Ametlik valimiste/poliitika teema

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • Jäämees
    Vana Tegija
    • Jun 2011
    • 1182

Re: Ametlik valimiste/poliitika teema

No vot pastilaa mina neid inimesi eriti ei tea kes oleksid RE valijad ja kes just selle skandaali tõttu otsustavad enam mitte RE'd toetada. Võib olla paari inimest.

Samas, parandage kui eksin, ei tule pähe viimase 5-10~ aasta jooksul ühtegi taolist RE skandaali ka st. mitte ühtegi mida kajastataks nii palju või taolises võtmes. Ehk tõesti, siis see ''sündmus'' mõjutab osa valijaid tugevamalt kui võiks arvata.

Comment

• Rage
      Klubi Liige
      • Nov 2008
      • 6853

Oehh.. peaks hakkama levitama ideed, et järgmistel valimistel saab minu hääle see erakond, kes oma valimislubadustesse paneb erakondade rahastamise reguleerimine jms... Niipea kui Allar Jõks õiguskantslerina erakondade rahastamisest rääkima hakkas, nii ta kohe kantsleri kohalt minema kangutati ja pandi sinna Indrek Teder, kes kohe valjuhäälselt hoopis muudest "tähtsamatest" teemadest rääkima hakkas... Mitu poliitilist skandaali veel vaja on, et ükskkord hakkaks midagi muutuma? Iga kord suudetakse JOKK skeem käiku lasta ja skandaal maha summutada, vahet pole kas selleks on IRL või KE või RE või SDE ühed sitased kõik.. Savi, lubaks kasõvi ükski üksiküritaja, et tema eesmärgiks on erakondade rahastamine korda saada ja ma annaks oma hääle talle.. tuleks üks Indrek Tarandi sugune näitemäng kus erakonnad ehk lõpuks ka saaksid oma ülbuses poindile pihta...

FB's oli vist mingi liikumine et aus poliitika vms.. üks päev hommikuTV'st kuulsin.. keegi teab sellest midagi?

Comment

• pastilaa
        kuum poiss
        • Apr 2009
        • 7518

Rage jutus iva. Haiglane olukord ikka praegu - no mitte ühelegi erakonnale ei taha häält anda:

KE - see on endiselt kõige hullem, kuigi teised on ka pingutanud viimasel ajal selle nimel kõvasti. seletust ei vaja ilmselt.
        RE - juba enne skandaali minu jaoks liiga ülbed, arrogantsed ja ebasümpaatsed. vastik kamp (eriti ladvik, kuigi tunnen sealt ka väga häid inimesi). see ebainimlikkus varjutab masuaja triumfi.
        SDE - selleks on liiga palju mõistust endal peas, et neid ei saa veel 2012 Eestis kuidagi valida. oleks lähtekoht sama mis Rootsis või Soomes, siis küll
        IRL - hetkel ehk paksust ja vedelast kõige puhtamalt välja tulnud, aga liigselt rahvuslusele rõhuv + ladvikus samuti kahtlaseid tegelasi. hetkel vist siiski kõige talutavam.

Comment

• Jäämees
          Vana Tegija
          • Jun 2011
          • 1182

Aga ikkagi antakse RE hääled, sest kuidagi on suudetud tekitada inimestel arusaamine, et tõesti see on kõige väikseim halb halvemast.

Ma annan kiusu pärast oma hääle ükskõik kellele peale RE/IRL kui läheb sitemaks, las läheb, reaalselt on RE võimul olnud juba 10+ (15?) aastat.

Comment

• Rage
            Klubi Liige
            • Nov 2008
            • 6853

vaata.. asi on selles, et erakonnad püüavad hääli, kui sa lihtsalt ütled, et valid kellegi suvalise poolt, siis su hääl on kaotatud hääl enivei.. seepärast peakski levitama ideed, mille poolt tahame hääletada.. kui ikka FB's või kuskil on konkreetne kasutajaskond või sõnum, et meid on 5000 inimest ja meie hääle saab see ja see idee.. siis see juba hakkab lugema... 5000 häälega saab juba suvaline torujüri riigikokku sisse.. aint savisaared ja ansipid jms tähtsad onud saavad üle 5000 hääle..

Comment

• Jäämees
              Vana Tegija
              • Jun 2011
              • 1182

Asi on ka ikkagi meie valimisseaduses, kui kandidaadid ka üksikkandidaadid on ringkondade järgi, siis on väga väga raske saada piisavalt palju hääli, et saada mandaat riigikokku.

