Jaanuari offtopic - Sõitsid saanid, sõitsid reed, aia bljääd sa nahka teed

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • Potsataja
    õilishing
    • Oct 2008
    • 5270

Re: Jaanuari offtopic - Sõitsid saanid, sõitsid reed, aia bljääd sa nahka teed

Huvitav, palju ka uus seelik maksaks? Võimaluse korral ei oleks kahju sellise harulduse seelikule müügihinnaga võrdne summa kulutada.

Hinnavaatlus on Eesti suurim tehnikaalast hinnainfot ja nõuandeid edastav internetikeskkond.

Sirjet guugeldades leidsin lingi, kust saab Evo IX puhta tasuta.

Comment

• VisaHing
      mees nagu orkester
      • Dec 2009
      • 6718

Kui juba autoteema peale läks, siis ise ostsin üleeile peale pikka mõtlemist sellise isendi:
      Volkswagen Passat 1.9tdi Highline 1999 85kw.
      Auto vastas igatepidi ootustele. Ei kolise, ei nagise, salong väga vaikne, käivitub hästi, edasti astub nagu loom, Tartu-Võru keskmine tuli 4.7l/100km, linnas 6-7/l100km. Täitsa rahul ostuga.

Comment

• redddman10
        Grinder
        • Aug 2010
        • 703

endal ka passat 1.8t 110 kw ja 98 a.samuti väga rahul ostuga ning väga hea hinnaga sain kah.rootsist ostsin siis.välimuselt identne:)

Comment

• Murdock
          Grinder
          • Jun 2010
          • 690

Mis lauluga tegu?

Comment

• pastilaa
            kuum poiss
            • Apr 2009
            • 7518

Algselt postitas Murdock Vaata postitust
            peaks olema see. shazam ka kinnitab:

(Klõpsa sisu nägemiseks / peitmiseks)

Comment

• Pahvak
              Pastilaa?? Ei!
              • Dec 2008
              • 4431

Kas üürilepingu lõpetamiseks on ka mingi lepingu vorm olemas? Tahaks sellist, et kui võtmed üle annan, siis omanik annab allkirja paberile, kus on kirjas, et tal ei ole mu vastu pretensioone.

Asi selles, et omanikuks on mingi segane mutt. Korteris olid algul määrdunud lina, tekk, tekikott ja 4 patja. Viskasin padjad minema, sest kappi oli ruumi vaja. See on minu ainuke süü. Nüüd süüdistatakse lisaks patjade ära viskamisele ka lina, teki ja tekikoti määrimises. Esiteks ma ei ole neid asju kordagi kasutanud ja teiseks kui ma kevadel lepingut sõlmisin, olid need samad asjad samas toas voodi peal ja siis mutt küll ei muretsenud nende mustuse pärast.

Lisaks süüdistatakse mingi seina määrimises, kus tuleb väidetavalt tapeeti vahetada. Wtf, ma isegi ei tea milline sein nii must on, sest ma ise ei ela seal juba mitu nädalat ja varem oli kõik ok.

Obv tahab tagatisraha endale jätta, aga minu plussiks on see, et Novembri ja Detsembri kommunaale pole ma veel maksnud (pikk jutt). Hero käik? Ise oleksin nõus, et jätku tagatisraha endale ja ma ei maksa kommusid. See tuleb peaaegu sama välja (kaotan mingi 25.-).

Sooviks siis mingit lepingu lõpetamise vormi.
              Fullstacks have more fun.

Comment

• ok2aa
                Klubi Liige
                • Oct 2008
                • 1903

tee käsitsi üleandmise-vastuvõtmise akt. tagatisraha võib omanik peale lepingu lõpetamist enda käest vist 60 päeva hoida, kui selle aja jooksul kirjalikult taasesitavas vormis sulle pretensioone ei esita, siis 60 päeva möödudes nõua raha tagasi.

kui kobisema hakkab siis ähvarda üürikomisjonis vms organisse juhtum viia, see peaks rahustama.

Comment

• Strawberry
                  Varasemalt kasutaja "romeo"
                  • Aug 2012
                  • 1229

Algselt postitas Pahvak Vaata postitust
                  Kas üürilepingu lõpetamiseks on ka mingi lepingu vorm olemas? Tahaks sellist, et kui võtmed üle annan, siis omanik annab allkirja paberile, kus on kirjas, et tal ei ole mu vastu pretensioone.

