Davy stake vol I [McFoldberg]

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • Rigged
    Pokkerihai
    • Oct 2008
    • 2535

Re: Davy stake vol I [McFoldberg]

Vägisi kindlasti mitte :) Lihtsalt, kui veits tweakid siis tõuseb kogu üldine winrate.

Comment

• Tigrano
      Administraator
      • Oct 2008
      • 7614

Soovitan kindlasti mitte mängu muutma hakata selle joone pärast, jätka samas vaimus.

Comment

• McFoldberg
        Grinder
        • Nov 2008
        • 731

Algselt postitas Rigged
        Vägisi kindlasti mitte :) Lihtsalt, kui veits tweakid siis tõuseb kogu üldine winrate.
        NonSD on selline huvitav asi... Eelistan pigem lasta NonSD joonel kui SD joonel, kuna SD-ga oleksid need kaotused kõvasti suuremad. Ehk kui olen üpris kindel, et olen taga, siis ei hakka mingi ime peale lootma ja foldin ära (vastase settide peale panemine jne.).

Üldiselt olen täheldanud, et nonSD näitab ka ilusti ära, mis jooksuga on tegu. Heateri puhul hoiab nonSD ilusat sirget joonekest, normaalse runi puhul veidi langeb ja halva runi puhul sukeldub suhteliselt kiiresti (vähemalt minu mängustiili juures). Et nagu sunniviisiliselt seda mingisuguse downswingi ajal üles üritada saada on suhteliselt võimatu. Ja kui seda meelekindlalt teed (hakkad tihti 3-e barrelit laskma), siis sukeldub veel rohkem su SD joon.

Comment

• McFoldberg
          Grinder
          • Nov 2008
          • 731

Viimane talvekuu siis läbi (olgugi, et tahes tahtmata on ilmelt märts kõvasti talvisem kui detsember). Seega aeg väikene ülevaade teha.

VEEBRUARI EESMÄRGID:

# 30k kätt - PREVAIL
          # Püsimajäämine NL25-e, ehk no more NL10 - PREVAIL (jah, NL10-e käsi küll paarkümmend kirjas, aga see oli Billion Bashi ajal, ehk ei loe :P)
          # Vähemalt 375$ kasumit (ehk NL25-e biitmine 2.5 PT/BB-ga) - PREVAIL (heater kuu oli, winrateks tuli isegi 3.8 PTBB)
          # Rohkem aega pühendada enda mängu arendamisele (videod, artiklid jne) - PREVAIL (videode vaatamiseni ei jõudnud jällegist kahjuks, aga foorumis olin kõvasti aktiivsem kui jaanuaris ja muud lugemist oli ka rohke kui varem. Samuti sai üle pika aja üks sess tehtud Davyga, ehk jah, kindlasti pühendasin rohkem aega mängu arendamisele kui jaanuaris).

Võib öelda, et esimene tõsiselt korralik kuu selle diili raames. Suutsin lõpuks NL25-e sisse murda ennast (mis oli peamine eesmärk) ning suuremat kasumit näidata, kui lootsin. Pole mõtet muidugi mingeid illusioone luua, kuna veebruar oli täis rõvedaid heatereid ja õnne oli ka ikka massiivselt. Ehk jah, tõenäoliselt tuleb märts seetõttu üle kivide ja kändude.

Igatahes oli mulle sellist positiivse energia littrit väga vaja. Pärast üdini breakeven jaanuarit oli tõesti kuskilt motivatsiooni juurde vaja saada. Ning kiire heater NL25-s sobis kui rusikas silmaauku. Aga jah, hetkel tegu mu näol siiski üpris lihtsalt ärakasutatava regulariga. Ehk väga rahul enda mänguga olla ei saa. Eriti kuu teisel poolel, mil lihtsalt kippusin palju pisivigu tegema. Kokkuvõttes voolab nii suhteliselt suur summa välja, ehk see on täiesti lubamatu. Jah, Trio-NL5-dongi-sündroomi olen suutnud ohjeldada (ehk overpairiga broke minemised), kuid suurem osa tööst seisab siiski veel ees.

