Microob Nozzu päevaraamat [NL10 FR]

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • ristijeesus
    Klubi Liige
    • Oct 2009
    • 2533

Re: Microob Nozzu päevaraamat

Nozzu pole mingi fish.
    (Klõpsa sisu nägemiseks / peitmiseks)

Comment

• Nozzu
      Vana Tegija
      • Oct 2008
      • 1140

* Häh, esiteks, nagu ütles TP: EV on nõrkade lohutus. Ent jah, ma jooksen stabiilselt 5 BI üle EV, sest ma mängin lihtsalt nii halbade vastaste vastu.
      Teiseks, kõik kes on lugenud Poker mindseti, teavad, et ei ole olemas sellist asja nagu downswing. Ja päris kindlasti ei ole sellel ka mingit kindlat ulatus, ei ajalist ega käte hulgalist.
      *Kui suur win- ja stop loss siis enam leak ei ole? +/-5 BI, +/-10BI, +/-50BI sessi kohta? Või kui suur arv käsi tuleb siis sessi jooksul läbi mängida, et sessi saaks sessiks mitte leakiks lugeda? Ma arvan, et need küsimused on samaväärsed küsimusega, mitu puud moodustab metsa. Ehk siis tegelikult on see individuaalne.
      * Ma arvan, et kui sa oled nädala jagu miinust tootnud, siis ei ole väga vale endalt või teistelt küsida, et kas ma äkki midagi valesti ei tee. Tuleb proovida paremaks saada, mitte aga tuimalt oma liini edasi taguda ja "pokkerijumalaid" ning "downswingi" süüdistada.
      Last edited by Nozzu; 09.04.12, 09:22.

Comment

• Nozzu
        Vana Tegija
        • Oct 2008
        • 1140

Hahaa, väga lahe pilt Ristijeesus! Aitäh!
        Kui ma peaks mingi valemiga aadliseisusesse saama või siis kasvõi niisama, mõisaomanikuks, siis ma võtan selle enda vapiks. Aga praegu läks lihtsalt desktopi taustaks.
        Õlle sulle selle eest igal juhul :)

EDIT:
        NÄH, ma ikka lootsin liiga palju - see polegi spetsiaalselt sinu poolt mulle tehtud.
        Last edited by Nozzu; 09.04.12, 13:01.

Comment

• vass
          Jube Noob
          • Jan 2010
          • 181

confirmed:) olen nozzu mõtetega päris päri :) vaatasin just ntx eilseid sesse üle ja avastasin et tegin 3-4 BI eest vigu ( tho lõpetasin 2BI up), ja selliseid vigu, mida saab vältida aga ma süüdistasin ikkagi sitta jooksu :)
          nozzule ainult edu, minu ainuke soov on et suudaksid näidata volüümi ca 15-20k kuus, hobimängijale oleks see täiesti arvestatav. Mänguliselt oled ju kõvasti edasi arenenud ja kindlasti see progress ei lõpe.

GL!

Comment

• Tarmonator
            Lingiparandaja
            • Oct 2008
            • 3274

Algselt postitas Nozzu Vaata postitust
            Ma arvan, et need küsimused on samaväärsed küsimusega, mitu puud moodustab metsa. Ehk siis tegelikult on see individuaalne.
            Ma lihtsalt pean targutama
            (Klõpsa sisu nägemiseks / peitmiseks)

Comment

• Mr_Kenny
              Vana Tegija
              • Jun 2011
              • 1357

Pokkerisheriff

Comment

• Nozzu
                Vana Tegija
                • Oct 2008
                • 1140

Haa, jah, tegelt ma teadsin jah, et kusagil seadustes on metsa mõiste ära seletatud. Paar nädalat tagasi oli just juttu sellest ühe päästeametnikuga. Aga ta ei suutnud mulle definitsiooni öelda, märkis vaid, et see oli väga-väga keeruline :)

Aga nüüd on see müsteerium siis lahendatud.

Comment

• Kotkas1000
                  Pokkerihai
                  • Nov 2009
                  • 2305

