Nõuandeid auto ostmisel!

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • VisaHing
    mees nagu orkester
    • Dec 2009
    • 6718

Re: Nõuandeid auto ostmisel!

Algselt postitas k2snakalle Vaata postitust
    See on detonatsioon ja tähendabki seda, et oktaaniarv on väiksem kui mootorile meeldiks. Tekib järelpõlemine.
    Enamasti annab see kohe märku kui jama kütus mitte, et nüüd koguaeg solki oleks sulle müüdud ja selle tagajärjel selline jama. Kui teeb pärast ka tanklakütusega seda, siis viga detonatsiooni anduris.
    Seda sõna ma oma peas otsisngi aga ei tahtnud meelde tulla :P.
    Hakkas jah detoneerima. Aga peale seda lülitusin laksupealt tanklakütte peale üle :).

Btw olen tähelepannud, et Soome 95 saab kauem sõita kui Eesti 95-ga...
    Mitte väga olulisemalt aga siiski.

Comment

• Tarmonator
      Lingiparandaja
      • Oct 2008
      • 3274

Statoili diisel kulub ka vähem kui olerexi diisel. Järele proovitud mitmeid kordi

Comment

• pokkerisheriff
        Grinder
        • Oct 2011
        • 824

Algselt postitas tolmuahv Vaata postitust
        Tänud. Saan aru, et väga suurt vahet ei ole, aga originaal siiski parem. Kas otsust peaks mõjutama see, et tegu on kõva katusega convertible-ga, kus esiklaasil ja seda toetavatel osadel on mingi minimaalne paindumine kui katuse mass peale vajutatakse ja ära võetakse? Mingit poolkõva paska ei tahaks kindlasti võtta, millega hiljem hädasid on. Aga kui kindlustus keeldub, siis €1000+ vabatahtlikult originaalklaasi eest peale maksta pole ilmselt pointi?
        mis margi/mudeliga täpsemalt tegemist? kõvakatusega pealt lahtistel oleneb margist millise katusekonstruktsiooni tegemist (kuigi nad kõik peaksid olema piisavalt jäiga kerega et esiklaas ei kanna mingit olulist koormust).

Comment

• Rage
          Klubi Liige
          • Nov 2008
          • 6853

Tänud. Saan aru, et väga suurt vahet ei ole, aga originaal siiski parem. Kas otsust peaks mõjutama see, et tegu on kõva katusega convertible-ga, kus esiklaasil ja seda toetavatel osadel on mingi minimaalne paindumine kui katuse mass peale vajutatakse ja ära võetakse? Mingit poolkõva paska ei tahaks kindlasti võtta, millega hiljem hädasid on. Aga kui kindlustus keeldub, siis €1000+ vabatahtlikult originaalklaasi eest peale maksta pole ilmselt pointi?
          mille alusel nad keelduvad??? nad peavad vahetama originaali vastu.

Comment

• Rage
            Klubi Liige
            • Nov 2008
            • 6853

Algselt postitas backdoorsex Vaata postitust
            Btw olen tähelepannud, et Soome 95 saab kauem sõita kui Eesti 95-ga...
            Mitte väga olulisemalt aga siiski.
            rootsi-norra omaga olen sama asja täheldanud ja mitte vähe 20% rohkem kannatab paagitäiega sõita...

Comment

• LuuK
              Vana Tegija
              • Dec 2008
              • 1138

võtad vana hea 1.9 saksa diisli..sõidad 7l (täna, 500km, 90+% maantee, VÄGA säästlik juht) sajale. Diislit saab igast tanklast ja minimaalselt on hind 1.35€ liiter.

Diiselmootoriga autoga seega vähemalt 9,5€ 100km läbimiseks
              fyp :)

Comment

• k2snakalle
                Pokkerihai
                • Dec 2008
                • 2545

ära tule ajama.. 1.9 diisleid näppinud küllaga + tuttavatel neid mitu tükki. 7l maanteel, siis tee oma auto korda parem :) Ei saa linnas ka nii suurt küttekulu.

Ja mõte diisli ostmisel ongi see, et saad pira kütust kasutada. Ega ta muidu väga ära ei tasu, aga kui kütus ikka 1€ liiter, siis annab ikka kõvasti hinnas tunda. Ja nii imelik on vaadata diislimehi kes tangivad tanklas :D (kui just rekka kõrval ei tangi :D )
                Last edited by k2snakalle; 29.03.12, 16:13.

Comment

• Codecci
                  Luuramas Naisteturniire
                  • Nov 2008
                  • 7574

ära tule ajama.. 1.9 diisleid näppinud küllaga + tuttavatel neid mitu tükki. 7l maanteel, siis tee oma auto korda parem :) Ei saa linnas ka nii suurt küttekulu.

