Mindset ja muu

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • CTXrix
    Grinder
    • Oct 2008
    • 689

Re: Mindset ja muu

Algselt postitas Tigrano
    Aga see paar buy inni väiksel limiidis ei ole ju palju raha ;D tegelikult sõltub kõik, millised on eesmärgid, huvid ja vajadused.
    Täpselt! Seal on ju väga suur vahe, kas sa sumistad kerge tunni ja võidad 3 buy-ini NL50-s või NL600-s. Enda selline lõppeesmärk ongi vast saada kuskile sinna NL400-1000 tasemele, kus normaalselt teenimiseks ei pea igas kuus ca 30k kätt mängima, vaid võib nii hobi korras õhtul (näiteks pärast tööd, sest pro-ks ma vaevalt kunagi hakkan) paaril laual 1h sumistada.

Comment

• your_naked_mom
      FPP Pro
      • Oct 2008
      • 212

Algselt postitas Oliverk
      Ikka nii pikad sessid et enne ei lõpeta kui pilt eest. Siis hääle järgi veel paar k kätt otsa. Ja siis break even lõpetad ja nendid et 8h jälle asjaette läinud.
      jep, sulatõsi(=pohhui, peaasi, et rakeback on)

Comment

• Tigrano
        Administraator
        • Oct 2008
        • 7614

Algselt postitas your_naked_mom
        jep, sulatõsi(=pohhui, peaasi, et rakeback on)
        Peaasi, et boonus saaks clearitud ;D

Comment

• taipupole
          Lõpuboss
          • Oct 2008
          • 2181

Algselt postitas CTXrix
          Täpselt! Seal on ju väga suur vahe, kas sa sumistad kerge tunni ja võidad 3 buy-ini NL50-s või NL600-s.
          Ei, ei ja veelkord ei.

Comment

• CTXrix
            Grinder
            • Oct 2008
            • 689

Algselt postitas taipupole
            Ei, ei ja veelkord ei.
            ??? Äkki ütled midagi konstruktiivset ka?

Comment

• lenC
              Administraator
              • Oct 2008
              • 6440

Algselt postitas CTXrix
              ??? Äkki ütled midagi konstruktiivset ka?
              Asi on selles, et on tore võtta kõrgeid sihte ja tahta kaugele jõuda. Aga enne seda on paraku vaja sul mitu vahepeatust läbida. Kui sa oled lauas või teed sess reviewd, mis iganes - siis alati mõtle big blinidega. Kui mina omal ajal NL2-e tagusin võis mul olla ükskõik kui palju raha taskus/arvel, aga sess, mis lõppes 8 buy-inniga plussis, tegi mind äärmiselt õnnelikuks, kuna ma ei vaadanud seda, kui $16(mis iganes) võitmist, vaid suure sammuna edasi järgmise vahepeatuseni - NL5-ni.

Arvan, et n-ö pilt, kus mängija 5 aasta pärast olla tahab peaks igaühel olema. Aga need vahepeatused on palju olulisemad, kuna pokker/elu on liialt detalilne. Areneval mängijal peavad ajus ringi liikuma big blindid ja equity, kui piisavalt vaeva näha, küll need dollarid hakkavad iseenesest tulema. Edu.

Comment

• CTXrix
                Grinder
                • Oct 2008
                • 689

Algselt postitas lenC
                Asi on selles, et on tore võtta kõrgeid sihte ja tahta kaugele jõuda. Aga enne seda on paraku vaja sul mitu vahepeatust läbida. Kui sa oled lauas või teed sess reviewd, mis iganes - siis alati mõtle big blinidega. Kui mina omal ajal NL2-e tagusin võis mul olla ükskõik kui palju raha taskus/arvel, aga sess, mis lõppes 8 buy-inniga plussis, tegi mind äärmiselt õnnelikuks, kuna ma ei vaadanud seda, kui $16(mis iganes) võitmist, vaid suure sammuna edasi järgmise vahepeatuseni - NL5-ni.

Arvan, et n-ö pilt, kus mängija 5 aasta pärast olla tahab peaks igaühel olema. Aga need vahepeatused on palju olulisemad, kuna pokker/elu on liialt detalilne. Areneval mängijal peavad ajus ringi liikuma big blindid ja equity, kui piisavalt vaeva näha, küll need dollarid hakkavad iseenesest tulema. Edu.
                Arvasingi, et taipupole ei mõistnud asja õiges kontekstis ja nagu näha - sina ka. Ma tean kõike seda, mida sa kirjutasid...ja ega hästi ei saa aru, miks sa seda kirjutasid? Loogiline ju.

