Narko!

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • marguzz22
    Vana Tegija
    • Oct 2008
    • 1458

Re: Narko!

Algselt postitas lenC
    lol
    ja seda et kanep võib soodustada vaimuhaiguse väljalöömist pole ma kunagi tagasi lükanud, lihtsalt et kanep ei põhjusta skisofreeniat -> samuti põhjustavad vaimuhaigusi alkohol(tunduvalt suuremal määral), stress, suits, elu üldiselt jne. selles ei olegi küsimus

Comment

• marguzz22
      Vana Tegija
      • Oct 2008
      • 1458

Algselt postitas marguzz22
      According to a new report by a British government advisory body, the regular use of cannabis though it can have real and significant mental health effects it is unlikely to cause schizophrenia.

According to a new report by a British government advisory body, the regular use of cannabis though it can have real and significant mental health effects it is unlikely to cause schizophrenia.

http://www.physorg.com/news104659898.html Cannabis/schizophrenia link questioned

1. kanepi ja skisofreenia seost on võimatu ära tõestada, kuna skisofreenia LÖÖB välja väga erinevate tegurite koosmõjust(alkohol, pere, stress, keskkond jne) seega on vale rääkida et kanep põhjustab skisofreeniat. Saage aru see on väga haruldane asi ning neil inimestel oleks nagunii see haigus välja löönud. Kanep EI PÕHJUSTA SKISOFREENIAT vaid võib mõningate uuringute arust selle geeni väljalöömist kiirendada(suht ebatõenäoline)

Küsimus on tegelikut väga lihtne, kui meil on põhiõigused(st. ka õigus viibida narkojoobes ning võrdsuspõhiõigused) siis miks on üks narkootikum mis on rohkem kahjulik(loe tapab 10000x rohkem inimesi aastas kui kanep) legaalne ning teine vähemkahjulik mitte? Kas asi on kultuuris? Ma arvan,et 100 a pärast on maailm jõudnud nii suure mõistmiseni et kanep on igal-pool legaalne. 100%

kanep ja mälu ning alkohol ja mälu

Olete Te muidu uurinud, miks kanepi suitsetajal pilves peaga mälu halveneb ning miks alkoholil ja mis erinevus on? Kanep mõjub ajus olevatele retseptorite(st aju erinevate osade vahel on sünapsid) kanep nõrgendab nendest sünapsidest läbi minevaid signaale st me aju on nagu elektrivõrgustik. Kõik on omavahel ühendatud väikeste sildade abil. THC retseptorid arvataksegi inimesel olevat selle jaoks, et reguleerida neist sünapsitest läbimineva signaali tugevust( terve me keha on täis thc retseptoreid) ning sellepärast ka mälu halveneb. Kui mitte suitsetada see taastub. Ning kui koguaeg aju treenida siis mingit tuntavat mälu halvenemist ei täheldata(st ei minul, ega ka paljudel teistel kes aktiivselt õpivad ja aju treenivad)

Alkohol aga tapab ajurakke ning põhjustab tugevaid mäluhäireid, mis on jäädavad. See kallid mehed ei tule enam kunagi tagasi, nii,et teinekord mõelge kui klaasi tõstate

Comment

• vsiu100
        Moderaator
        • Oct 2008
        • 4253

Küsimus on tegelikut väga lihtne, kui meil on põhiõigused(st. ka õigus viibida narkojoobes ning võrdsuspõhiõigused) siis miks on üks narkootikum mis on rohkem kahjulik(loe tapab 10000x rohkem inimesi aastas kui kanep) legaalne ning teine vähemkahjulik mitte? Kas asi on kultuuris? Ma arvan,et 100 a pärast on maailm jõudnud nii suure mõistmiseni et kanep on igal-pool legaalne. 100%
        imo ei saa seda nii võtta, et kui olen endal ühe jala läbimärjaks kusenud, siis on pohhui ja võiks teise jala peale ka törtsutada. milleks?
        et kui miski halb on seaduslik, siis mis on sellest vähem halb, tuleks legaliseerida?

