Pokker, haridus ja tulevik - kuidas ja miks teha valikuid?

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • albinar
    Õpihimuline Mängur
    • Nov 2010
    • 346

Re: ~~ Jaanuarikuu tulemused - Veebruari eesmärgid ~~

Ruditurbo poolt päris õige jutt.

Comment

• RudiTurbo
      Klubi Liige
      • Oct 2008
      • 4167

Haha, no ma tegelt loodan ka, et keegi mind siin nii väga nüüd kuulda ei võta. Aga noh, inimesed, kes iga otsuse vastuvõtmiseks peavad emale või sõbrale helistama ja küsima, kuidas nemad ise oma elu elama peaxid, siis olgu nad kas advokaadid või pokkerimängijad, tõenäoliselt ei ole nad nagunii kõige edukamad just.

Ning kui elementaarseid asju nagu iseenda päevakava ei oska paika panna, siis ei soovita küll pokkerimängija ametit, sest pokkerimängus võtad Sa 12 lauaga mängides vastu rohkem otsuseid, mis mõjutavad Su tunnipalka, kui enamustel töökohtadel maailmas.

Comment

• numnuts
        Grinder
        • Dec 2010
        • 846

Algselt postitas RudiTurbo Vaata postitust
        , sest pokkerimängus võtad Sa 12 lauaga mängides vastu rohkem otsuseid, mis mõjutavad Su tunnipalka, kui enamustel töökohtadel maailmas.

Comment

• pastilaa
          kuum poiss
          • Apr 2009
          • 7518

Algselt postitas RudiTurbo Vaata postitust
          Quit school, grind poker , make millions :D
          30sena võib ka koolis käia, nagunii enamus 20 aastaseid ei tea veel, mida nad oma elus üldse teha tahaxid, võetakse mingi aine, mida hästi reklaamitakse ja ollakse elu lõpuni õnnetuna oma kogemusteta nooruseeas valitud tuleviku tõttu.
          Tavaliselt sinuga nõus, aga seekord oled reaalsusest kaugel. 30sena enamikel laps ja õppimisvõimalustest vôid edasi unistada. Kõrgharidusega on aga nii, et olgu see mäendus või usuteadus - saad hiljem kasvõi muud juurde õppida ja punkte üle kanda. Lisaks annab see CVs mõnele muu ala mõistust vajavale tööle kandideerides plusspunkte - järelikult suudad õppida, pingutada ja päris tuul peas ei puhu.

Comment

• pikk28
            Klubi Liige
            • Oct 2008
            • 6695

ma pastilaaga nõus, kuigi mul ei jäänud ülikool pokkeri tõttu pooleli(olid muud reasonid).
            hetkel olles 30+ ja 2 lapse isa, siis kooli tagasi minna on suhteliselt keeruline, kuid mitte võimatu ofc.

Comment

• Tigrano
              Administraator
              • Oct 2008
              • 7614

Hakkaja inimene peaks ka ilma koolita edukalt hakkama saama, mõni õpib aastaid ja pärast õppelaene maksab, siis ükskord pärast reaalselt tööd teeb on juba ilma paberita inimene tööd teinud, erialane kogemus ja omajagu teenitud ning tundub, et paljud ei oska selle paberiga nagunii midagi peale hakata. Ma ise muidugi pole suur kooli fänn :)

Comment

• camu
                Super Moderaator
                • Jan 2009
                • 3411

Algselt postitas Tigrano Vaata postitust
                Hakkaja inimene peaks ka ilma koolita edukalt hakkama saama, mõni õpib aastaid ja pärast õppelaene maksab, siis ükskord pärast reaalselt tööd teeb on juba ilma paberita inimene tööd teinud, erialane kogemus ja omajagu teenitud ning tundub, et paljud ei oska selle paberiga nagunii midagi peale hakata. Ma ise muidugi pole suur kooli fänn :)
                Hakkaja inimese definitsoon on pigem hale eneseabi mõiste, millega parandada enda enesetunnet valede valikute puhul. Loomulikult saab hakkaja inimene hakkama igal pool ning mõni näide on ikka kusagilt võtta, kuid see ise üksi hakkaja olemine ei asenda paljusid muid positiivseid tegureid, mis koolist kaasa tulevad - eesotsas näiteks sotsiaalse kapitaliga. Lisaks ei pääse hakkaja õppimisest niikuinii, kui tahab oma erialal super olla. Ka aitab kool kaasa silmaringi laendamisele.
                Objektiivselt vaadatuna pole õppimise vastastel mitte ühtegi normaalset väidet, millega kedagi veenda.

