Välisuudised - Eesti uudised.

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • Godspeed_EJ
    Klubi Liige
    • Nov 2009
    • 3049

Re: Välisuudised - Eesti uudised.

Algselt postitas Herbert Sammal Vaata postitust
    In b4, kui ähvardatakse oma "normidesse" mitte mahtuvaid bänniga, nagu sügisel valmiste teemas...
    Eks see ole ka raske elu, kui sind paneb avaliku internetifoorumi bänn muretsema. Või milles su point oli?

Comment

• sm112
      Grinder
      • Jun 2009
      • 776

Point on selles, et poolt hääletamine poliitikas ei ole sama, mis isikliku seisukoha avaldamine. Reapoliitikud vajutavad vaid käsu peale nuppu. Enamus sealt nimekirjast ei võta avalikult sõna, sest neil on sellest seadusest ilmselt ükskõik. Avalikult võtavad sõna äärmused - veendunud pooldajad ja veendunud vastased. Need veendunud pooldajad on kas siis ise läbisurujad või läbisurujate hääletorud.

Minu üldine point on see, et selle asemel, et pooldajad ja vastased üksteist sõimavad ja ära üritavad panna, võiks tekkida argumenteeritud diskussioon, nagu siin foorumis nüüd tekkis. Mulle isiklikult ei ole vaja midagi selgeks teha, ütlesin juba varem, et olen selles küsimuses neutraalne. Aga kuna ühiskonnas on tekkinud arvamuste lõhestumine ja suured erimeelsused, siis on kuskil millegagi veidi mööda pandud.

Comment

• atsetoon
        Joomas õlut Atsetooniga
        • May 2009
        • 1105

Algselt postitas sm112 Vaata postitust
        Point on selles, et poolt hääletamine poliitikas ei ole sama, mis isikliku seisukoha avaldamine. Reapoliitikud vajutavad vaid käsu peale nuppu. Enamus sealt nimekirjast ei võta avalikult sõna, sest neil on sellest seadusest ilmselt ükskõik. Avalikult võtavad sõna äärmused - veendunud pooldajad ja veendunud vastased. Need veendunud pooldajad on kas siis ise läbisurujad või läbisurujate hääletorud.

Minu üldine point on see, et selle asemel, et pooldajad ja vastased üksteist sõimavad ja ära üritavad panna, võiks tekkida argumenteeritud diskussioon, nagu siin foorumis nüüd tekkis. Mulle isiklikult ei ole vaja midagi selgeks teha, ütlesin juba varem, et olen selles küsimuses neutraalne. Aga kuna ühiskonnas on tekkinud arvamuste lõhestumine ja suured erimeelsused, siis on kuskil millegagi veidi mööda pandud.
        Minu teada andsid enamik erakondi(va IRL ja vist SDE) oma liikmetele tolles hääletuses vabad käed:

IRLi fraktsiooni liikmed: Andrus Saare, Peeter Laurson, Erki Nool, Marko Pomerants, Urmas Reinsalu, Aivar Kokk, Liisa-Ly Pakosta, Priit Sibul, Andres Herkel, Toomas Tõniste, Sven Sester, Margus Tsahkna, Kaia Iva, Tõnis Palts, Helir-Valdor Seeder, Siim Kiisler, Ken-Marti Vaher, Juhan Parts, Jaak Aaviksoo.

Teiste fraktsioonide liikmetest olid kooseluseaduse vastu veel järgmised poliitikud: Igor Gräzin (Reformierakond), Tõnu Juul (Reformierakond), Eldar Efendijev (Keskerakond), Kalle Laanet (fraktsiooni mittekuuluv), Mihhail Stalnuhhin (Keskerakond), Peeter Võsa (Keskerakond), Kalev Kallo (Keskerakond), Tarmo Tamm (Keskerakond), Viktor Vassiljev (Keskerakond), Vladimir Velman (Keskerakond), Valeri Korb (Keskerakond), Tarmo Mänd (Reformierakond).

Seega hääletorude väide ei ole pädev paraku. Mainin lihtsalt veel, et ma vaidlen sel teemal ainult seetõttu, et mul on mitmeid sõpru 10% hulgas, kellele too seadus väga korda läheb. Oluliselt edukamad inimesed, kui keskklass btw. Ja ei ole ju aus, kui neil ei ole samu õigusi mis heteroinimestel? Ja veelkord: Mitte ükski mitte homofoobist inimene EI KAOTA selle seaduse tõttu MITTE MIDAGI.