Comment

• marguzz22
          Vana Tegija
          • Oct 2008
          • 1458

Põhimõtteliselt peakski kanep olema legaalne juba ammu, sest see on inimese vaba valik seda tõmmata kui tahab(meie põhiseadusest tuleneb tegutsemisvabadus ning vaba tahe st ka see, et mul on õigus viibida joobes peaga oma kodus ja kanepit tarvitada), mida ka riigikohus on öelnud. Iga käsk ja keeld millega vabadust vähemaks võetakse riigi poolt peab olema õigustatud st. Proportsionaalsuse põhimõte vajalikkus, mõõdukus, eesmärgipärasus . Ühelt pool inimese vabaduse piiramine, tegutsemisvabaduse piiramine vs. teisalt kaalume negatiivseid külgi(loe võibolla kasvab noorte seas tarbimine, uued patsiendid, koormab süsteemi jne). Kui meil on võrdsuspõhiõigused(st kõiki peab kohtlema võrdselt) siis alkoholi tarbijat ja kanepi tarbijat ei kohelda, võtame väikseima soonäitaja ning võrdlemegi neid(siinkohal narkootikumide kasutaja vs alkoholi kasutaja) ühelt poolt alkoholi tarvitaja saab vabalt osta, tarvitada, kanepi ostmine on keelatu ning tarvitamine samuti JA nüüd hakkamegi seda õigustama vastavalt proportsionaalsuse põhimõttele ning võrdsuspõhiõiguse riive tuvastamise skeemile. Mina ei näe 1ki põhjust miks alkohol peaks olema legaalne aga kanep mitte.

Comment

• muhkLionu
            Grinder
            • Jan 2009
            • 522

Ei narkootikumidele! 0-tolerants, ükskõik mis kujul ja kogustes. Ei usu mina et legaliseerimine probleemi vähendab, lihtsalt ühed probleemid asenduvad teistega: üldine organismi vastupanu võime haigustele väheneb, vaimne tervis halveneb, ma ei tea, võib olla sünnib rohkem väärarenguga lapsi jne. Pigem liiguks asi selles suunas kui vastupidi.
            Muidugi sõltub kõik indiviidist. Mina pole eladeski ühtegi suitsu (ka tubakat mõtlen) isegi proovinud mitte ja ei kavatsegi ja minul isiklikult oleks kama, kas kanep on legaalne või mitte, endaga saan hakkama. Aga oma lapsi tahan ma sellest eemal hoida nii kaua kui võimalik.
            Kui juba on legaliseeritud, siis on dzinn pudelist väljas ja tagasi seda sinna enam ei saa, kahetsetagu seda hiljem kui palju tahes.

Comment

• Aristotep
              Grinder
              • Oct 2008
              • 605

Ise hääletasin EI poolt. Olen korra ka ise proovinud, kuid see võinuks lõppeda suht kurvalt, sest pilt läks tasku ja oleks peaaegu bussi alla jäänud. Ty, but no...

Igasugune narkootikum on p...k imo. Tubakas ja alkoholi liigtarvitamine samuti. Lihtsalt rõve on vaadata, kuidas noored ennast hävitavad.

Comment

• pastilaa
                kuum poiss
                • Apr 2009
                • 7518

Juba lasteaiast saati on mulle kohvijoomine ja kohvikultuur ajudele käinud. Rõve löga. EI AITÄH!

Comment

• tolmuahv
                  Klubi Liige
                  • Feb 2009
                  • 2502

Minu esimene weed oli ka ebameeldiv. Ei nokkinud üldse kohe. Panin järjest 3 seltskonnaga 3 vooru ja kõik teised trippisid, mina vahtisin tühja. Siis hakkas lihtsalt halb ja pilt kippus tasku. Hiljem kuulsin, et esimene kord ei mõjugi.

Comment

• Pahvak
                    Pastilaa?? Ei!
                    • Dec 2008
                    • 4431

Algselt postitas pastilaa
                    Juba lasteaiast saati on mulle kohvijoomine ja kohvikultuur ajudele käinud. Rõve löga. EI AITÄH!
                    Cool. Ma ei joo ka kohvi ja inimesed on ikka nii üllatunud. "Kuidas sa hommikuti tööd teed", "Mis siis kui sul uni tuleb."
                    Fullstacks have more fun.