Ja mõte diisli ostmisel ongi see, et saad pira kütust kasutada. Ega ta muidu väga ära ei tasu, aga kui kütus ikka 1€ liiter, siis annab ikka kõvasti hinnas tunda. Ja nii imelik on vaadata diislimehi kes tangivad tanklas :D (kui just rekka kõrval ei tangi :D )
                  Mismõttes? Keegi ostab omale tutika €50K auto ja sa eeldad, et nad peaks kuskil Lasnamäe garaažide vahel autot tankimas käima?

Comment

• Ints
                    Vana Tegija
                    • Nov 2010
                    • 1216

Palju sa rekkasid tead mis alla 50k maksavad?

Comment

• emmimees
                      Klubi Liige
                      • Aug 2010
                      • 2719

Sõber kallab 2001a focusele rongi naftat ja sõidab sama hästi nagu statoili diisliga.

Comment

• VisaHing
                        mees nagu orkester
                        • Dec 2009
                        • 6718

Suht imelik vaatepilt tõesti. Mul tavaliselt siukesteks puhkudeks fotokas kaasas, et see imeline vaatamisväärsus jäädvustada :).

Aga muidu ise olen ka aastas 10-15k sõitja. Et kas tõesti diisel oleks mulle väga sitt mõte?

Comment

• leits
                          Hundinui
                          • Apr 2009
                          • 9562

wtf käsnakalle nii imelik on vaadata? kui sa saad ühekorra mingit kust oma vene tsisternist .,. siis arvuta palju maksab 6 pihustit + pumbad .. ning mõtle palju selle eest oleks saanud tankida? ei tundu enam ju nii cheap? .. ma olen selle kokku arvutanud ning 30k+ olid jupid kindlasti .. ehk siis ca 2k euri .. tänaste kütuste hindade juuures on see mingi 1400l .. worth a risk ? i dont think so tim

Comment

• jarlop
                            FPP Pro
                            • Sep 2009
                            • 241

Algselt postitas backdoorsex Vaata postitust

Aga muidu ise olen ka aastas 10-15k sõitja. Et kas tõesti diisel oleks mulle väga sitt mõte?
                            Sitt mõte muidugi

Comment

• leits
                              Hundinui
                              • Apr 2009
                              • 9562

Kuulge küberneetikud - mul on loll küsimus. Sain suurepärastelt Tallinna tänavatelt kivi esiklaasi. Mõra sees ja läheb vahetusse. Kindlustusest hakati vinguma, et originaalklaasi vahetust nad ei taha maksta, liiga kallis. Mis on originaalklaasi ja mingi suvalise alternatiivi vahe?
                              oleneb kindlustusseltstis .. mul on salva, no idea mis kindlustus sul, kuid neil on klausel: "autod mis on kuni 5a (k.a) vanad, neile on omanikul õigus nõuda originaalvaruosasid .. samamoodi ka siis klaasidega"

ilmselt kindlustused suht sarnased, prolly su auto pole ka 5a vana ... kui nii on, siis saada nad sygavalt peppu ja mine esindusse

Comment

• k2snakalle
                                Pokkerihai
                                • Dec 2008
                                • 2545

Algselt postitas leits Vaata postitust
                                wtf käsnakalle nii imelik on vaadata? kui sa saad ühekorra mingit kust oma vene tsisternist .,. siis arvuta palju maksab 6 pihustit + pumbad .. ning mõtle palju selle eest oleks saanud tankida? ei tundu enam ju nii cheap? .. ma olen selle kokku arvutanud ning 30k+ olid jupid kindlasti .. ehk siis ca 2k euri .. tänaste kütuste hindade juuures on see mingi 1400l .. worth a risk ? i dont think so tim
                                Irw venemaa kütet ma ei paneks ka ntx e39 bmw mootorile (nii 2.5tds kui 3.0), uuematest rääkimata.
                                Väävlisisaldus on nii suur, et uuemad (kapriisemad) mootorid seda ei seedi.
                                Ma räägin, et kui sul selline auto kuhu vasja kütet ei kannata panna, siis alati on muid võimalus. Ei hakka siin neid kohti avalikult kuulutama, aga kellel huvi siis saatku PS :) Vihjeks võin öelda "küsija suu pihta ei lööda"

Ja parandan ennast siis.. imelik on vaadata vana auto diislimehi, kes tangivad tanklas.
                                Usun, et need kes siin kõik mulle praegu vastu vaidlevad, neil on kas kogemusi diislitega vähe või ongi need tanklas tankijad ja ei tea alternatiive.
                                Last edited by k2snakalle; 29.03.12, 21:26.

Comment

Working...