Re: OFFICIAL Kes kellena töötab ehk kuidas saame olla üksteisele kasulikud
Guyana.
aga ise kasutan taksodest 17888(eestimaa, logo, ...) või 6 38 0000(euro, IR,...), kuna hind+kvaliteet on enam-vähem.
Kui vaja kindlaks ajaks autot ette tellida(a la hommikul kl 6 lennujaama), siis usaldan ainult Tulikat.
Tellimiskeskus (endine kadaka takso) on sellise süsteemiga. Kõige soodsam pikaks tripiks (õismäe-park €5.2). Ainus miinus, et ei tea millise auto luckid (Inter jne. regidel savi) ja autodel pole plafooni, seega ei saa BUS rajal sõita. Ummiku ajal lamp seega.
Selle tellimuskeskuse kohta. Olen selle organisatsiooni ettevõtjaga korra kohtunud ja rääkinud. See on päri huvitav süsteem. Tüüp ostab väiksed pankrotistunud taksofirmade numbrid ära ja vahendab tellimusi. Annab näiteks euro taksojuhile ühe telefoni, kuhu hakkavad talle läbi GPS tellimused tulema. Taksojuhil on siis 2 tellimiskeskust pmst - euro tellimiskeskus ning lisaks saab ta läbi selle telefoni tellimusi.
Taksofirma omanikele see üldse ei meeldi - aga mis sa teed? Taksojuhil on õigus ka teisi tellimusi võtta, kui tahab (kui ta on ikka FIEna tööl). Pluss ta tegutseb suhtelselt vaikselt ehk enamu taksofirma omanikest isegi ei tea, et mingi osa nende autojuhtidest teeb ka sellele tellimuskeskusele töid.
Põhimõtteliselt sama, nagu Taksoabi teema, aga võib öelda, et efektiivsem ja väiksemate kuludega.
yep.
sõitsin kunagi parki cashi mängima. taksojuht küsis, et noh poja, lähed gamblima?
tegin saatusliku vea, kui vastasin, et eip,pokkerit mängima.
terve tee sain bad beat lugusi kuulda nii livest, kui PS-st ca 40a vene mehe käest. Ta tõmbas ennast nii käima, et vahepeal tagus käega vastu rooli ja unustas jala gaasile liialt pikaks ajaks.....
oleks vastanud, et jah, ruletti mängima, oleks ilma higiste peopesadeta kohale jõudnud.............
yep.
sõitsin kunagi parki cashi mängima. taksojuht küsis, et noh poja, lähed gamblima?
tegin saatusliku vea, kui vastasin, et eip,pokkerit mängima.
terve tee sain bad beat lugusi kuulda nii livest, kui PS-st ca 40a vene mehe käest. Ta tõmbas ennast nii käima, et vahepeal tagus käega vastu rooli ja unustas jala gaasile liialt pikaks ajaks.....
oleks vastanud, et jah, ruletti mängima, oleks ilma higiste peopesadeta kohale jõudnud.............
Haha, ma reeglina ei viitsi kunagi taksojuhtidega rääkida (kui pole just hea tuttav - sõber taksojuht). Selle tõttu istun ma alati tahaistmele. Isegi, kui juht hakkab mingit pläma ajama, on siis palju kergem olukorda ära handlida.
Miks just fixed price? See oleks ka jama imo, aga mingi ülemine piir võiks olla.
Imo võiks olla 2 hinnataset. Keskmine ehk tavaklientide jaoks ning kallim (aga kõva kontrolli ja reguleerimise all) nagu näiteks Tallink ja Tulika.
Kui tulekski täielik fixed price, siis oleks see jällegi Tallinki ja Tulika vastu ebaaus, kuna nendel on olemas enda klientuur, kes on hea meelega nõus seda summat maksma, kuna kvaliteet ja organiseeritus on ikkagi hinnale vastav.
Haha, ma reeglina ei viitsi kunagi taksojuhtidega rääkida (kui pole just hea tuttav - sõber taksojuht). Selle tõttu istun ma alati tahaistmele. Isegi, kui juht hakkab mingit pläma ajama, on siis palju kergem olukorda ära handlida.
p.s. see ongi eestis vabsee imelik, et kõik sinna ette istmele ronivad.. normaalne ongi mitte taksojuhi külje alla pugeda.. ameerikamaal ju vabsee sein vahel ja ainult taga saab sõita..