Comment

• BuildUp
                  Pokkerihai
                  • Oct 2008
                  • 2547

Täna oli täiesti haige sess päeval. Mäng oli kesine, pool buyini või midagi oli miinuses juba, siis sain varsti 0, aga tahtsin, et sess lõpeks KINDLALT plussis. Ma ei oskagi öelda, tavaliselt mul sellist haiglast teemat pole, et pean sessi plussis lõpetama, aga igastahes täna oli ja mis sai, oli see, et selle 2 min kui ma nägin, et ma olin 0 jõudnud tagasi, suutsin ma ennast tagasi -2,5bi peale keerata. Täiesti sick. On seda vaja siis?! >:(

Comment

• Kaitz20
                    FPP Pro
                    • Oct 2008
                    • 289

Poker mindset on nii keeruline, et selle kohta oleks vaja ilmselt kirjutada eraldi artikkel, a niipalju olen mina aru saanud enda 150k käe jooksul.
                    Mida agresiivsemalt Sa mängid, seda rohkem Sa madalamates limiitides võidad. Eriti kehtib see 6-max mängu puhul. FR mängus hakkavad ka kaardid lugema :D
                    Kui Su 3-bet % on 10 ja af üle 5 ja Sa mängid põhiliselt positsioonis, siis on maailmas väga vähe mängijaid, kes sooviksid olla Sinu paremal käel. Sa lihtsalt teed nende elu põguks (ja erilist vahet pole kas nad limbivad või raisivad pf).
                    Ning kui saavutad sellise oleku, kus lihtsalt omad vastased, siis minu jaoks ongi see ideaalne olukord, mis puhul ma jään lauda kauemaks kui tunniks ajaks.

FR on olukord keerulisem, seal on tihti Sul vastas head käes ja tihti on see, kellel on kuningad, kellel ässad et raha pf all-in saada.
                    SH puhul piisab kolmest-neljast 3-betist ja vastased 4-bet/call 88 for value :)

Comment

• your_naked_mom
                      FPP Pro
                      • Oct 2008
                      • 212

Nagu juba keegi mainis - kõik peaks lähtuma bb-dest ja equitist.

Alustasin tõsisemalt mängimist 2008 august, Triobeti NL10 6-max laudades. Enda kogemuse põhjal võiksin öelda, et nendes limiitides peaks põhiline suunitlus olema enda kaartide mängimine. Miks nii? Sellepärast, et suur osa kasumist mikrolimiitides tuleb kätest, mille equity on preflop suurem - paarid, kõrged broadway kaardid jms. Seega võiks harjutada multitablemist(rohkem laudu - rohkem häid käsi - rohkem pappi). Kuu kasum oli +700 umbes rakebackiga(jei! moneysmoneys)

Kokkuvõtlikult võiks seega öelda, et mikrolimiitide(pean siinkohal silmas NL10 ja NL20) mindset võiks laudadesse istudes olla järgmine: mängin häid lehti ja üritan maksimaalselt nendest value-t välja pigistada, fancy play-d pole mõtet teha, sest lihtsalt pole väga vastaseid, kelle vastu seda kasutada.

Septembri keskel kolisin Absolute Pokerisse, kuna Triobeti NL20-s polnud mõtet paljude regularidega ühte fishi taga ajada. Seal hakkasin grindima NL25-s. Jälle sama teema - multitable ja head käed. Sain enamvähem hakkama, kasum(moneys!) oli suurem kui eelmine kuu ja elu näis lill olevat.

Oktoobris liikusin NL50 ja seal hakkasid tekkima probleemid - mängijad olid juba paremad, endal oli kogemust võibolla ainult 100k kätt ja päris hirmutav oli vaadata, kuidas preflop raiseti juba 6 taala peale(omg, he must have aces). Põhiliseks tilditekitajaks ja mindseti(kui üldse seda väga oli?) rikkujaks oli see, kui nägid manageris -sessionit. Laudades tekkis tunne, nagu regularid üritaksid kogu aeg sind üle mängida, kõik on rigged ja fishid runivad nagu jumalad. Sellised mõtted tekitasid omakorda situatsioone, kus preflop shovesin TT vs squeeze(obv ei olnud see squeeze vaid ikka raise for value KK-ga). Kuu tulemuseks oli mänguliselt -700, kui rakeback ja boonus hoidsid kuu kokkuvõttes kasumis.
                      Kokkuvõtlikult oli NL50-s mu suhtumine järgmine: mõtlesin pidevalt rahale ja aju ei suutnud vastu võtta sessionit, mis oli miinuses. Sellest lähtuvalt mängisin pidevalt tilt-adjusted mängu - TT-ga shove näide(regular yritab raudselt lihtsalt üle mängida, TT must be good)

