Pokker, haridus ja tulevik - kuidas ja miks teha valikuid?

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • sven
    Jube Noob
    • Nov 2010
    • 127

Re: Pokker, haridus ja tulevik - kuidas ja miks teha valikuid?

See tegelikult oleneb mida teha tahad ja mis ala opid. Mina naiteks opin majandust ja siin on sul paljusid erialasid valida College of Business'is. Ma valisin Finance mitte selleparast et ma kindlalt sellel alal tahan tegutseda, vaid rohkem selle parast et see on raskem kui keskmine ja eristab mind natuke. Ja kui ma lopetan, siis olen kindel et 90% mida tegema hakkan opin ma seda tehes ja mitte kasutades koolis opitut. Ja arvan ka et tulevane tooandja ei eelda et ma oma bakalaurusega tulen ja tean mis teen vaid pigem et ma selle bakalauruse teenisin naitab talle et oskan oppida ja olen nous eesmarkide nimel vaeva nagema. Ja vahemalt minu alal ma arvan et sidemete loomine ylikoolis ja yldse ylikooli ajal on tunduvalt tahtsam kui tapselt mis eriala ma valin. Olen nainud paljusid kes tulevad ja veedavad terve oma ylikooli ninad opikus ja ma arvan et sellega nad jatavad vaga paljud voimalused mis ylikool annab kasutamata.

Comment

• Potsataja
      õilishing
      • Oct 2008
      • 5270

Algselt postitas sven Vaata postitust
      Ja vahemalt minu alal ma arvan et sidemete loomine ylikoolis ja yldse ylikooli ajal on tunduvalt tahtsam kui tapselt mis eriala ma valin. Olen nainud paljusid kes tulevad ja veedavad terve oma ylikooli ninad opikus ja ma arvan et sellega nad jatavad vaga paljud voimalused mis ylikool annab kasutamata.
      Just nimelt. Majandusliku heaolu saavutamisel on sotsiaalne võimekus tähtsam kui intellektuaalne võimekus.
      Last edited by Potsataja; 13.02.12, 18:06.

Comment

• harryahven
        Pokkerihai
        • Dec 2009
        • 1964

Algselt postitas Codecci Vaata postitust
        Üks tähtsamaid asju mida ma raskustega õppisin oli kulude kontroll. 2008-2009 ma kolisin esimest korda kodust välja, elasin aasta koos korterinaabritega Tallinnas. Mängisin sel ajal 200-400NL, teenisin mingi $3-4K kuus. Aga selle aastaga ma ei arenenud kuskile, sest ma raiskasin ka pmst samapalju - oli vaja osta Sierra asemele normaalne auto, nädalas korra Hollywoodis käia, tehnikat osta jne. 2009 suvel ma kolisin tagasi koju mom's basementi, klubi €7 kokside asemel võtsin kõige odavamast poest jooki, tehnikat ei ostnud, väljas söömas kui üldse käisin siis kohalikus burksiputkas. 3-4 kuuga suutsin liikuda 200NL-ist 1000NL-ini. Midstakesi mängides cashoudid enam pmst ei mõjuta su arengut, normaalse venna puhul aasta kulud on up to 30% profitist ehk (minu puhul mitte, sest mul ülisitt tööeetika hetkel ja üsna korralikud kulud, kui seda ei suuda selle aastaga parandada lähen tagasi nuudli-režiimi peale).

Enamus inimesi on umbes sellise mindsetiga, et arvestavad: "oh, mängin juba 50NL, kuus mingi $2000 tuleb ilusti, peaks enda korteri võtma". Kohutav, niimoodi hakkadki peost suhu elama ja ei arene kuskile. Võid küll mõelda, et solid korteri üür ainult €300/kuus, mis see siis pole, aga kui sul on vaba raha $2K, kolid nt väiksest kohast Tallinnasse ja elad esimest korda omaette, siis see $2K kuus kulub sul üsna kindlalt ära ka.

Kui hakkab hästi minema söö parem aasta aega veel vanemate keldris nuudleid, sõida Sierraga, joo Tuborgi ja ole aasta pärast midstakes regular ja siis koli omaette elama :)
        sinu sõnavõtud brm ja üleüldse life management´i osas on puhas kuld, ise olen paraku korduvalt sellesse irl raha põletamis auku astunud ja tänu sellele ka mitte kuhugi jõudnud, täitsa masendav on mõelda, et oleks rahaga hoolsamalt ringi käinud ning kokkuhoidlikumalt elanud, mängiks kindlasti kordi kõrgemal ning cashoudid enam br-i väga ei mõjutaks. samuti on jube paha mõelda sellele raistatud ajale, millest tuleneb omakorda ka suur motivatsiooni puudus. see NL50 ja 2k$ kuus on super hea näide.