Veebruar jääb siis nii öelda läbilöögi kuuks. Hea ikka, et kolmanda shoti NL25-e võtsin, kuigi BR väga suur ei olnud. Seekord oli risk igatahes seda väärt ja ei taha mõelda ka, mis seisus täna vastasel juhul oleksin. Kuu tulemusega olen otseloomulikult ülirahul. Sarnase winrate üleval hoidmine ka tulevikus oleks äärmiselt meeldiv, aga jah, palju vaeva on vaja näha selle nimel. Labaste heaterite peale lootma ei saa jääda.

MÄRTSI EESMÄRGID:

# Rohkem tähtsust pöörata väikestele pottidele ning õppida neid mängima
          # Matemaatikaga rohkem tegeleda, et aru saada kus longshot call oleks +EV
          # Rohkem hakata tähelepanu pöörama mängijatele, kellega mängin, mitte enda kaartidele ja käituda vastavalt mängijatele.
          # Rohkem tähelepanu pöörata timing tellidele
          # Ise mitte anda timingtelle
          # Rohkem loovust pottide mängimisel ja vähem tuima masinatööd
          # Rohkem järeldusi vastaste kohte läbi mängitud käte põhjal
          # AK- ei ole nuts NL25-s! Ehk vaja seda pasiivsemaks tõmmata teatud vastaste vastu.
          # Rohkem noteside tegemist ja üldsegist õppida sinna midagi arusaadavat kirjutama.
          # Liiga kiirelt tegutsen made handiga, ehk edaspidi mitte nii ähmi täis minna.
          # Tõmmata cold call range-i laiemaks.
          # Stattide tähenduse mõistmine jääb vajaka tõenäosusteeoria kohalt. Ehk seda on vaja parandada.
          # 40k kätt

Õpetaja andis natukene kodutööd.

Comment

• McFoldberg
            Grinder
            • Nov 2008
            • 731

Väike nädala kokkuvõtteke ka, et teil ikka midagi siin teemas lugeda oleks.

Mitte just kõige parema tulemusega nädal (ja käsi ka väga palju ei olnud), kuid pärast hunnikuid heatereid, pidigi asi veidi maha rahunema. Ehk breakeven run oli igati oodatud. Tõsi, nädala lõpu poole leidsin ühe lõkke ikka üles ja laupäevane heater selle nädalase kasumi ka andis. Kuid siiski oli tegu väga väga väga tähtsa nädalaga, mis kindlasti diilile uue hoo sisse lükab.

Nimelt... kuna bankroll oli piisavalt suureks kasvanud, otsustasime selle väljaminekuga mitte enam venitada ja sai lõppude lõpuks ostetud mulle korralik arvuti. Ja mis saab ühte minusugust väikest noliferit rohkem õnnelikuks teha? Tüdrukud on noobidele. Anyhow... Uus arvutii tähendab, et saab lõpuks hakata korralike ühiseid sesse tegema koos Davyga, mida pole jupp aega olnud (eelmine arvuti ei vedanud sellist luksust välja nagu PokerStars + Mikogo + Skype). Ja mitte miski ei arenda mu mängu rohkem kui just need ühised sessid.

Väike pildikene ka kohast, kus enamik oma päevadest veedan

Lisaks arvutile sai sel nädalal lõpuks end ka Goldstariks tehtud. Ehk saan ka nüüd iga kuu lõpus üritada 100k VIP freerollil luckboxi tööle saada. Goldstari hoidmine peaks üpris kerge olema, kuna vajalike VPPde arvu vähendati kolmele tuhandele. Platinumstari poole veel püüelda ei suuda, ehk jah, olen Goldiga ka rahul. Come to me, FPP-s.

