küll stsenaariumeid, kus mingisugune väline abi oleks vajalik, aga 30k on naeruväärne number, kui see tõsi on. Pakun, et enamus nendest ei ole lihtsalt oma day-to-day eluga rahul ja lihtsalt puudub julgus (kardinaalseid) muutusi oma elus teha.

Comment

• Godspeed_EJ
              Klubi Liige
              • Nov 2009
              • 3049

Welcome to America. Ma kardan, et see on Euroopas ka varsti reaalsus.

Comment

• karupoeg
                Pokkerihai
                • Jun 2012
                • 3823

Algselt postitas eddi Vaata postitust
                ma ei saanud s*ttagi aru :(
                pm. on olemas väga suurel hulgal erinevaid AD-sid ning ei ole võimalik tekitada ühest arutelu ravimigrupi käsimüügile laskmise kohta. Seega antidepressantide käsimüüki laskmisel tuleks rääkida ikka konkreetsest ravimist.

see oleks sama nagu rääkida valuvaigistite käsimüügist. On nt aspirin ja on ka nt morfiin. ei meigi senssi, eksju?

Comment

• alaska
                  forever
                  • Oct 2008
                  • 6599

Algselt postitas lenC Vaata postitust
                  Või siis keelata mõlemad, et neil oleks põhjust tegeleda probleemidega, mis neid depressiivseks ajavad mitte ei elaks oma lala landis.

Selles suhtes, et ma kujutan ette küll stsenaariumeid, kus mingisugune väline abi oleks vajalik, aga 30k on naeruväärne number, kui see tõsi on. Pakun, et enamus nendest ei ole lihtsalt oma day-to-day eluga rahul ja lihtsalt puudub julgus (kardinaalseid) muutusi oma elus teha.
                  Mina käisin kunagi psühhiaatri juures ja antidepressandid polnud tema poolt mitte soovitus, vaid väga julmalt suruti neid peale. Eks neil on mingid boonused retseptide arvu pealt ja ega need ei ravi, vaid teevad sõltuvaks. Mulle räägiti kah, kuidas paari aastaga peaks asja korda saama tablettide abil. Hind oli u 500 EEk kuus. Tulemus oli see, et peale kolmandat päeva, kui ma polnud kordagi naernud, vaid nagu mingis udus elanud, valasin kõik tabletid potist alla ja hakkasin muid raviviise otsima. Läksin psühholoogi juurde, kelle abil sain 2 nädalaga kõik korda ravimivabalt. Ärevushäirega oli tegu.

Comment

• Vandalar
                    Pokkerihai
                    • Oct 2008
                    • 3577

Algselt postitas lenC Vaata postitust

Kui deprekas juba peal on, siis lihtsalt hea jutuga ja kasvõi elukvaliteedi parandamisega seda ära ei võta- muidu ju oleks kõik suhtumise küsimus lihtsalt, kahjuks see nii lihtne ei ole.
                    Parandan: alati lihtsalt hea jutt ja elumuutused ei aita enam. Kuid nagu alaska tõi näite, siis arstidel pole mingi probleem sulle pimesi rohtusid kirjutada nagu robotid ja asja sisu võibolla jääbki tahaplaanile.
                    Last edited by Vandalar; 28.11.12, 13:51.

Comment

• Jeebus
                      määäääää
                      • Jun 2012
                      • 1409

Mina käisin kunagi psühhiaatri juures ja antidepressandid polnud tema poolt mitte soovitus, vaid väga julmalt suruti neid peale. Eks neil on mingid boonused retseptide arvu pealt ja ega need ei ravi, vaid teevad sõltuvaks. Mulle räägiti kah, kuidas paari aastaga peaks asja korda saama tablettide abil. Hind oli u 500 EEk kuus. Tulemus oli see, et peale kolmandat päeva, kui ma polnud kordagi naernud, vaid nagu mingis udus elanud, valasin kõik tabletid potist alla ja hakkasin muid raviviise otsima. Läksin psühholoogi juurde, kelle abil sain 2 nädalaga kõik korda ravimivabalt. Ärevushäirega oli tegu.
                      vale tüübi juures käisid
                      mina käisin 2 nädalat tagasi psühhiaatri juures, kes ütles : ära kunagi mingisuguseid ravimeid võta. tema soovitas mul naise hankida :D