Comment

• con
          Pokkerihai
          • Jul 2010
          • 1954

Algselt postitas harryahven Vaata postitust
          sinu sõnavõtud brm ja üleüldse life management´i osas on puhas kuld, ise olen paraku korduvalt sellesse irl raha põletamis auku astunud ja tänu sellele ka mitte kuhugi jõudnud, täitsa masendav on mõelda, et oleks rahaga hoolsamalt ringi käinud ning kokkuhoidlikumalt elanud, mängiks kindlasti kordi kõrgemal ning cashoudid enam br-i väga ei mõjutaks. samuti on jube paha mõelda sellele raistatud ajale, millest tuleneb omakorda ka suur motivatsiooni puudus. see NL50 ja 2k$ kuus on super hea näide.
          BRM osas paremaid poste codeccist pole siin foorumis vist keegi teinud. See on faking raske. Väikse saladuskatte all võin öelda, et see on ka kõige võti. Kui miski üldse tõsist distsipliini vajab siis on see BRM. Kuu aega tegelenud ja ikka olen saamatu nagu väike tüdruk. Kuuga 80bi teha ja uut kuud miinuses alustada on standard.

Comment

• Jäämees
            Vana Tegija
            • Jun 2011
            • 1182

Tegelikult see BRM või pigem oskus elada mõistlikult oma rahadega on ka kasvatuse tulemus... Kui tõesti on nii, et pole pidanud käima poes ja ostma nädala sööki, siis on jah 99% tõenäoline, et kui inimene hakkab esimest korda elus iseseisvalt elama kulutab ta üleliigselt asjadele millele mõni vaataks kummalise pilguga.

Kui inimesel puudub reaalne arusaam ja kogemus kuidas ja kuhu raha ''kaob'' elamiseks, siis suudab ta ka oma 2k$ sissetuleku kiirelt hakkama panna. Loomulikult täielikult seda ei saagi enne kui kodunt ära kolid, aga ma julgen arvata, et enamus pokkerimehi või üldse noori kes elus esimest korda üksi hakkavad elama pole regulaarselt enda toidu eest hoolitsenud rääkimata kommunaalidest.

Comment

• con
              Pokkerihai
              • Jul 2010
              • 1954

Aasta aega ühikas elanud, esimese kahe nädalaga raha maha joonud ja ülejäänud 37 krooni eest järgmised kaks nädalat veega kartuleid praadinud. Ei õpeta see kogemus ka väga tbh.

Comment

• sven
                Jube Noob
                • Nov 2010
                • 127

Ja kui raakides sellest kas keskenduda pokkerile voi haridusele, siis ma arvan et kysimus mille pead endalt kysima on: kas ma tahan mangida pokkerit t66na 50ne aastaselt? Kui 20nesena tundub pokker super variant, siis reaalsus on see et valdav enamus mangijaid jaavad pidama limiitel 1/2 kuni 5/10 ja kuigi sissetulek voib olla parem kui mingi muu tooga alguses, siis sealt enam edasi ei joua ja grindida pokkerit 30-40 aastat ma kardan ei ole see mida enamus tahab teha(vahemalt minu puhul oli nii). Ma arvan et ikkagi enamuse jaoks oleks parem variant teha tood ka mingi muu karjaari suunas ja lihtsalt votta pokkerit kui tosist hobi. Kui pokker lopuks ennast vaga hasti valja mangib, siis saab alati loplikult sellele keskenduda, aga kui reaalsus on see et kuskil tuleb piir ette, siis valmisolek midagi muud tegema on vaga vaart investeering.

