Rebuy?

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • kilu6
    Vana Tegija
    • Oct 2008
    • 1305

Re: Rebuy?

Algselt postitas fishh
    Keegi pole siiani veel midagi põhjendanud. Kuidas aitab rebuy mu ROId suuremaks muuta?
    Olen ka sellist valemit otsinud, aga pole leidnud. Loogika seisneb selles, et kõik turniirid on top heavy. Aga valemit tahaks küll, selge et täpset ei ole, aga mingit rusikareeglit ehk.
    Kui oled topis, siis on raske mitte addoni teha. Samuti on mõttetu mitte kohe lisarebuyd teha alguses.

Küsimused tekivad,

1. Kui sa lendad esimese tunni jooksul nulli, siis millal on veel mõtet tagasi osta (peaks sõltuma lauast, kus mängid ja eriti keskmisest stackist vs sisseostatav summa, samuti natuke sellest, kas sul on asendusturniiri - juhul kui multitabled, hourly rate etc). Ise arvan, et kui keskmine stäkk on kuskil 10000, siis ei ole küll mõtet enam 1500+1500 sisse osta. Aga kus on piirjuht?
    Kui keskmine stack on 6000, kas siis teete double rebuy 3000 peale? Aga kui on 4000?

2. Add-oni tegemine juhul, kui oled shorty (sõltub blindide suurusest ja avg stackist vs sinu stäkk). Kui oled ikka rahadest kaugel, M=10 ja oled viimase 1/3 sees, siis tekib küsimus, kas on mõtet addon teha.

Aga olge head, täiendage. Kust tuleb see 20%, minu meelest kui oled topis, siis tõesti mingi 2% addoni lisa puhul stackile ehk jätaks selle addoni ära, aga see on väga ekstreemne juht.

Comment

• muruntau
      • Jan 2009
      • 4325

teen lihtsa katse matemaatiliselt ära tõestada rebuyde ja add onide vajalikkust rebuy turnadel. Näiteks kasutaks 1000 osavõtjaga 11$ turnat auhinnafondiga 40000$, peaauhind 8000$ ja turniiri kestus 7h. Eeldus on, et mängija on turnal top 10% mängija.

Mängija A ei tee 11 taala turnal kunagi rebuysi ega add on'e. Kuna ta stäkk jääb keskmisest oluliselt väiksemaks enamasti, on ka ta rahadesse ja ft'sse jõudmise võimalused oluliselt väiksemad. Seega lihtsuse mõttes iga 250 turna kohta 1 esikoht ja ülejäänud rahadesse jõudmised katavad ta sisseostud ära. ROI oleks 8000/250*11=190%. Massiivne. Eeldades, et mängija A mängib turnat keskmiselt 2 tundi teeb see tunnitasuks 16 taala (8000/(2*250)). Mitte midagi erilist.

Mängija B teeb iga kord ühe rebuy ja add on'i, tema keskmine chipikuhi on oluliselt suurem kui mängijal A ja jääb kuhugi turniiri keskmise kanti, seega on tal ka oluliselt suurem võimalus ft'sse jõuda. Ta jõuab korra 100 mängu jooksul esikohale ja ülejäänud rahadesse jäudmised katavad sisseostu ära. ROI on tal siis 8000/(100*31)= 158%. Väiksem. Kuna tal on chippe rohkem tavaliselt, siis võiks mängija B keskmine turniiri pikkus olla 2,5H. Tunnitasu tal 8000/(2,5*100)=32 taala. Kaks korda suurem, kui mängijal A.

Mängija C teeb turnal keskmiselt 5 rebuyd ja add oni ja keskmine teenistus oleks tal, kuna tal keskmiselt kõige rohkem chippe ja oskab väga hästi suure stäki mängu nt üks võit 60 mängu kohta, ülejäänud rahakohad katavad sisseostu ära. Tema ROI oleks 8000/(60*71)=88%, kõige väiksem. Tunniteenistus aga keskmiselt 3H mängu kohta 8000/(3*60)=44 taala. Kõige suurem.

