Narkootikumid......müüdid ja tegelikkus

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • JohannesJ
    Grinder
    • Jun 2010
    • 684

Re: Narkootikumid......müüdid ja tegelikkus

Algselt postitas ristik Vaata postitust
    olen näinud oma silmaga piisavaid tõestusi. Äkki oled saadet "Kahvel" näinud? Saan aru et te kivipead otsite igat jumala vabandust miks ta legaliseerida. Vahest olen mõlenud et ligi pooled mu tutvustesest tarvitavad kanepit, ma näen mis toimub. Ma isegi ei püüa neile selgeks teha, sest reaktsioon on sama, mis sinu puhul.(ala ära lahmi niisama)
    Ma olen näinud saadet "Saladused" ja "Wremja" see päris hea statistika, et pooled su tuttavad ehk siis 1 inimene?
    hüppa pommi!

Comment

• Potsataja
      õilishing
      • Oct 2008
      • 5270

Algselt postitas ristik Vaata postitust
      Äkki oled saadet "Kahvel" näinud?
      Algselt postitas Potsataja Vaata postitust
      (Klõpsa sisu nägemiseks / peitmiseks)

Ka nii võib minna.
      Kordan igaks juhuks ennast. Ise muidugi arvan, et Roman oleks ka kanepita 99% kindlusega sealsamas olnud, kus ta oli. Kusjuures järgmisel päeval peale saadet leiti ta tapetuna.

Comment

• ristik
        Grinder
        • May 2010
        • 903

Algselt postitas JohannesJ Vaata postitust
        Ma olen näinud saadet "Saladused" ja "Wremja" see päris hea statistika, et pooled su tuttavad ehk siis 1 inimene?
        hüppa pommi!
        Ma ei loodagi et sind teistmoodi mõtlema panen. Nagu näha on töö juba tehtud. Ma ei pea siin kellelegi midagi tõestama kas on kahjulik või mitte, avaldasin vaid oma arvamust. Ole rõõmus. Peace out!

Comment

• basiilik
          Julm Donk
          • Nov 2010
          • 38

Ammu aega tagasi kui 17-aastane umbes olin, sai päris palju igasuguseid asju huvi pärast proovitud.
          Meenub veel üks väga haiget sorti kanep, mille Thc sisaldus oli üks kangemaid,mille sõber oli Hollandist saanud.Ei olnud siis väga tugevaid sorte suitsetanud, olime siis minu pool ja hakkasime siis Fear and Loathing in Las Vegast vaatama, suitsetades enne ikka päris korralikult,mingi poole tunni pärast muutus film ikka väga haigeks ja liigutada ka ei saanud jäime nagu kaks kivi tükki paigale, ei saanud isegi telekat kinni panna nii hull oli asi :D.
          Ise isiklikult leian, et iga päev ei viitsiks seda kimuda, liiga laisaks muutub ja lojuks,ei tunne enam tavaasjadest rõõmu, kunagi kui Austraalias käisin olles kuskil pärapõrgus tööl, kimusin vist seda peale tööd nii 4 kuud järjest oma töökaaslastega,sest midagi muud peale selle seal teha polnud.
          Kuskil 17-aastasena sai proovitud nii komme, amfetamiini, kokat korra, pole kunagi pärast seda keemilist paska enam endale sisse võtnud, vihkan seda saasta.Nii paar tuttavat nägu on tänu selle saasta pärast ära surnud.
          Sai ka seeni proovitud, mis olid Amsterdamist toodud ja mõningaid muid psühhodeelseid aineid, mida kasutatakse traditsioolistes Lõuna-Ameerika hõimude rituaalides, neid asju ma ei kahetse,et proovisin, kuigi oli üks väga hirmuäratav kogemus, mida ei tahaks enam elus läbi kogeda.
          Rohkem enam ei viitsikski midagi uut proovida, ei näe mingit tungi millegi järgi, piisab vähestest joomingutest sõpradega :D
          Last edited by basiilik; 28.11.12, 20:25.

