Kurgumandlid ja nende eemaldamine

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • taasver
    Grinder
    • Oct 2008
    • 584

Re: Kurgumandlid ja nende eemaldamine

Mul oli umbes 4 kuud tagasi opp. Kerge köha tõttu lükati mitu korda edasi. Ja väga hea, et lükati, sest taastumise ajal kasvõi kerge köha oleks päris vastik. 2 nädalat pärast oppi hakkas mul haavadest verd jooksma, mingid katud vms eemaldusid siis.
    Arbuusi ja mannaputru oli norm süüa. Alla võtsin umbes 5 kilo.

Ja valuvaigisteid on üpris kole võtta..

Comment

• Rage
      Klubi Liige
      • Nov 2008
      • 6853

ja unustage suitsetamine enne japärast opi ära.. kui peale opi suitsetad siis taastumise aeg MITMEKORDISTUB!!!

Comment

• Codecci
        Luuramas Naisteturniire
        • Nov 2008
        • 7574

Üldnarkoos oli küll ülipull asi, üles ärkasin siis julma laksu all veel ajas täiega naerma mingi asi jne esimesed minutid :D

Mis selles narkoosis ikka nii ohtlikut on? Mingi risk jah olemas, aga kui tõenäoline see on, et midagi juhtub? 0.01%?

Comment

• kjmrc
          Pokkerihai
          • Aug 2009
          • 4541

Pigem on tõenäosus mitte ärgata või aju/mälukahjustusi saada suurem vanuritel kui noortel. Kuna tean ühte juhtumit, kus ühe inimese vanaisa läks silmaopile ja oli samuti üldnarkoosi all ning peale oppi ei tulnud enam narkoosist välja, alles vist nädala pärast tuli välja ja siis oli kaotanud oskuse neelata.

Comment

• Pahvak
            Pastilaa?? Ei!
            • Dec 2008
            • 4431

Algselt postitas Codecci Vaata postitust
            Üldnarkoos oli küll ülipull asi, üles ärkasin siis julma laksu all veel ajas täiega naerma mingi asi jne esimesed minutid :D
            Haha. Mul tuli meelde kui tahtsin peale ärkamist wc-sse minna. Küsiti, et kas toome mingi pudeli või käid ise ära, aga obv uhkus ei lubanud õdede juuresolekul pudelisse lasta (no disrespect leatherassile) ja nii ma siis koperdasin tilguti najal wc-sse. Iga hetk oli selline tunne, et lendan pikali ja mõtlesin kui fun õdedel oleks kui till peos wc põrandal laman. :)
            Fullstacks have more fun.

Comment

• IamAllin
              Pokkerihai
              • Aug 2009
              • 1653

been there done that. opp toimus Tartus tammelinna erakliinikus ja doktorihärraks oli Ristikivi(oli vist nii). Kõik oli suht tip top, aga ma ei tea mis mul oli, igatahes kuidagi eriti valus oli, kui ta pärast vatitupsuga haavalesurus. Üldjhul kannatan hästi valu, aga see oli ebareaalne. Ta ütles, et tavaliselt ei ole kellegil nii. Hiljem läks kurgu pks pool nagu palju rohkem paiste kui teine(just see koht, kus ihan valus oli). Muidu midagi erilist see protseduur endast ei kujuta, zip-zap ja valmis:P

Comment

• Kosmonaut
                Grinder
                • Feb 2010
                • 584

Endal mandleid eemaldatud pole ja kogemusi on siin juba palju räägitud :P Täpselt nii ongi: seinast seina. See on muidugi standard, et 2-3 päeva jäätisedieet ja neelata ei taha.

Narkoosist: risk saada tüsistus narkoosist on PALJU väiksem, kui risk saada tüsistus hommikul autoga tööle sõitmisest. Ehk siis on see viimane asi, mida meditsiini juures karta.

Con: mis kirjandust sa lugenud oled, kust seda toksiinide teemat võtad? See on küll õige, et kroonilise tonsilliidi korral võib tekkida reaktiivne artriit ja ka endokardiit, aga see on seotud pigem bakteritega (ja vb nende toksiinidega).

Comment

• con
                  Pokkerihai
                  • Jul 2010
                  • 1954

Algselt postitas Kosmonaut Vaata postitust
                  Narkoosist: risk saada tüsistus narkoosist on PALJU väiksem, kui risk saada tüsistus hommikul autoga tööle sõitmisest. Ehk siis on see viimane asi, mida meditsiini juures karta.

Con: mis kirjandust sa lugenud oled, kust seda toksiinide teemat võtad? See on küll õige, et kroonilise tonsilliidi korral võib tekkida reaktiivne artriit ja ka endokardiit, aga see on seotud pigem bakteritega (ja vb nende toksiinidega).
                  mikroobide elutegevus toodab toksiine. 1:300 000 on suremine narkoosiga. See töötab selle põhimõttega, et halvab kesknärvisüsteemi ajutiselt. Räägitakse, et mälule halb ja mõnel hiljem juhe koos jne. Muidugi viimane lause rohkem inimeste jutt mitte mingi fakt.

mingi artikkel ka:

Comment

• yolpa
                    Pokkerihai
                    • Jun 2009
                    • 2669

Mul oli mandlitega erakorraline lõikus. 2 päeva olin kodus magamata ja rämedates valudes. Lendasin tartu nina-silma-kurgu kliinikusse ja tehti narkoosiga opp. obv kirjutati ka xannar välja, sest polnd nõus kohapeal ööd veetma ilma läpakata või telekata. Nendest jäin muidugi sõltuvusse ja sõin neid 2 kuud.

