Doonorid

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • andu_andu
    Pokkerihai
    • Jan 2009
    • 4050

Re: Doonorid

Algselt postitas Imric
    Ma annaks heameelega aga minu verd ei võeta vastu. Varem sai muidu nii mõnedki korrad antud.
    mis su verel viga siis ?

Comment

• Potsataja
      õilishing
      • Oct 2008
      • 5270

Ravimid mida võtan, muudavad minu vere teistele ohtlikuks

Comment

• Provoker
        Pokkerihai
        • Jan 2009
        • 3067

Algselt postitas Imric
        Ma annaks heameelega aga minu verd ei võeta vastu. Varem sai muidu nii mõnedki korrad antud.

Tarq, kas viis korda aastas liiale ei lähe ? Minu mäletamist mööda pidi kahe vereandmise vaheline periood olema kolm kuud aga ju ma siis mäletan valesti.
        Naistel 3 kuud meestel 2 kuud.

Comment

• rohelinekonn
          Klubi Liige
          • Nov 2008
          • 3808

ma annaks aga ei saa promill pidevalt sees :)

Comment

• Foux
            Õpihimuline Mängur
            • Oct 2008
            • 486

See teisip. oli 6'es kord. Esimesel korral oli mul ka valus, kui rusikasse kätt panin. Ilmselt topiti närvi. Teisel korral, kui kahe sõbraga koos käisime, siis oli päris pull. Üks sõber (päris kondine vennike) hüppas liiga kiirelt püsti ja oleks äärepealt põrandale kohe lennand taskus pildiga. Teisel sõbral lendas nõel välja ja pritsis verd natuke. Mul torgati paremasse kätte nõel, kust eriti ei tulnd midagi ja siis torgati ka vasak läbi. Olin kahe auguga nagu Jeesus

Comment

• Tarq666
              Klubi Liige
              • Oct 2008
              • 814

Algselt postitas Imric

Tarq, kas viis korda aastas liiale ei lähe ? Minu mäletamist mööda pidi kahe vereandmise vaheline periood olema kolm kuud aga ju ma siis mäletan valesti.
              Jah, meestele iga kahe kuu tagant. Trombotsüüdide andmisel on üldse eri lugu. Neid võib anda iga kahe nädala tagant aga haigla kliinikum helistab ise kui neil kiiresti vaja. Ning pärast trombotsüüdide andmist võib verd minna andma pärast kuu ajast pausi. Tegelt võiks ka kahe nädala tagant minna aga nad ei taha patsiente üle koormata.

Trombotsüüdide andmise puhul kestab protseduur 1,5h ja sellest saab tavalise vereandmise 1 meenepaki asemel, 3 pakki valida(nämmma ;D). Tingimuseks on, et oled mõnda aega doonor olnud ja Sul peavad head veenid olema.

Omast kogemusest arvan, et alks hakkab paremini pähe ja see kui nõel on mõne amatööri poolt kehvas asendis veeni pandud, siis on tõesti vere andmine valusam.

ps: olen ühe korra nuuskpiirituse nina alla saanud aga arvan, et ma ei olnud veel ära vajumas, vaid lihtsalt uimane. Eks reageeriti ette ära :D

Comment

• RistoR
                Jube Noob
                • Dec 2008
                • 117

Algselt postitas Provoker
                Kuna ma paari kuu eest käisiin verd andmas ja meeldis tekkis mõte siit küsida kas keegi siin veel doonor on olnud.

Paari nädala pärast saab mul ooteaeg täis ning võin uuesti minna. Mingi pundiga oleks lahedam. Üldiselt tahaks teada mis pokkerirahvas üldse arvab sellisest asjast. Peale esimest korda tabas mind pokkerilaudades suht hea kaardijooks niiet vb aitab karmavõlga vähendada vms 8)

Krdi hea et meelde tuletasid. Endal ka täpselt 2 kuud täis septembris. Tuleb jälle minna. Tassi kollektsioon vajab täiendamist ;D

Comment

• ranka
                  Miljon Põhjust Kodus Olla
                  • Sep 2008
                  • 36444

Tahate bänni kõik saada w??? Tra ma kardan nõelu ja sütlaid nagu tuld ning ausalt ma hoian parema käe veenist seda teemat lugedes kinni.