Selle näite point on, et 1) Rebuy turniiril TEE rebuyd 2) rebuy turniiril $/H on way tähtsam kui ROI

Okei, siin oli palju lihtsustusi, nt ROI vist ei saa 10% parimate mängijate puhul üle 100% olla ja keskmine teenistus 100 mängu kohta on ka väga puusalt tulisatud, aga see näide oli tehtud lihtsalt poindi välja toomiseks ja ehk midagi selgitab.

Comment

• vsiu100
        Moderaator
        • Oct 2008
        • 4253

see % on väga huupi pakutud minu poolt. aga ma leian et turniiri algstaadiumis on mänguplaani ja finaallauda jõudmise tõenäosuse seisukohast ebaoluline, kas mu stacki sügavus on 100 või 120 BB, kas olen 33/568 või 23/568. antud eelis on imo niii väike, et see ei õigusta add onni maksumust. ainult kõhutunne.....hea oleks vettpidavaid väiteid saada, kuidas õige oleks.......

Comment

• kilu6
          Vana Tegija
          • Oct 2008
          • 1305

Leidsin midagi:

Hüpotees on siis: A player without skill should not rebuy into tournament, and a player with skill should rebuy if he’s got a certain edge (more than 10%?). Midagi sellist.

Üks raamat on ka, äkki keegi on näinud?

The Poker Tournament Formula [Snyder, Arnold] on Amazon.com. *FREE* shipping on qualifying offers. The Poker Tournament Formula

# Rebuys and Add-Ons

* The Principle of Return on Investment
          * The Logic of Rebuys
          * How Your Rebuy Strategy Affects Your Advantage
          * The Value of Discounted Rebuys
          * The Value of Rebuys for Skillful Players
          * “Dealers’ Bonus” Chips
          * The Single Rebuy Format
          * The Multiple Rebuy Format
          * The Add-On
          * Rebuy Misconceptions
          * Rebuying Near the End of the Rebuy Period
          * Multiple Rebuy Strategies
          * Rebuy Structure Decisions
          * When You Must Lose Starting Chips in Order to Rebuy
          * How “Pot Odds” Are Changed by the Rebuy Format
          * Maximizing Your Expectation in Multiple Rebuy Tournaments
          * Single Rebuy Strategies
          * Profiting from the Rebuy Maniacs
          * When the Rebuy Period is Over…

Comment

• muruntau
            • Jan 2009
            • 4325

"Kilu6:

Küsimused tekivad,

1. Kui sa lendad esimese tunni jooksul nulli, siis millal on veel mõtet tagasi osta (peaks sõltuma lauast, kus mängid ja eriti keskmisest stackist vs sisseostatav summa, samuti natuke sellest, kas sul on asendusturniiri - juhul kui multitabled, hourly rate etc). Ise arvan, et kui keskmine stäkk on kuskil 10000, siis ei ole küll mõtet enam 1500+1500 sisse osta. Aga kus on piirjuht?
            Kui keskmine stack on 6000, kas siis teete double rebuy 3000 peale? Aga kui on 4000?

2. Add-oni tegemine juhul, kui oled shorty (sõltub blindide suurusest ja avg stackist vs sinu stäkk). Kui oled ikka rahadest kaugel, M=10 ja oled viimase 1/3 sees, siis tekib küsimus, kas on mõtet addon teha."

