Pokker, söök ja tervislik eluviis.

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • leits
    Hundinui
    • Apr 2009
    • 9562

Re: Pokker, söök ja tervislik eluviis.

Kuidas toitu wokitakse, raske v?

Comment

• alaska
      forever
      • Oct 2008
      • 6599

Ülikerge, lõikad juurviljad väikesteks ribadeks ja praed õliga läbi, kana praeb pikemalt natuke, selle teed ennem.

Comment

• leits
        Hundinui
        • Apr 2009
        • 9562

Aga kui ma eriline lõikuja ei ole, kas külmutatud ajad sobivad ka? Ma eelmine nädal käisim söömas kuskil ja proovisin 1. korda elus broccolit - parim juurvili ever, mida ma saand. seda saaks ka wokkida v?

Mingi päev poes leitsin mingi külmutatud wok asju kuskil külmikust .. thankju
        Millist wok panni sa soovitaksid? ma täna läheks jahtima

Comment

• nomerlot
          Klubi Liige
          • Sep 2009
          • 2233

ikka saab brokolit vokkida, miks mitte.

Muidugi, värske köögivili biidib pikalt, aga minu meelest on need külmutatud wok-köögiviljasegud ka täiesti ok, sest ega sul talvel liiga palju köögivilju poest valida ole ja eks ole needki teabkust ilma otsast kohale lennutatud.

Comment

• alaska
            forever
            • Oct 2008
            • 6599

Ma väga ekspert veel ei ole, otsi "Wok" nimega, viskab lademetes retsepte. Panni ma ostaks mingi suvalise, sellel nii väike põhi, pole ohtu, et kõveraks läheb. Kindlasti osta ka neid maitseaineid, väga heaks teevad suvalised toidud. See hakkimine ei ole eriline töö, üks porgand lihaga on juba pool pannitäit ja ülejäänud asju hakkida pole eriline probleem.

(Klõpsa sisu nägemiseks / peitmiseks)

Comment

• leits
              Hundinui
              • Apr 2009
              • 9562

Okei, l2hen täna ostma. Õhtul ilmselt proovin .. siis annan teada. Kas sa kallad sojakastet hiljem peale või mism oodi? Mäletan aasias olles kallasid nad igast manti pannile ja lõpuks põhmst ujus kõik selles kastmes ja siis tõstsid kuidagi v2lja sealt ..

Comment

• rohelinekonn
                Klubi Liige
                • Nov 2008
                • 3808

panni ära lampi saast osta, mul oli mingi rott mis kingiti panid palju õli tahtsid põhja kinni tahtis jääda ikka kõik

Comment

• CheekyMullet
                  FPP Pro
                  • Feb 2010
                  • 232

Mul on Ken Homi pann. Ostsin vist kaupsist ja kui õigesti mäletan siis ei olnud see ka eriti kallis.

Comment

• nomerlot
                    Klubi Liige
                    • Sep 2009
                    • 2233

Algselt postitas leits Vaata postitust
                    Okei, l2hen täna ostma. Õhtul ilmselt proovin .. siis annan teada. Kas sa kallad sojakastet hiljem peale või mism oodi? Mäletan aasias olles kallasid nad igast manti pannile ja lõpuks põhmst ujus kõik selles kastmes ja siis tõstsid kuidagi v2lja sealt ..
                    Kalla sojakastet ikka tegemise ajal, jõuab maitsestuda.
                    Ma olen porgandeid viilutamise asemel ka kõige jämedama riiviga riivinud, mugav mees nagu ma olen.

Kui vürtsikad asjad meeldivad, siis karripastad on toredad asjad. Neid on erinevaid tegelikult, mahedamaid ja päris jõhkraid, peab omale sobivad leidma. Alles ostsin "mild curry paste" nimelise purgi, väga hea. Aga sellega peab ettevaatlik olema ja alles lõpupoole lisama. Ma alguses nagu seni ikka karripastaga, panin kohe koos sibula-küüslaugu-jms pannile, see sunnik kõrbes kohe
                    põhja, hea panninühkimise trenn kohe soolas.

Comment

• nomerlot
                      Klubi Liige
                      • Sep 2009
                      • 2233

Algselt postitas CheekyMullet Vaata postitust
                      Mul on Ken Homi pann. Ostsin vist kaupsist ja kui õigesti mäletan siis ei olnud see ka eriti kallis.
                      See on see süsinikterasest või mis ta nimi oligi? Mul kas selline. Sellega peab meeles pidama, et nõudepesuvahendiga ei tohi pesta, siis hakkab saadanas kohe kinni jääma. Alguses pidi õliga veits aega ka kuumutama ka.

