Välisuudised - Eesti uudised.

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • Potsataja
    õilishing
    • Oct 2008
    • 5270

Re: Välisuudised - Eesti uudised.

Algselt postitas pastilaa Vaata postitust
    mõtlesin sealkohal potsatajat, kes on siin foorumis tunnistanud, et peksab naist. mul on savi, kas see "värk" sulle sümpatiseerib või mitte. mul ei ole savi, kui näen silmakirjalikkust.
    Mis aineid sa tarbid, et sellised luulud tekkivad?

Comment

• pastilaa
      kuum poiss
      • Apr 2009
      • 7518

Algselt postitas sm112 Vaata postitust
      Pastilaal on see viga, et ta on küll intelligentne inimene, aga puudu jääb emotsionaalsest intelligentsusest. Sellised inimesed arvavad, et just neil on õigus ja nende vaated ja seisukohad on õiged, saamata aru sellest, et õigus on suhteline mõiste ja ainukesed absoluutsed seadused on loodusseadused.

Comment

• karupoeg
        Pokkerihai
        • Jun 2012
        • 3823

Pastilaal on see viga, et ta on küll intelligentne inimene, aga puudu jääb emotsionaalsest intelligentsusest. Sellised inimesed arvavad, et just neil on õigus ja nende vaated ja seisukohad on õiged, saamata aru sellest, et õigus on suhteline mõiste ja ainukesed absoluutsed seadused on loodusseadused.
        Selline "slippery slope" käistlus või võrdluste välja toomine "mis siis saab kui..." "miks need ei või nüüd..." - nagu ma ise ka eelmisel lehel retooriliselt küsisin - ei näita kellegi intelligentsust (rääkimata emotsionaalsest). Veel enam ei näita seda vastaspoole argumentide õhendamine väitega, et "inimesel on puudu emotsionaalsest intelligentsusest". Puhas demagoogia.

Seda asja on võimalik kokku võtta niivõrd lihtsalt, kuid inimestele meeldib mingeid "what if" jms kontekstiväliseid võrdlusi tuua (a la nekrofiilia ja pedofiilia). Normaalne inimene saab aru, et see ei ole pädev argument ega võrdlus vaid puhas provokatsioon.

Ennast ning "traditsioonilist" perekonda kaitsvad alfad tunnevad ennast aga maru puudutatuna, et üks ühiskonna liige ja maksumaksja saab endale ka võrdväärsed hüved.

Comment

• pastilaa
          kuum poiss
          • Apr 2009
          • 7518

Algselt postitas Potsataja Vaata postitust
          Mis aineid sa tarbid, et sellised luulud tekkivad?
          sa ju ise tunnistasid siin foorumis koomas peaga seda häda, et sa geneetiline naisepeksja (mina ei ole muutnud su avatariteksti).

Comment

• bauss
            Grinder
            • Sep 2009
            • 737

hea post

Comment

• rahvavaenlane
              Klubi Liige
              • Dec 2009
              • 3040

Algselt postitas pastilaa Vaata postitust
              sa ju ise tunnistasid siin foorumis koomas peaga seda häda, et sa geneetiline naisepeksja (mina ei ole muutnud su avatariteksti).

minu mälu järgi mainis potsataja, et ta kardab nende geenide avaldumist endal, mitte et ta oleks oma naist peksnud. aga linki ei viitsi otsida ja vbl perfektselt pole meeles ka.

Comment

• Vandalar
                Pokkerihai
                • Oct 2008
                • 3577

Maxi kardab, et tast võib homo saada, kui ühiskonnas homod teda ümbritsevad? Köhivad korra ja homo pisik lendab õhu kaudu hingamisteedesse ja ongi kõik. Pärast ei aita ükski arst ega alternatiivmeditsiin ega midagist.
                Last edited by Vandalar; 20.06.14, 13:13.

Comment

• Kotkas1000
                  Pokkerihai
                  • Nov 2009
                  • 2305

Ajuviirusega tegemist ju.
                  Sm112, sa mõnele teaduslikule artiklile saad ka viidata, mis kinnitab su sõnu, et homoseksuaalsus ei olegi kaasasündinud vaid hoopis vaimne hälve, mis areneb välja kasvuperioodis?