Comment

• Fuzzy
                  Õpihimuline Mängur
                  • Aug 2010
                  • 452

Kui oled oma alal hea ja kogenud, pole paber loomulikult tähtis, ainult et kuidas seda kogemuse omandamist ilma paberita alustada? Paber pole hakkaja inimese jaoks hädavajalik, ilma selleta on lihtsalt hulga raskem. Ei ole nii, et lähed eriharidust nõudva ametikoha intervjuule ja laiutad käsi, et jah, näed, paberit pole, kogemust pole, aga olen "hakkaja". Vastatakse, et väga hea, hakka minema siis. See jutt käib siis austusväärsete ametite kohta, mitte mingite müügimeeste ja maaklerite kohta. Viimaste puhul jah pole paberist miskit tulu, peab olema ainult soov inimestele keelt kõrva ajada, palju ja nahaalselt.

Mis puutub koolis käimisse ja hariduse omandamisse ajal, mil teenid pokkeriga juba korralikku raha - haridus on sellisel juhul lihtsalt kindlustus ja trump tagataskus juhuks kui pokkeriga raha teenimine peaks muutuma võimatuks või väga raskeks (mängu populaarsuse ja fishide kadumine, keeluseadused jne). Isiklikult teenin pokkeriga 4x nii palju kui tööga, aga ei julge töölt ära tulla. Lihtsalt ei paku garantiisid see valdkond pikemas perspektiivis. Sisuliselt on tegu parasiteerimisega. Noored täies elujõus inimesed soputavad lollilt lääne valgelt mehelt raha välja, selle asemel, et tööd teha ja rahvamajandusse panustada. Selle keelustamine on ainult poliitilise tahte ja otsustamise küsimus. (Keelustamine toimub esmalt muidugi nendes riikides, kust raha läheb välja, mitte ei tule sisse.)

Ei taha tingimata hävingut kuulutada, aga kindel ei või olla, et ka 10 aasta pärast selle tegevusega raha on võimalik teenida. Seetõttu koolist ära tulemine pokkeri mängimiseks on küll ülim lollus, sellisel juhul panete lihtsalt kõik munad ühte korvi ja kui korv ümber läheb, olete 10 a pärast keskharidusega keskealised elus pettunud ja kehval majanduslikul järjel jorsid. GL.

Comment

• Tigrano
                    Administraator
                    • Oct 2008
                    • 7614

Head selgitused.

Loomulikult õppimine ei saa kunagi halb asi olla, sest tean omastkäest, et oleks hea olnud kui oleks rohkem õppinud ja mitte tilulilutanud :)

Comment

• pikk28
                      Klubi Liige
                      • Oct 2008
                      • 6695

Head selgitused.

Loomulikult õppimine ei saa kunagi halb asi olla, sest tean omastkäest, et oleks hea olnud kui oleks rohkem õppinud ja mitte tilulilutanud :)
                      haha, mul samad mõtted :)

Comment

• inward
                        Klubi Liige
                        • Sep 2009
                        • 6275

Nõustun pastilaa, camu ja fuzzyga, viimase poolt väga hästi kokku võetud.