Comment

• BuildUp
            Pokkerihai
            • Oct 2008
            • 2547

Algselt postitas Vandalar Vaata postitust
            Kui deprekas juba peal on, siis lihtsalt hea jutuga ja kasvõi elukvaliteedi parandamisega seda ära ei võta- muidu ju oleks kõik suhtumise küsimus lihtsalt, kahjuks see nii lihtne ei ole.
            Parandan: alati lihtsalt hea jutt ja elumuutused ei aita enam. Kuid nagu alaska tõi näite, siis arstidel pole mingi probleem sulle pimesi rohtusid kirjutada nagu robotid ja asja sisu võibolla jääbki tahaplaanile.
            Mis oleks sinu pakutav lahendus? Kanep ja muud ained? Või annaks probleemi ka kuidagi teistmoodi lahendada? Miks ei ole võimalik elukvaliteedi parandamisega depressioonist vabaneda? Miks ei ole võimalik ellu suhtumisea probleemi parandada?

Comment

• Loksutaja
              Õpihimuline Mängur
              • Jun 2010
              • 448

lahendust ei olegi.

Comment

• eddi
                Vana Tegija
                • Oct 2009
                • 1200

Algselt postitas Loksutaja Vaata postitust
                lahendust ei olegi.
                Ouch...
                (Klõpsa sisu nägemiseks / peitmiseks)

Comment

• Vandalar
                  Pokkerihai
                  • Oct 2008
                  • 3577

Algselt postitas BuildUp Vaata postitust
                  Mis oleks sinu pakutav lahendus? Kanep ja muud ained? Või annaks probleemi ka kuidagi teistmoodi lahendada? Miks ei ole võimalik elukvaliteedi parandamisega depressioonist vabaneda? Miks ei ole võimalik ellu suhtumisea probleemi parandada?
                  Ma ei tea millise kogemusega oled ja kas oled kunagi depressiivsusega kokku puutunud ja seda omal nahal kogenud, kuid minu seisukoht on küll, et inimesel peab olema õigus seda lahendada ka kanepi abil- olgu siis spetsialisti nõu ja jõuga või ilma selleta.
                  Nüüd- ma tean, et tänapäeval on väga palju probleeme natuke kuntslikud ja püütakse igasuguseid ravimeid inimestele pähe määrida, jättes inimestele mulje nagu nad oleksid haiged. Palju on mõtlemises kinni jah, nõus.
                  Ma läksin tihti õhtuti või varahommikuti magama just kanepi abil ja kuradi hea oli! Veel parem oli hommikul ärgata- puhanuna, rõõmsalt ja hea isuga. Kui mul on seda võimalik teha oma aiast saadud taimega või kehvema toimega ja veel kehvemate kõrvalmõjudega tabletiga, siis ma valin taime. Ei näe, et ma midagi valesti seejuures teeksin, kui oma tervise ja valikute eest seisan. Keegi ei keela sul kodus mediteerida või omi mõtteid mõlgutada, samamoodi ei tohiks keegi ka kanepitarvitajat tülitada.
                  BTW mul on praeguseks igasugusest enda "õigustamisest" ja "kanepi kaitsmisest" kopp ees. Ma ei pea midagi õigustama ega kaitsma mingite lambikate eest, kes mu eraellu ronivad ja mulle ütlema tulevad, mida ma tohin ja ei tohi teha ja mida ma peaks tegema ja mida mitte. As long as i'm concerned on praegune kanepi kriminaliseeritus samaväärne usulise tagakiusamisega, rassismiga.
                  Last edited by Vandalar; 28.11.12, 22:28.

Comment

• BuildUp
                    Pokkerihai
                    • Oct 2008
                    • 2547

Sa ei suutnud mitte ühelegi mu küsimusele vastata?! Ära saa minust valesti aru. Mul on täiesti ükskõik kas sa suitsetad, kus sa suitsetad, palju sa suitsetad, aga mul on tunne, et kanepist ongi saanud sinu elumõte. Ainult kanep pakub sulle naudingut ja kui sul puudub võimalus kanepit suitsetada, siis sa tunned ennast halvasti ja elu tundub sinu jaoks täiesti tühine?!

