Pokker, haridus ja tulevik - kuidas ja miks teha valikuid?

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • pastilaa
    kuum poiss
    • Apr 2009
    • 7518

Re: ~~ Jaanuarikuu tulemused - Veebruari eesmärgid ~~

Algselt postitas Madis Very Vaata postitust
    Kuid ma veel küll noor (21), kuid pole siiani kahetsenud ülikoolist paberite välja võtmist.
    Puht huvi pärast - keegi 25+ vanune (hea, kui 30+) võiks öelda sama. Või seda, et kahetseb valitud "vale" eriala paberi nimel õppimist. Inimesed on erinevad ja võibolla sinu puhul toimib. Eemalt vaadates tundub kahju (pokker ju ideaalne valdkond üliõpilasele lisaraha teenimiseks, kui veel erialaselt head tööd ei saa) lihtsalt :).

Comment

• viki
      Grinder
      • Apr 2010
      • 893

Ma küll kahetsen,et ülikooli pooleli jätsin.Olen 39a.Siis mõtlesin,et tegin õige otsuse.Hoolimata sellest,et mul on praegu hea ja tasuv töökoht arvan,et ülikooli lõpetamine oleks kasuks tulnud.

Comment

• Madis Very
        Bännitud
        • Aug 2009
        • 2951

Minu silmis olid ka ajastud teised. 20a tagasi ei oleks elu sees ülikooli ju pooleli jäetud. Tänapäeval on maailm võimalusi täis.
        Või räägivad seda kõik noored ? :P

Comment

• Fuzzy
          Õpihimuline Mängur
          • Aug 2010
          • 452

Juhuks kui see OT veel piisavalt nõme pole, panen siia ühe wall of texti:

Need siin kõlanud väited, et hariduse omandamine viib automaatselt üheksast viieni tööl käimiseni, rutiinini ja depressioonini on pehmelt öeldes kummastavad muidugi. Aga see selleks.

Küsimus on justnimelt valikute rohkuses. Siin eespool puudutati ka silmaringi ja tutvusringi teemat ja see on väga oluline aspekt. Iseenesest on võimalik muidugi ka omal käel korralikud teadmised omandada, kuid suutelised selleks on väga vähesed. Küsimus pole mitte niivõrd õppimises endas vaid õigete materjalide hankimises, süstematiseerimises ja järjestamises. Ülikooli õppekava pole kindlasti täiuslik ja kõigile 100% meele järele, aga ometi põhineb see tugevatel alustel, andes tulemuseks teadmistepagasi ja mõttevõime märkimisväärse edasiarenemise. Samuti ei asenda miski reaalajas õppejõudude ja kaasõppuritega arutlemist ning koos tegutsemist. Lisaks näitab "paber" mitte ainult seda, et on omandatud kindlad teadmised, vaid ka seda, et antud inimene on suuteline pikema aja vältel järjepidevat tööd tegema ja soovitud tulemuseni (lõpetamine) jõudma. Niisiis on see omamoodi sihikindluse ja mentaalse vastupidavuse kvaliteedimärk. Ühesõnaga, ülikoolis käies areneb silmaring ja mõtlemisvõime tervikuna, tekib sünergia sarnaste huvidega ning vaimselt suutlike noorte inimeste suhtlemise käigus.

Võtame nüüd sellise variandi, et inimene jätab kooli pooleli ja pühendub täielikult pokkerile. Loeb pokkeriraamatuid, vaatab pokkerivideoid, mõtiskleb hommikukohvi juues rangede üle, viskab pokkerifoorumis pokkerinalja ja arutleb pokkeri eilsete, tänaste ja tulevaste probleemide üle, käib pokkerimängijatega õhtul kõrtsus õlut joomas ja bad beatide üle kurtmas, elab kaasa sellele, kuidas mingi pokkeritšempion kodus molli saab või mõni pokkeritšempion mõnele teisele pokkeritšempionile pokkerilauas halvasti ütleb, jne jne jne.

Kui nüüd ühel hetkel see hiljuti massidesse jõudnud ja metsikute reklaamirahadega üles puhutud mäng nimega pokker peaks oma populaarsuse kaotama ja ringlevad rahavood kokku kuivama, langeb kaardimajakesena kokku ka selle inimese maailm, pokkerideliiriumis veedetud aastaste koha peale aga jääb tühi auk: äkitselt, pole enam inimestega millestki rääkida, pole millagagi teistele kasulik olla, midagi pakkuda, pole midagi, milles inimene on hea, teistest parem, läbi mille ta saab ennast teostada. Tööintervjuul käte laiutamine on ainult üks väike näide sellest mustendavast tühjusest.

Niisiis, ülikoolist paberite välja võtmine (nagu paljud ülikoolist väljakukkumist hellitavalt nimetavad) on lihtsalt ühe silla põletamine, enda valikute ja arengusuundade kitsendamine. Kui eriala ei sobi, võib alati vahetada.

Comment

• virukunn
            Pokkerihai
            • Jul 2010
            • 2036

Ise olen just selle valiku ees ja väga hea on erinevaid arvamusi kuulda. Mul ka igasugu mõtted keerlevad peas. Loodan et kaine mõistus jääb lõpuks peale.

