Jaanuari offtopic - Sõitsid saanid, sõitsid reed, aia bljääd sa nahka teed

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • karupoeg
    Pokkerihai
    • Jun 2012
    • 3823

Re: Jaanuari offtopic - Sõitsid saanid, sõitsid reed, aia bljääd sa nahka teed

Algselt postitas EestiAA Vaata postitust
    See on juba psühholoogia high stakes.
    Ja kahtlen ,et isegi maailma parimad psühholoogid ,sellise käitumise 100% lahti on mõistatand.

Edithsühholoogiline teadus on suht uus ala. Soovitan vaadata youtubest jonathan haidt-i videosid üks top selle ala tegijaid.
    mul on hommikul kell 10 TÜ-s psühholoogia baka lõputöö kaitsmine, seega olen eriala ajaloost teadlik jah :D, aga su pakutud venda ei olnud varem kuulnud, kiire guugeldus oli huvipakku, eks saab hiljem uurida. Tänud!

Comment

• Spewmonkey
      Seina Augustaja
      • Oct 2008
      • 2293

Algselt postitas kardaanirist Vaata postitust
      julgeks vastu vaielda. imo on anonüümselt ja mitte anonüümselt annetamise vahe erinevate soovide rahuldamises. anonüümselt annetades ehk ongi sul selline imelik soov nagu "annetada anonüümselt", mis ei lase öösel magada. kui annetaksid oma nime alt, siis selline soov ei saaks rahuldatud.
      Ma mõtlesin ise seda, et anonüümselt saad sa ainult "ühe doosi" heaolu, sest tegid head. Need, kes avalikult teevad, need saavad "kaks doosi", et tegid head + saavad ka ühiskonnalt heakskiitva noogutuse selle eest.
      Samas ma olen tõbine ja pea on tatti täis ka, nii et dno...

Comment

• Jäämees
        Vana Tegija
        • Jun 2011
        • 1182

Katsu siis formuleerida edukas kaitsmine endale :)

Comment

• EestiAA
          Vana Tegija
          • Nov 2010
          • 1132

Algselt postitas karupoeg Vaata postitust
          mul on hommikul kell 10 TÜ-s psühholoogia baka lõputöö kaitsmine, seega olen eriala ajaloost teadlik jah :D, aga su pakutud venda ei olnud varem kuulnud, kiire guugeldus oli huvipakku, eks saab hiljem uurida. Tänud!
          Nu sa kindlasti vähe targem polt sellel teemal kui mina:D.

Okei edu sulle lõputööga.=)

Comment

• kardaanirist
            Pokkerihai
            • Nov 2009
            • 3675

Algselt postitas Spewmonkey Vaata postitust
            Ma mõtlesin ise seda, et anonüümselt saad sa ainult "ühe doosi" heaolu, sest tegid head. Need, kes avalikult teevad, need saavad "kaks doosi", et tegid head + saavad ka ühiskonnalt heakskiitva noogutuse selle eest.
            Samas ma olen tõbine ja pea on tatti täis ka, nii et dno...
            aga kui ei olegi soovi saada ühiskonnalt heakskiitu? käitudki vastavalt sellele, mis rohkem kasu toob. kui on soov head teha ja selle eest ka paar pikka paid saada, siis annetad oma nime alt (sest nii täidad mõlemad soovid). kui aga on soov annetada kristlikule kogudusele, aga näe vanemad on moslemid ja kui nad saaksid teada, siis saaksid peapesu, siis annetad anonüümselt, sest nii rahuldad need kaks soovi. ei ütleks, et esimene variant on kuidagi egoistlikum.

Comment

• karupoeg
              Pokkerihai
              • Jun 2012
              • 3823

tänud!

p.s. ma tõesti ei soovi enda arvamust kuidagi paremaks või õigemaks pidada. End of the day on tähtis see, kuidas meie arusaam suhestub meid ümbritsevaga ja meie endi heaoluga. Lihtsalt endale äärmiselt huvipakkuv teema :)

good talk

Comment

• Spewmonkey
                Seina Augustaja
                • Oct 2008
                • 2293

Algselt postitas kardaanirist Vaata postitust
                aga kui ei olegi soovi saada ühiskonnalt heakskiitu? käitudki vastavalt sellele, mis rohkem kasu toob. kui on soov head teha ja selle eest ka paar pikka paid saada, siis annetad oma nime alt (sest nii täidad mõlemad soovid). kui aga on soov annetada kristlikule kogudusele, aga näe vanemad on moslemid ja kui nad saaksid teada, siis saaksid peapesu, siis annetad anonüümselt, sest nii rahuldad need kaks soovi. ei ütleks, et esimene variant on kuidagi egoistlikum.
                Läheb küll filosoofiliseks veits ära, aga teine variant võib jällegi vähem egoistlik olla, sest su motiiviks saab lisaks olla see, et su vanemate heaolu püsiks kõrgem kui sa oled anonüümne. Osaliselt on see muidugi enda heaolu, sest inimestele ei meeldi kui keegi negatiivseid emotsioone nende pihta suunab, aga mitte ainult.

Aga see selleks, üldiselt makes sense jep :).