Üleüldiselt tahtsin ma rääkida hoopiski sellest, et kõik need ravimid, kanep, narkootikumid ei aita probleeme lahendada. Nad võivad sind korraks aidata, aga ühel hetkel seisad sa ikkagist silmitsi samade vanade probleemidega. Mõned ained/ravimid võib-olla isegi võivad probleemi või haiguse lahendada, aga kust probleem/haigus alguse sai jääb endiselt teadmatuks ja on väga suur tõenäosus, et peagi ollakse sama probleemi ees.

Mis puutub depressiooni, siis ma arvan, et enamus inimeste ellu suhtumine on lihtsalt niivõrd väär. Enamus inimesi hindabki elukvaliteeti selle järgi kui kõva karjäär neil on, mitu autot, mitu maja ja mitu nulli pangakontol. Ja kui sul neid asju ei eksisteeri, siis ei olegi midagi muud teha kui süüa tablette, tõmmata kanepit või uputada oma mured viinaklaasi (muidugi on see kõik ka hea lõõgastus, aga ma räägin depressiooni seisukohast ja lahendustest). See kõik on pettekujutelm. Nagu muruntau kirjutas, et kui kogu tema investori karjäär õhku haihtus oli ta enesehinnang miinustes. Praeguse aja ühiskond ning meedia ongi loonud sellise kuvandi ning suhtumise, et kui sa oled edukas siis sa võiksid kasvõi kuu taevast alla tuua, aga kui sa ühel hetkel peaksid kaotama töö ja kogu oma vara, siis sul ei olegi muud teha kui lahendada oma probleemid türisalu pangal.

Ka minu jaoks on karjäär ja raha väga olulisel kohal elus, aga sellest ei tohiks sõltuda minu kui inimese väärtus. Reaalsuses on kõik inimesed võrdväärsed ja kõigil inimestel on õigus elada ja olla õnnelik. Inimesed aga lihtsalt ei oska või ei suuda seda tajuda. Nad sõidavad läbi elu autopiloodil ning elavad kas minevikus või tulevikus nautimata praegust hetke, seda mis on just siin ja praegu. Kohe kindlasti ei saa ma väita, et ma olen teistest parem või et ma oskan paremini elada, aga ma tean, et õnnelik olemine on väga suuresti seotud üleüldise ellu suhtumisega ja ma olen 100% veendunud, et narkootikumid, ravimid ning ühiskonna tavade liigne jälgimine on ainult teekond kannatusteni. Reaalsed eluväärtused asuvad kusagil mujal.

Comment

• sawcrish
                      Jube Noob
                      • Nov 2008
                      • 166

Lihtsalt öeldes - meelemürgid on selleks et reaalsusest korraks välja saada.
                      Vaimsemad inimesed oskavad seda sama efekti tekitada nt. meditatsiooniga.
                      Enamik valib lihtsama tee ja naudib selle tulemit.

to Buildup - väga hästi öeldud.

Comment

• Codecci
                        Luuramas Naisteturniire
                        • Nov 2008
                        • 7574

No üheks põhjuseks, miks kanep on hüppelaud on selle illegaalsus. Ostma pead diileri käest ja tavaliselt diiler müüb ka igast muud sitta peale kanepi, ehk siis kanepisuitsetaja ligipääs teistele narkootikumidele on kordades suurem võrreldes tavainimesega.

Ma isiklikult ei tea vist kedagi, kes kanepit tõmbab/on tõmmanud ja ühtegi muud asja proovinud pole.

Comment

• ristik
                          Grinder
                          • May 2010
                          • 903

Algselt postitas Vandalar Vaata postitust
                          Ma ei tea millise kogemusega oled ja kas oled kunagi depressiivsusega kokku puutunud ja seda omal nahal kogenud, kuid minu seisukoht on küll, et inimesel peab olema õigus seda lahendada ka kanepi abil- olgu siis spetsialisti nõu ja jõuga või ilma selleta.
                          Milles probleem, kui seda vaid depreka puhul vaja on siis palun väga, ei tohiks olla mingi probleem endale väike doos osta korra aastas, ilma et see sind kotiks, kas ta on legaalne või mitte. Väga lihtsalt kättesaadav ju

Comment

• Jäämees
                            Vana Tegija
                            • Jun 2011
                            • 1182

Eestlastel on vist üldse mingi tõsine probleem psühhiaatriliste probleemide mõistmisel.