1. Mina ostaks sisse tagasi veel siis, kui double rebuy annab üle 75% keskmisest stäkist (suht lamp, aga paremat ei oska välja mõelda). Üldiselt aga vaataks erinevaid faktoreid nagu, et kui olen mõelnud sel konkreetsel päeval MTTdega tegeleda ja konkreetselt paari tunni jooksul ei tule ühtegi huvitavat enda BRile vastavat turnat ette, siis lasen nõudmist ka madalamaks nt 6000 keskmise stäkiga teeks double rebuy ja add oni siis kuhugi 5000 peale, mis moodustaks peale teiste add oni kusagil 65-70% keskmisest. $/H oleks märksõna

2. Add on annab rohkem juurde just väiksemale stäkile, nii et tõsisemalt peaksid kaaluma seda just väiksemad. Muidugi erand on siis kui keskmine on juba liiga suureks läinud, kui koos ao'ga ikka alla 50% keskmisest, siis jätaks küll tegemata. Luckbox peaks niikuinii hulluks minema, et midagi juhtuks ;D

Comment

• vsiu100
              Moderaator
              • Oct 2008
              • 4253

sellise jutu leidsin:

Comment

• Helmps
                Grinder
                • Oct 2008
                • 828

ma lisaksin enda poolt, et turbo rebuy turnadel 100% addon. kuigi see vist iseenesest mõistetav..

Comment

• vsiu100
                  Moderaator
                  • Oct 2008
                  • 4253

Algselt postitas Helmps
                  ma lisaksin enda poolt, et turbo rebuy turnadel 100% addon. kuigi see vist iseenesest mõistetav..
                  miks 100%?

Comment

• lauriiii
                    Julm Donk
                    • Feb 2009
                    • 97

Kuidas oleks üldse õige rebuy turbosi mängida?

Comment

• ESTPatrick
                      Olümpsi Mägi Aivar
                      • Nov 2008
                      • 5572

Algselt postitas muruntau
                      teen lihtsa katse matemaatiliselt ära tõestada rebuyde ja add onide vajalikkust rebuy turnadel. Näiteks kasutaks 1000 osavõtjaga 11$ turnat auhinnafondiga 40000$, peaauhind 8000$ ja turniiri kestus 7h. Eeldus on, et mängija on turnal top 10% mängija.

Mängija A ei tee 11 taala turnal kunagi rebuysi ega add on'e. Kuna ta stäkk jääb keskmisest oluliselt väiksemaks enamasti, on ka ta rahadesse ja ft'sse jõudmise võimalused oluliselt väiksemad. Seega lihtsuse mõttes iga 250 turna kohta 1 esikoht ja ülejäänud rahadesse jõudmised katavad ta sisseostud ära. ROI oleks 8000/250*11=190%. Massiivne. Eeldades, et mängija A mängib turnat keskmiselt 2 tundi teeb see tunnitasuks 16 taala (8000/(2*250)). Mitte midagi erilist.

Mängija B teeb iga kord ühe rebuy ja add on'i, tema keskmine chipikuhi on oluliselt suurem kui mängijal A ja jääb kuhugi turniiri keskmise kanti, seega on tal ka oluliselt suurem võimalus ft'sse jõuda. Ta jõuab korra 100 mängu jooksul esikohale ja ülejäänud rahadesse jäudmised katavad sisseostu ära. ROI on tal siis 8000/(100*31)= 158%. Väiksem. Kuna tal on chippe rohkem tavaliselt, siis võiks mängija B keskmine turniiri pikkus olla 2,5H. Tunnitasu tal 8000/(2,5*100)=32 taala. Kaks korda suurem, kui mängijal A.

Mängija C teeb turnal keskmiselt 5 rebuyd ja add oni ja keskmine teenistus oleks tal, kuna tal keskmiselt kõige rohkem chippe ja oskab väga hästi suure stäki mängu nt üks võit 60 mängu kohta, ülejäänud rahakohad katavad sisseostu ära. Tema ROI oleks 8000/(60*71)=88%, kõige väiksem. Tunniteenistus aga keskmiselt 3H mängu kohta 8000/(3*60)=44 taala. Kõige suurem.

