Mis eestlastel viga on?

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • Kloonike
    Grinder
    • Nov 2008
    • 898

Re: Mis eestlastel viga on?

Kuigi ma olen eestlane, ei meeldi mulle oma rahvuskaaslased. Liiga kinnised ja negatiivsed inimesed, karjades muutuvad agressiivseks, üksinda on väikesed kusikud ja ei julge kunagi suud lahti teha. Elu möödub hoorates oma tööd vms, ei julgeta kaugemale mõelda. Need samad eestlased obv satuvad ka foorumitesse ja solgivad siin meie elu.

Eestlased ei tundu oma eluga rahul olevat ja tänu sellele ilmselt on vaja kellegi kallal ilkuda, et ennast paremini tunda.

Õnneks on ka erandeid ja kõik ei ole sellised nagu ma just kirjeldasin, kuid ei tasuks imestada kui su parim sõber sulle ükspäev selja keerab. Selline on elu, osakem valida sõpru ja tutvusringkonda, olgem vabameelne ja mõistev!

-e- typo
    Last edited by Kloonike; 02.01.11, 20:52.

Comment

• peete82
      Vana Tegija
      • Jan 2010
      • 1310

Algselt postitas Kloonike Vaata postitust
      Kui ma olen eestlane, ei meeldi mulle oma rahvuskaaslased. Liiga kinnised ja negatiivsed inimesed, karjades muutuvad agressiivseks, üksinda on väikesed kusikud ja ei julge kunagi suud lahti teha. Elu möödub hoorates oma tööd vms, ei julgeta kaugemale mõelda. Need samad eestlased obv satuvad ka foorumitesse ja solgivad siin meie elu.

Eestlased ei tundu oma eluga rahul olevat ja tänu sellele ilmselt on vaja kellegi kallal ilkuda, et ennast paremini tunda.

Õnneks on ka erandeid ja kõik ei ole sellised nagu ma just kirjeldasin, kuid ei tasuks imestada kui su parim sõber sulle ükspäev selja keerab. Selline on elu, osakem valida sõpru ja tutvusringkonda, olgem vabameelne ja mõistev!
      Eks siin on keskkonnal oma süü minu arvates.
      Mis sa tahad saada, kui 8 kuud aastast on pime, külm, vihmane, porine või upud lumme.
      Tallinnas on endiselt Savisaar võimul ja tiblad mürgitavad ühiskonda. 50 aastat vene võimu keeras enamusel mindseti persse.
      Mis viga kuskil Hispaanias manjaanatseda.

Minu arust on ka eestlased nende väheste suvekuude jooksul täiesti talutavad inimesed, hoopis midagi muud.

Comment

• con
        Pokkerihai
        • Jul 2010
        • 1954

Algselt postitas peete82 Vaata postitust
        Eks siin on keskkonnal oma süü minu arvates.
        Mis sa tahad saada, kui 8 kuud aastast on pime, külm, vihmane, porine või upud lumme.
        Tallinnas on endiselt Savisaar võimul ja tiblad mürgitavad ühiskonda. 50 aastat vene võimu keeras enamusel mindseti persse.
        Mis viga kuskil Hispaanias manjaanatseda.

Minu arust on ka eestlased nende väheste suvekuude jooksul täiesti talutavad inimesed, hoopis midagi muud.
        väga head mõtted.

Comment

• Pahvak
          Pastilaa?? Ei!
          • Dec 2008
          • 4431

Pigem tüüpilise viriseva eestlase mõtted.
          Fullstacks have more fun.

Comment

• con
            Pokkerihai
            • Jul 2010
            • 1954

Algselt postitas Pahvak Vaata postitust
            Pigem tüüpilise viriseva eestlase mõtted.
            ega ei pea virisema ja negatiivne olema. ma arvan lihtsalt, et ta tõi head põhjused välja.

//lol seda "Keskerakonna süü" rida märkasin alles nüüd. pidasin silmas vähest päikest ja nsvl tagajärgi heade mõtete all
            Last edited by con; 02.01.11, 19:50.