nädal pärast oppi läksid veel haavad lahti, istusin koolis, suu ja kurk verd täis. pärast kõrvetati 3 korda ilma tuimestuseta neid kinni ja see oli ülimalt valus

Comment

• Platinum
                      FPP Pro
                      • Jan 2010
                      • 248

Paar aastat tagasi käisin. Hea, et tagasi ei kasva, kõige rõvedam kogemus elus! nädal aega rääkida ega süüa ei saanud. sõber on just see kirurg ja tema lõikas mind kah. rääkis, et iga aasta about 1 saab hukka selle pärast.
                      Samas palatis oli u. 5 aastane poiss kes jõi peale oppi tartu limonaadi, appi, ma ei suutnud vettgi neelata.
                      Jäätis mul väga ei läinud peale, pärast oli suu sellist paksu tatti täis mida ei saanud välja sülitada ega alla neelata. Jogurtit sõin klaasi jagu päevas. Ainuke asi mis aitas olid need lahusutvad tabletid mida iga 3h tagant sai võtta vms. Öösel kui ärkasin jõhkrates valudes, siis tablett klaasi ja kui pool klaasi oli läbi pisarate alla neelatud, siis läks tuimaks.

Comment

• SR1337
                        Õpihimuline Mängur
                        • Aug 2011
                        • 348

Algselt postitas Pahvak Vaata postitust
                        Haha. Mul tuli meelde kui tahtsin peale ärkamist wc-sse minna. Küsiti, et kas toome mingi pudeli või käid ise ära, aga obv uhkus ei lubanud õdede juuresolekul pudelisse lasta (no disrespect leatherassile) ja nii ma siis koperdasin tilguti najal wc-sse. Iga hetk oli selline tunne, et lendan pikali ja mõtlesin kui fun õdedel oleks kui till peos wc põrandal laman. :)
                        Endal mandlid alles, aga võin ühe sõbra kogemustest rääkida. Oli ta mingi 16-17, kui mandleid lõigati(praegu 20). Tal hemofiilia (ma ei saa aru, kuidas see enne oppi välja ei tulnud või sellele tähelepanu ei pööratud). Igatahes, kaksati välja mandlid tal ja üritati haavu kinni kõrvetada, aga verejooksu ei saadud pidama ja sellega mässati päris kaua. Jäeti ka muidugi haiglasse, öösel kutt ärkas üles, et põit kergendama minna, kedagi juures ei olnud. Potini jõudis ära, siis viskas pildi tasku, õed leidsid ta veits hiljem vereloigust. Sai lõuale 6 õmblust vms.

4 või 5 päeva pärast haiglast välja saamist oli juba -30 kraadise ilmaga õues ja tegi suitsu, aga see selleks.

Comment

• Pahvak
                          Pastilaa?? Ei!
                          • Dec 2008
                          • 4431

Algselt postitas SR1337 Vaata postitust
                          (Klõpsa sisu nägemiseks / peitmiseks)
                          Päris karm lugu. Endal oli ka verehüübimisega väikseid probleeme. Mingi 2h sülitasin verd ja siis lasti veeni plasmat (vist?), et hüübima hakkaks.
                          Fullstacks have more fun.

Comment

• IamAllin
                            Pokkerihai
                            • Aug 2009
                            • 1653

mul jooksis ka liiga kaua verd, aga ma olin varem mitu päeva järjest ibumaxe võtnud. Neid ei tohiks 2 nädalat - kuu aega enne oppi võtta, sest need vedeldavad verd. Üldse ei tohiks enne oppi võtta ravimeid/süüa asju, mis vedeldavad verd.

Comment

• Junken
                              Lendur Sass
                              • Sep 2011
                              • 1039

ei kujuta ette ka miks te üldnarkoosi kardate. Alles käisin opil, tänapäeva meditsiin on nii arenenud et teile pannakse minimaale kogus seda stuffi, et teid saadakse magama. Endal oli ala 3 tunnine op, peale oppi antakse teile puhast hapniku ja mingi 2 tunni pärast opi ärkasin juba üles, oli mingi pohmakas ja ajas oksendama. Ütlesin sellele õele et pohmakaravi vaja. Lükkas mingi süstla kanüüli ja 5 seki pärast oli juba elu lill.
                              Aga jah, narkoosist ärkamine on omaette kogemus juba nagu codecci ütles. Mul oli nagu ulmefilmis vms :D kõik jumala vaikne. Igal pool mingid piiksud ja hapniku pumbad töötavad, paar õde jebivad ringi, endal pea jubala segane vaatad ringi, igal pool mingid haiged :D
                              Last edited by Junken; 03.12.11, 19:49.

Comment

• Supsti
                                Grinder
                                • Dec 2008
                                • 863

Enda narkoosist ärkamine oli küll kõige jubedam asi elus pm. Ärkan selle peale üles, et jalg tahab valust otsast ära tulla. Karjun üle saali, et ***** **** ahvid, andke mulle rohtu. Õde tuleb, sikutab teki jala pealt ära ja näen silmanurgast, et kõik jummala verine. Õde hakkab midagi kisendama ja paneb jooksuljalu ajama. Varsti tuli mingid 3 õde vms, tõmbasid teki pealt ära ja siis avastavad, et terve keha mingit löövet täis. No selge, terve voodi on verd täis, sitaks valus on ja siis mingi faking lööve. Arst tuleb lõpuks ja ütleb siis, et olen valuvaigisti vastu allergiline ja et ainus võimalus on morfiin. Ütlen, et palun andke midagigi. Pannakse tõu morfiini ja 10 sekundiga näen päkapikke, katus sõidab. Pärast üles ärgates ei julgend õdedele silma vaadata. Nad said ikka korraliku sõimu vist. Polnud väga adekvaatne.

Comment

Working...