ACI - Air Crash Investigation

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • leits
    Hundinui
    • Apr 2009
    • 9562

Re: ACI - Air Crash Investigation

ma otsin pärast kuskilt statistika lehtedelt .. vaatad palju aastas sureb liikluses inimesi ning lennunduses ... iisi peaks ju olema?

Comment

• Oliverk
      Moderaator
      • Nov 2008
      • 3016

year deaths[9] nr. of accidents[10]
      2008 876 147
      2007 965 136
      2006 1,293 164
      2005 1,454 184
      2004 766 165
      2003 1,224 198
      2002 1,399 173
      2001 1,535 187
      2000 1,567 179
      1999 1,130 198
      1972 3,214 -

Autoõnnetustes 500,000 aastas.

Comment

• muhkLionu
        Grinder
        • Jan 2009
        • 522

see et lennukiga lennates sureb aastas vähem inimesi, kui maismaal liigeldes, on ilma statistikatagi selge. Aga see ei tähenda ju koheselt, et lennud on ohutumad.

Kui iga aasta saab sõdades inimesi vähem surma kui liikluses, siit ei saa ju järeldada, et sõjas on risk elu kaotada väiksem.

Comment

• Pahvak
          Pastilaa?? Ei!
          • Dec 2008
          • 4431

Oletame, et kehtib: "1h lennukis istudes on 2x tõenäolisem surma saada kui 1h autos". Mis siis? Keskmiselt saab siis lennureisiga inimesi ikkagi vähem surma kui autoga, sest lennuk läbib rohkem kui 2x km/h kui auto.

Transpordivahendite idee on kilomeetreid läbida, mitte vaadata kui kaua seal sees mingi tõenäosusega turvaline istuda on.

Ilmselt on mu esimene oletus vale, aga mõtlemisainet jagub.
          Fullstacks have more fun.

Comment

• leits
            Hundinui
            • Apr 2009
            • 9562

esiteks imo lennukeid on kordades v2hem õhus kui autosid maanteel .. kokkupõrkamise oht on juba olmeatu .. tegelt natukene ajuvaba n2ide kuna lennukite kokkupõrke puhul peab i kka midagi v2ga suurelt persses oelma

teiseks me ei sõltu nii palju teistes, lennukis istudes me sõltume piloodist, kuid maanteel mingi sick fuck idikas meid t2ispeaga surnuks sõidab, pole v2ga midgai thea. purjus pilootidest poile v2ga kuulnud, ilmselt on juhuseid olnd, kuid kordades v2hem

hiljem lisan juurde midgai veel

Comment

• vsiu100
              Moderaator
              • Oct 2008
              • 4253

Algselt postitas muhkLionu
              see et lennukiga lennates sureb aastas vähem inimesi, kui maismaal liigeldes, on ilma statistikatagi selge. Aga see ei tähenda ju koheselt, et lennud on ohutumad.

Kui iga aasta saab sõdades inimesi vähem surma kui liikluses, siit ei saa ju järeldada, et sõjas on risk elu kaotada väiksem.
              just.
              ei saa võrrelda 2 arvu.
              see võiks olla midagi taolist
              aastas õhus(lennukis) viibivate inimeste arv* õhus oleku aeg / surmadega vs autoliiklus.

muhkli arvutuses see viga, et kõik, 1,5m ei ole liikluses. inimliiklustundi aastas ei ole õige, või saan millestki valesti aru?

Comment

• leits
                Hundinui
                • Apr 2009
                • 9562

Kui lennukeid kardate, minge taidesse ja indiatesse LAEVAGA :D tõenöosus et piraadid teid kaaperdavad on kani suur :D

Comment

• vsiu100
                  Moderaator
                  • Oct 2008
                  • 4253

Algselt postitas Pahvak
                  Oletame, et kehtib: "1h lennukis istudes on 2x tõenäolisem surma saada kui 1h autos". Mis siis? Keskmiselt saab siis lennureisiga inimesi ikkagi vähem surma kui autoga, sest lennuk läbib rohkem kui 2x km/h kui auto.

Transpordivahendite idee on kilomeetreid läbida, mitte vaadata kui kaua seal sees mingi tõenäosusega turvaline istuda on.

Ilmselt on mu esimene oletus vale, aga mõtlemisainet jagub.
                  pointi on, AGA surmasaamise ohu arvutamise koha pealt pole tähtsust läbitud kilomeetrid vaid nn ohtliku tegevuse aeg.