Comment

• Godspeed_EJ
                        Klubi Liige
                        • Nov 2009
                        • 3049

Mina käisin kunagi psühhiaatri juures ja antidepressandid polnud tema poolt mitte soovitus, vaid väga julmalt suruti neid peale. Eks neil on mingid boonused retseptide arvu pealt ja ega need ei ravi, vaid teevad sõltuvaks. Mulle räägiti kah, kuidas paari aastaga peaks asja korda saama tablettide abil. Hind oli u 500 EEk kuus.
                        Arstid, eriti vanakooli omad, suruvadki igast ravimeid julmalt peale. Mul oli nooruses krooniline akne, mis ei allunud ravile. Vanuses 15-18 lasin arsti soovitusel antibiootikume ja isotretinoniini kahe suupoolega sisse. Tagajärjeks oli korrast läinud seedimine, liigne higistamine jne.

NB! Eelmine aasta käisime naisega Tais ja naine sai korraliku kõhutõve tänavatoidust. Kõht lahti ja oksendas öö läbi. Hommikul läksin tuk-tukiga apteeki kirjeldasin sümptomeid ja anti kohe pakk ravimeid ja öeldi, et its ok, feel better soon. Võtsin igaks petteks paki söetablette ka, mis maksid ca 2x rohkem.
                        Tagasiteel hotelli lugesin infolehe läbi ja hotellis googeldasin toimainet. Oli mingi antibiootikum, täpselt kahjuks ei mäleta milline. Wikis kirjutas midagi sellist, et eksperimentaalravim pole kõikides riikides lubatud ja üks side effecte oli püsiv ajukahjustus. Lasin pelleris need veega alla ja söega sai asi 24h jooksul korda.

Viimased aastad olen elanud Hippokratese ütluse "Let food be thy medicine and medicine be thy food" ning pole ühtegi Fervexit ka pidanud võtma. Enamus ravimitest on saatanast.

Comment

• muruntau
                          • Jan 2009
                          • 4325

Algselt postitas Vandalar Vaata postitust
                          Kui deprekas juba peal on, siis lihtsalt hea jutuga ja kasvõi elukvaliteedi parandamisega seda ära ei võta- muidu ju oleks kõik suhtumise küsimus lihtsalt, kahjuks see nii lihtne ei ole.
                          Parandan: alati lihtsalt hea jutt ja elumuutused ei aita enam. Kuid nagu alaska tõi näite, siis arstidel pole mingi probleem sulle pimesi rohtusid kirjutada nagu robotid ja asja sisu võibolla jääbki tahaplaanile.
                          Kanepiga jääks ju ka probleemi sisu tagaplaanile.

Mul oli ka masuga olukord ikka päris pekkis, enesehinnang miinustes jne. Ma vaatasin probleemile näkku, et minu viga oli, et olin sellisesse situatsiooni sattunud, nüüd pean ise välja ka rabelema. Tegin seda, aega läks, aga asja sai. Oleks jäänud kanepiga oma muredele leevendust saama, oleks võlad alles ja tiksuksin turvamehe vms madalama otsa töö peal, reaalset lahendust leidmata.

Comment

• bauss
                            Grinder
                            • Sep 2009
                            • 737

Algselt postitas Godspeed_EJ Vaata postitust
                            Arstid, eriti vanakooli omad, suruvadki igast ravimeid julmalt peale. Mul oli nooruses krooniline akne, mis ei allunud ravile. Vanuses 15-18 lasin arsti soovitusel antibiootikume ja isotretinoniini kahe suupoolega sisse. Tagajärjeks oli korrast läinud seedimine, liigne higistamine jne.
                            millega akne muidu korda said?
                            endal oli suhteliselt sama case.

Comment

• ristik
                              Grinder
                              • May 2010
                              • 903

Põhiline probleem, miks kanepit ei sa legaliseerida on see, et see on väga suureks hüppelauaks järgmiste ja kangemate ainete juurde. Ma arvan et sellega on kõik öeldud.

Comment

• alaska
                                forever
                                • Oct 2008
                                • 6599

Sellega ei ole kindlasti kõik öeldud. Nagu juhtus hollandis?

Comment

Working...