Novembri alguses või kuskil seal läheduses sain coachi ühelt sõbralt. Sessioneid olin tema ja ühe teise tuttavaga mõned korrad ennegi teinud(esimesed coachid olid pigem selleks, et mängu sisu ja strateegiat õpetada). Pärast seda viimast coachimist on mäng tunduvalt paremaks läinud. Sõber rõhutas järgmist: ei ole mõtet olla headsupdisplayst lähtuv robot üheksal laual. Tuleks rohkem jälgida seda, mis laudades toimub: kellega sa mängid, kes istub paremal, kes vasakul, kes on shortstack, kes on võitnud suuri potte, kes kaotanud, kes võib tiltida jms.

Kokkuvõtlikult: lauda istudes ei mõtle ma dollaritest vaid pigem sellest, kuidas igas situatsioonis kõige +ev-m liigutus teha(olgu see siis fold, check, call või raise). Kui juhtun kaotama mõne käe, kus tõmmatakse rämedalt turni või riverisse, siis üritan pigem olla rahul sellega, et raha läks sisse siis, kui mu käsi oli good. Kui mängin mõne käe sitasti, siis üritan aru saada sellest, miks ma ta sitasti mängisin ja mida saaks järgmine kord paremini teha. Kui laudades istun siis vaatan, kuidas teised oma käsi mängivad ja üritan asju meelde jätta ja notesid teha. Silmi üritan kogu aeg laudadel hoida, mitte Holdem Managerist tsekkida, palju kasumit või kahjumit on. Lõpuks on see number seal anyway ja pigem on ta suurem siis, kui ma mõtlen mängule, mitte dollaritele.

Threadi alustajale vastaks selle jutu põhjal järgmiselt: see on paratamatu, et n.ö. algaja pokkerimängija(jep, nüüd ma olen kogemustega, sest mul on juba 250k kätt ) graafik on tõusude ja langustega. Selle peamisteks põhjusteks on minu enda kogemusest lähtuvalt järgmised aspektid:
                      1) Väike kogemustepagas: viimasel ajal olen hakanud tähele panema seda, et paljud otsused tulevad kogemuste põhjal ning suurem käte arv(st sellest tulenev kogemus) annab mängijale parema otsustusvõime, st kogemuste põhjal hakkavad tekkima teatud standardistuatsioonid; mida vähem käsi on player mänginud, seda vähem on ta ka näinud erinevaid situatsioone - näiteks mingid imelikud käed vastastel, millega nad riverisse tõmbavad. Kokkuvõtlikult: mida rohkem sa näinud oled, seda rohkem hakkad sa aru saama sellest, et tähtis on long run ja kerged suckoutid aeg ajalt ei tee veel sinust kaotajat.

2) Mõtlemine dollaritele, mitte mängule. Jube äge tundus alguses kui olin läbi lugenud mõned Sklansky raamatud ja istusin laudades ning raha tiksus. Hea tuju tekitas see, kui session oli plussis .. aga kui päev jäi miinusesse siis oli tuju **** ja tekkis tunne, et pokker suxxxxxxxx. Kokkuvõtlikult: mõtle mängule ja otsustele, mida sa tegema pead, mitte sellele, mida HM-i graafik näitab. Kui teed häid otsuseid, siis tuleks selle üle rõõmus olla ja kui mängid sitasti, siis tuleks uurida välja põhjus.

3) Kolmandat punkti selle jutu põhjal väga välja ei pressigi, aga: mängu kõrvalt tuleks kindlasti aega pühendada ka enda täiendamisele - käemängud, enda käte postitamine, raamatute lugemine, artiklid ja kõik muu selline. Raamatuid ja artikleid võiks teatud aja tagant isegi 2 korda läbi lugeda - suvel läbi loetud Sklanskeid vaatan nüüd täiesti teise pilguga.

