Pokker, söök ja tervislik eluviis.

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • dener89
    Grinder
    • Mar 2009
    • 625

Re: Pokker, söök ja tervislik eluviis.

vanasti lasti magustoiduks soja jäätist vms.

Comment

• BuildUp
      Pokkerihai
      • Oct 2008
      • 2547

Algselt postitas erplander Vaata postitust
      Inimene on omnivoor, kuna ta eelistab olla omnivoor. Inimene on oma maitsete ja harjumuste vang. Sajandeid kehtinud dogmade vang. Ja see, et liha tegi ahvist inimese, on lihtsalt üks populaarne teooria :)

Teatud ajajärkudel teatud regioonides võis liha aidata inimestel raskeid aegu üle elada, aga muidu pole selles teoorias vähimatki loogikat.
      Ma ei tea kas sa oled juba sellest rääkinud, aga mind täitsa huvitab millest sai alguse sinu suur toitumise tähtsustamine ning muutus ja mis see kaasa on toonud?

Comment

• Dogers
        Pokkerihai
        • Dec 2008
        • 2500

Algselt postitas leits Vaata postitust
        ma ei tea yhtegi last kellele ei meeldui juustuburger or big mac
        Minu 10 aastane õde ei söö burgereid, talle lihtsalt ei maitse need, mcdonaldsis ta ei võta lasteeinet ka kunagi, sest seal on see burger ja temameelest on see rõve, ta on proovinud ampsu neist kõigist, aga süüa ta neid ei taha. :)

Comment

• erplander
          ekrelander
          • Oct 2008
          • 1029

Algselt postitas BuildUp Vaata postitust
          Ma ei tea kas sa oled juba sellest rääkinud, aga mind täitsa huvitab millest sai alguse sinu suur toitumise tähtsustamine ning muutus ja mis see kaasa on toonud?
          http://foorum.pokkeriprod.com/showpo...&postcount=226

http://foorum.pokkeriprod.com/showpo...&postcount=744

Comment

• alaska
            forever
            • Oct 2008
            • 6599

Ise tunnen ühte inimest, kes ainult toortoitu sööb mingi aja aastast, see on siis kõik, mis on küpsetamata, puuviljad juurviljad, õlid, salatid jne. Olles ise näinud kõrvalt muutust mis inimesega niimoodi juhtub, suhtun ma väga positiivselt sellesse.
            Teine teema on aga taimetoitlased, kes ainult liha ei söö, aga pole probleemi süüa saia rama margariiniga, mingeid sojakotlette ja transrasvadega sojajäätist, suhkrut täis mahlalaadseid jooke...See tundub mulle vähem tervislik, kui lõhefilee hapukoore ja munaga.

Comment

• inward
              Klubi Liige
              • Sep 2009
              • 6275

Erplander, aga mis su seisukoht alkoholiga on ? Õlu, vein, viin. Väikestes kogustes on needki nö tervislikud

Comment

• erplander
                ekrelander
                • Oct 2008
                • 1029

Taimetoitlased on siiski keskmisest omnivoorist kordi terviseteadlikumad ja naljalt ei söö saia rama margariiniga, pigem söövad nad täisteraleiba soja- või kikerhernevõidega või mingi taimse pasteediga.

Mis puutub sojakotletti, siis see on kordi tervislikum ükskõik mis lihast valmistatud kotletist, kuna see on vaba loomsetest mürkidest, kahjulikust kolesteroolist jne.

Mis puutub sojajäätisesse, siis neid ei valmistata transrasvadest/hüdrogeniseeritud taimerasvadest, vastasel juhul terviseteadlikud taimetoitlastest inimesed lihtsalt ei ostaks neid :)
                Nii et kokkuvõttes on ka sojajäätis tervislikum nii tooraine (sojapiim vs lehmapiim) kui muude komponentide osas võrreldes tavaliste jäätistega.

Suhkrut täis mahlalaadseid jooke, samuti aspartaamil ja muudel keemilistel magusainetel põhinevaid väldin samamoodi kui loomsetest eritistest valmistatud jooke.

