kas saate ka vastuseks X= -0.5 - ruutjuur 10.25st
või teen ise kuskil vea? Krt keskkoolist 3a möödas ja enam ei ole meeles ja head arvutit ka pole, et kiiresti läbi kontrollida
x ei saa kuidagi -1 olla ju..sest logaritmitav ei tohi olla negatiivne....kui sa nüüd -1 võtad ruutu ja lahutad 10, siis saad ju -9 ja sellist asja nagu log(-9)-st ei ole olemas :D
x ei saa kuidagi -1 olla ju..sest logaritmitav ei tohi olla negatiivne....kui sa nüüd -1 võtad ruutu ja lahutad 10, siis saad ju -9 ja sellist asja nagu log(-9)-st ei ole olemas :D
edit: see siis võrrandi vasak(esimene) pool
Ah ma misreadisin ülesannet. Ma ei pannud ruutu alguses tähele ja tegin log(X^-10) = log(-x)
//Mul tuleb igatahes üks lahend x = 1/2 (sqrt(41)-1) ( ehk 2.70156 umbes ) ja teine x = 1/2 (-1-sqrt(41)) ( ehk sama mis sul )
kas saate ka vastuseks X= -0.5 - ruutjuur 10.25st
või teen ise kuskil vea? Krt keskkoolist 3a möödas ja enam ei ole meeles ja head arvutit ka pole, et kiiresti läbi kontrollida
Tõstad mõlemad pooled vajalikku astmesse (e-astmesse või astmesse 10. Oleneb, mida siin mõeldakse), siis saad võrrandi x^2-10=-x, mis on ruutvõrrand ja nagu sa ütlesid siis x= -0.5 -/+ ruutjuur 10.25st (kaks lahendit on).
Comment