Esimene ühismängusess sai ka see nädal ära tehtud. Nimelt juhendas Davy ming terve reede õhtu, mil mängisin läbi 3k kätt. Jah, tulemuseks võis breakeven sess olla, kuid väärtuslikud õpetused ja vigade esile toomised tagavad päris kindlasti suuremate tulemustega sessid tulevikus. Just seda oligi vaja, et keegi mu leakid esile tooks. Hetkel olen siiski üpris kergelt ära kasutatav NL25 fish-reg, kes lihtsalt endast fishisemate pealt toitub. Nüüd on aeg aga mängukvaliteedi märgatavalt tõsta, mistõttu herr Davy ka mulle vastavad eesmärgid märtsiks andis.

Selle nädala lõpus olen üritanud ka rohkem nende juhiste läbi mängida, kuid Trio NL5-e donk on endiselt südames, mistõttu suudan mõne käe ikka täiesti katastroofiliselt mängida. No tõesti, endal läheb ka süda pahaks ja teised lauas olijad ajan ka oksele. Et jah, mängukvaliteedi poolest ei saa selle nädalaga rahule jääda (iseseisvalt mängitud sesse mõtlen). Loodan, et suudan ennast lõpuks sajaprotsendiliselt kokku võtta, et märtsikuu lõpus saaks kõikide seatud eesmärkide taha kirjutada PREVAIL ja kordki mõelda "Noh, mängu poolest oli päris hea kuu", mitte häbeneda teatud käte pärast maa alla.

Tuleva nädala esimesel poolel võite siit veel ühte pikemat kokkuvõtet lugeda... Sest diili esimene faas, ehk 100k kätt kasumijaotusega 50:50 saab läbi. Eks siis näete senist üldgraafikut ja tulemusi jne.

Comment

• McFoldberg
              Grinder
              • Nov 2008
              • 731

Ja diili esimene faas ongi läbi... Ehk esimesed 100k kätt! Ühte suurt graafikut ei saa panna, kuna alguses oli mingi HEMi ora, ehk esimesest 10k-st käest alles ainult pilt.

Kokku:

100 004 kätt
              + 1024.40$
              *

* Kasumi hulka kuuluvad ka kaks boonust.

Esimeses faasis oli kasumijaotus 50:50, ehk siis 512.20$ nii herr Davyle kui padawan Lõngale (diili lõppedes saab Davy ofc ka algse 300$ tagasi).

Kas seda kasumit on palju või vähe, seda ma ei tea. Tean seda, et algus oli katastroof ja jupp aega oli tunn, et ei saagi seda projekti selles raames käima nagu lootsin. Õnneks veebruar muutis kõik ja praegu on asjal päris kena hoog sees. Ehk mina olen igatahes hetkel väga rahul, kuna NL10 on hetkel vaid halb unenägu ja tänu uuele arvutile saab Davy ka mind palju rohkem aidata kui varem. Seega eeldused on head, et järgmised 100 000 kätt veel parem tulemus tuleks. Ja järgmised 100 000 kätt on siis kasumijaotusega 60:40.

Kuna üks suur verstapost läbitud, siis peak ka suurema sample statidest littima (esimest 10k kätt siin pole):

Eks ole näha, kuidas ajaga statid muutuvad.

Esimene samm on igatahes astutud, kuid väga pikk rada on veel ees. Ilmselge on see, et olen üpris kesine mängija, kes kohutavalt palju vigu teeb, kuid leiab veel endast halvemaidki, kelle kulult siis edu saavutada. Ehk jah, aeg oleks mäng viia järgmisele tasandile, ehk jätta tüüpiline reg-fishi staadium selja taha. Nõuab kõvasti vaeva ja tööd, kuid arvan, et lootust on. Respect Davyle, et ta aega mu peale kulutada viitsib. 2008 aasta jaanuaris tegin esimese deposiidi Triobeti. Huvitav on mõelda kui palju mäng ja sellest arusaamine on niivõrd lühikese ajaga muutunud. Ja endiselt olen täielik algaja. Huvitav mäng see pokker ikka.

Mingeid otseseid eesmärke järgnevaks 100k-ks ei hakka seadma. Peamine on mängukvaliteedi parandamine. Äkki hakkab nüüd elujõudu ka musse veidi rohkem tulema, kuna teoorias peaks masendav ja pime talv kohe kohe möödanik olema. Reaalsuses ei saa vist märtsiski küll kevade haisugi tunda... Aga jah, egas muud kui üles ja edasi. Kaardid vajavad grindimist ja ajurakud arendamist.

