[PLO400] hotcocacola päevik, mitte blogi.

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • groams
    Grinder
    • Dec 2008
    • 683

Re: hotcocacola - ma ei kasuta pikkasid nimesid! foorum venib välja ju!

Algselt postitas vanakuri
    Mõlemat moodi ei saa ju õige olla, kuna tegemist on ju täiesti erineva tähendusega sõnadega.
    2008. a lõpus on igal juhul EKI lehel sellised selgitused:
    ÕIETI tähendab ’õigupoolest, tõtt-öelda, tegelikult’: me pole õieti tuttavadki, ma pole täna õieti midagi söönud, läksin sinna õieti ainult tema pärast.
    ÕIGESTI tähendab ’nii nagu on õige, õigel moel’, vastand on valesti: õpilane vastas õigesti, kell käib õigesti.
    +1, nendel sõnadel on erinev tähendus.

Comment

• ranka
      Miljon Põhjust Kodus Olla
      • Sep 2008
      • 36444

Algselt postitas groams
      +1, nendel sõnadel on erinev tähendus.
      Nii on (või oli) aga inimesed kasutavad neid sõnu mõlematpidi. Hea näide: http://foorum.pokkeriprod.com/index....ic,3219.0.html (vaata selle teema pealkirja)

Comment

• Tuul
        Grinder
        • Oct 2008
        • 989

See, kui inimesed kasutavad, ei tähenda veel, et nad seda õigesti teevad.
        Imelik on see, et olen kuulnud paljusid, kes neid sõnu valesti kasutavad, ütlevat, et mõlematpidi võib, aga parim tõnedusmaterjal, millega välja on tuldud, on delfi naistekas kellegi kommentaar.

Comment

• olavike
          Vana Tegija
          • Oct 2008
          • 1269

Täiesti nõus Tuulega :)

Comment

• udikaz
            Pokkerihai
            • Nov 2009
            • 1946

Algselt postitas Tuul
            See, kui inimesed kasutavad, ei tähenda veel, et nad seda õigesti teevad.
            Imelik on see, et olen kuulnud paljusid, kes neid sõnu valesti kasutavad, ütlevat, et mõlematpidi võib, aga parim tõnedusmaterjal, millega välja on tuldud, on delfi naistekas kellegi kommentaar.
            Ametlikult on mõlemat pidi nüüd ka grammatiliselt õige. Mul ema on eestikeele õpetaja ja küsisin üle. Varem kõnekeeles kasutati mõlemat, kuid kirjakeeles oli vale kasutada ühte teise asemel, kuid praegu ei ole enam vahet. Nii et kasuta kumba sõna soovid

Kuid üldiselt arvan, et see ei ole teema, millega coca päevikut täita 8)

Comment

• Tuul
              Grinder
              • Oct 2008
              • 989

nõuan kirjalikku tõendust usaldusväärsest allikast

Comment

• olavike
                Vana Tegija
                • Oct 2008
                • 1269

Algselt postitas udikaz
                Kuid üldiselt arvan, et see ei ole teema, millega coca päevikut täita 8)
                coca ise jättis oma päeviku järelvalveta, ise süüdi :D

Comment

• kuco
                  Pokkerihai
                  • Oct 2008
                  • 1910

Algselt postitas olavike
                  coca ise jättis oma päeviku järelvalveta, ise süüdi :D
                  Äkki moded paneksid niikauaks lukku topicu kuni tal bän läbi saab?

Comment

• udikaz
                    Pokkerihai
                    • Nov 2009
                    • 1946

Algselt postitas Tuul
                    nõuan kirjalikku tõendust usaldusväärsest allikast
                    http://www.eki.ee/keeleabi/index.php?leht=8&id=121. Helistasin sinna ning uurisin asja, selgus, et keeleõpetajad on millestki valesti aru saanud. Peale ja pärast muudeti küll samadeks, aga õige ja õigesti on siiski erineva erineva tähendusega- nii et sorry my bad.. Saatsin emale ka sõnumi, et ärgu ajagu seal koolis jama:D

Aga kõik aitab küll teemavälistest postidest, keegi võiks banni lõpuni selle teema küll lukku panna :-\

Comment

• vapsik
                      Klubi Liige
                      • Apr 2009
                      • 5462

Algselt postitas kuco
                      Äkki moded paneksid niikauaks lukku topicu kuni tal bän läbi saab?
                      Miks? Minu meelest pole see teda kunagi häirinud, kui OT-d on tema päevikus ajatud.

Comment

• olavike
                        Vana Tegija
                        • Oct 2008
                        • 1269

Algselt postitas Vapsik
                        Miks? Minu meelest pole see teda kunagi häirinud, kui OT-d on tema päevikus ajatud.
                        Just. Tuleb tagasi, teeb ühe suure ja rõõmsa postituse stiilis: "LOL, IRW, LOL..." ja kõik on hästi :)

Comment

• vapsik
                          Klubi Liige
                          • Apr 2009
                          • 5462

Väike tõestus veel ka:

http://foorum.pokkeriprod.com/index....html#msg119485

Comment

• udikaz
                            Pokkerihai
                            • Nov 2009
                            • 1946

Algselt postitas Vapsik
                            OK ;D

Comment

• nikitheone
                              Mr. Puujalg
                              • Aug 2009
                              • 6446

coca bännis end siit ära ja ise postitab pokernewsis.
                              &quot;Money doesn&#39;t make you happy. I now have $50 million but I was just as happy when I had $48 million.&quot; <br />Arnold Schwarzenegger

Comment

• kuco
                                Pokkerihai
                                • Oct 2008
                                • 1910

Algselt postitas nikitheone
                                coca bännis end siit ära ja ise postitab pokernewsis.
                                Sõltuvust on raske ravida :D

Comment

Working...