Jaanuari OFFTOPIC: Camu 2012 aastal naiseks!

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • ranka
    Miljon Põhjust Kodus Olla
    • Sep 2008
    • 36444

Re: Jaanuari OFFTOPIC: Camu 2012 aastal naiseks!

Algselt postitas Vandalar Vaata postitust
    See kui sinu lähedane saab kellegi käe läbi surma, siis sa tahaksid talle muidugi surmanuhtlust määrata, nagu me kõik ilmselt. Kuid kes oled sina oma suure egoga, et just sinu lähedane inimene on nii oluline, et teine inimene peaks karistuseks surema? Kas sellel teisel inimesel siis pole lähedasi kes äkki samamoodi mõtlevad? Mis niimoodi saaks? Kõlab vbl ebameeldivalt ja ebaviisakalt ja ma ilmselt ei suuda oma mõtet täies ulatuses edasi anda. Samas- olgu karistus kui pikk tahes- vabaduse võtmine ei ole küll mingi magic vahend inimese parandamiseks või mingi probleemi lahendamiseks. Mina olen seisukohal, et kurjategijatega peaks tegelema selle asemel, et neist kinni panemisega veel hullemaid, ühinskonda vihkavaid ja viha täis "inimesi" teha.
    Tundub väga rumal koondada kõik paha teinud inimesed kel enamusel on endal mingid sisemised vihad ja probleemid, mis tuleks lahendada, ühte kinnisesse kohta, kus neid ümbritsevad nö. endasugused ja ilmselt parim ja mõeldavaim viis ellujäämiseks on olla veel agressiivsem, veel tugevam, veel vägivaldsem jne. Kinnine ring suht koht?
    Kas mul jäi midagi kahesilma vahele aga too isik ei ole ju Inwardile üldse lähedanegi.

Comment

• Tarmonator
      Lingiparandaja
      • Oct 2008
      • 3274

10a peaks miinimum olema. Ilmselt ei tahtnud tappa jah, aga who cares. Kasutanud oma tai-what ever-poksi oskusi mujal ja kasulikumalt.

Comment

• Vandalar
        Pokkerihai
        • Oct 2008
        • 3577

Ma tõin näite lihtsalt

Comment

• inward
          Klubi Liige
          • Sep 2009
          • 6275

Sitt näide. Neid näiteid ja juhtumeid võiks tuua üksjagu. Kui ma ei eksi, siis ka meie foorumikaaslase ja trennikaaslaselt elu võtnud mõrvar sammub juba 1-2 aasta pärast vabaduses nagu õige mees kunagi.

Comment

• virukunn
            Pokkerihai
            • Jul 2010
            • 2036

+1 inwardile.
            Kui mõrva eest nii vähe karistada saab, siis see sisendab kaudselt ühiskonnale seda, et mõrv polegi nii jõhker ja julm tegu.
            Arvan, et kui karistused oleks nt 20a+ kuni surmanuhtlus, siis ka mõrvar mõtleks enne tegu, kas ta ikka tahab sellega riskida.

E: Antud juhul ei olnud tegemist tahtliku mõrvaga obv. Siiski on 6 kuud naeruväärne karistus kellelegi surma põhjustamise eest.
            Last edited by virukunn; 19.01.12, 13:49.

Comment

• nikitheone
              Mr. Puujalg
              • Aug 2009
              • 6446

Algselt postitas inward Vaata postitust
              Sitt näide. Neid näiteid ja juhtumeid võiks tuua üksjagu. Kui ma ei eksi, siis ka meie foorumikaaslase ja trennikaaslaselt elu võtnud mõrvar sammub juba 1-2 aasta pärast vabaduses nagu õige mees kunagi.
              kusjuures ma pole selle kohta infot leidnud. viitsid saata link? skypes nt

ja pika vangistuse puhul - mina olen mõelnud ja mõelnud ning ei tea mida mõelda. kuigi pean end küllalt humaanseks inimeseks, pooldan vist ikkagi surmanuhtlust. 10+ aastat anda tondile, et ta elaks meie kulul ei tundu õiglane
              &quot;Money doesn&#39;t make you happy. I now have $50 million but I was just as happy when I had $48 million.&quot; <br />Arnold Schwarzenegger

Comment

• qbj0hn
                Auk on auk. FAKT!
                • Nov 2008
                • 7091

Mulle on alati natuke imelik tundunud, et maailmas on nii erinev õigussüsteem erinevatele kuritegudele, inimesed ikka inimesed...
                Miks ühes riigis antakse mingi asja eest tingimisi ja teises saadakse 25a. Ei saa aru.
                Last edited by qbj0hn; 19.01.12, 14:01. Põhjus: nvm ei viitsi mingit savu debatti teha

Comment

• Tigrano
                  Administraator
                  • Oct 2008
                  • 7614

Usas vist saavad eluaaegseid ja surmanuhtulusi aga seal tapmiste arv peaks üks suuremaid olema ikka, et virukunni väide vist ei pea paika.

