Mängijad, kes usuvad rohelisi joonekesi ehk EV-d, mul on küsimus teile.

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • räim
    Jube Noob
    • Jun 2009
    • 135

Re: Mängijad, kes usuvad rohelisi joonekesi ehk EV-d, mul on küsimus teile.

Teema surnd vist, aga huvitav, päris filosoofiline kohe.

Lebovenna postitus, et mõnedel lihtsalt veab elus rohkem ja mõnedel vähem on kindlasti iva sees.
    Ranka jutt, et õnne on ka igasugust - kellel ei vea kaardimängus, veab armastuses - peab ka kindlasti paika
    See on tõesti nii, et mida me õnnena tõlgendame. Vbl tundub bull shit, aga on olemas inimesi, kes nt kannatusi
    või eluraskusi tõlgendavad õnnena, mõnedki religioonid räägivad sellest. Nt läbi nende katsumuste nad parandavad
    ennast, sisemiselt, kuigi materiaalselt vbl on nende varandus triikraud ja käärid. Aga nende jaoks ei olegi see tähtis, väärtushinnangu
    on erinevad. Aga see selleks.
    Tegelt tahtsin lebovenna postitust kommenteerida. Sõnale õnn erinevaid tähendusi andes, räägiti ka erinevatest asjadest. Tema pidas silmas õnne all konkreetsemalt kaardijooksu pokkeris.
    See on kindlasti inimeseti erinev. Variatsioon tahtis ruleti näitel tõestada, et pole võimalik. Loogika viga. Sellise coinflip mänguga nagu ruletil punast-musta mängides, saakski selle kõige paremini ära tõestada. See et mündivise peab lõpuks kuskil lõpmatus kauguses võrdne või peaaegu võrdne olema, peab paika matemaatiliselt - ja lõpmatus on väga pikk aeg:D - igavik. Kui paneme nüüd ruleti terveks igavikuks kuuli veeretama, siis seal aegade lõpus on mustad punased kindlasti võrdsed, aga mis on inimese eluiga selle igaviku kõrval. ja kui üks inimene seisab oma elu aja seal punase värvi kõral nt, siis võib see igavikuline graafik teha selle elu jooksul kõikumisi ühele poole rohkem kui teisele. Ja nii kindlasti ongi. Ka pokkeris.
    Aga miks keegi satuba valele ajal valesse kohta või vastupidi, see on juba küsimus :D mida vist inimene ei lahenda

Comment

• vsiu100
      Moderaator
      • Oct 2008
      • 4253

ootan huviga ranka vastust.

Comment

• Tigrano
        Administraator
        • Oct 2008
        • 7614

Algselt postitas vsiu100
        ootan huviga ranka vastust.
        Kirjandit ;D

Comment

• Pahvak
          Pastilaa?? Ei!
          • Dec 2008
          • 4431

Meh, mündivisked ja ruletitulemused koonduvad praktiliste vajaduste jaoks üsna kiiresti. Rets filosoofia muidugi.
          Fullstacks have more fun.

Comment

• pastilaa
            kuum poiss
            • Apr 2009
            • 7518

Vabandused, et korra teemaväline küsimus - mis limiidil ja mis toas sa Pahvak mängid?

Comment

• Provoker
              Pokkerihai
              • Jan 2009
              • 3067

Jällegi teema surnud, aga lugesin kõik läbi ning tuli pisike mõttevälgatus. Kui ma ntx mängin ülinitilt 9/8 stattidega ning kombeks on vahetevahel ka blinde kaitsta pildikaartidega, siis põhimõtteliselt ei saagi ma ju üle EV joosta kuna ma ei anna ise oma stardikätega endale selleks võimalust. pm oleks mängukäed 77+AK,AQ. Late positionist harvad stealid. Kuna suited connectoreid ja Axs kaarte üldse ei mängi, siis jääb ära võimalus et ma miskit random rida või masti hitiksin. Seega jääb ju mulle palju väiksem võimalus vastastele suckoute teha, samas vastased mängivad selliseid lehti ning vahetevahel hitivad ning seega ma jooksen alla EV. Eeldame, et flopis või turnis ollakse tihti allinnis. ntx shortstackerite puhul.

on mõte väga mööda?

Comment

• McFoldberg
                Grinder
                • Nov 2008
                • 731

Tõmbad set vs sete mõnikord ära vms, overpairiga luckid seti vastu n stuff.

