Kurgumandlid ja nende eemaldamine

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • con
    Pokkerihai
    • Jul 2010
    • 1954

Kurgumandlid ja nende eemaldamine

esmasp opile minek. Korralik research tehtud netis ja riskid suht väikesed. Valin kohaliku tuimestuse(olen ärkvel), narkoos on ohtlikum. Paljud ütlevad, et narkoos kahjustab ka mälu.

Mandlites on ca 30 erinevat toksiini. Vereringe käib sealt läbi ja nakatab tervet keha. Kerged probleemid liigeste ja südamega juba on.

Kellel kogemust on siis võiksite jagada mingeid soovitusi.
  • harryahven
    Pokkerihai
    • Dec 2009
    • 1964

Re: Kurgumandlid ja nende eemaldamine

mul eemaldati need mõned aastad tagasi samuti olin ärkvel, põdesin rõvedalt enne oppi ja mitte asjatult, kõige rõvedam kogemus mu elus for sure. valus oli, rõve oli, pilt läks eest, nuuskpiiritus, mandlid ei tulnud välja kuna sidekude täis vms, mul olid need aastaid haiged sellepärast vms. tegelt kestis see vist 20 min vms ja korras. valu eriti polnud pärast, siis hakkas vaigistite mõju kaduma ja oli jälle ****** olek. 2-3 päeva oli rõve, siis hakkas paranema ja hakkasin rääkima ja sööma. üldiselt rõve kogemus, aga kannatab ära, midagi tapvat pole ja õnneks ei kesta ka kaua. kui valus siis ütle, et tehke veel süsti, mul tehti kokku mingi 8-10 süsti vms. valule suudan tavaliselt pohhuilt vastu panna, kui käe luu sai murtud, ei teinud väga väljagi, aga noo see oli tõesti rõve.

Comment

• rrrr
      Grinder
      • Nov 2008
      • 904

2 kilo jäätist pane külmkappi. Kuigi olen kuulnud, et osad hakkavad jäätist vihkama peale seda tati ja veresegust jäätisedieeti. Esimene öö sa magada ei saa - neelata on jube valus. Aga magama pead, et kiiremini taastuks. Hästi vaikselt pead rögastama, muidu tõmbad midagi lahti.

Kui opile lähed, siis lepi kellegagi kokku, kes sulle vastamata kõne peale järgi tuleb või kirjuta paberi peale, et tellige mulle takso. Kõndida küll saad aga ei soovita. See, kui kiiresti sa haiglast vabaned sõltub sellest kui hästi op õnnestus ja kuidas sa taastud. Mind visati vist 2 tunniga välja. Süst oli vastik, mandlite välja väänamine veel vastikum ja kui valuvaigisti üle läks, siis ...

Tundub, et mul läks hästi ja kiiresti - ainult okserefleks ja valu, teist kogemust pole kuskilt võrdluseks võtta nagu oleks tarkusehammaste väljakakkumisega, kus üks tuleb tükkidena 2 tundi ja teine 5 minutiga.

Comment

• bounce
        Klubi Liige
        • Oct 2008
        • 865

süstid otse mandlisse on ebamugavad veits, opi ajal küsit et kas on tunda või paneme vee ühe süsti. küsisin juurde obv.
        peale oppi palatisse, käe küljes olevasse kanüüli hakati iga mingi aja tagant käima valuvaigisteid süstimas, niiet haiglas oldud aeg pole nagu valu väga tundagi. pühapäeva hommikul lasti välja (opp oli reede hommikul), jalutasin kupist maaliini bussijaama, poole bussisõidu peale maale hakkas vaigistite mõju kaduma, peale seda ca nädala söödki aint jäätist.
        see nädal aega kannatust on samas ära tasunud tohutult ennast, pole sellest ajast saadik (2005 lõigati) peale paari nohu haige olnud.

Comment

• Tigrano
          Administraator
          • Oct 2008
          • 7614

Mul tehti kohaliku tuimestusega kui noorem olin. Täpselt ei mäleta aga valu ei tunne tegemise ajal, ragistavad ainult oma kääridega jne, sikutavad lõpus neid tüükaid veel, midagi väga hullu polnud vist.

