Mindset ja muu

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • alaska
    forever
    • Oct 2008
    • 6599

Re: Mindset ja muu

Kas nendes mindseti raamatutes miskit mänguhirmu teemalist kah on? Ma ei oskagi hästi seletada, asi pole raha kaotuse hirmus, vaid mingi imelik teema on mul selle mängimisega. Nagu tunneks, et ei biidi mängu veel täielikult ja ei taha kaotada. Samas sharkscope näitab ROI üle 60, HU SNG läheb väga hästi, aga mingi kummaline tõrge on ees. Mõtlen, et teen mõnetunnise sessi aga pärast analüüsin ikka mingit õppevideot.
    On kellelgi sarnaseid kogemusi ja oskab aidata?

Comment

• Tuul
      Grinder
      • Oct 2008
      • 989

Algselt postitas alaska
      Kas nendes mindseti raamatutes miskit mänguhirmu teemalist kah on? Ma ei oskagi hästi seletada, asi pole raha kaotuse hirmus, vaid mingi imelik teema on mul selle mängimisega. Nagu tunneks, et ei biidi mängu veel täielikult ja ei taha kaotada. Samas sharkscope näitab ROI üle 60, HU SNG läheb väga hästi, aga mingi kummaline tõrge on ees. Mõtlen, et teen mõnetunnise sessi aga pärast analüüsin ikka mingit õppevideot.
      On kellelgi sarnaseid kogemusi ja oskab aidata?
      Mul on täpselt sama mure, kogu aeg on tunne sees, et äkki ikka ei biidi mängu ja siiamaani olen puhta õnnega võitnud. Ainult siis mängin mõnuga, kui downswing on, sest siis tuleb mulle selline "olen juba niipalju kaotanud, kui nüüd veel mõned blindid kaotan, siis see enam midagi ei muuda" tunne sisse ja mitte ei hakka valesid otsuseid tegema, vaid lihtsalt raha kaotamise kartus kaob ära.

Comment

• ranka
        Miljon Põhjust Kodus Olla
        • Sep 2008
        • 36444

Algselt postitas Tuul
        Mul on täpselt sama mure, kogu aeg on tunne sees, et äkki ikka ei biidi mängu ja siiamaani olen puhta õnnega võitnud. Ainult siis mängin mõnuga, kui downswing on, sest siis tuleb mulle selline "olen juba niipalju kaotanud, kui nüüd veel mõned blindid kaotan, siis see enam midagi ei muuda" tunne sisse ja mitte ei hakka valesid otsuseid tegema, vaid lihtsalt raha kaotamise kartus kaob ära.
        See tunne on standard.

Võitvad mängijad alahindavad oma oskusi ja ülehindavad õnne (hakkavad halama, et nad ei beadi mängu ning ainult hea jooksuga võidavad). Kaotajad ülehindavad oma oskusi ja alahindavad õnne (donkide lemmikväljend: Teistel joppab/jookseb kaart paremini kui mul, mitte kunagi ei hiti jne)

Comment

• variatsioon
          Pokkeritark
          • Nov 2008
          • 5849

Algselt postitas Tuul
          Mul on täpselt sama mure, kogu aeg on tunne sees, et äkki ikka ei biidi mängu ja siiamaani olen puhta õnnega võitnud.
          sama jama..
          aga vaevalt see mu mängu mõjutab...

eriti närvidele käivad need suured sampled mida on vaja teada saamiseks kas sa beatid mängu või mitte.

Comment

• Uniquest
            Grinder
            • Oct 2008
            • 615

Algselt postitas ranka
            See tunne on standard.

Võitvad mängijad alahindavad oma oskusi ja ülehindavad õnne (hakkavad halama, et nad ei beadi mängu ning ainult hea jooksuga võidavad).
            QFT

Iga kord, kui luckiga finaallauda olen saanud mõnel turnal või mitmel SnG-l korraga mingeid monstereid saan, mõtlen, et "jah, õnne muidugi on, ega see veel näita, et ma hea mängija olen." Tegelt on suur vahe ju, kuidas sa oma "õnne" ära kasutada oskad, ei ole päris nii, et "AA-d oskab igaüks mängida." :D

Comment

• virx747
              Grinder
              • Nov 2008
              • 751

Algselt postitas ranka
              Võitvad mängijad alahindavad oma oskusi ja ülehindavad õnne (hakkavad halama, et nad ei beadi mängu ning ainult hea jooksuga võidavad). Kaotajad ülehindavad oma oskusi ja alahindavad õnne (donkide lemmikväljend: Teistel joppab/jookseb kaart paremini kui mul, mitte kunagi ei hiti jne)
              Väga hea point.
              Olen uurinud siit ja sealt selle mure kohta, kui mingi hetk enam ei lähe mitte miski nii nagu tahaks. Sommide foorumist leidsin üsna hea teemaarenduse selle kohta. Põhilised soovitused, mis seal lõpuks välja tulid:

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
              - ära mängi üle, igat kätt ei ole vaja võita
              - vähenda laudade arvu
              - langeta levelit
              - vaheta mängu vahelduseks, näiteks STG - FR - short
              - proovi panna iga mängija käele ja mängi vastavalt sellele
              - proovi veelgi rohkem kasutada otsuste tegemisel readide abi, ära lahmi
              - MÕTLE ja mängi nii nagu mõtled, ära lase tunnetel juhtida oma otsuseid

Kui sulle tundub, et mitte millegile pihta ei saa, kaart ei jookse, vastased blufivad kogu aeg, re-varastavad sinu cbette siis on aeg aru saada, et see ei ole enam ratsionaalne mõtlemine, vaid mõtted on juba rikutud tunnete poolt.
              ---------------------------------------------------------------------------------------------------------

ps. Ranka, palun ära teieta mind, kui suudad! :)

Comment

• Tigrano
                Administraator
                • Oct 2008
                • 7614

Algselt postitas ranka
                Arvan, et neid elukutselisi, kes mängivad 5+ tundi päevas on väga vähe. Kloonikesega arutasime analoogsed teemat mõned nädalad tagasi ja sai temalt paar head ideed.

Nimelt, kui ärkad, siis peale hommikurutiini (dušš, hommikusöök ja hommikukohvi) alusta koheselt grindimist! Ei mingeid foorumeid, msn-i, maile, lehti, mida iganes. Värske peaga mängimine on hea ja pika mängu edu aluseks. Olen seda proovinud ja tõesti see aitab aga kahjuks ei ole suutnud (või õigemini ei saa) mööda hiilida msn-ist. Sest mul arvutid (s.h. ka MSN) 24 tundi sees ja kui olen 8 tundi eemal, siis reeglina 10+ MSN akent lahti ning neid ei saa naljalt vastamata kinni panna ja kui vastad tekib ahelreaktsioon, et peab edasi rääkima ja nii see "värske pea" kaob.

Väga hea on teha lühikesi sesse rohkem, selleasemel, et teha õhtu mingi ülipikk sess jutti. Nagu ranka mainis tõused hommikul, teed kiire sessi 1-2 h, siis päeval ühe 1-2h sessi ning õhtul veitsa pikema sessi 1-4h ning ei saagi aru, et oleks 6 h pokkerit päevas mänginud ja kindlasti ka keskendumine on parem ja ei teki väsimusest või rutiinist tingitud vigu.

Samuti on paljudel kombeks mängida pikalt, kui on raha eelnevalt sessi alguses kaotanud, et pean iga hinna eest tagasi võitma ning kaotavad pika sessiga veel rohkem, sest tegeilikul mäng ei ole see, mis peaks. Kui sessid on lühikesed või isegi on kellaajaliselt määratud, et kell kukub ja tõused püsti olenemata seisust, miinuses või plussis, siis sellise süsteemiga võidaksid kõik mängijad, kõige rohkem need mängijad kelle mindset ei ole päris paigas.

Comment

• variatsioon
                  Pokkeritark
                  • Nov 2008
                  • 5849

Algselt postitas Tigrano
                  Väga hea on teha lühikesi sesse rohkem, selleasemel, et teha õhtu mingi ülipikk sess jutti. Nagu ranka mainis tõused hommikul, teed kiire sessi 1-2 h, siis päeval ühe 1-2h sessi ning õhtul veitsa pikema sessi 1-4h ning ei saagi aru, et oleks 6 h pokkerit päevas mänginud ja kindlasti ka keskendumine on parem ja ei teki väsimusest või rutiinist tingitud vigu.

Samuti on paljudel kombeks mängida pikalt, kui on raha eelnevalt sessi alguses kaotanud, et pean iga hinna eest tagasi võitma ning kaotavad pika sessiga veel rohkem, sest tegeilikul mäng ei ole see, mis peaks. Kui sessid on lühikesed või isegi on kellaajaliselt määratud, et kell kukub ja tõused püsti olenemata seisust, miinuses või plussis, siis sellise süsteemiga võidaksid kõik mängijad, kõige rohkem need mängijad kelle mindset ei ole päris paigas.
                  tavailset teengi 1-2h sessi.. siis väikse breaki ja uuesti. aga teise sessi lõpuks tavaliselt tiltan juba mõne buy ini maha :( >:( ???

ja õhtul olen liiga unine mängimiseks

Comment

• Tigrano
                    Administraator
                    • Oct 2008
                    • 7614

Algselt postitas variatsioon
                    tavailset teengi 1-2h sessi.. siis väikse breaki ja uuesti. aga teise sessi lõpuks tavaliselt tiltan juba mõne buy ini maha :( >:( ???

ja õhtul olen liiga unine mängimiseks
                    Miks nii, et tiltad juba maha, kuidas see võimalik on, sa juba sisestad, et teisel sessil lähed tiltama, ära jama.