Comment

• Rage
                        Klubi Liige
                        • Nov 2008
                        • 6853

üks lihtne ja mõnus supp, mida aegajalt teen. Ostad poest mingi külmutatud köögiviljade segu vastavalt oma maitsele, see potti ja vett ca kahe sõrme jagu üle viljade ja keedad läbi, kurnad vedeliku kuhugi teise anumasse ja siis keedetud poti sisu lased saumixeriga pudruks, lisad sinna terve topsi merevaiku või creme bonjoiri või toorjuustu vms.. lased selle ka saumixeriga sinna segamini (parema maitse annavad kana ja suitsuliha sulatatud juustud, millel on intensiivsem maitse) ja siis valad vastavalt maitsele kurnatud vett tagasi, et asjast supp saaks, soola jms paned ka maitse järgi juurde. Üldjuhul on tegemist väga maitsva supiga ja kaloraasi poolest on ka tegemist suhteliselt lahja supiga, liitri kohta tuleb ca 400-500kcal. Juhul kui kellegi jaoks tundub supp ilma lihata väga jura, siis võib proovida sinna juurde lisada näiteks sibulaga praetud hakkliha vms, ma ise pole proovinud. Selle supi puhul on eeliseks ka valmistamise kiirus, ca 20minutiga on valmis.

Comment

• Spewmonkey
                          Seina Augustaja
                          • Oct 2008
                          • 2293

Alaska sa sööd veits liiga vähe imo. Kuigi koguseid pole välja toodud obv. Mis tempos kaal langeb u.?
                          Last edited by Spewmonkey; 28.01.11, 15:47.

Comment

• alaska
                            forever
                            • Oct 2008
                            • 6599

3kg, 3 nädalat.
                            Ise ei arva, et vähe söön, kuna kui selliselt süüa, siis organism hakkab kõike ära kasutama, mida sisse ajad. Kui süüa päts saia Rma margariini ja valla vorstiga, siis peaks see kogus, mis tagant välja tuleb, olema umbes samasuur ja see mis keha endale jätab võrdub poole porgandiga.
                            Ma ei propageeri seda absoluutselt, aga olin oma tervise huvides selle kasutusele võtma. Mingil hetkel õpib keha ka rasva energiaks kasutama, nagu ta on looduse poolt mõeldud toimima, meie ühiskonna inimene elab suhkru peal, mis on looduses ainulaadne. Keskmine ameeriklane sööb 1,5 kg suhkrut nädalas, päris karm arv.

Comment

• harryahven
                              Pokkerihai
                              • Dec 2009
                              • 1964

poolteist k, täitsa munnis ju :O

Comment

• Spewmonkey
                                Seina Augustaja
                                • Oct 2008
                                • 2293

Algselt postitas alaska Vaata postitust
                                3kg, 3 nädalat.
                                Ise ei arva, et vähe söön, kuna kui selliselt süüa, siis organism hakkab kõike ära kasutama, mida sisse ajad. Kui süüa päts saia Rma margariini ja valla vorstiga, siis peaks see kogus, mis tagant välja tuleb, olema umbes samasuur ja see mis keha endale jätab võrdub poole porgandiga.
                                Ma ei propageeri seda absoluutselt, aga olin oma tervise huvides selle kasutusele võtma. Mingil hetkel õpib keha ka rasva energiaks kasutama, nagu ta on looduse poolt mõeldud toimima, meie ühiskonna inimene elab suhkru peal, mis on looduses ainulaadne. Keskmine ameeriklane sööb 1,5 kg suhkrut nädalas, päris karm arv.
                                Ei-ei, ma ei väidagi, et sa peaks suhkrut ja teravilju uuesti sööma. See on hea, et need eemaldasid ja samuti on rasv hea. Osad inimesed elavadki aastaid keto-dieedi peal(vahepeal teevad laadimisperioode) ja rasv moodustab nende päevasest kaloraazhist protsentuaalselt väga suure osa. Kuigi õige keto-dieet on veits keerulisem "teadus" juba. Mõtlesin pigem seda, et sööd lihtsalt liiga vähe. Päevane maksimaalne rasvapõletus on ideaalse toitumise juures ~100g, soovitav on u. 500g nädalas, üle selle hakkab organism elus püsimiseks hävitama lihaseid, sest tal ei ole piisavalt toitaineid. Otseselt midagi soovitada nagu ei oskagi, lisada neljas söögikord juurde ehk või miski toekam vahepala. Kuna piimatoodete vastu tegelikult midagi ei ole, siis äkki leiad kuskilt ökopoest(dunno samas, pole kunagi üheski käinud ise) kvaliteetset kohupiima/kodujuustu vahepalaks. Aga kui enesetunne hea, energiat jagub ja aju töötab korralikult(mitte lihtsalt paremini kui suhkru ja teraviljaga), siis mis seal ikka.

Comment

Working...