Selle näite point on, et 1) Rebuy turniiril TEE rebuyd 2) rebuy turniiril $/H on way tähtsam kui ROI

Okei, siin oli palju lihtsustusi, nt ROI vist ei saa 10% parimate mängijate puhul üle 100% olla ja keskmine teenistus 100 mängu kohta on ka väga puusalt tulisatud, aga see näide oli tehtud lihtsalt poindi välja toomiseks ja ehk midagi selgitab.

VALEM on mööda, sest ei arvesta tunnitasus sisseostudele kuluva raha erinevusega tunnitasu arvutamisel.

1. tüüp mängib keskmiselt 2h siis tema net $/h oleks (16*2-11)/2 ehk 10,5$
                      2. tüüp mängib keskmiselt 2,5h siis tema net $/h oleks (32*2,5-31)/2 ehk 19,6$

isiklikult arvan et kuna numbrid on võetud suvaliselt siis see valem on ikkagi mööda, sest kui sul on suurem stäkk siis sa mängid oluliselt kauem kui 30 minutit shortstäkist ja seetõttu tulevad sellised tunnihinnad, aga nagu on majanduses juhtimisguru öelnud: KÕik on diskussiooniline

Comment

• ESTPatrick
                        Olümpsi Mägi Aivar
                        • Nov 2008
                        • 5572

see jutt on võib-olla 5aaastat tagasi tehtud kui kõik olid veel tohmanid, tänapäeval on 3$ rebuy tase ka parem kui 5+ aastat tagasi sunday mill ma arvan

Comment

• Maheaatom
                          Grinder
                          • Oct 2008
                          • 958

Algselt postitas ESTPatrick
                          ...tänapäeval on 3$ rebuy tase ka parem kui 5+ aastat tagasi sunday mill ma arvan
                          Tõenäoliselt ongi :D

Comment

• Tigrano
                            Administraator
                            • Oct 2008
                            • 7614

Kustutasin foorumi liikme uudistaja postituse, millel ma ei näinud muud eesmärki, kui teise foorumikaaslase kallal normist, solvamist jne.

Ei taha näha selliseid ajuvabasi postitusi. Loodan, et sellise suuna või mõttega postitusi enam ei näe.

Comment

• ranka
                              Miljon Põhjust Kodus Olla
                              • Sep 2008
                              • 36444

PUMP

Küsitud küsimus, aga tahan rohkem arutelu. Olen mänginud viimasel ajal keskmiselt rohkem MTT-sid ning mõtisklenud rebuy turniiride üle. Küsimus ongi: millal teete rebuy?

Ma ise olen mänginud nii, et kui stäkk on alla 100BB siis teen rebuy. Osadel MTT-del on alguses alla 100BB ja teen koheselt. Samas Pokerstarsis turniirid algavad 150BB stäkiga ja seal ma ei näe kohesel rebuy tegemisel pointi.

Näiteks: Kui teha alguses rebuy on 300BB ning väga raske on saada 300BB stäkid sisse ja samuti mängijad muutuvad deepilt nitimaks. Samas kui minul on 150BB ja neil 300BB siis saan siiski enamus valuet kätte.

Lisaks kogu mäng ei ole 150BB juures ja mõne leveli pärast on efektiivsed stäkid näiteks 110-125BB (minu suhtes). Siiski jäävad mul väga head implied oddsid, et mängida preflopis spekulatiivseid käsi.

Tihtilugu rebuy perioodi lõpuks olen saanud duubli või isegi mitu. Add-oni teen alati.

Kuidas mängite teie? Kas on kellelegil häid viiteid rebuy MTT aruteludele?

Comment

• Rigged
                                Pokkerihai
                                • Oct 2008
                                • 2535

Ise ostan alati topelt sisse ning add on-i teen ka praktiliselt alati, sest mida suurem on mu stack, seda suurem on mu edge vs players, tänu sellele on tavaliselt ka above average stack ning saan rohkem stealida ning inimestele survet peale panna.
                                Last edited by Rigged; 08.05.13, 09:49.

Comment

Working...