Eluaegne vanglakaristus või surmanuhtlus?

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • lenC
    Administraator
    • Oct 2008
    • 6440

Re: Eluaegne vanglakaristus või surmanuhtlus?

Sellele jorsile anti eluaegne ju?

Comment

• nikitheone
      Mr. Puujalg
      • Aug 2009
      • 6446

kusjuures maeiteagi, mis ta nüüd sai. haige oli aga see, et ta oli juba enne inimesi tapnud ja nüüd oli jälle vabaduses.
      &quot;Money doesn&#39;t make you happy. I now have $50 million but I was just as happy when I had $48 million.&quot; <br />Arnold Schwarzenegger

Comment

• pkmarek
        Jube Noob
        • Oct 2008
        • 193

surmanuhtlus! teist korda siis minu poolt

Comment

• Codecci
          Luuramas Naisteturniire
          • Nov 2008
          • 7574

Algselt postitas privador
          Aga mida arvate vägistamisest? Kui mina arvan, et karistused on liiga leebed, siis selle koha pealt ma arvan, et vägistamine panna ühte patta tapmistega on vale.
          Kas on õige mõista nt 8-ks aastaks trellide taha meest, kes nn naisele polnud hingeliselt sobiv?
          Ma arvan, et naiste jaoks vägistamine on umbes sama tunne mis sinu jaoks, ainult et sind vägistab ka naise asemel mees.

Comment

• levis
            Pokkerihai
            • Oct 2008
            • 1557

Ma ei ole siiani veel aru saanud, et kui on üheselt ja kindlalt tõestatud, et keegi piinas-vägistas-tappis, siis miks sellist inimest peaks vanglas hoidma? Ilmselge, et ta tuleb ühiskonnast kõrvaldada, aga miks peab ühiskond teda kuskil vanglas üleval pidama?
            Nii peaks olema, et kui paned toime mõne väiksema kuritöö, siis antakse sulle lühike vanglakaristus (mitte kunagi ei istu keegi rohkem vangis kui näiteks 5aastat) ja peale seda vastavalt kuritöö astmele saad teatud ajaks elektroonse jalavõru ning ühiskondliku kasuliku töö. Mõned võib ka otse ühiskondliku kasuliku töö peale saata, ei ole vaja kõiki vangla toiduga nuumata. Aga kui oma 5 aastat vanglas raisanud inimene on retsidiivne, siis järgneva toime pandud kuritööga (kui see on selgelt ja üheselt tõestatud ja väärib vanglakaristust) ei lähe ta enam vangi, selle asemel saadetakse ühiskonda mittesobiv isik otse taevasse või põrgu.
            Näide:
            paned toime väiksema kuritöö, ütleme, et saad 1 aasta +ühiskondlik kasulik töö
            paned toime uue väiksema kuritöö, saad 3 aastat +ühiskondlik kasulik töö
            Saad vanglast välja, aga nüüd rikud režiimi ja võtad elektroonse jalavõru ära, ütleme, et selle eest saab tavaliselt 2 aastat vangistust, aga sul juba 4 aastat istutud, seega 4+2=6 ja oled oma võimalused kasutanud, ning tee põrgusse on avatud.
            Ehk sa võid olla pisisuli, aga kui oled retsidiivne isik, siis ühiskond sind ei taha.

edit: teemast kah siis....
            mina valiks eluaegse, sest seda ta juba enam-vähem on siin planeedil lõksus olemises ning oma keha ning vaimu vajaduste rahuldamises nagu hingamine, söömine, joomine ning magamine. Surmanuhtlus tabas meid kõiki kui siia reaalsusesse trügisime ja kui sa ei joo ning ei suitseta, siis võib-olla sul veab ning sured tervena.

Comment

• ingu
              Bännitud
              • Jan 2010
              • 1283

Kui saaksin endale selle valiku seada, siis kindlasti surmanuhtlus. Ei ole minul motivatsiooni, oma elu vanglas lõpuni veeta. Ükskõik kes ma seal ka ei oleks.

Vargad poe ette teibasse ja läheb narkaritel varastamsie isu üle küll. Lastevägistajatele nüür ümber vända siduda ja teine ots hobusekülge ja siis väike tärpentiinilaks...
              Kõva mõtlemine küll sul. Vargaid on tänapäeval julmalt palju, Kõik vargad ja narkarid poe ette teibasse w ? :D Ja usu, et narkaritel ei läheks küll ikka varastamis isu üle, nad riskivad pmst ükskõik millega, et oma doosi kätte saada.

Ja see kes kuskil ütles, et eluaegset, oleks vinge tsillida niisama vangla peal, on ikka eriti äge tegelane. See raamatute lugemine viskab sul seal nii ruttu üle. Eriti kui veel kinnises sektoris oled.

Seega kui tapad inimese siis peaks ikka saama 10a+/surmanuhtluse mitte nagu praegu 3-5.

Krt ma täpselt ei mäleta kuidas see tahtliku tapmise paragraff oli, aga see nägi ette minuarust 10a+ kuni eluaegne. Tapmine on paragraff 113, kes tahab ja viitsib võib järgi vaadata. Aga ka mõrvareid lastakse poole ajaga, või kahe kolmandikuga välja, hea käitumise eest. Aga siiski üpriski vähe

Comment

• nikitheone
                Mr. Puujalg
                • Aug 2009
                • 6446

Veerand sajandit surmanuhtlust oodanud vang vabastati ja tunnistati süütuks
                &quot;Money doesn&#39;t make you happy. I now have $50 million but I was just as happy when I had $48 million.&quot; <br />Arnold Schwarzenegger

Comment

Working...