Comment

• nikitheone
            Mr. Puujalg
            • Aug 2009
            • 6446

hea teema, endal ka varsti minek. 16 dets arsti juurde ja lepime aja kokku. jagage veel kogemusi, kel on :P
            &quot;Money doesn&#39;t make you happy. I now have $50 million but I was just as happy when I had $48 million.&quot; <br />Arnold Schwarzenegger

Comment

• con
              Pokkerihai
              • Jul 2010
              • 1954

Algselt postitas nikitheone Vaata postitust
              hea teema, endal ka varsti minek. 16 dets arsti juurde ja lepime aja kokku. jagage veel kogemusi, kel on :P
              lõpeta nädal enne arsti juurde minekut suitsetamine, saad kohe jaole(nädal enne oppi öeldakse tihti üles). Kui oled suitsetanud ja kerge köha siis ootad 2 kuud uut aega.
              Last edited by con; 02.12.11, 08:12.

Comment

• nikitheone
                Mr. Puujalg
                • Aug 2009
                • 6446

ok ty
                &quot;Money doesn&#39;t make you happy. I now have $50 million but I was just as happy when I had $48 million.&quot; <br />Arnold Schwarzenegger

Comment

• kjmrc
                  Pokkerihai
                  • Aug 2009
                  • 4541

Tra, hakkas neid poste lugedes juba rõve :D

Comment

• privador
                    Pokkerihai
                    • Oct 2008
                    • 3951

Huvitav, mis põhjustel mandlid ära lõigatakse?
                    Sa niki ju suht terve mees olnud ju.

Huvitav kas opiajal on hea silmad lahti hoida. Vastik pole kui verd tuleb ja arstd kääridega suus lõiguvad?

Comment

• nikitheone
                      Mr. Puujalg
                      • Aug 2009
                      • 6446

mul oli ca 5 aastat tagasi hull laks, kus korraga oli mandlipõletik, mononukleoos ja äge suulaepõletik. Olin tilgutite all haiglas ja siis öeldi, et mandlid tuleb ära opereerida. Siis aga ei saanud, aga olen pidevalt haige - nii suvel, kui talvel. Kohe kui veits külma saan, on nohu ja köha ja kurk valus. See aasta on pidevalt mingid kurguvalud ja viskas kopa ette, tegin analüüsid ära ja mingi värk on üle 2x kõrgem, kui peaks. Vennal oli ka sama jama, ei saanud dopinguproove läbi - maksis mingi 3k ja sai ülehomme opile. Niiet parem on, kui lahti saab

Comment

• Pahvak
                        Pastilaa?? Ei!
                        • Dec 2008
                        • 4431

Mulle ütles arst peale operatsiooni, et mandlite eemaldamine oli päris ropp ja hea, et ma üldnarkoosi võtsin. Sama teema, mis harryahvenal, et mandlid haiguste tagajärjel armistunud ja raske kätte saada.
                        Fullstacks have more fun.

Comment

• andu_andu
                          Pokkerihai
                          • Jan 2009
                          • 4050

Te ikka olete ekstremistid kes te ilma üldnarkoosita selle tripi ette võtate.

Comment

• Tarmonator
                            Lingiparandaja
                            • Oct 2008
                            • 3274

Algselt postitas andu_andu Vaata postitust
                            Te ikka olete ekstremistid kes te ilma üldnarkoosita selle tripi ette võtate.
                            +1

Minul tehti see asi kuskil 90'ndate alguses. Siis vist ei pakutudki üldnarkoosi võimalust. Ma olin väike poiss ka, suurtel ja paksudel vene medõdedel polnud probleemi mind kinni hoida, pohhui et laps valust röögib. Tra vot see oli elu kõige õudsam kogemus. Ja siis kui peale opi veel haavad kinni põletati...mmm.
                            Eks vast praegusel ajal on vähe inimlikumaks läinud see värk, ma vähemalt loodan seda Con :D

Comment

• camu
                              Super Moderaator
                              • Jan 2009
                              • 3411

Mul võeti ära kui olin 9ndas klassis, ehk siis u. 12 aastat tagasi. Üldnarkoos. Kui pärast silmad lahti tegin, ei saand midagi aru ja magasin kohe edasi. Vist mingi 24h panin pmt järjest. 2 päeva olin haiglas, 3ndal sain koju, kuna oli oht, et veri ei jää kinni või midagi. Süüa ei saa pmt, sülitad verd aind. Mul läks selles mõttes halvasti, et ma ei saand rääkida peaaegu nädala, igatahes väga pikalt kannatasin.
                              Vennal võeti ära, siis tehti kohalik tuimestus. 2h pärast helistas emale, et tulge järgi, igav on. Tundus, et taastumine läks kordades kiiramini ja lihtsamalt kui minul.

Comment

Working...