Comment

• kardaanirist
                  Pokkerihai
                  • Nov 2009
                  • 3675

Algselt postitas Spewmonkey Vaata postitust
                  Läheb küll filosoofiliseks veits ära, aga teine variant võib jällegi vähem egoistlik olla, sest su motiiviks saab lisaks olla see, et su vanemate heaolu püsiks kõrgem kui sa oled anonüümne.
                  samas ehk alateadvuses tead, et kui vanemad on õnnelikud, siis on kodus parem sisekliima ja ehk ei pea kell 11 toas olema ja vb saad rohkem taskuraha kah.

aga jah, palju oletusi. teooria mõte seisneb siiski selles, et võtad vastu otsuse, mis on sulle kõige kasulikum/rahuldab kõige rohkem soove/millel on parimad tagajärjed endale.

Comment

• widescreen
                    Grinder
                    • Dec 2010
                    • 579

Algselt postitas Junken Vaata postitust
                    kõikidel connectionitel mida ma kasutan on see dns
                    mäletan kellegil oli veel siin see jama aga ei leia enam kus kohas seda arutati
                    mul on siiani see jama.

Comment

• kardaanirist
                      Pokkerihai
                      • Nov 2009
                      • 3675

Algselt postitas widescreen Vaata postitust
                      mul on siiani see jama.
                      kui wifi ruuterit kasutad, siis pealt sealt ka midagi sättima. endal sama teema, aga pole viitsinud näppima hakata, sest pole vajadust olnud. kui ruuterit vahel ei olnud, siis sain blokitud saitidele. kui ruuteri vahele panin, siis enam ei saanud (kuigi arvuti enda sätted on samad).

Comment

• rasmer
                        Vana Tegija
                        • Oct 2009
                        • 1306

Veel üks vandenõu leiab tõestamist, mis pole palju tähelepanu saanud:
                        (Klõpsa sisu nägemiseks / peitmiseks)

Comment

• Strawberry
                          Varasemalt kasutaja "romeo"
                          • Aug 2012
                          • 1229

Algselt postitas karupoeg Vaata postitust
                          +1, reaalsuses, psühholoogiliselt ning bioloogiliselt ei eksi altruismi. Vähemalt sellisel kujul nagu on selle termini definitsioon. End of the day me teeme asju, et parandada enda ühiskondliku positsiooni/saada omakasu või tagada enda psühholoogiline homeostaas.
                          Keemiline seos lapse ja lapsevanema vahel on tõestatud ja täiesti olemas.
                          Progesteroon sunnib mehi kaitsvamaks ja laste eest hoolitsevamaks ja oksütotsiin teeb sama naistega.

Comment

• Rage
                            Klubi Liige
                            • Nov 2008
                            • 6853

pange sotsialism põlema..

Algselt postitas Karum6mm
                            Kui aus inimene on taimetoitlane, siis ta lihtsalt ei söö liha.
                            Kui sotsialist on taimetoitlane, pasundab ta sellest igal võimalusel ning leiab, et liha tuleks ära keelata.

Kui aus inimene on pankrotis, siis ta mõtleb, kuidas ja mis edasi saab?
                            Kui sotsialist on pankrotis, siis ta mõtleb, kes PEAB ta välja aitama?

Kui ausale inimesele ei meeldi telesaade, vahetab ta kanalit.
                            Kui sotsialistile ei meeldi telesaade, hakkab ta artikleid kirjutama ja kirju saatma, kus sildistab saadete tegijaid seksistideks, rassistideks, homofoobideks ja lihtsalt halbadeks inimesteks.

Kui ausale inimesele ei meeldi relvad, siis ta ei tee endale relvaluba.
                            Kui sotsialistile ei meeldi relvad, siis ta tahab need kõigilt ära korjata.

Kui aus inimene on ateist, siis ta ei käi kirikus.
                            Kui sotsialist on ateist, siis ta nõuab religiooni täielikku summutamist (v.a. New-Age jms. huu-haa).

Kui aus inimene näeb, et naabril läheb temast paremini, mõtleb ta, mida ta oma eluga teisiti võiks teha?
                            Kui sotsialist näeb, et naabril läheb temast paremini, mõtleb ta, et äkki on naabri maksud liiga väikesed?

Kui aus inimene näeb ettevõtjat, mõtleb ta, et: "Näe, ilmselt tubli inimene!"
                            Kui sotsialist näeb ettevõtjat, mõtleb ta: "Näe, kapitalist! Vereimeja! Lüpsilehm! Saakloom!"

Kui aus inimene seda loeb, siis ta muigab.
                            Kui sotsialist seda loeb, siis on ta solvunud.

Comment

• peete82
                              Vana Tegija
                              • Jan 2010
                              • 1310

naljakas on vaadata inimesi vaidlemas, kes ei oska isegi "innovatsioon" õigesti kirjutada.

Comment

• Oliverk
                                Moderaator
                                • Nov 2008
                                • 3016

Algselt postitas peete82 Vaata postitust
                                naljakas on vaadata inimesi vaidlemas, kes ei oska isegi "innovatsioon" õigesti kirjutada.
                                "naljakas", mulle tundub et eesti keel ei ole ta emakeel. Kui eksin, siis küll.

Comment

Working...