Comment

• alaska
                          forever
                          • Oct 2008
                          • 6599

Pole see paber ja eriala midagi nii suur kindlustus tulevikuks, ega ametid ei erine eriti pokkerist. Samamoodi pead koguaeg ennast täiendama, muidu läheb rong ära. Kui 10 aastat tagasi said oma IT spetsaialisti paberid, nüüd mängisid vahepealse aja pokkerit ja lähed kuhugi kandideerima, siis nende IT teadmistega pole praeguseks midagi peale hakata. Samamoodi on peaaegu iga erialaga. Ainukesed asjad mis jäävad, ongi kohusetunne, püsivus, rutiinitaluvus, oskus eesmärke seada ja täita, nende oskuste olemasolul ei takista mingi pageri puudumine. Õppimine pole iial lihtsam olnud kui praegu, netis on iga asja kohta kõik olemas ja näiteks kasvõi "Poker Mindseti" lugemine ja oskuste omandamine annab elukvaliteedile palju rohkem juurde kui kooli diplom.
                          Muidugi on enamusel inimestel raske ennast pidevalt motiveerida ja analüüsida, mida ta täpselt elult tahab ja sellepärast valitaksegi turvaline elukäik, kool-ülikool-töökoht-karjäär-pension. Aga ma veits vanema inimesena ütlen, et kui mõni hetkel seda teed mööda liikuv inimene vaimustub tegelikult näiteks "Into the Wild" tüüpi filmist, siis varem või hiljem võib ta oma elukäiku alkoholismi ja depressiooni sisse kirjutada, kui ta oma käsilolevat karjääri jätkab.

Comment

• peete82
                            Vana Tegija
                            • Jan 2010
                            • 1310

Ma olen 100% kindel, et ülikool andis mulle kordades laiema silmaringi või vähemalt aitas sellele kaasa.
                            Samuti seltskond, kellega läbi käin, on kindlasti kardinaalselt teine, mis oleks olnud kutsekooli minnes või siis kohe tööle minnes.
                            Kui poleks edasi õppima läinud, kuuluksin töölisklassi hulka ilmselt. Üldiselt ikkagi suht masendav saatus oleks olnud, praegu antud seltskonda hinnates. (no kes teab, äkki oleks ringiga jõudnud samasse punkti kus praegu olen, aga see oleks olnud palju raskem)
                            Mul on väga hea meel, et mul nii palju mõistust jätkus ja õppima läksin.

Comment

• Nozzu
                              Vana Tegija
                              • Oct 2008
                              • 1140

Algselt postitas alaska Vaata postitust
                              Aga ma veits vanema inimesena ütlen, et kui mõni hetkel seda teed mööda liikuv inimene vaimustub tegelikult näiteks "Into the Wild" tüüpi filmist, siis varem või hiljem võib ta oma elukäiku alkoholismi ja depressiooni sisse kirjutada, kui ta oma käsilolevat karjääri jätkab.
                              See käib minu kohta.
                              Nimetatud film on raudselt mu TOP 3-s ja pigem esimesel kui kolmandal kohal. Õnnetuseks tammun ka seda kirjapandud rada: kool-ülikool-töö jne. ning deprekas ei ole mulle võõras.
                              Ainult et ma ei oleks kunagi osanud siin seoseid näha.
                              Hämmastav, Alaska, hämmastav.

Hmm, ja kui nüüd võtta arvesse veel, et mu lemmikraamat või vähemalt üks raamatutest mida olen lugenud rohkeim kordi kui mu ühe käe sõrmel näppe (ja mul ei ole puudu ühtegi näppu), on Kerouaci "Teel" siis...
                              Last edited by Nozzu; 07.02.12, 15:45.

Comment

• Madis Very
                                Bännitud
                                • Aug 2009
                                • 2951

Nõme OT, võiks eraldi teema olla.
                                *
                                Kuid ma veel küll noor (21), kuid pole siiani kahetsenud ülikoolist paberite välja võtmist peale 1,5a Psühholoogia õppimist(Sama palju ka ilma koolita olnud).
                                Seda kõike suuremaks pühendamiseks pokkerile/teised projektid. Kus on ilmselgelt võimalik rohkem teenida, kui tavalise elu liini jälgimisega ja üldse, et elada huvitavamat elu. Love it.
                                Paber on paber, ise tuleb hakkaja olla ja võib vabast ajast ka huvitavaid valdkondi vägagi selgeks endale teha.

Comment

Working...