Tilt

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • alaska
    forever
    • Oct 2008
    • 6599

Re: Tilt

Fking mandelkeha. Ära seda vist ei saa lasta lõigata?

Comment

• virx747
      Grinder
      • Nov 2008
      • 751

Algselt postitas blizkaa
      Kirjutan väheke teaduslikku tausta, kuidas see tilti mehhanism peaks töötama. Imo peaks tilt vastama teaduslikule definitsioonile, mida kutsutakse emotsionaalseks kaaperdamiseks. Mingi impulsiivne tunne varjutab ratsionaalsuse ja otsused pole kaalutletud. Oluline komponent ajus, mis sellise tõuke annab on mandelkeha. Mandelkeha on sisuliselt primaarne valvur, mis kaalub igat situatsiooni ala stiilis, kas ma peaks seda vihkama. Kui vastus on jaatav, reageerib mandelkeha nagu häirekell ja teatab kriisist kõikkidesse aju osadesse. Seletus, miks katus nn sõitma läheb peaks olema siin-üldiselt sensoorsed signaalid liiguvad kõige pealt taalamusse ja seejärel läbi ühe sünapsi mandelkehasse, teine signaal liigub taalamusest uuskoorde, mis on meie mõtlev aju. Selline hargnemine tekitab selle, et mandelkeha reaktsioon on eelisjärjekorras. Siit ka põhjus, miks pausid pea selgeks löövad. Esmase reageeringu möödudes on uuskoorel aega infot adekvaatselt töödelda. Ehk siis ainuke ravim tildi vastu on aeg. Time bank peaks siinkohal olema hea sõber ja vältida tuleks kiirelt otsuste tegemist.
      See on tõesti nii, see on meie pärand ürginimeselt. Ja KÕIGE PAREM vahend tildi vastu on paus. Kui ikka tunnen, et paar otsust on juba A-gamest väljas, siis lauad kinni ning juba 15 minuti pärast olen jälle uus inimene ja on võimalik rahulikult edasi mängida. Kõige tähtsam on ära tunda, millal saabub see seisund, mil enam ei tee objektiivseid otsuseid. Niimoodi hoiab long runis päris palju raha kokku.

Comment

• Cash87
        Vana Tegija
        • Feb 2009
        • 1402

Algselt postitas blizkaa
        Kirjutan väheke teaduslikku tausta, kuidas see tilti mehhanism peaks töötama. Imo peaks tilt vastama teaduslikule definitsioonile, mida kutsutakse emotsionaalseks kaaperdamiseks. Mingi impulsiivne tunne varjutab ratsionaalsuse ja otsused pole kaalutletud. Oluline komponent ajus, mis sellise tõuke annab on mandelkeha. Mandelkeha on sisuliselt primaarne valvur, mis kaalub igat situatsiooni ala stiilis, kas ma peaks seda vihkama. Kui vastus on jaatav, reageerib mandelkeha nagu häirekell ja teatab kriisist kõikkidesse aju osadesse. Seletus, miks katus nn sõitma läheb peaks olema siin-üldiselt sensoorsed signaalid liiguvad kõige pealt taalamusse ja seejärel läbi ühe sünapsi mandelkehasse, teine signaal liigub taalamusest uuskoorde, mis on meie mõtlev aju. Selline hargnemine tekitab selle, et mandelkeha reaktsioon on eelisjärjekorras. Siit ka põhjus, miks pausid pea selgeks löövad. Esmase reageeringu möödudes on uuskoorel aega infot adekvaatselt töödelda. Ehk siis ainuke ravim tildi vastu on aeg. Time bank peaks siinkohal olema hea sõber ja vältida tuleks kiirelt otsuste tegemist.
        Üks korralik ja arusaadav seletus millele ei saa kohe vastu vaielda :)

Comment

• Codecci
          Luuramas Naisteturniire
          • Nov 2008
          • 7574

Mind ajab tilti, et ma ei saa blizkaa jutust muhvigi aru, aga teised saavad :'(

Comment

• Potsataja
            õilishing
            • Oct 2008
            • 5270

Ma ei ole sellist pokkeritilti nagu varem pidevalt ette tuli juba mõnda aega kogenud. Viimasel ajal kogen ma aga ajakirjandust lugedes pidevalt nö. poliitikatilti.

Tule taevas appi !!! ;D

Comment

• Jam
              Julm Donk
              • Jan 2009
              • 25

Vot see post oli hea tildi ravi.
              Minule mõjus ;D

Comment

• virx747
                Grinder
                • Nov 2008
                • 751

Algselt postitas alaska
                Fking mandelkeha. Ära seda vist ei saa lasta lõigata?
                Tuli meelde üks lõik ühest targast raamatust.
                Ära lõigates vist oleks inimene üks mõtetu tomp, aga on olemas inimesi, kellel on mandelkeha ja otsmikukoore vaheline ühendus kahjustatud.
                Keegi USA neuroloog on selliseid inimesi uurinud. Nende otsused on kohutavalt vildakad, aga neil pole täheldatud IQ vähenemist. Nii et nende intellekt on tip-top, aga nad teevad hukutavaid otsuseid äris ja isiklikus elus ja võivad lõputult piinelda mõne väga lihtsa otsuse kallal.

Nad teevad niivõrd halbu otsuseid seetõttu, et neil on kadunud side sellega, mida emotsioonid neile õpetanud on. Kuna neil pole võtta emotsionaalset infot eelnevast, on kõik nende jaoks neutraalselt halli värvinguga.

Seepärast ongi levinud tänapäeval väide: IQ out, EQ in. Ehk teisisõnu: ilma emotsionaalse intelligentsuseta oleme vaatamata oma kõrgele IQ-le äpud, kes ei suuda elus teha tegelikke õigeid otsuseid.

Nii et vist ei ole hea mõte pokkerimängija ilma mandelkehata, vastupidi, pigem sooviks, et kõik fishid oleks ilma madelkehata, siis nad jääkski igavesti callima igasugu pasaga.

Comment

• tolmuahv
                  Klubi Liige
                  • Feb 2009
                  • 2502

Mul on oma tildi arengu pärast tõsine mure. Eile sain väga mitu bad beati ühtejutti, aga tilti ei tulnud. Nalja tegi hoopis, kuidas 75/5/0 mehed koguaeg kõik maha callisid ja riverdasid poti endale. Mul tuli koguaeg vsiu või kellegi lause meelde 'tahtis välja teha, aga ei õnnestunud'. Mandelkeha veab alt.

Comment

• vsiu100
                    Moderaator
                    • Oct 2008
                    • 4253

Algselt postitas tolmuahv
                    Mul on oma tildi arengu pärast tõsine mure. Eile sain väga mitu bad beati ühtejutti, aga tilti ei tulnud. Nalja tegi hoopis, kuidas 75/5/0 mehed koguaeg kõik maha callisid ja riverdasid poti endale. Mul tuli koguaeg wedoiti lause meelde 'tahtis välja teha, aga ei õnnestunud'. Mandelkeha veab alt.
                    mul on reedest saati mingi väike tilti pisik sees.
                    lähen vahest meelega outdrawima, et seda rahuldada...eile lives 3 korda sain hakkama, MEELEGA!
                    56o vs 99, flop 4 7 2, all inni callin insta rocki vastu. 50:50 minu jaoks, ses mõttes 50:50, et kas tuleb või ei tule noh.......rohtu vaja, nv superweekendit tahaks selge peaga mängida...... :-\

Comment

Working...