MUUR Money talli offtopic

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • muruntau
    • Jan 2009
    • 4325

Re: MUUR Money talli offtopic

Algselt postitas Karelkorm Vaata postitust
    Matemaatikadoktoril on umbes lõpmatu kord lihtsam pokkeris tippu jõuda kui wowimehel. Ühel lihtsalt aju ei küündigi vajaliku tasemeni :P nl50 hands/hour teeb arvutimängur rohkem.
    Kusjuures tõenäoliselt tipp wowimehe ja keskmise matadoktori IQ ei ole niiväga erinev. Ei ole nii, et kõrgema IQ'ga inimesed ainult akadeemilist karjääri valivad, kõrge IQ'ga inimesi on igal elualal.

Edit: seega olen rohkem nõus pastilaaga, asjaliku wowimehe võtaks enne kui matadoktori.
    Last edited by muruntau; 05.09.14, 11:22.

Comment

• Karelkorm
      Grinder
      • Nov 2009
      • 856

Kuidas sa saad arvata, et wowi mängija suudab ligilähedaselt keerulisi seoseid matemaatikadoktoriga luua? Ta ei arene peaaegu kunagi edasi oma õpetaja tasemest ja tõenäoliselt ei ole see mees, kes kõige kõrgemas limiidis lauda maha istub ja rexid ära hirmutab. Mitte, et ma doktorantuuris käinud oleks, aga iga mees, kes raamatust õppida oskab, seda ära ei tee. Kui sul kunagi võimalus tekib mõnda sellist inimest coachida õnnestub, siis saad aru kuidas möödaminnes kõigest aru saab. Mitte, et mõni geimer ei oleks potentsiaalne doktor, aga keskmine korea sc2 pro on keskmiselt tark, aga töökas ja järjekindel.

Comment

• nikitheone
        Mr. Puujalg
        • Aug 2009
        • 6446

Äkki leiad endale siit midagi miskit - http://www.udel.edu/CSC/pdf/behav_interview.pdf
        &quot;Money doesn&#39;t make you happy. I now have $50 million but I was just as happy when I had $48 million.&quot; <br />Arnold Schwarzenegger

Comment

• Karelkorm
          Grinder
          • Nov 2009
          • 856

Vihjad sellele, et võiksin end paremini esitada/väljendada? :P Minu jaoks pole tõesti 2tablemise kõrvalt lihtne esseed kirjutada.

Comment

• pastilaa
            kuum poiss
            • Apr 2009
            • 7518

Kuidas sa saad arvata, et wowi mängija suudab ligilähedaselt keerulisi seoseid matemaatikadoktoriga luua? Ta ei arene peaaegu kunagi edasi oma õpetaja tasemest ja tõenäoliselt ei ole see mees, kes kõige kõrgemas limiidis lauda maha istub ja rexid ära hirmutab. Mitte, et ma doktorantuuris käinud oleks, aga iga mees, kes raamatust õppida oskab, seda ära ei tee. Kui sul kunagi võimalus tekib mõnda sellist inimest coachida õnnestub, siis saad aru kuidas möödaminnes kõigest aru saab. Mitte, et mõni geimer ei oleks potentsiaalne doktor, aga keskmine korea sc2 pro on keskmiselt tark, aga töökas ja järjekindel.
            seda on suht paljud crushijad ju öelnud, et matemaatika pole just tugevaim külg. equityga mõned % siia-sinna on savi vs mängu tunnetus, töökus ja järjekindlus. arvutimängur on tõestanud, et suudab volüümi anda, tundide viisi ekraani jõllitada ja level -levelilt edasi liikuda. nahhaalsus, võidutahe jms on ka üliolulised.

Comment

• Karelkorm
              Grinder
              • Nov 2009
              • 856

Järelikult ma pean ise pokkerit liiga keeruliseks ja geimingut (mõtlemise ja otsuste seisukohast) liiga lihtsaks.

Comment

• Codecci
                Luuramas Naisteturniire
                • Nov 2008
                • 7574

Ma ise WoW-i pole mänginud, aga nt LoL (League of Legends) saab ju pokkeriga päris palju paralleele tõmmata - pead teadma sitaks erinevaid strateegiaid/counter-strateegiaid karakteri valikul; vaatama, mis itemeid vastane ostab ja vastavalt sellele adjustima (nagu HUD); üleüldse välja nuputama mis on head asjad osta, mis on halb (nagu stardikäed); mõtlema mitmeid samme ette ja muidugi üleüldine arvuti taga friikimine, teistega strati arutamine foorumites/chattides jms, väga sarnane kohati.

Mindseti treening ka, mäng nii üles ehitatud, et ~ 50% mängudest võidad (vb prode kohta ei kehti) :D

Edit: ja põhiasi, mängimine + kompetitiivsus. Selleks pead ikka päris võiduhimuline olema, et Eesti parim LoL-i mängija olla.
                Last edited by Codecci; 05.09.14, 11:54.

Comment

• Karelkorm
                  Grinder
                  • Nov 2009
                  • 856

Igati nõus. Ja usun, et enamik progamereid lööksid pokkeris hästi läbi. Aga keda oleks lihtsam õpetada ja kes enne tippu jõuaks? Tegelikult pole vastus just eriti oluline, kuna moneytalli on elukutselisi arvutimängijaid oluliselt lihtsam värvata.