Comment

• fyte
                  Pokkerihai
                  • Jun 2010
                  • 3378

Algselt postitas sven Vaata postitust
                  Ja kui raakides sellest kas keskenduda pokkerile voi haridusele, siis ma arvan et kysimus mille pead endalt kysima on: kas ma tahan mangida pokkerit t66na 50ne aastaselt? Kui 20nesena tundub pokker super variant, siis reaalsus on see et valdav enamus mangijaid jaavad pidama limiitel 1/2 kuni 5/10 ja kuigi sissetulek voib olla parem kui mingi muu tooga alguses, siis sealt enam edasi ei joua ja grindida pokkerit 30-40 aastat ma kardan ei ole see mida enamus tahab teha(vahemalt minu puhul oli nii). Ma arvan et ikkagi enamuse jaoks oleks parem variant teha tood ka mingi muu karjaari suunas ja lihtsalt votta pokkerit kui tosist hobi. Kui pokker lopuks ennast vaga hasti valja mangib, siis saab alati loplikult sellele keskenduda, aga kui reaalsus on see et kuskil tuleb piir ette, siis valmisolek midagi muud tegema on vaga vaart investeering.
                  30-40st aastast pokkeri mõistes pole üldse mõtet rääkidagi, sest mitte keegi ei tea, kui palju võib mäng selle ajaga muutuda.. Juba viimase 3-4 aastaga on mängud ikka drastiliselt raskemaks läinud ja trend kiireneb selles suhtes üha enam (coachingsaidid jm info).. isegi aastatagusega võrreldes on vahe silmnähtav.
                  Ja lisaks kõigele, ei jõua ilmselt enamus varakult hakanud prosid ka stabiilselt nl200+ limiitidele, just nimelt BRM pärast.
                  Last edited by fyte; 13.02.12, 21:56.

Comment

• privador
                    Pokkerihai
                    • Oct 2008
                    • 3951

Teete nalja 50-aastaselt pokkerit mängida?
                    Te olete ühe asja veel ära unustanud. Inimene on ka nagu mootor, mille liikuvad osad kuluvad. Te mõtlete küll 20-aastaselt, et tipptervis, energiat sitaks jne aga aastad on varmalt kiirelt mööduma
                    Olen kuulnud pidevalt pokkerimängijatelt, kel on peavalud sagenenud, nägemishäired ja seda suht varakult jne

Teiseks eeldades, et pokker läheb raskemaks siis laias laastus sissetulekud peaks jääma samaks v veidi vähenemaks, aga eesti keskm palk liigub kõrgemale
                    See kõik low ja mid stakse pro elu vähemperspektiivsemaks ja suht mõttetu on teenida 2keuri kuus, kui sama raha teenib kuus x tööline sotsiaalsete garantiidega+puhkused+muud hüved
                    Last edited by privador; 13.02.12, 22:52.

Comment

• Codecci
                      Luuramas Naisteturniire
                      • Nov 2008
                      • 7574

Tõenäoliselt 10a pärast online pokker ei ole enam kuigi kasumlik bottide pärast ja live pokker on üks halvimaid elukutseid üldse imo. Praegu pokkerit alustada eesmärgiga proks minna ja selle pärast nt kool pooleli jätta tundub suicide mission. Hetkel minu arust online pokker on sealmaal kus käib viimased aastad kerge raha teenimine ja siis on kõik, kui sul on oskused pokkeris teenimiseks olemas siis ürita kähku raha teenida, kõrvale panna ja edasiste valikute peale mõelda. Kui ei ole, siis pole mõtet ka alustada kui su eesmärk on raha teenimine...

Comment

• Jäämees
                        Vana Tegija
                        • Jun 2011
                        • 1182

Algselt postitas con Vaata postitust
                        Aasta aega ühikas elanud, esimese kahe nädalaga raha maha joonud ja ülejäänud 37 krooni eest järgmised kaks nädalat veega kartuleid praadinud. Ei õpeta see kogemus ka väga tbh.
                        Muidugi ei õpeta selline kogemus midagi. Parimal juhul paneb inimese mõtlema miks nii ja kuidas elada nii, et ei peaks nautima keedetud kardula praadi nädalake iga kuu.

Comment

• Cashmer
                          Õpihimuline Mängur
                          • Jan 2011
                          • 438

Algselt postitas privador Vaata postitust
                          Teete nalja 50-aastaselt pokkerit mängida?
                          Te olete ühe asja veel ära unustanud. Inimene on ka nagu mootor, mille liikuvad osad kuluvad. Te mõtlete küll 20-aastaselt, et tipptervis, energiat sitaks jne aga aastad on varmalt kiirelt mööduma
                          Olen kuulnud pidevalt pokkerimängijatelt, kel on peavalud sagenenud, nägemishäired ja seda suht varakult jne Teiseks eeldades, et pokker läheb raskemaks siis laias laastus sissetulekud peaks jääma samaks v veidi vähenemaks, aga eesti keskm palk liigub kõrgemale
                          See kõik low ja mid stakse pro elu vähemperspektiivsemaks ja suht mõttetu on teenida 2keuri kuus, kui sama raha teenib kuus x tööline sotsiaalsete garantiidega+puhkused+muud hüved
                          milline on see amet, mida inimene võib teha pensionieani või veel parem viimse elutunnini - ilma et ei hakkaks tervisele, ei rikuks nägemist, ei tekitaks peavalu , stressi?

