Olen pisipisi #"!%"# ( Jõululuuletused 2009 )

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • nikitheone
    Mr. Puujalg
    • Aug 2009
    • 6446

Re: Olen pisipisi #"!%"# ( Jõululuuletused 2009 )

ma tean seda lugu (jälgin gene kirjutisi juba 2 aastat), aga muidu mulle ei meeldigi selline muusika. ükskõik kui" hea" ta ei oleks.
    usun, et ise jalutaks ka sealt mööda vabalt
    &quot;Money doesn&#39;t make you happy. I now have $50 million but I was just as happy when I had $48 million.&quot; <br />Arnold Schwarzenegger

Comment

• Fortune
      IP
      • Oct 2008
      • 1396

Re: Olen pisipisi #&quot;!%&quot;# ( Jõululuuletused 2009 )

Algselt postitas taipupole
      Ma ei pane siia luuletust, vaid ma panen parem ühe loo, mille üle võiks vähemalt jõuluda ajal (kuid ka üldiselt) natuke mõelda.

----
      Washingtoni metroojaam aastal 2007. Üks mees mängib viiulil umbes 45 minutit. Selle aja jooksul möödub temast umbes 2 000 inimest, enamus neist läheb tööle.

Mõelge. Kui meil ei ole aega momendiks, et peatuda ja kuulata ühte maailma parimat muusikut, kes mängib ühte paremat muusikat, mis kunagi on kirjutatud, ühel parimal pillil, mis iganes on valmistatud... kui palju teisi asju meil märkamata jääb?
      Enamus läheb ju tööle, mis krdi aega sul seal enam seda muusikat on kuulata, seda enam, et metroosse lähed ju selleks et rongiga kuhugi sõita, mitte et äkki keegi mängib seal viiulit ja lähed seda kuulama.

Parim muusika, parim pill? maitse asi kõik, nii ei saa võtta, et nüüd ükskõik mis asi on maailma parim, siis kõik muud tegevused tuleb hüljata ja aint sellele maailma parimale keskenduda.

sry fot offtopic, aga ei viitsi mingit luulet ka siia kirjutada

Comment

• taipupole
        Lõpuboss
        • Oct 2008
        • 2181

Algselt postitas Fortune
        Enamus läheb ju tööle, mis krdi aega sul seal enam seda muusikat on kuulata,
        Sa ei saanud selle loo mõttele vist üldse pihta. Pole absoluutselt oluline, et kas seal on viiul, kitarr või rändtsirkus. Mõte on kuskil mujal.

Comment

• Codecci
          Luuramas Naisteturniire
          • Nov 2008
          • 7574

45 min: muusik mängib katkestamatult. Kokku on seisatanud ainult kuus inimest. Muusik kogus 32 dollarit, ta lõpetab mängimise ja vaikus võtab maad. Mitte keegi ei märka. Keegi ei aplodeeri. Muusiku tundis ära vaid üks naine, kes saabus lõpu eel.
          Brag imo, 45 minuti eest $32 kerjates. Korralik päevapalk Eestis.

Ja sellest loost selgub, et tippklassi muusika on overrated.

Comment

• jrgn hell
            Klubi Liige
            • Oct 2008
            • 3328

idee hea, aga imo sellist katset küll analoogse teema tõestamiseks vaja pole. Arusaadav nagunii.
            Nagu näiteks veini pimetestid jms.

edit: ja kunstniku edu praegusel ajal sõltub angunii promootorist.

Vaadake kasvõi Martin Saare pilte ja seda T-särgi kollektsiooni. 1000x andekamaid vendi raudselt igas vanglas, aga promo oli hea Saarel lihtsalt imo.

Comment

• pastilaa
              kuum poiss
              • Apr 2009
              • 7518

Tõusis küsimus: kas me märkame ilu tavalises kohas mitte mingil erilisel kellaajal? Kas me peatume, et seda väärtustada?
              Julgen väita, et ilu osatakse ikka väärtustada. Pigem ilu ja esteetiliste väärtuse muutumine ajas, tänapäval ka meeletu väärtuste paljusus on põhjuseks. Paneme sinna Beyonce laulma ja kuidas sa argumenteerid, et see pole ilus? See oleks tore mõte muide - sama ajakirjanik peaks sellise loo ka tegema :P.

Comment

• taipupole
                Lõpuboss
                • Oct 2008
                • 2181

Jeebus küll. Poleks iialgi arvanud, et seda peab selgitama: loo mõte on, vähemalt minu jaoks, et ärge tormake silmad kinni ja pea kuklas ringi, vaid vaadake, mis teie ümber toimub. Olgu see märkamist vääriv asi muusik, naine, loodus või ükskõik mis muu.

Kodumaal on samal teemal umbes aastase vahega kaks väga head lugu kirjutanud tänane Tartu Kõrgema Kunstikooli rektor Vallo Nuust:
                Unustamise register: http://tartu.postimees.ee/030107/tar...mus/236962.php
                Hundile - liiga hilja: http://sudoku.postimees.ee/270106/es...uur/189832.php

Comment

• Fortune
                  IP
                  • Oct 2008
                  • 1396

Jeebus küll. Poleks iialgi arvanud, et seda peab selgitama: loo mõte on, vähemalt minu jaoks, et ärge tormake silmad kinni ja pea kuklas ringi, vaid vaadake, mis teie ümber toimub. Olgu see märkamist vääriv asi muusik, naine, loodus või ükskõik mis muu.
                  no olgu, märka seda, märka toda. Ma saan mõttest aru, et maailmas on palju ilusat ja tuleks märgata. Samas ma ei tea, kui ma hommikul kooli lähen, siis mida ma seal ikka vahin, et oh pirokunn on juba co marketi ette jõudnud või et oh ilus vaher, ja juba talv tuleb, lehed maas igal pool, siis tuleb lund, oi ilus talveilm jee. Elu on nii ilus.