Comment

• rahvavaenlane
                    Klubi Liige
                    • Dec 2009
                    • 3040

Algselt postitas Kotkas1000 Vaata postitust
                    Ajuviirusega tegemist ju.
                    Sm112, sa mõnele teaduslikule artiklile saad ka viidata, mis kinnitab su sõnu, et homoseksuaalsus ei olegi kaasasündinud vaid hoopis vaimne hälve, mis areneb välja kasvuperioodis?

aga pärilik see ka ei saa olla. muidu oleks välja surnud.

Comment

• Godspeed_EJ
                      Klubi Liige
                      • Nov 2009
                      • 3049

Üldiselt, kui mingist valimist 90% on ühesugused ja 10% teistsugused, siis loetakse seda hälbeks, mitte normaalsuseks. Nad on normaalsed inimesed ebanormaalse seksuaalse orientatsiooniga. Looduse vingerpuss. Normaalsus on see, et igal pool esineb hälbeid, aga sellepärast ei saa hälvet nimetada normaalsuseks.

Jääb mulje, nagu normaalseid inimesi ei olekski enam olemas, on homod ja teisel pool rassistid, alkohoolikud ja naisepeksjad? Tahaks loota, et valdav osa ühiskonnast koosneb ikka veel normaalsetest inimestest.
                      See on sinu enda meelevaldne tõlgendamine antud küsimuses. Normaalsus on muidugi täiesti subjektiivne arusaam ja mõiste. Mis ühe jaoks normaalne see teise jaoks ebanormaalne.
                      Mina pean normaalseks inimesi, kes suudavad ühiskonnas eksisteerida rõhumata teisi enda ümber. Kui alkohoolik hakkab seletama, et temal on suuremad õigused, kui homodel, siis mina väidan vastupidist.

Kui lasta veidi mõttel vabalt lennata, siis on natsionalistid, rassistid jms äärmuslased või ka alkohoolikud ja naisepeksjad looduse seisukohalt samasugused kõrvalekalded normaalsusest kui homoseksuaalsus. Väidetavalt homoks ei sünnita (pole geneetiliselt päritav) ja usun, et ka rassistiks või naisepeksjaks ei sünnita. Mõlemad kujunevad elu jooksul välja. Pidada ühte hälvet normaalseks ja seda propageerida ning teist ebanormaalseks ja represseerida, on minu arvates silmakirjalikkus.

Naisepeksja perest võrsub suurema tõenäosusega naisepeksja, alkohooliku perest alkohoolik, rassisti perest rassist jne. Kas ei ole loogiline, et kahe homovanema lapsest saab suurema tõenäosusega homo kui heteroperest pärit lapsest?

Pole kindalks tehtud, kas seksuaalne orientatsioon on kaasa sündinud või kujuneb välja keskkonna mõjul. Valdavalt arvatakse siiski, et bioloogilised faktorid määravad suuremat rolli, kui keskond.

Alokoholismi puhul arvatakse, et geenide ja keskkonna mõju on umbes 50-50. Võta nüüd alkohoolikute laps, kellel juba sündides on fifty-fifty võimalus. Kasvab alkohoolikutega üles ja tõenäosus helgele tulevikule tundub üpriski väiksena.

Kui keegi loeb siit välja, et ma olen homofoob, siis ta eksib. Olen mõned aastad tagasi veidi suhelnud selle ringkonna esindajatega ning ei täheldanud endas mitte kübetki vihkamist või sallimatust. Küll aga ei salli ma silmaotsaski "pedeparaade" vikerkaarelippudega ja muud sellist jama. See ei esinda homoseksuaale, paraaditajad on homode hulgas samasugune vähemus kui homod heterode hulgas. Seda tehakse pigem ekshibitsionismi või mõne muu vaimse hälbe pärast ja tavalised homod ei salli neid samamoodi kui meie, sest see heidab neile halba valgust. Räägin seda selle põhjal, mida neilt kuulsin.