#"¤%¤#%&%¤&¤

Mitte kunagi ei hakka doonoriks, NEVER! Sõjaväe kommisariaadis andsin ka verd, siis hoidsin seda lapikest peale vere andmist vähemalt tund aega peal ja kätt krampis, kopsu pilti ei saanudki kohe teha, sest ma kartsin seda lappi ära võtta ja käsi kõveras ei saanud pildi peale minna. Arst rahustas pika vaidlemise peale maha :)

Comment

• ranka
                    • Sep 2008
                    • 36444

Algselt postitas Tarq666
                    Jah, meestele iga kahe kuu tagant. Trombotsüülide andmisel on üldse eri lugu. Neid võib anda iga kahe nädala tagant aga haigla kliinikum helistab ise kui neil kiiresti vaja. Ning pärast trombotsüülide andmist võib verd minna andma pärast kuu ajast pausi. Tegelt võiks ka kahe nädala tagant minna aga nad ei taha patsiente üle koormata.

Trombotsüülide andmise puhul kestab protseduur 1,5h ja sellest saab tavalise vereandmise 1 meenepaki asemel, 3 pakki valida(nämmma ;D). Tingimuseks on, et oled mõnda aega doonor olnud ja Sul peavad head veenid olema.

Omast kogemusest arvan, et alks hakkab paremini pähe ja see kui nõel on mõne amatööri poolt kehvas asendis veeni pandud, siis on tõesti vere andmine valusam.

ps: olen ühe korra nuuskpiirituse nina alla saanud aga arvan, et ma ei olnud veel ära vajumas, vaid lihtsalt uimane. Eks reageeriti ette ära :D
                    Ei viita googeldada ja kindlalt veel lolle, kes tahavad targemaks saada. Mis elukad need trombo.. tvui, ei kirja välja! on?

Comment

• Potsataja
                      õilishing
                      • Oct 2008
                      • 5270

Algselt postitas ranka
                      Tahate bänni kõik saada w??? Tra ma kardan nõelu ja sütlaid nagu tuld ning ausalt ma hoian parema käe veenist seda teemat lugedes kinni.
                      Eks igaühel olma hirmud. Minul on tilgutifoobia aga eks ma olen selle küljes ka omajagu olnud. Kõige rõvedam on see, kui õed veeni üles ei leia ja mitmeid kordi torgivad, kuni lõpuks kanüüli paika saavad. ;D

Comment

• ranka
                        • Sep 2008
                        • 36444

Algselt postitas Imric
                        Eks igaühel olma hirmud. Minul on tilgutifoobia aga eks ma olen selle küljes ka omajagu olnud. Kõige rõvedam on see, kui õed veeni üles ei leia ja mitmeid kordi torgivad, kuni lõpuks kanüüli paika saavad. ;D
                        Sellisele õele lööks kanüüli kohta kuhu muidu päevavalgust eriti ei paista.

Comment

• variatsioon
                          Pokkeritark
                          • Nov 2008
                          • 5849

Algselt postitas Imric
                          ükskord ühel 70a+ õel ei olnud piisavalt jõudu et nõel minu veeni torgata :D
                          pusis ja pusis aga lihtsatl ei jõudnud.. ütles et mingi kõva asi on ees... küsis siis teiste õdede käest nõu ja isegi testis nõela teravust(torkas nöela läbi salvräti :D).. higistas seal mingi 15m ja siis loobus.. teisel veits tugevamal õel ei valmistanud see mitte mingisugust probleemi..

Comment

• Timpz
                            Pokkerihai
                            • Oct 2008
                            • 2029

korra olen käind andmas, lebo

Comment

• nikitheone
                              Mr. Puujalg
                              • Aug 2009
                              • 6446

käisin ka. jumala lõdva oli. nagu kärbes oleks peeru pannud. nüüd sain sõnumi ka, et tulge palun uuesti.

pull on see, et kui annad tallinna foorumis, siis saad jumala hea võileiva (peale tavaliste mahlade ja tuci-küpsiste jms)
                              &quot;Money doesn&#39;t make you happy. I now have $50 million but I was just as happy when I had $48 million.&quot; <br />Arnold Schwarzenegger

Comment

• doublemint65
                                Grinder
                                • Oct 2008
                                • 695

ranka, sulle midagi ;D:
                                "Igaüks meist kardab midagi. Foobia tähendab aga paanilist ja põhjendamatut hirmu millegi ees, mis tegelikult ei kujuta endast reaalset ohtu. Olgu siis tegemist ämblike, pimeduse, rottide, vere, suletud ruumide, kõrguse või millegi muuga - ülemäärane hirm võib foobiku elu maapealseks põrguks muuta. Saatejuht Kristjan Jõekalda teab seda omast käest, sest ka tema ise kannatab mitme foobia all. Uues saatesarjas püüab tema ja teised vaprad eneseületajad professionaalsete terapeutide juhendamisel oma hirmudest viimaks ometi vabaneda."

Comment

Working...