Comment

• Vandalar
              Pokkerihai
              • Oct 2008
              • 3577

Meie kliima on üks põhjusi, miks põhjamaades juuakse palju kohvi- et erk olla. Teine asi, mida ka ilmselt kliima suht palju mõjutab on suitsiidid. Ei ütleks, et kehv ilm ei mõjuta mindsetti- kohutavalt palju ikka mõjutab.

Comment

• Karelkorm
                Grinder
                • Nov 2009
                • 856

Mul oleks siin foorumis vähemalt 3 korda rohkem poste, aga tavaliselt kirjutan mingi postituse strateegiasse valmis, aga siis läbi lugedes ei postita kunagi ära, sest alati leian sealt mingi konksu, millest saaks kinni võtta ja haukuma hakata. Tihtipeale mõni edukas pokkerimängija sellisetele pool-põhjendatud postidele otsib kelleltki tuge, et nii ühe-kahe postiga saaks selle arvamuse ümber lükata, mitte ei hakka mõtlema, et äkki selle fishi postis on iva sees. Muidugi on see ka selline kergelt troll post, sest ma ju ei viitsi hakata näiteid otsima, kas see tõesti nii võib olla, aga olen täheldanud sellist suhtumist siin-seal. Muidu on eestlased minu lemmikrahvas ja usun, et kuigi teised ei virise nii palju, ei ole nad võrreldavadki hea eestlasega.

Comment

• con
                  Pokkerihai
                  • Jul 2010
                  • 1954

Algselt postitas Karelkorm Vaata postitust
                  Mul oleks siin foorumis vähemalt 3 korda rohkem poste, aga tavaliselt kirjutan mingi postituse strateegiasse valmis, aga siis läbi lugedes ei postita kunagi ära, sest alati leian sealt mingi konksu, millest saaks kinni võtta ja haukuma hakata. Tihtipeale mõni edukas pokkerimängija sellisetele pool-põhjendatud postidele otsib kelleltki tuge, et nii ühe-kahe postiga saaks selle arvamuse ümber lükata, mitte ei hakka mõtlema, et äkki selle fishi postis on iva sees. Muidugi on see ka selline kergelt troll post, sest ma ju ei viitsi hakata näiteid otsima, kas see tõesti nii võib olla, aga olen täheldanud sellist suhtumist siin-seal. Muidu on eestlased minu lemmikrahvas ja usun, et kuigi teised ei virise nii palju, ei ole nad võrreldavadki hea eestlasega.
                  enamvähem mõistan aga mis seal ikka. pole vaja karta, et teed lolliks end i guess. kuigi jh paljud vastused on u. "kas sa tahtsid nl10 seti foldida?" vm selle asemel, et seletada lahti miks mitte. enamus vb tõesti teavad miks/miks mitte aga arvata on, et algne postitaja ei tea.

kui teedki vigu siis pohui, saad vastu näppe, jääbki paremini meelde. imo on ülipositiivne kui pidevalt postitatakse käsi, muud moodi strateegiasse elu ei saa ka. need sisutud postid u. "ovb fold" kus midagi ei öelda, ära keskendu neile.

Comment

• peete82
                    Vana Tegija
                    • Jan 2010
                    • 1310

Ma ütlen siia veel:
                    Meil on hinnad samad või kallimad mis Euroopas, palgad 4 korda väiksemad.
                    Enamus inimesi saavad palka 10 kilo kroone (eurodes hoopis naeruväärne) või vähem ja mis õnnelik sa niiviisi ikka väga oled.
                    See ei käi tingimata minu enese kohta, mul sissetulek ikka vähe suurem.
                    Lihtsalt see ühiskond käib närvidele.
                    Kellele meist ei meeldiks mingi Norra variant, kus saad oma töö eest väärilist tasu.
                    Meie häda on, et meil on Euroopa silmis halb maine. Oleme mingi kahtlane Ida-Euroopa. Peaaegu sama mis Venemaa.
                    Me ei tooda midagi asjalikku, millel oleks kindel väärtus ja hea kuulsus. Nagu näiteks sakslastel on autod ja soomlastel Nokia, Sveitsis pangad.
                    Teeme ainult teistele alltöövõttu, kes meie toodangule oma sildi peale panevad.
                    Skype müüdi ka maha, kuna see oli ainuke võimalus. Eesti võimaluste juures poleks Skype-st mingit ülemaailmset toodet tulnud.
                    Meil ei ole kultuurrahva ajalugu, rääkigu palju tahetakse.
                    Kui Lääne-Euroopas ehitati kivist maju ja kirjutati raamatuid, elati siin onnides.
                    Kultuur sündis seal, mitte siin. Ja nii on kogu aeg olnud, tänapäevani, meie oleme sabasjooksjad.