Comment

• -andres-
                Moderaator
                • Oct 2008
                • 4546

Ilus töö! Alguse raskused on üle elatud ja mis põhiline, arengut on näha ja asi läheb paremuse suunas :).

Comment

• RudiTurbo
                  Klubi Liige
                  • Oct 2008
                  • 4167

Huvitav on, et Sul just PL'i laudadest nii suur kasum tulnud :)

Kusjuures seda olen tihti tähele pannud, et paljudel mängijatel on PL'i laudadest palju kenamad winrated tulnud nende mõne lauaga, mis vahest vist kogemata NL'i laudade hulka on sattunud. Endal oli mingil ajal samamoodi.

Comment

• Tigrano
                    Administraator
                    • Oct 2008
                    • 7614

Ilusad 100k kätt alugse kohta. Nüüd enesekindlus olemas, et edasi suruda mööda limiite.

Comment

• -andres-
                      Moderaator
                      • Oct 2008
                      • 4546

Algselt postitas RudiTurbo
                      Huvitav on, et Sul just PL'i laudadest nii suur kasum tulnud :)

Kusjuures seda olen tihti tähele pannud, et paljudel mängijatel on PL'i laudadest palju kenamad winrated tulnud nende mõne lauaga, mis vahest vist kogemata NL'i laudade hulka on sattunud. Endal oli mingil ajal samamoodi.
                      Endalgi samamoodi, just praegu vaatasin. Eks ta fishisem ole ja rohkem mängijaid ronib floppi vaatama, ostetakse kallilt drawe made handide vastu jne.

Comment

• Keiss
                        Pokkerihai
                        • Oct 2008
                        • 1592

Ilus töökoht ja ilus graafik. Sul on vedanud jah, et saad prolt kõrvalt õppida. Siinkohal tekkis väike mõte, et võiks kellegagi foorumist ühissessi teha lives ehk siis ühe arvuti tagant. Ikkagi ehedam tunne nagu. Eriti veel kui tegemist on reede õhtuga nagu kirjeldasid.

Comment

• McFoldberg
                          Grinder
                          • Nov 2008
                          • 731

Kvantiteet jäi see nädal väikeseks, kuna pidin rohkem aega pühendama bändile ning nädala lõpus suutsin veel nõnda haigestuda, et voodist väljumine oli murelik (seetõttu hilines ka kokkuvõte veidi). Aga noh, loodan, et suudan see nädal rohkem mängida.

Nagu võite näha, siis veidi mängitud ka NL50 käsi. Tegu pole siiski mingi ametliku shotiga uues levelis juba, vaid lihtsalt treeningsessioonid Davyga, kus mängime neljal laual NL50 6maxi. Ja kuna mul n.ö. kindlustus ka vist peal, siis ei saa seda päris shotiks nimetada. Ühissessioonid on aga palju tõhusamad neljal laual 6maxi mängides kui kaheteistkümnel lauas FR-i mängides. Kahjuks tabas NL50-s kohe veidi kehvapoolne run (kohustuslik teema ju, kui kõrgemale levelile hetkeks minna), mistõttu see nädal lõppes miinuses. Aga ma olen pigem just rahul möödunud nädalaga. Nimelt on need ühissessid ikka väga abiks enda nõrkade kohtade avastamiseks ja mängu kvaliteedi tõstmiseks. Teine hea külg NL50-s mängimisel on see, et kui kunagi tulevikus reaalselt peaks sinna levelile minema, siis ei tohiks mingit scared money tunnet tekkida, kuna varem juba nii öelda kõrgema limiidi hõngu ninna saanud.

