Pokker, söök ja tervislik eluviis.

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • erplander
    ekrelander
    • Oct 2008
    • 1029

Re: Pokker, söök ja tervislik eluviis.

Algselt postitas leits Vaata postitust
    l2hen uurin homme kaupsi, tahaks puht huvi p2rast 2ra proovida
    Tjah, tundub, et Kaupsis siiski vist pole neid veel, sest üks veg.ee foorumi tegelane just uuris sellelt firmalt:

"Helistasin UusAlgusesse ja nende sõnul müüvad nad neid vorste Stockmannis. Kuna Stockmann ei julge palju sisse võtta, siis tellitakse igat vorsti 5 kaupa. Kaup läheb Stocki kolmapäeviti. Maitsvaid viinereid esialgu ei olevat, kuid aastalõpul on plaanis neid Poolast veel sisse osta."

Samas anti aga teada:

"kaupsis on igast uusi eesti tofuasju, nt tofukreem goji marjadega ja jaanikaunaga ning miski hapuk (hapukoorelaadne kaste)"

Comment

• alaska
      forever
      • Oct 2008
      • 6599

Kas siis taimetoitlus on põhimõtteliselt liha asendamine lihamaitseliste toitudega? Nagu mingi organismi petmine käib koguaeg. Ma arvasin, et lihaisu kaob ära, kui taimetoitu sööma hakata.

Comment

• Tigrano
        Administraator
        • Oct 2008
        • 7614

Algselt postitas alaska Vaata postitust
        Kas siis taimetoitlus on põhimõtteliselt liha asendamine lihamaitseliste toitudega? Nagu mingi organismi petmine käib koguaeg. Ma arvasin, et lihaisu kaob ära, kui taimetoitu sööma hakata.
        Nagu aru saan siis sellele on ka maitseainetega liha maitse antud. Isiklikult ei tarbiks ühtegi lihamaitselist asja.

Lihasööjatele ehk mingi uus või tervislikum maitseelamus

Comment

• low-flow
          Klubi Liige
          • Jul 2009
          • 1208

Tundub mingi kahtlane värk. Selles mõttes, et kui ma tahan liha, siis ma ei hakka ju võilillest tehtud "vorsti" ostma ja kui ma tahan heina, siis leiab ka seda mõistlikul kujul liha kõrvale...

Comment

• Tigrano
            Administraator
            • Oct 2008
            • 7614

Algselt postitas low-flow Vaata postitust
            Tundub mingi kahtlane värk. Selles mõttes, et kui ma tahan liha, siis ma ei hakka ju võilillest tehtud "vorsti" ostma ja kui ma tahan heina, siis leiab ka seda mõistlikul kujul liha kõrvale...
            Just just

Comment

• erplander
              ekrelander
              • Oct 2008
              • 1029

Taimetoitlus on laibatoodete ja loomaeritiste mittekasutamine toiduks.

Taimetoitlus on toitumine taimedest. Taimne vorst ei ole lihamaitseline, vaid on soja- jm taimede maitseline. Tegelikult ka loomne vorst maitsestatakse taimsete maitseainetega. Lihtsalt toorained on erinevad. Loomtoidulistel on loomade liha, taimetoitlastel taimsed valgud.

Organismi petmine? Kuis saab olla tervislik toitumine ja laibatoodetest loobumine, nende asendamine taimsetega organismi petmine?
              Last edited by erplander; 25.10.10, 11:43.

Comment

• alaska
                forever
                • Oct 2008
                • 6599

Sellesmõttes petmine, et proovitakse ju võimalikult täpselt järele aimata liha maitset? Mulle on jäänud mulje, et enamus ostab ikka selle järgi toodet, mida rohkem on ära tabatud õige liha maitset, mitte et see toode on nüüd väga soja maitsega. Täpselt nagu organism vajaks liha ikka edasi.

Comment

• erplander
                  ekrelander
                  • Oct 2008
                  • 1029

Sellesmõttes petmine, et proovitakse ju võimalikult täpselt järele aimata liha maitset? Mulle on jäänud mulje, et enamus ostab ikka selle järgi toodet, mida rohkem on ära tabatud õige liha maitset, mitte et see toode on nüüd väga soja maitsega. Täpselt nagu organism vajaks liha ikka edasi.
                  No kaudses mõttes küll, aga seda ei saa nimetada, et organism vajab liha, vaid et organism vajab valku, organism vajab toitu. Või minu pärast nimeta seda nii, kui sa mõtled liha all taimset liha. Igal juhul selge on, et organism ei vaja tingimata loomset valku, vaid saab suurepäraselt hakkama taimse valguga.

See on tõsi, et need taimsed vorstid ja singid on maitse poolest sarnased lihatoodetele. Samas neil puudub see lihatoodetele omane eemaletõukav laibalõhn. Ja UK-s on saadaval ka selliseid tooteid, mis pole maitse poolest sarnased mitte ühelegi loomsele lihale, kuigi väliselt näevad välja samasugused nagu muud lihatoodete asendustooted:

Last edited by erplander; 25.10.10, 12:04.