Mis oleks lahendus? Minu arvates selline Jaapani variant.
                    Jaapan töötas ennast üles ühe inimpõlve jooksul. Tehti ühiskonnas kokkulepe, et töötame selle nimel, et maa saaks jõukaks.
                    Väga väikese palga eest, pikki päevi, ning majade ja korterite asemel elati riiulites. Toimis.

Meid takistab see persses mindset, lollus, varastamise harjumus ja vähesega rahulolu harjumus. Paljudel pole sellist mõtlemisvõimetki, et millestki paremast unistada ega proovida midagi teoks teha. Ega pole ka võimalusi.
                    Iseenesest võrreldes rootslaste, norrakate, rääkimata itaaliast või hispaaniast, pole meie töökultuuril häda midagi.
                    Aga vaja oleks sellist jaapani või sakslaste varianti, et edasi areneda.
                    Last edited by peete82; 02.01.11, 20:14.

Comment

• timukasr
                      Vana Tegija
                      • Nov 2008
                      • 1099

Mind ajab kõige rohkem tilti eestlaste puhul netikommentaarid. Võta ükskõik mis teema forte-delfist ja vaata selle kommentaari - no ei ole võimalik kui negatiivne saab olla iga väiksema artikli peale ja loomulikult põhi lause "need teadlased võiks blablablabla." Siiamaani imestan.

Comment

• Tarmonator
                        Lingiparandaja
                        • Oct 2008
                        • 3274

Algselt postitas timukasr Vaata postitust
                        Mind ajab kõige rohkem tilti eestlaste puhul netikommentaarid. Võta ükskõik mis teema forte-delfist ja vaata selle kommentaari - no ei ole võimalik kui negatiivne saab olla iga väiksema artikli peale ja loomulikult põhi lause "Ansip on syydi." Siiamaani imestan.
                        FYP

Comment

• raunsz
                          Vana Tegija
                          • Jan 2010
                          • 1492

Mis sul viga on?

Comment

• Kloonike
                            Grinder
                            • Nov 2008
                            • 898

Peete82, me ja meil... Probleem ongi selles, et inimestel on mugav istuda kuskil karjas, kus kõigil läheb sitasti ja ei loodetagi paremat, sest nii on ju kombeks. Valikuvõimalus on ju olemas, ole sa hunt, kes võtab ohjad enda kätte või kana kuskil talleggi vabrikus, kes enda elupäevade lõpuni muneb ja mitte muhvigi ei saavuta. Lapsepõlvest saati sisestati mulle negatiivseid mõtteid läbi perekonna, kooli, jne. Elu oli masendav, kuid kõik muutus suhtumises toimus üleöö edasi oli vaid tegude aeg. Selle asemel, et otsida oma kannatustele põhjendusi võiks hoopis otsida lahendusi. Õnnelik elu ei ole raketiteadus, kõik on mõttelaadis kinni.

Comment

• Provoker
                              Pokkerihai
                              • Jan 2009
                              • 3067

Algselt postitas peete82 Vaata postitust
                              Kellele meist ei meeldiks mingi Norra variant, kus saad oma töö eest väärilist tasu.
                              äkki on teistes riikides inimesed üle makstud?

Aga teemasse ka, et minuarust eestlased joovad liiga palju. Selline tunne nagu teisiti ei osatagi enda vaba aega sisustada nii, et nn fun oleks. Krt otsike täringud ja tsirkus või ring ümber maailma välja ning normaalne seltskond ja saab ilma alkota ka hakkama. Rääkimata veel suvisel ajal campfire juures grillimisest ja laulmisest elava muusikaga.

Comment

• alaska
                                forever
                                • Oct 2008
                                • 6599

Ma ausõna ei saa aru, millest te räägite. Mis rahvaga te läbi käite? Miks te loete netikommentaare?

Comment

Working...