Comment

• vsiu100
                      Moderaator
                      • Oct 2008
                      • 4253

turniiri formaadi ja enda seisukohalt.
                      kui olen 4-7h turniiri(tavaliselt ikka paar tk korraga) mänginud ja kas top3 või võitnud, siis järgmist turniiri sellel päeval(võibolla ka järgmisel-oleneb) ei tohi ette võtta. olen suht väsinud,keskendumine ja motivatsioon pole enam endine ja võidust tulenevalt võib liiga gamble otsuseid kergekäeliselt sisse tulla.

Comment

• antnx
                        Pokkerihai
                        • Oct 2008
                        • 3102

Algselt postitas Tigrano

Minul on õnneks täpselt nii, et kui ma mängin 1h45m siis ma panen lauad kinni ja lähen ära. Sõltumata seisust. 1) Rohkem ei jõua ei viitsi mängida 2) On mul kindel eesmärk mängida täpselt kindel aeg.
                        Sellist süsteemi väga hea kasutada. Ja tegelikult pole üldse vaja mängida palju käsi - on vaja mängida õieti. Ranka on juba õigel teel - elukutselisena 1k-4k mängida on jumalast ok ja nii peakski. Mina pole kunagi nendest aru saanud, kes mängivad 10k käsi päevas seal 500 000k käsi kuus - mis mõte sellel on? Minuarust on see kiirtee läbipõlemisele. Kõige parem on, et mängid vähe ja võidad palju.

Comment

• Tigrano
                          Administraator
                          • Oct 2008
                          • 7614

Algselt postitas antnx
                          Minul on õnneks täpselt nii, et kui ma mängin 1h45m siis ma panen lauad kinni ja lähen ära. Sõltumata seisust. 1) Rohkem ei jõua ei viitsi mängida 2) On mul kindel eesmärk mängida täpselt kindel aeg.
                          Sellist süsteemi väga hea kasutada. Ja tegelikult pole üldse vaja mängida palju käsi - on vaja mängida õieti. Ranka on juba õigel teel - elukutselisena 1k-4k mängida on jumalast ok ja nii peakski. Mina pole kunagi nendest aru saanud, kes mängivad 10k käsi päevas seal 500 000k käsi kuus - mis mõte sellel on? Minuarust on see kiirtee läbipõlemisele. Kõige parem on, et mängid vähe ja võidad palju.
                          Sellesuhtes väga õige, et vähe mängida, ainult väiksemates limiitides ei ole võimalik mängida vähe ja võita palju

Comment

• antnx
                            Pokkerihai
                            • Oct 2008
                            • 3102

Miks ei ole? Mul olnud küllalt sesse, kus ma mängi 30 minutit ja olen paar buy inni plussis. Samas õige ta on, et madalal limiidil peab mängu biitima ja võimalikult palju kogemusi hankida aga need tulevad ainult mängides. Aga mina ei arva, et noor alustav mängija peaks laksama 13h sesse - kas ta enam sealt midagi õpib( keerab oma mindseti pekki ja tiltab rohkem lihtsalt)

Pokker on ikkagi FUN! (money will take care of itself in the long run)

Comment

• Tigrano
                              Administraator
                              • Oct 2008
                              • 7614

Algselt postitas antnx
                              Miks ei ole? Mul olnud küllalt sesse, kus ma mängi 30 minutit ja olen paar buy inni plussis. Samas õige ta on, et madalal limiidil peab mängu biitima ja võimalikult palju kogemusi hankida aga need tulevad ainult mängides. Aga mina ei arva, et noor alustav mängija peaks laksama 13h sesse - kas ta enam sealt midagi õpib( keerab oma mindseti pekki ja tiltab rohkem lihtsalt)

Pokker on ikkagi FUN! (money will take care of itself in the long run)
                              Aga see paar buy inni väiksel limiidis ei ole ju palju raha ;D tegelikult sõltub kõik, millised on eesmärgid, huvid ja vajadused.

Comment

• Oliverk
                                Moderaator
                                • Nov 2008
                                • 3016

Ikka nii pikad sessid et enne ei lõpeta kui pilt eest. Siis hääle järgi veel paar k kätt otsa. Ja siis break even lõpetad ja nendid et 8h jälle asjaette läinud.

Comment

Working...