Parimal juhul saaks vb 1-3 üksikkandidaati riigikokku, aga siis peaksid ka need inimesed olema väga tuntud + aksepteeritavad inimestele kel on juba ammu igasugustest erakondadest kõrini... Selliseid inimesi on Eestis ikka väga vähe + paljudel sellistest inimestest oleks veel piisav tahe ja oskus ennast märgatavaks teha ja oma sõnumit levitada?

Leo Kunnas oli vist ainuke eelmine kord kel oli lootus saada mandaat, aga ei õnnestunud ka tal see, kuigi Kunnase puhul jääb minu arust enese reklaamimise oskusest puudu...

Comment

• pastilaa
                kuum poiss
                • Apr 2009
                • 7518

siin oleks Leitsi võimalus - usun, et see promo oleks tehtav ja meie mees riigikogus.

Comment

• Jäämees
                  Vana Tegija
                  • Jun 2011
                  • 1182

Lol...

Jäädes natuke tõsiseks... On ka tõsiasi, et see üksik üritaja või paar ei muuda reaalselt mitte midagi. Eelnõud lähevad läbi/põruvad häälteenamusel ja erakondade parlamendi saadikutel on ju ette määratud kuidas hääletada, üldiselt tundub valem olevad lihtsalt selline, et kõik koalitsiooni eelnõud = poolt kõik oppositsiooni eelnõud = vastu.

Comment

• Rage
                    Klubi Liige
                    • Nov 2008
                    • 6853

no ma arvan, et see on savi.. sest üksikkandidaadid on tegelikult enamasti lambad.. teiseks polegi võimalik et üksikkandidaat oleks kursis ja ekspert kõiges mis riigikogus ja valitsuses ja riigis teha tuleb.. üksikkandidaatidest ei saakski kunagi meie riigikogu koosneda.. ja siis läheks valimised pigem isikukultuse peale mitte ideede ja sõnumi peale.. üksikkandidaat ei tee riigikogus midagi ära..

aga see nö üksikkandidaadi jutt mis ma ajasin on lihtsalt ikkagi ühe idee või sõnumi või algatuse promomine ja nähtavale toomine.. Kui Tarand selle europarlamendi saadiku koha naksti ära võttis, siis erakondadele jõudis sõnum kohale.. mul savi.. ma ei tahagi et keegi Kunnas saaks riigikokku üksikuna.. ma tahan et minu-sinu-meie idee ja tahtmine saaks ükskord kajastatud ja keegi võtaks selle teha, sest meie häälte hulk on piisavalt suur...

kui me oma häält ja oma soove kuuldavaks ei tee.. siis saavadki valimislubadusteks ikka nood teised ideed ja hääled.. a la pensionäride ühekordsed toetused, maamaksuvaastused jms..
                    Last edited by Rage; 06.11.12, 09:44.

Comment

• Jäämees
                      Vana Tegija
                      • Jun 2011
                      • 1182

Kas sa, siis tõesti arvad, et kui mingid üksikkandidaadid saavad riigikogusse kohti hakkab järsku valitsev võim järsku oma valitsemisviisi muutma? Elu sees ma ei usu, et nad nüüd tõesti siniste silmadega usuvad, et kõik armastavad neid ja ainult KE valijad on nende poliitika vastu...

Vajalik on ikkagi täiesti uus jõud Eestis, aga kust kurat see tulema peaks on minu mõistuse jaoks müstika.

Paljud inimesed ju nägid kunagi Res Publicas seda uut jõudu, kuid vaata mis sellest kõigest saanud..

Comment

• Rage
                        Klubi Liige
                        • Nov 2008
                        • 6853

Algselt postitas Jäämees Vaata postitust
                        Kas sa, siis tõesti arvad, et kui mingid üksikkandidaadid saavad riigikogusse kohti hakkab järsku valitsev võim järsku oma valitsemisviisi muutma? Elu sees ma ei usu, et nad nüüd tõesti siniste silmadega usuvad, et kõik armastavad neid ja ainult KE valijad on nende poliitika vastu...
                        sa ikka veel ei saa aru.. nad näevad selles üksikkandidaadi asemel seda häältehulka (mida on võimalik püüda) ja ideed/põhjust miks ta need hääled sai... see on koht kus teha ennast kuuldavaks.. ja ära jää sellesse üksikkandidaadi teemasse kinni.. ma tahaksin et mõni päris erakond võtaks sellise valimislubaduse täitmiseks.. aga arvestades praeguseid erakondasid ja nende väärtuseid.. siis ma oleks nõus põhimõtteliselt lihtsalt idee välja näitamise seisukohast kasvõi üksikkandidaadile oma hääle välja käima, kes selle valimislubaduse annab... see üksikkandidaat või FB kommuun vms on lihtsalt vahend kus suurelt välja käia idee.. et minu ja minu kaaskondlaste ja mõttekaaslaste (keda ma loodan, et on paljusid) hääl läheb sellele parteile/poliitikule, kes lubab parteide rahastamise süsteemi lõpuks läbipaistvaks ja korda teha ja ära reguleerida..