4) Ärge mängige siis, kui kõht on tühi, kui olete väsinud, kui tuju on **** või on mõni muu põhjus, miks te preflop TT shovete(olete seksuaalselt rahuldamata, purjus või pohmellis)

Jutt tuli pikk ja segane ning ilmselgelt liiga diip, aga mul on pohmakas kah. Selle peale 1 pilt:
                      [img width=750 height=332]http://www.pokkeriprod.com/ranka/pildid/pohmakas.jpg[/img]

Comment

• variatsioon
                        Pokkeritark
                        • Nov 2008
                        • 5849

Algselt postitas Kaitz20
                        Mida agresiivsemalt Sa mängid, seda rohkem Sa madalamates limiitides võidad. Eriti kehtib see 6-max mängu puhul. FR mängus hakkavad ka kaardid lugema :D
                        Kui Su 3-bet % on 10 ja af üle 5 ja Sa mängid põhiliselt positsioonis, siis on maailmas väga vähe mängijaid, kes sooviksid olla Sinu paremal käel. Sa lihtsalt teed nende elu põguks (ja erilist vahet pole kas nad limbivad või raisivad pf).
                        Ning kui saavutad sellise oleku, kus lihtsalt omad vastased, siis minu jaoks ongi see ideaalne olukord, mis puhul ma jään lauda kauemaks kui tunniks ajaks.

FR on olukord keerulisem, seal on tihti Sul vastas head käes ja tihti on see, kellel on kuningad, kellel ässad et raha pf all-in saada.
                        SH puhul piisab kolmest-neljast 3-betist ja vastased 4-bet/call 88 for value :)

[ ] mindset

Comment

• variatsioon
                          Pokkeritark
                          • Nov 2008
                          • 5849

Algselt postitas ranka
                          Tee järgmine hommik nii, et ei surfa 30minutit netis ja hakka kohe grindima. Vaata ehk aitab
                          ei aitanud.. iga kuu läheb samamoodi.. esimesed 3-4 päeva on super head ja siis viskab kopa ette ja tuleb standard LAG/FPS tilt:
                          [img width=719 height=417]http://img55.imageshack.us/img55/3526/tiltxa5.jpg[/img]

Comment

• Potsataja
                            õilishing
                            • Oct 2008
                            • 5270

Algselt postitas ranka
                            See tunne on standard.

Võitvad mängijad ülehindavad oma oskusi ja alahindavad õnne osakaalu (hakkavad halama, et nad ei beadi mängu ning ainult hea jooksuga võidavad). Kaotajad alahindavad oma võimeid ja ülehindavad õnne (donkide lemmikväljend: Teistel joppab/jookseb kaart paremini kui mul, mitte kunagi ei hiti jne)
                            FYP

Comment

• Uniquest
                              Grinder
                              • Oct 2008
                              • 615

Algselt postitas Imric
                              FYP
                              Grow a mindset, Imric. Sul on tüüpilise gambleri maailmavaade: ma pole võitnud veel, sest pole "hittinud" või pole seni vedanud lihtsalt. Vähesed võitvad pokkerimängijad tänapäeval usuvad, et võitjat ja kaotajat eristab see, kui palju neil õnne on. See on kaotajate mõtteviis.

EDIT: Lisaks, kui üldse õnne uskuda, on palju elutervem mõelda, et sul on õnne, kui et sul pole seda. Levis vist kunagi kirjutas (palun linki :(), et kui usud, et sina võidad/teed suckoudi/oled õnnelik, siis hakkabki nii minema. Kõik riverid hakkavad "teistpidi voolama" jne. Ma pidasin seda tookord irooniaks igasugu "esoteerikute" aadressil, kuid tegelikult on see hea tarkus, mis läheb kokku ka siin ühes teises teemas mainitud selektiivse mälu fenomeniga. Kui üldse pokkeris meelde jätta asju, millest meil midagi kasu pole, siis miks ikkagi tekitada endale negatiivseid, mitte positiivseid mälestusi? MILLEKS? :P

Comment

• Potsataja
                                õilishing
                                • Oct 2008
                                • 5270

Algselt postitas Uniquest
                                Grow a mindset, Imric. Sul on tüüpilise gambleri maailmavaade: ma pole võitnud veel, sest pole "hittinud" või pole seni vedanud lihtsalt. Vähesed võitvad pokkerimängijad tänapäeval usuvad, et võitjat ja kaotajat eristab see, kui palju neil õnne on. See on kaotajate mõtteviis.
                                Tundub, et sa ei saanud minu mõttest absoluutselt aru.

Comment

Working...