Mina sinu asemel ei süveneks üldse mingitele võitudele ega kaotustele sessi ajal sest su mindset paistab olema selles osas habras. Kuna su aeg, millal mängida, on piiratud nagu ma aru saan, siis peaks su päeva ainuke pokkeriga seotud eesmärk olema see, et sa MÄNGIKSID PARIMAT VÕIMALIKKU MÄNGU milleks sa oled selle vähese aja juures võimeline. Ära loe käsi ja ära vaata graafikuid, kui need mõjutavad su mängu. Keskendu ainult sellele, et see tunnike või kaks, millal sa oled laudades sa teeksid oma kõige paremat mängu vastavalt oma oskustele. Sinu eelis ongi just see, et sa mängid väga lühikest aega ja selle aja jooksul peaks olema iga inimene võimeline 100% keskenduma. Eriti mängides hommikuti, kohe peale ärkamist.
                  Volüümi osas ma ei oska muud soovitada, kui et ka kõige aeglasema taibuga inimene peaks olema suuteline multitablema 10 lauaga. Eriti, kui arvestame su PF avamisrangesid, mis viitavad, et sul peaks väga palju aega üle jääma foldimise kõrvalt. Muidugi, kui sa tõesti oled selline mees, et mängid 6 lauda tiles ja vaatad iga käe lõpuni, mis mängitakse ja teed kogu aeg notesid vastaste kohta, siis ma ei soovita sul laudu juurde krahmata, kuna vaid sellistest saavadki sellisel juhul kunagi parimad mängijad üldse. Kahju, et ma ise ei ole selliseks asjaks võimeline kuna ma usun, et parimal juhul on võimalik ka NL200 biitida 10PTBB/100, kui vaid ainult VIITSIKS (sick tegelt :) ) süvenede põhjalikult.
                  Seega, kui sa ei vaata igat kätt põhjalikult lõpuni ja ei tee meeletult märkmeid ega analüüsi vastaseid, siis ma ei näe küll ühtegi põhjust, miks peaks mängima vähegi vilunud mängumees NL10 limiidil kõigest kuuel laual. Proovi 10 laua tempoga kuidagi ära harjuda ja 500 kätt tunnis ei tohiks olla probleem.

Nozzu ütles:
                  Häh, esiteks, nagu ütles TP: EV on nõrkade lohutus. Ent jah,ma jooksen stabiilselt 5 BI üle EV, sest ma mängin lihtsalt nii halbade vastaste vastu.

Soovitan EV joone "tööpõhimõte" endale selgeks teha (ma ise tegin seda ka alles hiljuti :P). See, kui halvad on su vastased, ei mõjuta su EV joont. EV joon näitab sisuliselt ainult seda, et kui palju sa mingis AI olukorras (kus kaarte on veel lauda tulemas) sa longrunis raha teenid. Üldiselt ma olen sitt seletaja, aga googlest leiad kindlasti põhjaliku vastuse. Ja väide, et EV on lohutus nõrkadele, ei ole õige minu meelest. Profitid ja winratet olekski kõige õigem jälgida AINULT EV joone pealt, kuna kui sa oled jooksnud üle EV mingi perioodi, siis võid suht kindel olla, et varsti loksub matmaatika paika ja jooned saavad jälle kokku. Kui sa oled hiiteril ja jooksed 25BI üle EV, ning arvestame näiteks, et EV joon on nullis, siis tea, et tegelikult, kui sinu kasuks jooksev board ei oleks sind aidanud suckoutide näol, siis su tegelik kasum olekski null €. Seega, kui sa väidad, et su eelmise kuu võidetud 8bi on 5bi üle EV, siis arvesta, et sul on olnud väga hea jooks lihtsalt ja su tegelikud oskused kajastuvad EV joonel. See on natsa muret tekitav....
                  Kui jooksed näiteks alla EV kõvasti, profit on nullis aga su EV winrate on rahuldav, siis ei ole mitte mingit põhjust muretsemiseks. Võid rahulikus teadmises, et jooks on tõesti sitt olnud, edasi mängida mitte midagi muutmata :)
                  EDIT: selle eelneva jutu tõestuseks võiks mõni 3milj.+ kätt mänginud kodanik oma EV graphi visata. Reeglina peaksid jooned suht 1:1 olema.

EDU!!!
                  Last edited by Kotkas1000; 09.04.12, 13:49.

Comment

• Nozzu
                    Vana Tegija
                    • Oct 2008
                    • 1140

Ei, eelmine kuu jooksin vist enam-vähem EV-ga võrdselt. Nagu ka see kuu siiani. Aga kuskil NL5 või NL2 õnnestus EV-st kõvasti lahti rebida ja kuna olulist alla EV jooksu pole sellele järgnenud, siis nõnda on ta jäänudki. Üldiselt, selle aasta graafikut vaadates jooksevad EV ja kasumi joon kenasti paralleelselt. Ei ole nii, et EV kihutab allapoole ja roheline joon ülespoole, või vastupidi.

Comment

• Rage
                      Klubi Liige
                      • Nov 2008
                      • 6853

ei saa seda EV joont nii üheselt võtta, imho võid sa ka taga olles rahad sisse ajada kui fold equity on piisav.. ja see ei tähenda, et mängid halvasti.. ma olen rankaga selles mõttes ühel nõul, et hea mängija peabki üle EV jooksma..

