Ootoot, karupoeg kiidab heaks mustalt töötamist? Ma olen praegu segaduses.
Küsimus oli palga kohta. Oskustöö ja ehitusvaldkonna avg palk Tallinnas ja Harjumaal lihtsamate tööde vallas on u 600-700 € bruto(olenevalt kasutatavatest seadmetest jms) - Seda muidugi Fontese palgauuringu järgi. Reaalsuses ma tahaks näha ühte ehitusettevõtet, kellel tööjõukuludelt on maksud korrektselt makstud. Fontesest paremat valdkondade ja nende tasemete klassifikaatorit Eestis senimaani kahjuks ei ole (valim ca 70 000 isikut). Uuringuga väheke paremini kursis olevana tahaksin andmestikku muidugi mõne koha pealt kahtluse alla seada, aga see selleks.
Kui me võtame nüüd 1,0 koormuse, siis oleks 169 tunni korral netopalk 845 € ning brutopalk 1074 €. Tallinna ja Harjumaa keskmine palk peaks olema ca 1050€ bruto. Täpsemalt peast ei mäleta - võib olla ka veidi vähem. Seega minu arvates on 845 € puhtalt kätte sellise töö eest üsnagi okei palk.
Tartus nt tean ettevõtet, kes maksab heale ehitajale 1200€ kätte ja järjekord ukse taga. Ning tegemist on oma valdkonnas tegijate-kogenud meestega.
Must palk ei tähenda netopalka. Sa ei saa ju nii eluvõõras ka olla. Must palk on see kui sa lammutustööde käigus müüriga (mitte Madis) vastu kolu saad ja tööandja sulle mulla peale ajab. Aga kui kondid välja tulevad, sina vangikongis nurka urineerid, kas siis tasus see must tööline end ära.
Must palk ei tähenda netopalka. Sa ei saa ju nii eluvõõras ka olla. Must palk on see kui sa lammutustööde käigus müüriga (mitte Madis) vastu kolu saad ja tööandja sulle mulla peale ajab. Aga kui kondid välja tulevad, sina vangikongis nurka urineerid, kas siis tasus see must tööline end ära.
kuule võta nüüd vähe rahulikumalt. Ma tean väga hästi erinevaid termineid - eriti neid, mis puudutavad tasustamist. Sa ei pea üldse sellepärast muretsema. Võrdluse tõin neto-ja brutopalkadega. Kui sina isiklikult ei oska nende andmetega midagi peale hakata, siis ei ole midagi teha. Minu arvates on nad aga paremad kui mitte midagi.
Ohei, asi polegi selles. Asi on mustas tööjõus. Kui ma ei eksi olid see sina võttis sõna sotsmaksude (tervisekindlustus sealhulgas) ja blablabla...Tahad otsin üles?
Ohei, asi polegi selles. Asi on mustas tööjõus. Kui ma ei eksi olid see sina võttis sõna sotsmaksude (tervisekindlustus sealhulgas) ja blablabla...Tahad otsin üles?
inimene küsis konkreetse tasu kohta. Ma vastasin, et tasu sellises suurusjärgus on üsnagi hea tuues paar võrdluspunkti. Seadused, maksustamine ning isiklik suhtumine ei omanud siinkohal tähtsust.
Kellegil tuttavat või oskab soovitada usaldusväärset autoremondi kohta Tartus. Hind peaks olema mõistlik.
Vaja oleks auto põhjakaitse ilmselt vahetada, puksid ehk ja midagi veel ehk(ei oska hetkel öelda) . Oleks vaja esmalt auto üle vaadata ja eks siis paistab mis teha vaja täpsemalt. Anyone?
Oman ühte autot, mis pole minu nimel. Kindlustust tal ei ole. Ülevaatus on. Dokumendid on.
Kas ma saan talle ise teha kindlustuse?
Ise küsin, ise vastan.
Omanikuandmetega saab küll. OK.
Oli juunis sama probleem, läbi neti ei saanud teha kuid tuttav kindlustaja tegi ära. Samamoodi siis omanikuandmeid oli vaja, netis saab maksta kindlustuse eest ainult omanik/kasutaja.
Kellegil tuttavat või oskab soovitada usaldusväärset autoremondi kohta Tartus. Hind peaks olema mõistlik.
Vaja oleks auto põhjakaitse ilmselt vahetada, puksid ehk ja midagi veel ehk(ei oska hetkel öelda) . Oleks vaja esmalt auto üle vaadata ja eks siis paistab mis teha vaja täpsemalt. Anyone?
meil firma autod käivad peale garantiiperioodi Turu Autos. Netist kindlasti leiad kontaktid. Siiani head kogemused.
Comment