Comment

• sm112
          Grinder
          • Jun 2009
          • 776

Ma arvan, et enamusele sealt 10% hulgast läheb seadus korda emotsionaalsetel põhjustel, mitte materiaalsetel. Samamoodi on vastased vastu emotsionaalsetel põhjustel, mitte materiaalsetel. Sellepärast peaksi eelnema põhjalikum selgitustöö, peaks andma aega pooldajatel ja vastastel "ennast välja elada", oma argumendid esitada, "asjad selgeks vaielda" ja alles siis seadus vastu võtta. Sallivust ei tekita käsu korras ja praegu selle seaduse ümber toimuv ei suurenda kohe kuidagi ühiskonna sallivust, pigem vastupidi. Ilmselt hea ja vajalik algatus, aga ebaõnnestunud läbiviimine.

Comment

• Herbert Sammal
            Jube Noob
            • Jul 2013
            • 165

Algselt postitas Godspeed_EJ Vaata postitust
            Eks see ole ka raske elu, kui sind paneb avaliku internetifoorumi bänn muretsema. Või milles su point oli?
            Minul on siin kasutaja selleks, et mugavam oleks lugeda uusi postitusi. Bänn tuleb siis okei..
            Mind häiris see läbivoolav mõte (sina+ pastilaa ofc..) kui jubedad on need "valged värdjad natsid" kes ei lase oma "normidesse" omasooiharaid. Sitt päev.. aga neid "omg-valged tropid" on enamus rahvast Eestis. Mind häirivad need "mittevalged mittevärdjad mittenatsid" (ei julge teid muudmoodi nimetada, ei tunne isiklikult..pärast solvute veel), kes ei lase oma "normidesse" eelmise lause teises pooles kirjeldatud tegelasi. Tule jah mulle silmakirjalikkusest rääkima. Rõhutan siin kohal, et mul pole geide vastu suurt midagi. Naljaga pooleks- mulle meenub see ütlus, et mida rohkem on geisid, seda rohkem jääb naisi heteromeestele!
            A jah.. see on ka päris intelligentne loogika- kui sul on 8 klassi haridust siis oled sa insta rassist/alkohoolik/naisepeksja/homovihkaja. Õnnestub kuidagi keskharidus saada või ülikoolgi läbida.. oled kohe tolerantne/arukas/sobiv ühiskonda.

PS! Ei sega kõnealune seadus minu elu kuidagi, segas teie jutt "teistsugust arvamust omavate" kohta. Nemad vaid ahistavad ja laimavad vastaspoolt eks:)

Comment

• sm112
              Grinder
              • Jun 2009
              • 776

See häiris ka mind ning oli algseks ajendiks, miks ma sellel teemal sõna võtsin.

Comment

• atsetoon
                Joomas õlut Atsetooniga
                • May 2009
                • 1105

Ma arvan, et enamusele sealt 10% hulgast läheb seadus korda emotsionaalsetel põhjustel, mitte materiaalsetel.
                pigem on põhjused materiaalsed.

Algselt postitas Potsataja Vaata postitust
                Homoseksuaalsus ei ole muidugi patt, vaid lihtsalt vaimne hälve, nagu psühhopaatia., sotsiopaatia, nartsissism jne.
                Tõesti peaksid pooldajad igale taolisele väljaütlemisele vastama hakkama?

edit:

PS! Ei sega kõnealune seadus minu elu kuidagi, segas teie jutt "teistsugust arvamust omavate" kohta. Nemad vaid ahistavad ja laimavad vastaspoolt eks:)
                Kui " teistugust arvamust omavad" inimesed asjadega veidigi kursis oleks, siis ei olekski mingit probleemi
                Last edited by atsetoon; 20.06.14, 21:15.

Comment

• sm112
                  Grinder
                  • Jun 2009
                  • 776

Algselt postitas atsetoon Vaata postitust
                  pigem on põhjused materiaalsed.
                  Lihtsalt huvi pärast, kui viitsid, siis seleta veidi pikemalt. Ise arvasin siiamaani, et see seadus laseb homodel tunda ennast samamoodi täieõiguslike ühiskonna liikmetena, luues perekonna jne ja materiaalne pool on teisejärguline. Minu arust mehe ja naise abielu kui nõrgemale soole materiaalse kindluse andmine ei ole ka enam tänapäeval nii aktuaalne, rääkimata siis samasooliste kooselust, kus ei ole ju "tugevamat ja nõrgemat sugu".