Comment

• qbj0hn
              Auk on auk. FAKT!
              • Nov 2008
              • 7091

No sama teema mis BF-iga usas kui asjad ära keelati. Need kellel asjad quititud olid ja rahad kinni läksid otse midstakes pokkerist min wage. peale.(lugege 2+2 prode elu pärast BF-i ja näete mis toimub, ballerid töötavad nüüd ettekandjatena ja kiirtoidukohtades) Haridust ,tutvuseid asju pole ja pokkeriga lõpp siis ongi kutu piilu, ega mingi hea palk ja töökoht sülle ei kuku.
              Ise 3x erinevad koolid ära quitinud ja kahetsen (mitu katset tegin ennast parandada siis), nuff said.
              Last edited by qbj0hn; 07.02.12, 17:09.

Comment

• VisaHing
                mees nagu orkester
                • Dec 2009
                • 6718

Sorry for offtopic offtopic aga kas keegi annaks elu pärast bf-d lingi 2+2sse :( ?

Comment

• Fuzzy
                  Õpihimuline Mängur
                  • Aug 2010
                  • 452

Algselt postitas backdoorsex Vaata postitust
                  Sorry for offtopic offtopic aga kas keegi annaks elu pärast bf-d lingi 2+2sse :( ?
                  Seda mõtled? http://forumserver.twoplustwo.com/29...y-now-1113147/

Comment

• qbj0hn
                    Auk on auk. FAKT!
                    • Nov 2008
                    • 7091

Algselt postitas backdoorsex Vaata postitust
                    http://forumserver.twoplustwo.com/29...y-now-1113147/

Üks esimestest vastustest kohe kuld "was a pro for just over 7 years. now unemployed and living with parents with no real chance at doing anything better with life."

Ei väidagi, et being pro mingi halb vms oleks, super ju. Lihtsalt kui isegi kukub see asi ära siis kõik inimesed ei ole juba iseloomult aktivistid ja ettevõtlikud ning targad. St seda, et kui peale nuppude vajutamist midagi muud ei oska/pole kogemust ja haridust pole ja ühel päeval asi ära kukub ning arveid ja asju vaja maksta siis tahes või tahtmata ollakse fucked up. Ei taha silmakirjalik olla, kuna ise olen tegelikult samas seisus ja kahetsen oma valikuid, kooli pooleli jätmist kahetsen siis st. Õnneks back up plaanid on olemas.
                    Last edited by qbj0hn; 07.02.12, 17:59. Põhjus: fuzzy jõudis ette :(

Comment

• Pahvak
                      Pastilaa?? Ei!
                      • Dec 2008
                      • 4431

Olen 25 ja täna esitasin magistritöö ära. Ei kahetse, et selle tee ette võtsin ja ei vahetaks seda aega küll kodus grindimise (või töö tegemise) vastu - nalja on saanud ja sõpru on leitud. Lisaks, mu jaoks on haridus midagi enamat kui vahend töökoha leidmiseks, aga sellest sain ma alles peale bakalaureust aru. Raha jõuab alati teenida, aga ennast ja maailmapilti arendada mitte (vanus). Räägin ainult endast, aga ma oleks ilma koolita kindlasti 'vaesem' ja ma õppisin reaalala.

P.S. Ma ei ütle, et kõik peavad koolis käima, aga minul läks nii. Laenu ei võtnud ja õppimise eest ei maksnud.
                      Fullstacks have more fun.

Comment

• Madis Very
                        Bännitud
                        • Aug 2009
                        • 2951

Re: Pokker, haridus ja tulevik - kuidas ja miks teha valikuid?

No IMO, need usa mcdonaldsi prod nüüd. Ise olid lollid, et kõrvalt muud liini ntks ei ajanud, ei pannud märkimisväärset summat kõrvale pidevalt jne jne. Or what. Kui nad seal riigi keskmise pärast grindisid siis oli lihtsalt loll "töö" valik algselt.

Comment

• leits
                          Hundinui
                          • Apr 2009
                          • 9562

Imo see "paber" annab just valikuvõimalusi, mida ilma "paberita" inimesel ei ole .. ole hakkaja või mitte, kuid kui kandideerimise yheks kriteeriumiks on kõrgharidus ning seda pole, siis öeldakse sorry next one and thats it ... just my 2 cents

Comment

• Karelkorm
                            Grinder
                            • Nov 2009
                            • 856

Ma praegu kahetseksin, kui oleksin aasta tagasi akadeemilise asemel paberid välja võtnud. Isegi kui keskmine pokkerikuu oleks 2k asemel ~$5k. Haridus on tähtis ning hiljem palju raskemini omandatav.

Comment

• Potsataja
                              õilishing
                              • Oct 2008
                              • 5270

Algselt postitas leits Vaata postitust
                              Imo see "paber" annab just valikuvõimalusi, mida ilma "paberita" inimesel ei ole .. ole hakkaja või mitte, kuid kui kandideerimise yheks kriteeriumiks on kõrgharidus ning seda pole, siis öeldakse sorry next one and thats it ... just my 2 cents
                              Väidetavalt on keskhariduse olemasolu selline asi, mida kusagil mujal, kui avalikus sektoris absoluutselt ei kontrollita. Kõrghariduse olemasolu on muidugi oluliselt kõvem teema, seega kui avalik sektor välja arvata ja julge olla, siis jääb nii 50/50 võimalus, kas kontrollitakse või mitte. Kaotada ei ole nkn midagi

Comment

• Mr_Kenny
                                Vana Tegija
                                • Jun 2011
                                • 1357

Väga hea teema, eriti Fuzzy postid!

Comment

Working...