Hommikuti ma olen väsind, ilm on külm, tahan käppelt kooli jõuda, krdi foor võiks kiiremini roheliseks minna, et ma ei peaks siin külmetama.

Põhimõtteliselt tuleks märgata asju, mis on märkamist väärt. Pealegi kõik ei ole romantikud, kes poetavad pisara, kui loevad mingit ilukirjandust, kus on loodust 10 lehte kirjeldatud või kui taevas on õues jälle ilusat sinist värvi või mida iganes. Taaskord maitse asi, inimesed on erinevad.

Comment

• Fortune`i käsilane
                    Räme Fish
                    • Aug 2009
                    • 15

Küsimus ei ole selles, kas keegi on romantik või ei, neid romantikuid jalutas selle aja jooksul sellest muusiku kõrvalt läbi tajooba nii või naa, aga iroonia selles, et inimesed maksavad 100 daala, et teda kuulata, samas teises keskkonnas ei raatsi sentigi anda. Mis nad käivad seal teatris siis kuulsat inimest vaatamas või? Muusika pärast nad kindlasti selle katse järgi ei käi.

Comment

• nikitheone
                      Mr. Puujalg
                      • Aug 2009
                      • 6446

Algselt postitas Fortune`i käsilane
                      Küsimus ei ole selles, kas keegi on romantik või ei, neid romantikuid jalutas selle aja jooksul sellest muusiku kõrvalt läbi tajooba nii või naa, aga iroonia selles, et inimesed maksavad 100 daala, et teda kuulata, samas teises keskkonnas ei raatsi sentigi anda. Mis nad käivad seal teatris siis kuulsat inimest vaatamas või? Muusika pärast nad kindlasti selle katse järgi ei käi.
                      kust tead, et samad inimesed käisid seal? ma usun, et need kes käisid kontserdil, oleks ta ära ka tundnud.
                      &quot;Money doesn&#39;t make you happy. I now have $50 million but I was just as happy when I had $48 million.&quot; <br />Arnold Schwarzenegger

Comment

• Codecci
                        Luuramas Naisteturniire
                        • Nov 2008
                        • 7574

jup minu arust ka lol, selline shit on lihtsalt overrated
                        tahavad tähtsad ja kultuursed olla, wannabed

Comment

• Fortune
                          IP
                          • Oct 2008
                          • 1396

enamus inimesi kes sealt mööda jalutasid läksid tööle, nende eesmärk oli tööle mitte hiljaks jääda. Raske on muidugi selles suhtes ka kommenteerida, sest Washingtonis on neid tänavamuusikuid ka kindlasti tajooba, sellepärast mängigu seal kasvõi maailma parim, aga keskmisel, heal ja väga heal muusikal tavalised inimesed niikuinii vahet ei tee. Seega nende jaoks oli ta tavaline tänavamuusik, kellesuguseid nad näevad päevast päeva, milleks siis ühel heal päeval sellele rohkem tähelepanu pöörata?

EDIT: muide kontserdil käimine ja tänavamuusika kuulamine on 2 erinevat asja ka, esimene toimub mingil lambi hetkel, teise jaoks sa ikkagi bronnid piletid, valmistad ennast ette, paned ülikonna selga jne. Vaimne seisund on kindlasti teine + kontserdile minnes lähed sa elamust otsima.

Comment

• taipupole
                            Lõpuboss
                            • Oct 2008
                            • 2181

Algselt postitas Fortune
                            Samas ma ei tea, kui ma hommikul kooli lähen, siis mida ma seal ikka vahin, et oh pirokunn on juba co marketi ette jõudnud või et oh ilus vaher, ja juba talv tuleb, lehed maas igal pool, siis tuleb lund, oi ilus talveilm jee.
                            Põhimõtteliselt tuleks märgata asju, mis on märkamist väärt.
                            Kas sa oma kahe jutu vahel ise teatavat vastukäivust tõesti ei näe? Ehk kuidas sa saad märgata, kui sa igale poole tormad? Elad selleks, et kiiresti kooli jõuda? Tõesti? See ongi eesmärk? Maeiteanohvõinii.

Ja uuesti: pole absull vahet, kas seal mängis Metallica, Joshua Bell või tantsiti Luikede järve. Küsimus on tähelepanus ja pidevas kiirustamises. Milleks siis ühel heal päeval sellele rohkem tähelepanu pöörata? Sest sa ei tea kunagi, kus võib just SEE eriline olla. Ja niimoodi silmad ja kõrvad kinni tormates ei saagi kunagi teadma. Sellest ka Washington Posti katse pealkiri „Märkamine, maitse ja prioriteedid“. Märkamine, prioriteerid, get it?

Aga suva, ma rohkem ei viitsi jaurata. Luuletage parem.

Comment

• Codecci
                              Luuramas Naisteturniire
                              • Nov 2008
                              • 7574

oleks teadnud oleks viiuli rotti lasknud

Comment

• pronks
                                Jube Noob
                                • Jun 2009
                                • 116

Algselt postitas Codecci
                                Ja sellest loost selgub, et tippklassi muusika on overrated.
                                väga hea analüüs

Comment

Working...