Ja EV joonest saad sa ilma suckoutimata ka ees olla, lihtsalt käsi peab vastu (haruharva on villain 100% dead) ja jooksedki natukene EV-st ette.

Comment

• Provoker
                  Pokkerihai
                  • Jan 2009
                  • 3067

Ma vb olen nendest joontest vähe valesti aru saanud, aga minu arusaam on selline. Kui ma olen vastasest all inni minnes ees ja võidan käe, siis võidujoon ja ev joon jooksevad üksteise peal ehk kattuvad. Kui ma olen ees all inni minnes, ning vastane teeb suckoudi, siis ev joon kütab taevase ja võidu joon langeb kaotatud summa võrra. Kui ma tahan, et need jooned uuesti kokku saavad pean ma ise allinnis taga olles vastasele suckoudi tegema.

Kirjeldage täpsemalt kui ma sellest valesti aru olen saanud. Minu jaoks tundub see ainus loogiline variant olema.

Comment

• RudiTurbo
                    Klubi Liige
                    • Oct 2008
                    • 4167

Nope, kui Sa lähed 5 korda all in olles ees 80% ja võidad kõik korrad, siis jooxed samuti üle EV!

Ja kui võidad ühe 50% olukorra, siis jooxed ka kohe laxti võimsalt üle EV

Seega üle EV annab joosta ka siis kui ühtegi suckouti ei tee, aga lihtsalt kõik all in olukorrad peavad vastu

Comment

• McFoldberg
                      Grinder
                      • Nov 2008
                      • 731

EV kirjeldab sulle kuuluvat % potist.

Saad preflop $100 stackiga AI enda AA-ga KK vastu, kui vastasel ka $100 stack, siis EV joon läheb $80-e peale (su võiduvõimalused olid 80% 20% vastu, 80% potist kuulub EV järgi sulle - said võita vastaselt $100, 80% sellest on $80). Reaalsuses läheb su võiduoon aga $100 peale, ehk läksid EV-st $20 ette. Kui vastane saab K, siis EV endiselt läheb sul $80 peale, aga võidujoon - $100 peale.

Lihtne.

Comment

• Provoker
                        Pokkerihai
                        • Jan 2009
                        • 3067

huvitav. Sellisel juhul ju ei saaks võidu joon ja ev joon praktiliselt kunagi kattuda sessi lõikes.

Comment

• McFoldberg
                          Grinder
                          • Nov 2008
                          • 731

Ja ei kattugi pmts. 100% mitte kunagi, kui sa just ühtegi korda AI ei ole olnud. Sa pead arvestama, et tegu on ainult AI EV-ga. Ja noh, kui su vastane ofc drawing dead pole.

Comment

• Dogers
                            Pokkerihai
                            • Dec 2008
                            • 2500

No mingi 300k sampli peale näed ju ära ikka kui unlucky Sa oled, kui mingi 20 BI on potist saamata jäänud, mis protsentuaalselt oleks mulle kuulunud :(

300k käe peale peaks matemaatika juba vaikselt paika jooksma, või ei ? :D

Comment

• McFoldberg
                              Grinder
                              • Nov 2008
                              • 731

Pokkerikarjäär on igavene, samuti tõenäosusteooria ja matemaatika üldiselt. Matemaatikat ei huvita "k, 300k sample on piisav, ma panen su EV nüüd paika". Sa võid joosta halvasti 500 miljonit kätt, see on lihtsalt hästi ebatõenöoline.

Vahet pole kui unlucky sa antud hetkel oled. Fakt on see, et lõppude lõpuks oleme kõik EV-ga pikas perspektiivis võrdselt, pole vahet kas "usume" seda rohelist joonekest või mitte, see roheline joon näitab ainult matemaatilist protsenti AI potides ja see matemaatika peab lihtsalt pikas perspektiivis paika ja kehtib kõigi kohta. Keegi meist pole erand. Ja tilteritele, teil peaks ülirandom olema sellest kui mingi beadi saate. Sest reaalselt in the long run sa teenid selle olukorraga raha, sul oli kindel $EV, mis sa sealt potist teenisid niimoodi mängides. Pole vahet, mis tulemus oli, in the long run kui sa olid ees, siis sa teenisid seal käes. See, kas ühe korra vastane suckoutis või mitte, ei muuda seda.

Comment

• RudiTurbo
                                Klubi Liige
                                • Oct 2008
                                • 4167

Minu EV loksub paika High Stakes Pokeri kaheksandas hooajas!

Comment

Working...