Comment

• atsetoon
                    Joomas õlut Atsetooniga
                    • May 2009
                    • 1105

Lihtsalt huvi pärast, kui viitsid, siis seleta veidi pikemalt. Ise arvasin siiamaani, et see seadus laseb homodel tunda ennast samamoodi täieõiguslike ühiskonna liikmetena, luues perekonna jne ja materiaalne pool on teisejärguline. Minu arust mehe ja naise abielu kui nõrgemale soole materiaalse kindluse andmine ei ole ka enam tänapäeval nii aktuaalne, rääkimata siis samasooliste kooselust, kus ei ole ju "tugevamat ja nõrgemat sugu".
                    Lihtsaim näide on lapsendamine(kujutan ette juba, milline suurepärane vastukaja nüüd tuleb). Näiteks on inimesi, kes kunagi on naisega lapse saanud. Oletame nüüd, et lapse emaga juhtub midagi, oleks ju normaalne kui kooselavatel inimestel, kes nüüd koos last kasvatavad on samad õigused?

Kui ühega kooselavatest inimestest juhtub midagi ja arstidel on allkirja vaja mingiks protseduuriks, siis peaks ju normaalne olema, et elukaaslasel on esimesena õigus valida, mida "partneriga" tehakse?

Lisaks pärand jms.

Comment

• pastilaa
                      kuum poiss
                      • Apr 2009
                      • 7518

A jah.. see on ka päris intelligentne loogika- kui sul on 8 klassi haridust siis oled sa insta rassist/alkohoolik/naisepeksja/homovihkaja. Õnnestub kuidagi keskharidus saada või ülikoolgi läbida.. oled kohe tolerantne/arukas/sobiv ühiskonda.
                      Support for same-sex marriage generally correlates with younger age (younger than 50), higher education

(infoks. lihtsalt, et siinne jutt ei oleks tühipaljas lahmimine. ma ei ole midagi sellist väitnud mida sa muide siin räägid btw)

Comment

• sm112
                        Grinder
                        • Jun 2009
                        • 776

Algselt postitas atsetoon Vaata postitust
                        Lihtsaim näide on lapsendamine(kujutan ette juba, milline suurepärane vastukaja nüüd tuleb). Näiteks on inimesi, kes kunagi on naisega lapse saanud. Oletame nüüd, et lapse emaga juhtub midagi, oleks ju normaalne kui kooselavatel inimestel, kes nüüd koos last kasvatavad on samad õigused?

Kui ühega kooselavatest inimestest juhtub midagi ja arstidel on allkirja vaja mingiks protseduuriks, siis peaks ju normaalne olema, et elukaaslasel on esimesena õigus valida, mida "partneriga" tehakse?

Lisaks pärand jms.
                        Need on mõlemad pigem emotsionaalsed kui materiaalsed põhjused (õigused), ja lähevad sinna samasooliste kooselu ühiskonna poolt tunnustamise ja sellega kaasneva alla, materiaalsete põhjuste all pidasin silmas rohkem majanduslikke aspekte (kohustused). Ei nori, huvi pärast uurin.

Comment

• atsetoon
                          Joomas õlut Atsetooniga
                          • May 2009
                          • 1105

Lisaks pärand jms.

Comment

• Herbert Sammal
                            Jube Noob
                            • Jul 2013
                            • 165

Algselt postitas EestiAA Vaata postitust
                            Kogu see homo teema on suht gay.
                            Parim post selles arutelus..

Comment

• Kakahirmutis
                              🎮🟣 twitch.com/kakahirmutis
                              • Oct 2010
                              • 7079

Pastilaal on see viga, et ta on küll intelligentne inimene, aga puudu jääb emotsionaalsest intelligentsusest. Sellised inimesed arvavad, et just neil on õigus ja nende vaated ja seisukohad on õiged, saamata aru sellest, et õigus on suhteline mõiste ja ainukesed absoluutsed seadused on loodusseadused.
                              Hea post :P

Comment

• Godspeed_EJ
                                Klubi Liige
                                • Nov 2009
                                • 3049

Minul on siin kasutaja selleks, et mugavam oleks lugeda uusi postitusi. Bänn tuleb siis okei..
                                Mind häiris see läbivoolav mõte (sina+ pastilaa ofc..) kui jubedad on need "valged värdjad natsid" kes ei lase oma "normidesse" omasooiharaid. Sitt päev.. aga neid "omg-valged tropid" on enamus rahvast Eestis. Mind häirivad need "mittevalged mittevärdjad mittenatsid" (ei julge teid muudmoodi nimetada, ei tunne isiklikult..pärast solvute veel), kes ei lase oma "normidesse" eelmise lause teises pooles kirjeldatud tegelasi. Tule jah mulle silmakirjalikkusest rääkima. Rõhutan siin kohal, et mul pole geide vastu suurt midagi. Naljaga pooleks- mulle meenub see ütlus, et mida rohkem on geisid, seda rohkem jääb naisi heteromeestele!

Nii seosetut juttu ei oska ega taha kommneteerida.

Comment

Working...