ma ei arva et uus erakond midagi päästaks.. meil on neid sitaks praegugi.. lisaks pole sellist hulka pädevaid inimesi, kes saaksid riigi juhtimisega hakkama kui uus erakond peakski võitma ja valitsuse moodustama.. see oleks surnult sündinud partei enivei.. ja kokkuvõttes killustaks hoopis meie riigi asja veel rohkem... ja pikas perspektiivis ikkagi demokraatias jääb pigem 2-3 tugevat parteid ainult asjadest rääkima, ülejäänud parteid on mõttetud sullerid kõrval.. nö satelliit-parteid, kes oma väikest valijaskonda oma väikeste mõtetega toidavad..
                        Last edited by Rage; 06.11.12, 09:57.

Comment

• Jäämees
                          Vana Tegija
                          • Jun 2011
                          • 1182

Sa ikka tead, et mandaati mitte saanud kandidaatide hääled kanduvad üle.

Ja ikkagi see häältehulgast ilmajäämine loeks ainult, siis kui jääks nö võimust ka ilma :)

Igal juhul räägime me ju sama asja, et puudub praeguses olukorras mingi muu erakond keda saaks jälle usaldada.

Comment

• Rage
                            Klubi Liige
                            • Nov 2008
                            • 6853

Sa ikka tead, et mandaati mitte saanud kandidaatide hääled kanduvad üle.
                            jah, seda valimisnimekirjades.. üksikkandidaadi puhul lähevad need hääled kaotsi.. pohhui.. aga ikkagi kui mingi mats saab juba üle 1000-2000 hääle on see piisav et uudisekünnise ületada... piisab kui see uudisportaalidestki läbi käib.. Kunnase häältest ja välja jäämisest teavad kõik.. antud promo kahjuks oligi Kunnase nimega.. meie promo ei peaks olema inimese nimega vaid idee nimega..

Ja ikkagi see häältehulgast ilmajäämine loeks ainult, siis kui jääks nö võimust ka ilma :)

Igal juhul räägime me ju sama asja, et puudub praeguses olukorras mingi muu erakond keda saaks jälle usaldada.
                            üksikkandidaat ei teeks niikuinii midagi ära kui ka valituks saaks.. aga idee promo on edukas ja järgmistel valimistel oleks pooldajaid ehk rohkemgi.. kuni häälte hulk on juba piisvaalt suur, et mõni erakond selle enda asjaks võtaks.. obv oleks parem variant kui suudaks kohe like mingi kommuuni kokku ajada kus oleks 50000 häält.. usu mind.. selline hulk hääli loeks kohe ja raudselt oleks mõni erakond kes selle lubaduse ka annaks..

Comment

• pastilaa
                              kuum poiss
                              • Apr 2009
                              • 7518

ühtteist annab vast üksikkandidaadil ka ära teha - eile Leits tutvustas oma programmi ja sularaha annetustele parteikassasse plaanib ta lõpu teha. argumenteeris seda sellega, et see on sisuliselt kaudne rakeback ja kui tema KOV valituks saab, siis kehtestab kindla % - otse temalt küsides saab rohkem. PM siis talle.

Comment

• Vandalar
                                Pokkerihai
                                • Oct 2008
                                • 3577

Valimistest on saanud häälte ostmine. Tehakse reklaam, inimeste ajud pestakse mingite emotsionaalsete lubaduste ja moositamisega ära ja saadakse hääled. Reklaam maksab, seega hääled maksavad, seega IMHO, ostetakse hääled. See kellel raha pole, see ka hääli ei saa.
                                Kuidas ma saan valima minna, kui ma tean, et enamus valijatest, kes oma valiku teevad sama erakonna kasuks, on teinud oma otsuse selle järgi, kas onul reklaamis on šarmantne naeratus ja kerge päevitus, kuldraamidega prillid, valgendatud hambad ja ta kõditab vaataja/kuulaja meeli lubadustega pudrumägedest ja piimajõgedest või onu lihtsalt jätab oma kampsuniga natuke ontliku mulje ja üldvälimus pole ka kõige kenam, seega teda jälle ei vali? Valimiste viis ja teostus ja põhimõte ei ole mulle, kui mõtlevale inimesele vastuvõetav. Kui teaks paremat varianti, siis oleks tore. Kõik ei pea ju windowsit kasutama? On ju palju vabavara ja opensource jne. Poliitikas võiks ka midagi sarnast olla- vabavara ja open source. Nii kaua kui kestab raha võim, seda vist ei juhtu....

Comment

Working...