Asi selles, et omanikuks on mingi segane mutt. Korteris olid algul määrdunud lina, tekk, tekikott ja 4 patja. Viskasin padjad minema, sest kappi oli ruumi vaja. See on minu ainuke süü. Nüüd süüdistatakse lisaks patjade ära viskamisele ka lina, teki ja tekikoti määrimises. Esiteks ma ei ole neid asju kordagi kasutanud ja teiseks kui ma kevadel lepingut sõlmisin, olid need samad asjad samas toas voodi peal ja siis mutt küll ei muretsenud nende mustuse pärast.

Lisaks süüdistatakse mingi seina määrimises, kus tuleb väidetavalt tapeeti vahetada. Wtf, ma isegi ei tea milline sein nii must on, sest ma ise ei ela seal juba mitu nädalat ja varem oli kõik ok.

Obv tahab tagatisraha endale jätta, aga minu plussiks on see, et Novembri ja Detsembri kommunaale pole ma veel maksnud (pikk jutt). Hero käik? Ise oleksin nõus, et jätku tagatisraha endale ja ma ei maksa kommusid. See tuleb peaaegu sama välja (kaotan mingi 25.-).

Kas lepingu sõlmimisel tegite ka vara üleandmise akti ? Paber kus on nimekiri a la 1x voodi, 1x söögilaud, 1x wc hari jne.
                  Kui tegite, siis sellesama paberi peale uuesti lõpetamise allkirjad ja kuupäev kehtib ka lepingu lõpetamisena ja sinna läheb ka märge kas tal on pretensioone või on "korteri olukord hea".

Kui sellist paberit ei ole, siis võid kommunaalidega üle lasta, üürirahadega ei või. Kohtupraktika näitab, üüri maksmine on tähtis, kui leping on 1 aasta peale, siis peab olema ette näidata ka 12 üürimakset. Kommunaalid loetakse vähem tähtsamaks.

Edit:

Alati võid ka küsida kas ta üüritulu pealt tulumaksu maksab ja kas ta maksuametiga tutvust teha tahab ? (Hint: tavaliselt nad ei maksa ega deklareeri vaid panevad mustalt kõik tasku)
                  Last edited by Strawberry; 04.01.13, 16:16.

Comment

• Pahvak
                    Pastilaa?? Ei!
                    • Dec 2008
                    • 4431

Algselt postitas ok2aa Vaata postitust
                    tee käsitsi üleandmise-vastuvõtmise akt. tagatisraha võib omanik peale lepingu lõpetamist enda käest vist 60 päeva hoida, kui selle aja jooksul kirjalikult taasesitavas vormis sulle pretensioone ei esita, siis 60 päeva möödudes nõua raha tagasi.

kui kobisema hakkab siis ähvarda üürikomisjonis vms organisse juhtum viia, see peaks rahustama.
                    Kui seadus nii on, siis see on päris hea point. Miinus on see, et ma peaksin siis kahe kuu kommunaalid üleandmise-vastuvõtmise akti allkirjastamisel siiski ära maksma. Rohkem raha ei tahaks ma selle hullu kätte anda, sest isegi kui seadus on minu poolel, peaksin päris palju vaeva nägema, et oma tagatisraha kätte saada. Pluss ta võib kahe kuu jooksul ikkagi kirjaliku pretensiooni esitada või kui ta teeb seda suuliselt, siis kõrvale põiklema jne, et 60 päeva täis venitada.

Algselt postitas Strawberry Vaata postitust
                    Kas lepingu sõlmimisel tegite ka vara üleandmise akti ? Paber kus on nimekiri a la 1x voodi, 1x söögilaud, 1x wc hari jne.
                    Kui tegite, siis sellesama paberi peale uuesti lõpetamise allkirjad ja kuupäev kehtib ka lepingu lõpetamisena ja sinna läheb ka märge kas tal on pretensioone või on "korteri olukord hea".

Kui sellist paberit ei ole, siis võid kommunaalidega üle lasta, üürirahadega ei või. Kohtupraktika näitab, üüri maksmine on tähtis, kui leping on 1 aasta peale, siis peab olema ette näidata ka 12 üürimakset. Kommunaalid loetakse vähem tähtsamaks.

Edit:

Alati võid ka küsida kas ta üüritulu pealt tulumaksu maksab ja kas ta maksuametiga tutvust teha tahab ? (Hint: tavaliselt nad ei maksa ega deklareeri vaid panevad mustalt kõik tasku)
                    Vara üleandmise akti ei ole, aga üürileping on. Üüri (mitte kommusid) olen maksnud korralikult ja seda omaniku pangakontole. Kas ta makse maksab, ma ei tea.