Comment

• marcoloco
                        FPP Pro
                        • Nov 2010
                        • 203

Algselt postitas Kotkas1000 Vaata postitust
                        Kui jooksed näiteks alla EV kõvasti, profit on nullis aga su EV winrate on rahuldav, siis ei ole mitte mingit põhjust muretsemiseks. Võid rahulikus teadmises, et jooks on tõesti sitt olnud, edasi mängida mitte midagi muutmata :)
                        EDIT: selle eelneva jutu tõestuseks võiks mõni 3milj.+ kätt mänginud kodanik oma EV graphi visata. Reeglina peaksid jooned suht 1:1 olema.
                        6max v6i fullring m2ngus pole EV joon tegelikult kunagi p2ris t2pne. Headsupis on see ok, sest k6ik kaardid tulevad sama t6en2osusega, aga fullringis sa pead arvestama et 7 m2ngijat peale teie foldisid oma kaardid ning rohkem folditi v2ikeseid kaarte 2, 3, 4 jne kui A v6i K sisaldavaid k2si. Ei HEM ega Pokertracker arvesta seda ja ei saagi arvestada sest see oleneb vastaste range-st. Seega nt AK vs 22 peaks AK rohkem v6itma kui EV joon seda n2itab. Seega nitid kes m2ngivad rohkem top kaartidega, neil EV joon peaks reaalsest EV joonest alla j22ma.

Comment

• KristjanLaas
                          Pokkeritark
                          • Oct 2009
                          • 6450

Algselt postitas marcoloco Vaata postitust
                          6max v6i fullring m2ngus pole EV joon tegelikult kunagi p2ris t2pne. Headsupis on see ok, sest k6ik kaardid tulevad sama t6en2osusega, aga fullringis sa pead arvestama et 7 m2ngijat peale teie foldisid oma kaardid ning rohkem folditi v2ikeseid kaarte 2, 3, 4 jne kui A v6i K sisaldavaid k2si. Ei HEM ega Pokertracker arvesta seda ja ei saagi arvestada sest see oleneb vastaste range-st. Seega nt AK vs 22 peaks AK rohkem v6itma kui EV joon seda n2itab. Seega nitid kes m2ngivad rohkem top kaartidega, neil EV joon peaks reaalsest EV joonest alla j22ma.
                          lol.

Comment

• marcoloco
                            FPP Pro
                            • Nov 2010
                            • 203

Algselt postitas KristjanLaas Vaata postitust
                            lol.

Summary: 1) It’s not EV, and 2) Unless you only play heads up, the stat doesn’t work — no matter what software you use.

Comment

• KristjanLaas
                              Pokkeritark
                              • Oct 2009
                              • 6450

Algselt postitas marcoloco Vaata postitust
                              http://preview.pokertracker.com/blog...-all-in-equity

Summary: 1) It’s not EV, and 2) Unless you only play heads up, the stat doesn’t work — no matter what software you use.
                              hetkel kiire, aga loen definitely läbi kui tagasi tulen. if true peab see vahe olema superväike ja üldplaanis peaks EV ikkagi andma suhteliselt objektiivse üldpildi.

Comment

• marcoloco
                                FPP Pro
                                • Nov 2010
                                • 203

Algselt postitas KristjanLaas Vaata postitust
                                hetkel kiire, aga loen definitely läbi kui tagasi tulen. if true peab see vahe olema superväike ja üldplaanis peaks EV ikkagi andma suhteliselt objektiivse üldpildi.
                                l6ppkokkuv6ttes tuleb keskmisel m2ngijal vahe jah ikkagi v2ike, kuna tavaliselt minnakse allin suht v6rdselt nende k2tega mida see Allin-EV joon yle hindab ja k2tega mis alahinnatakse. Aga vaatasin huvip2rast 6max hyperturbodes allin olukordi (kunagi ostsin 10mil k2tt 6max hypeturbodele et proovida seda m2ngu analyysida)

Lisan graafiku kus 4-6 handed m2ngus minnakse preflop allin '22', '33', '44', '55', '66', '77' ja vastaseks on Ax v6i Kx

Punane joon on siis nn Allin-Equity, arvestades et k6ik kaardid v6ivad v6rdselt tulla (samad equity % mis nt pokerstove annab). Sinine joon on reaalne profit.
                                Vahe on m2rgatav ja pidevalt kasvav seega variatsiooni siin vaevalt saab syydistada.

3handed m2ngus vahe juba v2heneb m2rgatavalt ning headsupis on juba variatsioon.
                                Headsup faasis sama graafik:

NB! Muidugi on kysitav, kas see vahe on v2ga m22rav. Graafikul on vahe kyll efektne, aga samas on see 2700 buyin-i ca 170tuhande s22rase allin olukorra kohta. Kokku andmebaasis 400 tuhat turniiri. see teeb keskmiselt 0.6% buyini turniiri kohta nende konkreetsete k2tega erinevust ehk siis ca 0.6% roi. Arvan, et siiski on arvestatav vahe.
                                Last edited by marcoloco; 09.04.12, 15:11. Põhjus: NB

Comment

Working...