Comment

• muhkLionu
                    Grinder
                    • Jan 2009
                    • 522

Algselt postitas vsiu100
                    just.
                    ei saa võrrelda 2 arvu.
                    see võiks olla midagi taolist
                    aastas õhus(lennukis) viibivate inimeste arv* õhus oleku aeg / surmadega vs autoliiklus.

muhkli arvutuses see viga, et kõik, 1,5m ei ole liikluses. inimliiklustundi aastas ei ole õige, või saan millestki valesti aru?
                    Mainisin, et numbrid on suht suvalised. Tegelikult kui me aiaväravast või majauksest väljume oleme juba liikluses. Ka kõnniteel käies võib meile keegi otsa sõita jne. Loomulikult kõik 1,5 milj ei osale iga päev liikluses, aga selleks ma tõingi keskmise, et 1h inimese kohta.

Ja lõpuks on trammisõit hoopis ohutum kui lennukiga lendamine, või vaidleb keegi vastu :)

Comment

• vsiu100
                      Moderaator
                      • Oct 2008
                      • 4253

Algselt postitas leits
                      Kui lennukeid kardate, minge taidesse ja indiatesse LAEVAGA :D tõenöosus et piraadid teid kaaperdavad on kani suur :D
                      ei karda, aga ei ole lemmik tegevus.
                      lendan edaspidi ka, ega minemata ei jää.
                      ja kysimus on siin rohkem teoreetiline.
                      kas sellel ohutuma väitel on reaalne arvutatav tõestus olemas, või on see puusalt lastud hüüdlause.

Comment

• leits
                        Hundinui
                        • Apr 2009
                        • 9562

päris huivtav tabel on seal ..

Risk estimation By air By auto

Flight segments 1 0
                        Risk (millionths) 0.2 0

Miles driven 40 450
                        Risk (millionths) 0.6 6.8

Total risk (millionths) 0.8 6.8

mingi ette kujutuse annab, kuigi see pole see, mida ma otsisin :S

Comment

• Pahvak
                          Pastilaa?? Ei!
                          • Dec 2008
                          • 4431

Algselt postitas vsiu100
                          pointi on, AGA surmasaamise ohu arvutamise koha pealt pole tähtsust läbitud kilomeetrid vaid nn ohtliku tegevuse aeg.
                          Tegelikult kui ma tahan sõita Tallinnast Berliini ja mul on kaks valikut, kas sõita autoga või lennukiga. Mis mind siis huvitab? Kui ma olen räme paranoik ja mind ajakulu ei huvita, siis mind huvitab tõenäosus, kas ma saan surma või mitte. Praeguses olukorras pole suurt vahet, kas me võtame Berliini sõiduks kuluvad auto- ja lennuajad ja leiame tõenäosuse Berliini minnes otsa saada või me võtame kilomeetrid Berliini ja leiame, mis on nendel kilomeetritel tõenäosus surma saada autoga või lennukiga. See on praegu üks ja see sama.

Oletame, et auto on turvalisem, siis ma ei sõida autoga Berliini sellepärast, et seal on ühe ajaühiku kohta turvalisem istuda, vaid sellepärast, et need ühikud summeerituna annavad mulle madalama tõenäosuse õnnetuses surra, mis siis, et lennukiga oleksin ma kohal 2hga.
                          Fullstacks have more fun.

Comment

• blazkuh
                            Õpihimuline Mängur
                            • Feb 2009
                            • 400

Eks põhiline lendamise hirm ongi, et inimene ei saa ise mitte midagi teha ja peab oma saatuse kellegi teise kätte jätma. Autoõnnetuses võid sa suure tõenäosusega ellu jääda, kui lennuk aga kukkuma hakkab, oled suure tõenäosusega tsaupakaa. Aga jah, samahästi võib ju keegi sulle kõnniteel otsa sõita. Kui on minekuaeg, küll siis lähed ka :D

Comment

• muhkLionu
                              Grinder
                              • Jan 2009
                              • 522

Siin väidetakse
                              The National Transportation Safety Board (2006) reports 1.3 deaths per hundred million vehicle miles for travel by car, and 1.7 deaths per hundred million vehicle miles for travel by air.
                              These are not passenger miles. If an airplane has 100 passengers, then the passenger miles are 100 times higher, making the risk 100 times lower.

Comment

• leits
                                Hundinui
                                • Apr 2009
                                • 9562

Wierd, kahtlen selles natukene

Comment

Working...