Leping oli jah 12 kuu peale, aga etteteatamisega võimalik lõpetada.

Comment

• ranka
                      Miljon Põhjust Kodus Olla
                      • Sep 2008
                      • 36444

Suht segane case. Kõige enne need tekid-padjad olid üürilepingus märgitud ning hinnatud? Teiseks hirmuta vanamutti, et kas ta ikka oma üüri deklareeris tuludena? Nõua muidugi seina näitamist.

Üldiselt, ma laseks tuimalt üle. Kahju muidugi see, et sa kommusid ei ole maksnud, muidu saaksid kõik oma kasuks pöörata.

Comment

• Pahvak
                        Pastilaa?? Ei!
                        • Dec 2008
                        • 4431

Algselt postitas ranka Vaata postitust
                        Suht segane case. Kõige enne need tekid-padjad olid üürilepingus märgitud ning hinnatud? Teiseks hirmuta vanamutti, et kas ta ikka oma üüri deklareeris tuludena? Nõua muidugi seina näitamist.
                        Ei olnud. Kui lepingus korteri sisu kirjas pole, siis kellele õigus jääb?

Comment

• Roomet
                          FPP Pro
                          • Dec 2009
                          • 211

No tema peab tõendama, et sina need asjad mustaks tegid jne. Samas kommusid pead igaljuhul maksma. Inimlikust küljest muidugi arusaadav, et ei tahaks sellise kätte rohkem raha anda. Ehk siis variant 1 oleks kommud maksta ja hiljem talt tagatisraha sisse nõuda. See muidugi väga tülikas tee. Teine variant püüda ikkagist talle selgeks teha, et ta süüdistab sind alusetult ning ta ei suudaks seda elusees tõendada.

Comment

• Gang Starr
                            FPP Pro
                            • Sep 2012
                            • 231

Keegi pp paides elab? snusi liigub seal? Thunder oleks ok aga pmt võib misiganes olla. PM if can help.

Comment

• Codecci
                              Luuramas Naisteturniire
                              • Nov 2008
                              • 7574

Seoses üürilepingutega... Mul atm siuke plaan, et viimase kuu üüri ei maksa, vaid läheb tagatisrahast maha. See muidu paljude puhul standard, aga minu lepingus kirjas, et saab alles mingi 30-60 päeva hiljem tagasi tagatisraha ja teades seda omanikku, siis ta obv tahab ka nii. Üldse suht imelik omanik on olnud, tema arvates kui midagi puruneb siis mina pean selle korda tegema (nt külmkapp annab ise otsad), standard on ikka nii, et üürileandja teeb. Ja googeldades firmat mille nimel korter on leiab mingid inkassovõlad.

Mul plaan selline, et kui midagi kobisema hakkab ütlen, et googeldasin su firmat ja mingid inkassovõlad jne ja ma sitaks usaldusväärsem kodanik, googelda kui ei usu ja ma ei hakka sind mingi max. mõnesaja euro pärast huiama kui reaalselt midagi korteris lõhutud on mis tagatisrahast maha peaks minema (ei ole, nipet-näpet asju ehk leiab aint mille kallal nokkida).

Solid plaan? :D

Comment

• ranka
                                Miljon Põhjust Kodus Olla
                                • Sep 2008
                                • 36444

Ei olnud. Kui lepingus korteri sisu kirjas pole, siis kellele õigus jääb?
                                Kui sa lepingu teed, siis seal ongi ju kirjas inventar, mille eest sina vastutad. Iga asja taga on ka hind ehk kui selle ära lõhud, viskad või kaotad, siis maksad sa selle kinni vastavalt hinnale, mis lepingus oli.

Ükski normaalne üürileandja ei hakka sinult nõudma raha pärast aastast korterikautust kulunud padjapööri ega kakatriiibuga tekikoti eest või lõhutud kohvitassi eest - see on juba amoritseerumiskulu.

Kui sul neid seal kirjas ei olnud, lepingus ka muud punkti, siis ma arvaks, et sa ei peaks mitte midagi maksma ja vanamutt nõuab sinult alusetult raha. Tõenäoliselt, väga suure tõenäosusega, viskas ta sulle pilgu peale juba esimesel päeval ning nüüd, kui sa ütlesid, et soovid lahkuda, siis on ta südame - ja armuvalu niivõrd suur, et on nõus rikkuma seadust ning täielikult sind peedistama.

Paku talle südamliku suudlust, võib-olla lepib ka oraalseksiga. Kui tahab sügavamale, siis oled sa omadega päris sitas seisus.

Comment

Working...