Samamoodi ei ole kooseluseadus kõigi homode ülim soov ja vajadus, vaid väikese grupi initsiatiiv, kes on mujalt innustust saanud ja tahavad tunda ennast veel võrdsemana, veel erilisemana. Usun, väga väike protsent homodest hakkaks seda seadust peale selle jõustumist tegelikkuses rakendama. Meie ühiskonnale pole sellist asja vaja, saame väga hästi ka ilma hakkama. Aga "erinevus rikastab" ja kõik sellega seonduv on popp ja püüab tähelepanu ning loomulikult lähevad poliitikud populismi teed selle asemel, et tegeleda millegagi, mis reaalselt meie elu paremaks teeks.
                      Ma isiklikult pole ühtegi vikerkaare paraadi näinud va meedia vahendusel ja kui neid 1x aastas korraldatakse, siis fine-by-me. Ma usun, et seda tehakse pigem ühtekuuluvuse pärast, mitte et saaks ennast eksponeerida. Kindlasti on seal ka erandeid.

Mul on tutvusringkonnas 2 homo ja 1 bi, kõik on täiesti normaalsed inimesed. Ei ole ennast kunagi halvasti tundnud nende seltskonnas, pole täheldanud, et nemad end kehvasti tunneksid. Alkohoolikute, rassistide ja naistepeksjatega ei suhtle. Eks need valikud saab teha igaüks ise.

Comment

• sm112
                        Grinder
                        • Jun 2009
                        • 776

Algselt postitas karupoeg Vaata postitust
                        Selline "slippery slope" käistlus või võrdluste välja toomine "mis siis saab kui..." "miks need ei või nüüd..." - nagu ma ise ka eelmisel lehel retooriliselt küsisin - ei näita kellegi intelligentsust (rääkimata emotsionaalsest). Veel enam ei näita seda vastaspoole argumentide õhendamine väitega, et "inimesel on puudu emotsionaalsest intelligentsusest". Puhas demagoogia.
                        Mind ei saa nimetada selles küsimuses pastilaa vastaspooleks, kuna ma ei väljendanud oma seisukohta selle kohta, kas kooseluseadus on õige või vale (nagu ütlesin, on õigus suhteline mõiste ja tavaliselt on õigus tugevama/rikkama/mõjuvõimsama/enamuse/jms poolel). Avaldasin arvamust, et meie ühiskonnas (pean silmas Eestit) ei ole see vajalik ning on tähtsamaid valdkondi, kuhu kogu sellele kemplemisele kuluv energia suunata. Minu jutt ei olnud mitte oma isikliku seisukoha väljendamine ja kaitsmine, vaid "suurema pildi" näitamine. See selleks.

Teist postitust (mida tsiteerisid) pastilaa intelligentsuse kohta ajendas mind kirjutama tema viimase aja suhtumine siin foorumis ja see ei ole absoluutselt seotud minu arvamusega kooseluseadusest. Usun, et paljud on märganud tema halvustavat suhtumist nendesse, kes ei jaga tema seisukohti, vaidlustes isiklikuks minemist ja läbikumavat soovi intelligentselt ära panna, ja on minuga selles asjas ühel nõul. Loodan, et see paneb pastilaad veidi järgi mõtlema seda enam, et ta on moderaator.

Comment

• pastilaa
                          kuum poiss
                          • Apr 2009
                          • 7518

Teist postitust (mida tsiteerisid) pastilaa intelligentsuse kohta ajendas mind kirjutama tema viimase aja suhtumine siin foorumis ja see ei ole absoluutselt seotud minu arvamusega kooseluseadusest. Usun, et paljud on märganud tema halvustavat suhtumist nendesse, kes ei jaga tema seisukohti, vaidlustes isiklikuks minemist ja läbikumavat soovi intelligentselt ära panna, ja on minuga selles asjas ühel nõul. Loodan, et see paneb pastilaad veidi järgi mõtlema seda enam, et ta on moderaator.
                          see moderaatori "tiitel" on mulle lihtsalt siin foorumis pandud (ranka pani) - ei ole minu enda püha soov ja unelm. minule see midagi juurde ei anna ja kui paljusi häirib, võin koheselt loobuda sellest. lolluse/sallimatuse vastu seisma jään ikka, kui viitsimist on ja offtopicus vaidlen ka hea meelega edasi. ja kui välja tuleb, proovin intelligentselt ära panna.