Ega midagi väga palju rohkemat ei olegi öelda. Laupäeval mängisin traditsiooniliselt 100FPP VIP turnat ja suutsin seekord isegi cashida. Erilist raha küll ei tulnud, kuna seal hakkavad õiged summad alles final tables... Aga noh, +1BI NL25-e jaoks on ka abiks ^^

Loodan, et see nädal saan veidi rohkem mängida ja et treeningsessioonide tulemuslikus ka nähtavale ilmub. Igatahes nagu kuu alguses ütlesin, tuleb märtsist kvaliteedi parandamise kuu. Ja julgen ise väita, et tasapisi kvaliteet hakkab paranema. Teen endiselt liiga palju lohakusvigu, kuid lootust on, et tunneli lõpus paistab valgus.

Comment

• McFoldberg
                            Grinder
                            • Nov 2008
                            • 731

You know what time it is!

Natuke upswingi ka vahelduseks. Aga noh, kuna enne seda upswingi olin pmts. 25k kätt breakeven olnud, siis oli ka aeg, et vahelduseks väike boostipoiss tuleb.

See nädal on laudade kvaliteet kuidagi eriti tunda andnud. Just selle poole pealt, et lauad on kõvasti halvemaks läinud kui sel ajal, mis esmalt astusin NL25-e. Shortstackerite populatsioon on katastroofiliselt kõrgeks kasvanud. Igas lauas on vähemalt (VÄHEMALT!!!) 2 shortstacki, enamikes aga koguni 3 või lausa 4. Imo tuleks shortstackerid ümber ristida pokkerimõrtsukateks. Aga noh, väga imestada pole siin midagi. Prime-timel läheb asi veidi talutavamaks (ehk siis umbes kell 22.00+ meie aja järgi). Tuleval nädalal suudan seda loodetavasti rohkem ära kasutada, kuna 7 päeva saab nüüd kooliprii olla. Ja kuidas saaks koolivaheaega paremini tähistada kui grindides.

Mäng on endiselt sinka-vonka mul. Arusaam ja n.ö. tajumine on muidugi märgatavalt paranenud (tänu ühissessidele Davyga), aga nii elementaarseid idiootsusi juhtub ikka andestamatult sageli sisse. Täiesti naeruväärne, et mingil hetkel aju lihtsalt bailib ja kolbas kehtetakse Ajutine Valitsus, mida juhivad totaalsed anarhistid. Kaua võib nagu? Võiks lõpuks suuta end nii kokku võtta, et ei tee mingeid lolle apsakaid. Aga jah, mäng siiski paraneb ning olen üritanud vähem läbinähtav olla (nii range-i kui ka post-flop tegutsemise poolest). Et pole enam nii raamides kinni.

Tulemuse poolest on nädal päris korralik. Ületasin ka isikliku kätearvu rekordi nädalas. Tulemus ka täiesti soliidne. Algaval nädalal suudan ehk veel rohkem mängida, kuna nagu mainitud, siis saab natuke aega koolist puhata. Üldiselt läheb märts seni kõvasti paremini, kui lootsin. Ilusti olen 40k käe graafikus ning selle nädala upswing tekitas isegi mingi income-i. Aga noh, kuul on alles teine pool ees. Ehk jah, ei tasu hõisata enne õhtut.

Muud väga polegi. Tasapisi kulgen siin pokkerimaastikul ja teosammul ka arenen. Aga jah, ise vähemalt tunnen iga nädalaga, et saan kõvasti targemaks kui varem.

Edu kõigile algavaks nädalaks ja märtsi teiseks pooleks!

Comment

• Tigrano
                              Administraator
                              • Oct 2008
                              • 7614

25k käsi joosta nullis on ikka suht masendav. Kas uurisd käsi või tegid midagi erilisit, et mängu käima saada või mängisid lihtsalt oma mängu edasi.

Igaljuhul said mängu jooksma.

Edu koolis ja laudades.

Comment

• McFoldberg
                                Grinder
                                • Nov 2008
                                • 731

Davyga mängitud sessid on mängule ofc väga palju juurde andnud, aga see jooks oli suhteliselt standard. Pokkeris ikka head ja halvad ajad, ehk suht paratamatu. Tuleb läbi mängida need kehvemad runid lihtsalt.

Comment

Working...