ühesõnaga ma istun alati võimalusel taga va kui seltskonda on rohkem kui kaks inimest..
Ostad telefoni, millel on GPS küljes. Installid sinna ühe spetsiaalse äppi (vist oli tal custom made app, aga pole kindel). Dispetser istub kodus, tuleb kõne - dispetser vaatab arvutisse, tal seal programm kaardiga, mis näitab kõikide telefonide asukohta, kui kaart näitab, et mingi telefon (ehk autojuht) on antud rajoonis, saadab teate edasi, taksojuhi telefon annab märku, et tuli tellimus ja siis ta peab seal vajutama, kas võtab tellimuse või ei võta. Kui võtab, siis vajutab telefonis mingile nupule, dispetser saab kohe info kätte ja ütleb siis kliendile mitu min ja mis auto.
See tellimuskeskus, millest jutt käib, on kusjuures vägagi innovaatiline lahendus ja mis teeb ta nii efektiivseks - minimaalsed tegutsemiskulud tellimuste vahendamisel ja lihtsus.
p.s. see ongi eestis vabsee imelik, et kõik sinna ette istmele ronivad.. normaalne ongi mitte taksojuhi külje alla pugeda.. ameerikamaal ju vabsee sein vahel ja ainult taga saab sõita..
ühesõnaga ma istun alati võimalusel taga va kui seltskonda on rohkem kui kaks inimest..
This. Vanamees autosse ronides ütleb alati, et ministrid istuvadki taha ja sätib ennast mugavalt taga istmele.
Näiteks Skandinaavias ka üksi taksoga sõites on täielik no-no esiistmele istuda. See on nagu taksojuhi private zone ja sinna istutakse, kui taha ei mahu enam.
Global Takso kohta ei saa mainimata jätta: Reede öösel 3-paiku tulin autoga koju. Ülemiste ristis sõitis minu ees üks Global. Seal viadukti ehitustööde juures kiirendas veits ja rebis otse vastassuuna vööndisse, mis oli veel tugevalt tardega eraldatud ka. Lendas seal 70-ga umbes, õnneks kedagi Tartu või Järvevana poolt ei tulnud, muidu oleks üks piraat vähem.
Aga see esiistme jutt. Äkki istutakse esiistmele, et mitte mingit pinget tekitada. St taksojuhil on palju kergem rünnakuid tõrjuda, kui isik on kõrval istmel. Harilikult tapmised ongi toime pandud nii, et nolgid istuvad taksojuhi taha ja neil seal hea toimetada...
Ostad telefoni, millel on GPS küljes. Installid sinna ühe spetsiaalse äppi (vist oli tal custom made app, aga pole kindel). Dispetser istub kodus, tuleb kõne - dispetser vaatab arvutisse, tal seal programm kaardiga, mis näitab kõikide telefonide asukohta, kui kaart näitab, et mingi telefon (ehk autojuht) on antud rajoonis, saadab teate edasi, taksojuhi telefon annab märku, et tuli tellimus ja siis ta peab seal vajutama, kas võtab tellimuse või ei võta. Kui võtab, siis vajutab telefonis mingile nupule, dispetser saab kohe info kätte ja ütleb siis kliendile mitu min ja mis auto.
See tellimuskeskus, millest jutt käib, on kusjuures vägagi innovaatiline lahendus ja mis teeb ta nii efektiivseks - minimaalsed tegutsemiskulud tellimuste vahendamisel ja lihtsus.
Läbi GPS-iei saa mitte midagi saata. GPS on positsioneerimisüsteem.
Ma sain ükskord istuda taksos kus juhiks oli Farmi Gabrile, hullult shikilt oli riides ja mingi suht ok auto oli, hullult edev oli ka, a siis saabusid neiud ka autosse kes hakkasid räigelt irwitama ja mõnitama ja välja juba visatigi meid, ilma meetritki sõitmata.
Comment