igasugune füüsiline töö ja/või stress kulutavad inimese keha kõige kiiremini läbi.
                          palju on tänapäeval töökohti, mis ei eelda arvutiekraani taga passimist ja silmade kulutamist - isegi müüja vahib kompuutrit.

suure palganumbriga kaasneb tavaliselt ka suur vastutus, mida väikse palganumbri omanikud näha ei taha ja arvavad, et oh mis sellel või tollel juhiameti pidajal viga on. palju aga on inimesi, kes on nõus võtma riske, mida enamus heale elujärjele jõudnud inimesi on teinud? inimesetele meeldib viriseda ja ´vati sees´ elada ning teiste varandust kokku lugeda.

Comment

• jasssass
                            Vana Tegija
                            • Sep 2010
                            • 1200

Algselt postitas Cashmer Vaata postitust
                            milline on see amet, mida inimene võib teha pensionieani või veel parem viimse elutunnini - ilma et ei hakkaks tervisele, ei rikuks nägemist, ei tekitaks peavalu , stressi?

igasugune füüsiline töö ja/või stress kulutavad inimese keha kõige kiiremini läbi.
                            palju on tänapäeval töökohti, mis ei eelda arvutiekraani taga passimist ja silmade kulutamist - isegi müüja vahib kompuutrit.

suure palganumbriga kaasneb tavaliselt ka suur vastutus, mida väikse palganumbri omanikud näha ei taha ja arvavad, et oh mis sellel või tollel juhiameti pidajal viga on. palju aga on inimesi, kes on nõus võtma riske, mida enamus heale elujärjele jõudnud inimesi on teinud? inimesetele meeldib viriseda ja ´vati sees´ elada ning teiste varandust kokku lugeda.
                            Tekkis täpselt sama mõte siinseid viimaseid poste lugedes, et milline krdi amet või elukutse tervisele ei hakka? Long run saavad kõik inimesed vanemaks ja tervis läheb rappa nii ehk naa, ole siis mölder, kokk või niisama tainapea, ühel hetkel on suu mullane kõigil.

Veel üks asi mis kõlab läbi, et netipokker on ettearvamatu ja ei tea mis 10 v 20 aasta pärast saab, et need limiidid ja mängud mis praegu leiva lauale toovad, ei pruugi seda enam teha tulevikus... Millises eluvaldkonnas siis riske ei ole? Alles see majanduskriis oli kui ehitajad jälle baaridaamideks tagasi siirdusid, palganumbrid ja sissetulekud teatud sektorites kukkusid mühinal. Narvas jäi 500 õmblejat töötuks, kes kah olid kõik kindla töö ja palga peal olnud terve senise elu, aga ometi saabus aeg kus tuleb ümber õppida ja jälle nullist alustada.

Parem küsige Kuusetaadi või Vormsi Ennu käest nõu mida õppima minna ja kas tasub pokkerit mängida, küll nemad juba teavad kuidas olukord 20 aasta pärast on

Comment

• alaska
                              forever
                              • Oct 2008
                              • 6599

Ma arvan, et on vahe sees mineviku pokkerimängijate ja praeguste pokkerimängijate võimalustes tulevikus muu töö peale siirduda. Kes siin 5-6 aastat tagasi elukutselisteks said, neil oli vaieldamatult lihtsam korraliku raha kokku ajada, seega suhtumine rahasse ja üldse töösse rikuti paljuski ära. Need ongi praegu hädas ja vinguvad, et 200 samasugust bumhunterit lobbys istub ja fishe ei ole. Need kes praegu alustavad, harjuvad kohe algusest suure tööeetikaga, kujundavad endale tugeva mindseti ja töökuse, ühesõnaga omadused, mis inimest igal alal edasi viivad. Neil on kindlasti kergem tavaelus hiljem hakkama saada, kui minevikuballeritel.

Comment

• privador
                                Pokkerihai
                                • Oct 2008
                                • 3951

eks ega IT alal ka kerge pole eriti progrejatel. Aju suitseb ja pidevalt arvutis

Aga üldiselt eeldan et liikub töö on parem kui arvuti juures istuda

Comment

Working...