Comment

• Vandalar
                    Pokkerihai
                    • Oct 2008
                    • 3577

Keegi peab kõigi nende vangide kulud ka katma... Ja isolatsioon tekitab väga paljudel tõsiseid psüühilisi probleeme lisaks. Mitme otsaga asi muidugi mida kindlasti kergekäeliselt ei saa võtta. Ei maksa valesti aru saada nagu ma peaksin mõrva kergeks asjaks- asi ongi selles, et seda ei saa heastada- vabandus ei maksa midagi.

Comment

• kjmrc
                      Pokkerihai
                      • Aug 2009
                      • 4541

Eesti kohtusüsteem on üdini rigged. 6 kuud tapmise eest? Mother of god..
                      Vahetpole, kas nad seal paranevad või ei parane või elavad nad maksumaksja kulul või mitte, point on see, et sellise leebe karistusega on varsti kõigil jumala savi kas tapavad kellegi ära või ei, kuna ainult aasta ju istun.

Comment

• Vandalar
                        Pokkerihai
                        • Oct 2008
                        • 3577

Ma arvan, et karistused võiksid pikemad olla, kui vangid seal olemise ajal midagi teenivad- st. teevad tööd ja maksavad makse ja elatavad ennast ise ära seal- niimoodi nad a)teevad midagi kasulikku b)ei koorma ühiskonda maksudega c) saavad pikemini kinni olla ilma ühiskonnale liigset maksukoormat tekitamata.

Comment

• kjmrc
                          Pokkerihai
                          • Aug 2009
                          • 4541

Algselt postitas inward Vaata postitust
                          Sooviks ka linki PM'i vms..

Comment

• VisaHing
                            mees nagu orkester
                            • Dec 2009
                            • 6718

Kõige jamam on see, et üle ei saa kuulata kõige tähtsamat inimest. Praegu on neil ainult ühe poole ütlused. Hui teab, millest see asi tegelt võis tulla. Mitte, et ma kahtleks nende 2 ütlustes aga ikkagi.

Comment

• Codecci
                              Luuramas Naisteturniire
                              • Nov 2008
                              • 7574

Algselt postitas virukunn Vaata postitust
                              +1 inwardile.
                              Kui mõrva eest nii vähe karistada saab, siis see sisendab kaudselt ühiskonnale seda, et mõrv polegi nii jõhker ja julm tegu.
                              Arvan, et kui karistused oleks nt 20a+ kuni surmanuhtlus, siis ka mõrvar mõtleks enne tegu, kas ta ikka tahab sellega riskida.

E: Antud juhul ei olnud tegemist tahtliku mõrvaga obv. Siiski on 6 kuud naeruväärne karistus kellelegi surma põhjustamise eest.
                              Antud juhul ei olnud üldse tegemist mõrvaga. Surma põhjustamine =/= mõrv.
                              Algselt postitas nikitheone Vaata postitust
                              kusjuures ma pole selle kohta infot leidnud. viitsid saata link? skypes nt

ja pika vangistuse puhul - mina olen mõelnud ja mõelnud ning ei tea mida mõelda. kuigi pean end küllalt humaanseks inimeseks, pooldan vist ikkagi surmanuhtlust. 10+ aastat anda tondile, et ta elaks meie kulul ei tundu õiglane
                              Kuskilt meelde jäänud, et surmanuhtlus peaks vist isegi kallim olema kui eluaegne vangistus - eraldatuna istuvad mitmeid kui mitte kümneid aastaid enne kinni, igast kohtuprotsessid jms. Võin eksida tho.

Milline oleks teie seisukoht siis kui nt keegi läheb nokkima ja see kelle kallal nokitakse teeb mingi fancy löögi ja agressor saab surma? Või mängite sõbraga vanalinnas lolli purjus peaga, lükkad sõpra ja ta kogemata kukub nii õnnetult peaga vastu kivi, et saab surma? Mõlema puhul vanglakaristus?

Comment

• nikitheone
                                Mr. Puujalg
                                • Aug 2009
                                • 6446

Algselt postitas Codecci Vaata postitust
                                Antud juhul ei olnud üldse tegemist mõrvaga. Surma põhjustamine =/= mõrv.

Kuskilt meelde jäänud, et surmanuhtlus peaks vist isegi kallim olema kui eluaegne vangistus - eraldatuna istuvad mitmeid kui mitte kümneid aastaid enne kinni, igast kohtuprotsessid jms. Võin eksida tho.

Milline oleks teie seisukoht siis kui nt keegi läheb nokkima ja see kelle kallal nokitakse teeb mingi fancy löögi ja agressor saab surma? Või mängite sõbraga vanalinnas lolli purjus peaga, lükkad sõpra ja ta kogemata kukub nii õnnetult peaga vastu kivi, et saab surma? Mõlema puhul vanglakaristus?
                                see on fakt ja, et surmanuhtlus on kallim. aga ikkagi mulle tundub kuidagi, maeitea, vastumeelt ja samas väga õige.

ja teise küsimuse puhul - kõik sõltub juhtumist. võimatu on hinnata inimelu
                                &quot;Money doesn&#39;t make you happy. I now have $50 million but I was just as happy when I had $48 million.&quot; <br />Arnold Schwarzenegger

Comment

Working...