Comment

• rohelinekonn
                      Klubi Liige
                      • Nov 2008
                      • 3808

See teema ajab mind tilti, rohkem siia enam parem ei vaata

Comment

• taipupole
                        Lõpuboss
                        • Oct 2008
                        • 2181

See on nii tore, et narkoteema puhul on kõik kohe arstid ja professorid.

Comment

• Uniquest
                          Grinder
                          • Oct 2008
                          • 615

Minu tutvusringkonnas on "kanepikultuur" suhteliselt kõrge, hiljutisel kogunemisel olin ma ainuke, kes polnud proovinud ~15 inimese hulgast. Pot-heade pole, lihtsalt kari hipisid. :D
                          Pole näinud probleeme (alkoholist tingituid olen näinud, aga see on ka ikka suht viisakas mõne muu seltskonnaga võrreldes). Enamus õpivad ülikoolis, päris mitmed õpetajaks või arstiks. Nii et näete, milline on järelkasv sellistele kohustusrikkaile ameteile. ;D

Comment

• vennike
                            Pokkerihai
                            • Mar 2009
                            • 1958

Sügavalt poogen, kes tahab, see tõmbab nagunii hoolimata seadustest.

Comment

• leho57
                              Grinder
                              • Nov 2008
                              • 664

suht tilti ajab jah.
                              Ei usu mina et legaliseerimine probleemi vähendab, lihtsalt ühed probleemid asenduvad teistega
                              ainuke probleem on see, et mingeid tonte karistatakse selle eest, et nad omavad enda tarvitamiseks väikest kogust kanepit.
                              Muidu korralikud inimesed, õpivad arstideks ja mida iganes, nagu ülalpool mainitud :D
                              Sügavalt poogen, kes tahab, see tõmbab nagunii hoolimata seadustest.
                              ja maksab pool palka politseile trahviraha iga kuu ning elu ongi persses. a mille pärast? mitte sellepärast, et aine toime oleks siin kuidagi rolli mänginud - seadused lihtsalt on piisavalt homod ja rikkusid normaalse inimese elu ära

Comment

• ranka
                                Miljon Põhjust Kodus Olla
                                • Sep 2008
                                • 36444

Algselt postitas leho57
                                Muidu korralikud inimesed, õpivad arstideks ja mida iganes, nagu ülalpool mainitud :Dja maksab pool palka politseile trahviraha iga kuu ning elu ongi per**es. a mille pärast? mitte sellepärast, et aine toime oleks siin kuidagi rolli mänginud - seadused lihtsalt on piisavalt homod ja rikkusid normaalse inimese elu ära
                                Vihkan neid inimesi, kes hakkavad süüdistama seadusi, riiiki, politseid vms, kui ise rikkusid rämedalt seadust - näiteks sõitis purjus peaga, kasutas kanepit, ületas kiirust vms. Saage aru, et ükskõik, kui lollid/halvad/valed seadused Teile ei tunduks on need siiski mõeldud täitmiseks ja kui kodanik ei täitnud seadust, jäi vahele ning sai karistada see on see ta ENDA, MITTE RIIGI SÜÜ!

Siit ka järeldus, et kui Te hakkate seadust rikkuma ükskõik, mis viisil (kasvõi vajutate üleliia gaasipedaali) siis olge valmis ka vastutama oma tegude eest ning pärast karistuse saamist olge rahul oma karistusega! Kui Te sellega rahul ei ole, siis oleks võinud seda mõelda enne seaduse rikkumist.

Ning kui seadused tunduvad lollina, valed või halvad, siis on Teil kõigil reaalne võimalus neid parandada või vähemalt anda panus nende parendamiseks. See, kuidas Te seda teete on Teie enda asi :)

Kolmas variant - kolige minema sinna riiki, kus on Teile meelepärase(ma)d seadused.

Comment

Working...