Comment

• Fabulous
                    Pokkerihai
                    • Jan 2010
                    • 2674

Algselt postitas muruntau Vaata postitust
                    Kusjuures tõenäoliselt tipp wowimehe ja keskmise matadoktori IQ ei ole niiväga erinev. Ei ole nii, et kõrgema IQ'ga inimesed ainult akadeemilist karjääri valivad, kõrge IQ'ga inimesi on igal elualal.

Edit: seega olen rohkem nõus pastilaaga, asjaliku wowimehe võtaks enne kui matadoktori.
                    Olles olnud WoW-is maailma top 50 guildis, siis julgen üsna kindlalt väita, et tööeetika ja intelligentsus ei ole kuidagi korrelatsioonis sellega kui kõrgel tipus sa selles mängus oled. Strateegiaid ja theorycrafting tehakse tavaliselt ära mingi ühe või paari inimese poolt (kellel on ka tavaliselt kõrgem reaalharidus) ja kõik teised lihtsalt kopeerivad seda. Palju parem mäng milles vajalikud oskused pokkerisse üle kanduks oleks male.
                    Ma kusjuures coachin hetkel hyper husng-des ühe TÜ matemaatilise statistika magistranti ning ma võtaksin tema all day mingi mingi tipus oleva League of Legendsi mängija vms asemel. Tegemist on varasemalt absoluutselt pokkerist mitte midagi teadva inimesega ning sellest hoolimata suutis inimene kohe aru saada, et tegemist on nullsumma mänguga ning mõelda omal käel välja EV teoreemi ning valemi. Mida aeg edasi on läinud, siis on veel näha olnud mitmeid olukordi kus õpilane on äärmiselt kerge vaevaga suuteline mõtestama endale lahti mõne raskema konseptsiooni või tänu oma matemaatilisele mõtlemise oskusele võimeline (osaliselt) selle ise välja tuletama. Kui ma võtaksin aga mingi vaevu koolist läbi vedanud, aga võrdlemisi hea gameri, siis ma ilmselt peaksin teda palju rohkem spoonfeedima ning võime peas seoseid luua poleks kindlasti nii kõrgel tasemel. Coachimise eesmärk ei peaks IMO olema õpetama 24 lauda NL25 grindima, millega arvutimänge mängiv inimene oma vastupidavuse tõttu tõesti paremini hakkama saaks vaid kõrgemad limiidid kus tuleb rohkem osata mõelda, mitte ainult nuppe vajutada.
                    Kummal isikul oleks sinu arvates kergem näiteks selliseid õppematerjale endale selgeks teha, kas vastava taustaga inimesel või paljudest kontseptsioonidest isegi mitte kuulnud isikul:
                    (Klõpsa sisu nägemiseks / peitmiseks)

Comment

• Codecci
                      Luuramas Naisteturniire
                      • Nov 2008
                      • 7574

Ma gameri jutuga mõtlen mingit midstakesi jep või mõne aasta tagust tipptaset. Praegu ma ei kujuta ette mida mingi top 10 saavutamiseks vaja läheb, see GTO jms jama käib üle mu pea. See pilt mis postitasid, mul no f*cking idea mis seal toimub.

Pokkeri lahendamiseks peab jah matemaatik olema, aga logic-based mängimiseks ja aastas mõnesajatuhande taala teenimiseks pole oluline. Mul üks sõber, HU cashi mängija kes lifetime ~ $1M teeninud. Tüüp sel ajal kui mingi pool milli oli juba teeninud ei teadnud nt seda valemit, et kui keegi betib $100 ja keskel $150, siis kui tihti protsentuaalselt meil õigus peab olema. Ja polegi oluline, enam-vähem tead mis õige käik on videodest või railimisest või sõpradega arutamisest ja sellest täiesti piisab :P

Comment

• virukunn
                        Pokkerihai
                        • Jul 2010
                        • 2036

Erinevates formaatides ilmselt erinevaid oskusi vaja ka. Turnad = math, PLO = balls jne.

E: Turnade kohta ei tea, aga nlhe cashis on ju olemas programmid, mis teevad mathi sinu eest.
                        Last edited by virukunn; 05.09.14, 12:42.

Comment

• timz0333
                          Pokkeritark
                          • Mar 2009
                          • 6322

NL 6max=

Comment

• nikitheone
                            Mr. Puujalg
                            • Aug 2009
                            • 6446

Vihjad sellele, et võiksin end paremini esitada/väljendada? :P Minu jaoks pole tõesti 2tablemise kõrvalt lihtne esseed kirjutada.
                            Sorri Karel, ei olnud üldse sulle mõeldud. See oli Müürile, sealt saab häid nippe kuidas küsida inimestelt küsimusi nii, et nad peaksid mõtlema ja vastama. suht sarnane tema kolme omadussõna näitega.
                            &quot;Money doesn&#39;t make you happy. I now have $50 million but I was just as happy when I had $48 million.&quot; <br />Arnold Schwarzenegger

Comment

• Ambur99
                              Õpihimuline Mängur
                              • Jan 2014
                              • 323

(Klõpsa sisu nägemiseks / peitmiseks)
                              [/QUOTE]

Mis raamatuga on tegemist?

Comment

• Relamz
                                Vana Tegija