Põhimõtteliselt depressiooni ka kvalifitseeritakse igat moodi, üldisemalt, siis kerge, mõõdukas või raske depressioon.

Kui on juttu juba raskest või isegi mõõdukast depressioonist ei ole siin enam sittagi teha mingi ''elu kardinaalse muutmise'' või ''hoiakute muutmisega'' see jutt on nii haige möga minu kõrvadele ja ükskõik kellele kes teab midagi psühhiaatriast või ise kogenud mõõdukat või rasket depressiooni...

Kuidas depressioon tekib on iseasi. Kas mingi põhjustajaga (lähedase surm, rahalised jamad, suhted jne) või lihtsalt puht (aju) keemilised põhjused. Kliiniline depressioon + bipolaarsus ja teised maniakaalsed meeleolumuutuse häired ei ole mitte kuidagiviisi seotud kellegi elukvaliteedi, suhtumise vms ja on suures osas pärilikud haigused

Inimese aju keemia võib ka muutuda depressioonist, mis ei ole pärilikult kliiniline või maniakaalne häire ja ka sel juhul ei muuda mingi ''luuseriks mitte olemine'' mitte midagi.

Loomulikult on palju arste kes suruvad peale igasuguseid ravimeid inimestele kel neid vaja pole, aga siin tuleb jällegi mängu ka inimeste enda teadmatus.

PSÜHHIAATER määrab ravimeid
                            PSÜHHOLOOG on terepaut tema ei määra ravimeid.

Inimesed ei tea kumma juurde nad tegelikult peaksid minema ja kumb neid paremini aidata suudab, ei peagi teadma, loomulikult peaks olema nii, et kui lähed emma kumma juurde hindab arst ise kumb ravi on patsiendile sobilikum... Siin kohal tuleb arstide enda tase mängu.

Kuid Eestis on üldsegi nii, et suur osa inimesi pelgab ''hulluarsti'' juures käimist, veel rohkem regulaarset käimist... Ja meie armsatest hulluarstidest on Eesti tervishoiu süsteemist ka kahjuks puudus...

Rääkimata, siis sellest, et meil ei räägita sellest, mis on depressioon, bipolaarsus, skisofreenia, ocd, ärevushäired jne. millest juba ise tulenevad probleemid, et inimesed ei mõista neid probleeme ja kui neil endal esinevad need, siis on neil väga raske sellega tegeleda. Mitte kellegile ei meeldi ju mõelda, et neil on midagi viga, veel vähem, et nende mõistusel on midagi viga.

Muide see kuradi kanepi poolt või vastu arutelu on siin juba religioosselt fanaatiliseks läinud.
                            Last edited by Jäämees; 29.11.12, 09:02.

Comment

• Jäämees
                              Vana Tegija
                              • Jun 2011
                              • 1182

Algselt postitas Codecci Vaata postitust
                              No üheks põhjuseks, miks kanep on hüppelaud on selle illegaalsus. Ostma pead diileri käest ja tavaliselt diiler müüb ka igast muud sitta peale kanepi, ehk siis kanepisuitsetaja ligipääs teistele narkootikumidele on kordades suurem võrreldes tavainimesega.

Ma isiklikult ei tea vist kedagi, kes kanepit tõmbab/on tõmmanud ja ühtegi muud asja proovinud pole.
                              Võib olla on asi juba lihtsalt selle inimese, kes proovib kanepit, mentaalsuses mitte kanepis endas, et liigutakse edasi/lihtsalt proovitakse ka muud kraami.

Kanep on seaduslikult ja ka meditsiiniliselt narkootikum, kui inimene on nõus proovima narkootilist ainet, mis on ebaseaduslik ja reklaamitud ebatervislikuna, siis miks peaks tal olema ka probleeme proovida muid narkootikume? Ma isiklikult küll ei näe mingit erilist seost kanepi endaga...

Ise tunnen küll paari popsutajat kes pole kunagi midagi muud proovinud.

Comment

• mikk2468
                                Vana Tegija
                                • Nov 2009
                                • 1039

Mina näiteks pole peale popsu mitte midagi muud proovinud. Ja esimest korda tegin 8-9 aastat tagasi.

Comment

Working...