Comment

• karupoeg
                            Pokkerihai
                            • Jun 2012
                            • 3823

sm112 - ok, nõus.

godspeed-
                            iga asi on n.ö. "50 - 50". Seda siis primitiivselt öeldes, sest protsendid n.ö. kõiguvad olenevalt juhtumist. Et mingi asi avalduks, on vaja selleks kahte asja. Esimene on soodumus (antud kontekstis geneetiline), teine on aga keskkond. Ehk siis sinu võrdluse puhul alkoholiga - Et alkohoolikuks saada on vaja geneetilist soodumust + keskkonda (nt. ligipääsu alkoholile).

Ja see kehtib meditsiinis ka üldisemalt. Ainuke asi, kus see nature vs nurture ei kehti, on traumade puhul. Kuigi võiks öelda, et keskmine oivik saab väiksema tõenäosusega jalaga näkku kui 5 x nädalas rüütli tn. poole kuue ees jõlkuv vend. Seega isegi sellisel juhul veidi soodumusega seotud (antud kontekstis riskikäitumine või alalhoiuinstinkt).

Ja printsipiaalselt on nüüd tähtis see, et kas see homoseksuaalsuse soodumusega inimene, kellel see keskkonnas ka avaldub, väärib normaalset ning võrdset elu kui inimene, kellel sellist soodumust ei ole. Normaalne mõistus ütleb, et kui tema geneetiline eripära ei ole teistele kahjulik, siis why not.

Ja väita, et keskkond teeb inimese geiks või selle propageerimine suurendab homode arvu... no seda võib öelda ainult loll inimene. Ja ma ei tunne, et ma oleks siinkohal ülbe või ülekohtune, kui ma seda välja ütlen. Sarnaselt pastilaale.

Ainuke asi, mis muutub, on see, et kui ühiskond seda rohkem tolereeriks, siis tuleks rohkem sarnase soodumusega inimesi "kapist välja" ning oleksid oma eluga õnnelikumad. Ja ühiskonna vaatepunktist on õnnelik ühiskonna liige kasulikum osas grupis prevalveerivast vhikamisest.
                            Last edited by karupoeg; 20.06.14, 13:51.

Comment

• sm112
                              Grinder
                              • Jun 2009
                              • 776

Minu seisukoht kooseluseaduse kohta on, et minu arvates ei ole meie ühiskond selleks seaduseks veel valmis. On seadused, mis toovad kasu ühiskonnale, ja on seadused, mis toovad kasu nende loojatele. Kooseluseaduse liigitaks pigem viimase alla. Miks? Kasu saab väga väike osa ühiskonnast ja kuna seadus on juba oma olemuselt provotseeriva iseloomuga, siis suurendab selle vastuvõtmise protsess ühiskonna liikmete viha homode vastu ning kokkuvõttes võivad need homod, kes seda seadust ei vaja ja saavad ka ilma väga hästi hakkama, tänu sellele suurenenud vihale kannatada. See seadus ei ole välja kasvanud homokogukonna vajadustest, see näiline vajadus on forsseeritud Läänemaailma eeskujule viidates mõne üksiku indiviidi poolt ja poliitikud näevad selles võimalust pildil olla.

Aga keda minu arvamus ikka huvitab, lõpuks pole tähtis ju see, mida teised arvavad, vaid naudingut pakub ainult see, kui saab teistele oma arvamuse peale suruda :)

Comment

• karupoeg
                                Pokkerihai
                                • Jun 2012
                                • 3823

Mind ei mõjuta antud seadus otseselt - ehk siis see ei reguleeri kuidagi minu käitumist või võimalusi. Samas selle suund teatava ebavõrdsuse likvideerimisel (nimetagem seda siis nii) on minu arvates õige. Kas sellisel juhul saab öelda, et see seadus on ainult väiksele seltskonnale?

Aga olen sinuga nõus, sm112, et kohati ei ole ühiskond selleks tõesti veel valmis.

Comment

Working...