Comment

• vsiu100
                    Moderaator
                    • Oct 2008
                    • 4253

ma ei saa aru sellest, miks proovitakse väliselt, väljanägemiselt kopeerida laibatooteid? ja maitselt?
                    miks mitte olla just erinev?

lõhna kohta.
                    kas sulle on sünnist saati olnud vastuvõetamatu laibatoodete lõhn või hakkas see sulle vastu peale vegeniks hakkamist?

mulle meeldib näiteks värske saslõki lõhn.....
                    Last edited by vsiu100; 25.10.10, 12:31.

Comment

• rohelinekonn
                      Klubi Liige
                      • Nov 2008
                      • 3808

läheb lahti jälle

Comment

• leits
                        Hundinui
                        • Apr 2009
                        • 9562

mis ma kui tahaks tartus taimetoitlane olla, peaksin iga nädal korra tallinnas kuskil vegi poes shoppamas k2ind :D? nii palju kui ma olen viitsinud uurida, siis selveris on paar tofu kotleti n thats it .. meil seda värki ei soostita tundub ...

Comment

• Tigrano
                          Administraator
                          • Oct 2008
                          • 7614

Algselt postitas leits Vaata postitust
                          mis ma kui tahaks tartus taimetoitlane olla, peaksin iga nädal korra tallinnas kuskil vegi poes shoppamas k2ind :D? nii palju kui ma olen viitsinud uurida, siis selveris on paar tofu kotleti n thats it .. meil seda värki ei soostita tundub ...
                          Me perega näiteks ei käigi peaaegu poes, ostsin kõik kuivained jne hulgi ära, ise kasvatasime kõik juurikad jne, leivad saiad teeb ka ise, magustoidud ka enamus, põhimõtteliselt ostab poest veel piima, puuvilju, mingied väismaiseid juurikaid, maitseaineid ehk nipetnäpet.

Comment

• erplander
                            ekrelander
                            • Oct 2008
                            • 1029

Algselt postitas vsiu100 Vaata postitust
                            ma ei saa aru sellest, miks proovitakse väliselt, väljanägemiselt kopeerida laibatooteid? ja maitselt?
                            miks mitte olla just erinev?
                            See ei ole otseselt kopeerimine. Väljanägemine on paratamatult sarnane neil toodetel, sest ega vorst või vorstisarnane asendustoode ei saa olla mingis imevormis, vorst toodetakse ja pakendatakse ikka võimalikult efektiivselt ja selline ümar vorm on parim lahendus nii loomse kui taimse vorsti jaoks, liiati kui kasutada juba väljatöötatud seadmeid ja tehnoloogiaid. Ma usun, et poleks mõtet hakata välja töötama mingit 5- või 6-nurkset vormi taimse vorsti jaoks. Samuti konsistents ja muud välised näitajad on enesestmõistetavalt sarnased, lihtsalt toorained on erinevad.

Ja maitselt ei püüta vägisi kopeerida lihatooteid, vaid lihtsalt taimsete valkude maitsestamiseks kasutatakse sarnaseid inimestele harjumuspäraseid maitseaineid, mis loomsete puhulgi ja tulemuseks ongi suhteliselt sarnane maitse. Või mõni tahab väita, et taimetoitlased ei tohiks ka samu maitseaineid kasutada, mida lihatoodetel, kuigi need on iseenesest taimset päritolu? Miks lihatoodete puhul üldse kasutatakse maitseaineid? Liha ju niigi hea? Või siiski pole? Samahästi võiks ju küsida, et miks lihatootjad püüavad kopeerida taimset vorsti, kasutades üha enam ja enam sojavalku? :)

lõhna kohta.
                            kas sulle on sünnist saati olnud vastuvõetamatu laibatoodete lõhn või hakkas see sulle vastu peale vegeniks hakkamist?

mulle meeldib näiteks värske saslõki lõhn.....
                            Tegelikult on see laibatoodete lõhn, mis on levib poodide liha- ja kalalettides, kogu aeg vastumeelne olnud, aga enne taimetoitlaseks hakkamist pidi seda lihtsalt paratamatult võtma ja kuidagi üle elama. Vastumeelsed olid kogu aeg ka pekine liha ja taises lihas olevad suuremad sooned. Vorst ja viinerid olid talutavamad, kuna neil polnud ka nii tugevat laibalõhna. Samas šašlõkki sai ise ka söödud ja selle lõhn oli tõesti omamoodi meeldiv ja ma kujutan ette, et inimliha lõhn võib samal viisil töödelduna samuti üsna meeldiv olla, see ei tähenda, et seda peaks toiduks kasutama.

Comment

• vsiu100
                              Moderaator
                              • Oct 2008
                              • 4253

pidasin silmas pigem värvust ja selle suitsuvorsti väljanägemist(nn struktuuri), kui kuju. võimalik, et see ongi tema loomulik värvus ja nägu. ma ei tea, selleks küsingi......

Comment

• erplander
                                ekrelander
                                • Oct 2008
                                • 1029

Algselt postitas vsiu100 Vaata postitust
                                pidasin silmas pigem värvust ja selle suitsuvorsti väljanägemist(nn struktuuri), kui kuju. võimalik, et see ongi tema loomulik värvus ja nägu. ma ei tea, selleks küsingi......
                                Ok, kujutan ette, et eks seda on püütud jah teha väliselt võimalikult sarnaseks loomse suitsuvorstiga, et oleks harjumuspärasem ja et võibolla ka omnidele seda müüa tervisliku alternatiivina

Comment

Working...