Alkohoolsetest tarbin ainult õlut, üliharva ka vahuveini, veinisõber pole, kanget alkoholi pole tarbinud 12 aastat ehk umbes sama periood kui olen olnud taimetoitlane.

Comment

• leits
                  Hundinui
                  • Apr 2009
                  • 9562

otsisin yksp2ev rimis soja peekonit, ei leidnud. on neid eestis yldse? tahaks ka soja kotletti proovida ja soja jäätist? Kust poest neid saab .. mul rimides/selverites pole silma hakand, vb ei otsi ka piisavalt

mis miatse sellel sojakotletil on yldse, nagu mingi kohupiim v :D eesti pealt rääkis yksp2ev et soja ongi nagu kohupiim vms, aga mis tra moodi neist kotletid tekivad :D
                  Last edited by leits; 18.04.10, 14:30.

Comment

• erplander
                    ekrelander
                    • Oct 2008
                    • 1029

Algselt postitas leits Vaata postitust
                    otsisin yksp2ev rimis soja peekonit, ei leidnud. on neid eestis yldse? tahaks ka soja kotletti proovida ja soja jäätist? Kust poest neid saab .. mul rimides/selverites pole silma hakand, vb ei otsi ka piisavalt
                    Parim valik on Prismades, seal on kõike. Kaubamaja Toidumaailmas on ka üsna laialt. Selverites on saadaval soja grill-kotletid, sojapallid, tofukroketid, võibolla ka muud, pole ise eriti leidnud. Kõige närusema valikuga on Rimid, sealt võib leida aint Ingmani sojajäätiseid.

Tofud on võibolla kohupiima maitsega, aga sojakotletid ja sojapallid on ikka rohkem liha maitsega :)
                    Midagi kanaliha moodi ehk. Aga UK-s saada olevaid erinevaid soja- ja nisuvalgust tooteid on maitsestatud nii, et neid müüakse Chicken Style, Turkey Style, Beef Style jne nime all:

... ja need ka maitsevad vastavalt :)
                    Last edited by erplander; 18.04.10, 14:46.

Comment

• Oliverk
                      Moderaator
                      • Nov 2008
                      • 3016

no nah ennast petta vaja on. Kui siga maitseb siis söö sealiha mitte mingit seaaroomiga vetikat.

Comment

• variatsioon
                        Pokkeritark
                        • Nov 2008
                        • 5849

Comment

• masterpuppet
                          Pokkerihai
                          • Oct 2008
                          • 2094

Ja kuidas on võimalik saada sojakotletile sealiha maitse?

Comment

• Oliverk
                            Moderaator
                            • Nov 2008
                            • 3016

Keemia abil kindlasti. Jumala tervislik arvatavasti.

Comment

• leits
                              Hundinui
                              • Apr 2009
                              • 9562

jeez, ma tahan lihtsalt proovida, pole never yhtegi soja asja söönd :D

Comment

• räim
                                Jube Noob
                                • Jun 2009
                                • 135

Algselt postitas erplander Vaata postitust
                                Tofud on võibolla kohupiima maitsega, aga sojakotletid ja sojapallid on ikka rohkem liha maitsega :)
                                Ma kunagi keetsin ja praadisin ka neid sojakotlette, aga hiljaaegu sain maitsta ühe taimetoilase valmistatud varianti, mis muutis mu maailmapilti:) No see oli megahästi tehtud. Täilik elamus, ei jäänd alla parimale lihatoidule, pigem vastupidi. Nii et asi on selles, kuidas valmistada. Kui liha koguaeg ühtemoodi keeta, siis vist kaoks liha isu kiiresti.
                                Kahjuks ei saand ma seda valmistamisõpetust, oli nagu mingis kerges marinaadis tehtud või kastmes või midagi. Ei tea, kas sojaõpradel on ka kuskil netis omad retsepitkogumid?

Comment

Working...